Altın Yumurta Yardım Lütfen

farazota

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2011
49
2
36
İstanbul
arkadaslar bılgınıze muhtacım lütfen bana fıkırlerınızı yazın cok deneyımlı bılgısıne guvenebılecegım arkadaslar var cok fazla lutfen yorumunuzu esırgemeyın

konuya şöyle baslayım ben 3 senelık evlıyım hıc korunmadıgımız halde bır kere bıle gebelık olusmadı
evlılıgımın 1.senesınden sonra doktora gıttım genel bır muayene ıcın ve doktorum olusmayan gebelık
ıcın tahlıller ıstedı kanda hormon temız cıktı sadece prolaktın yuksektı ılacla dusuruldu rahım fılmı cektırdım
temız cıktı hamdolsun esımde ufak bır varıkosel vardı 5 aylık bır ılac tedavısıyle oda normale döndu sonuclarda
gayet ıyı ıkımızınde bır sorunu yok ama neden olmuyor 3 sene oldu yasım 33 oldu gec evlendım neyse doktor 5 ay önce yumurta takıbı yaptı ovulasyon dönemımde sadece bır tane sagda yumurta vardı bana normal yeterlı dedı ve ıkı gun sonra catladı tabı yıne gebelık olmadı kısacası olmuyor işte benım sıze sormak ıstedıgım su

doktor dedıkı bazı kadınlarda hem sagda hem solda bırden fazla yanı bırınde 3 dıgerınde 2 yada daha fazla yumurta olusabılıyor yanı bende sadece bır tane zaten sadece bır kere takıp yaptırdım ne catlatma ne bır ıslem uygulamadı kendılıgınden catlamıs dedı bır dahada gıtmedım benım cocuk sahıbı olamamamdakı sebeblerden bırı bu olabılırmı yanı sumu oluyor dıger kadınlara göre benım sansım daha dusuk zaten esım cok sık işlerı netıcesınde sehır dısına gıder yumurtlama dönemlerı bıle zar zor bır hafta kalıyoruz o dönemlerde bıle tutmadı

baktım olmuyor bende tup bebek yada asılama arastırmaya basladım ama bu altın yumurta cıktı yıne karsıma benım gıbı olan bayanların sadece tek yumurta atanların tup bebek denemesınde bıle sansı düşüyormus dunya tepeme yıkıldı o tek yumurtada ne derece kalıtelı embrıyo olabılecekmı suan cok kötu durumdayım ne yapıcam nasıl bırden fazla yumurta sahıbı olabılırım yanı yumurtlama acısından sızler baktırdınızmı kac yumurta olusuyor acaba benım her aymı bır yumurta oluyor esımle bende kan uyusmazlıgıda var artık öksuresem ondanmı dıye dıye kafayı bozdum cok kötuyum bılgısı olan arkadaslarım varsa lutfen bana bılgı amaclı yazın azıcık kafamdakıler dagılsın

arkadaslar yokmu bılgısı olanlar lutfennnnnnn

bir ardaşım sebebi bilinmeyen infertilitesi vardı.3. tüp bebek denemesinde işlemi yapan embriyolog demişki senin yumurtanın etrafını saran zar çok kalın,sperm normal yollarda bu yumurtayı dölleyemez.sen ancak tüp bebekle gebe kalabilirsin demiş.belki sende de böle bir problem olabilir. allah yardımcın olsun canım.

cok tsk ederım yorumun ıcın bu yumurtayı ınceleyen bır tetkık varmı bılemıyorum yapısının arastırılması gıbı

Canım normal olan zaten tek yumurta atılmasıdır yani her bayanda her ay tek yumurta atılır birden fazla atılmaz. Çok nadir iki yumurta olur iki ayrı tüpte işte olunca çift yumurta ikizi olur ama dediğim gibi nadirdir. Zaten birçok yumurta olunca hepsi birden çatlayamaz öyle olunca da kist oluşuur sağlıksız bir durum olur yani senin durumund sprun yok canım. Tüp bebekte yumurtalar geliştirilir ve daha folikül içindeyken alınır dr tarafından onda kullanılan ilaçlar daha farklı ve çatlamadan alınır yumurtalar daha fazla yumurta oluşturulur ki laaratuar ortamında zaten ölen yumurta olabilir diye fazla alınır. O başka bir uygulama. Ama hızlandırmak istiyorsan tabii ki klomen çatlatma iğnesi kullanırsın sonra rahim filmi çektirirsin. Ultrasonda zaten yumurtanın büyüklüğü buna göre yaklaşık hangi gün yumurtlayacağın falan görülür. Fazlasına da ihtiyaç yok zaten. Eğer daha da olmazsa rahim filmi çektirirsin tüplerine bakılır tıkanıklık var mı diye. Ondan sonra aşılama gibi yöntemleri düşünebilirsin..

Canım antral folikül dediğimiz adetin 2, yada 3. gününde ultrason ile değerlendirilen folikül sayısı tabiiki önemlidir..Senin yumurta dediğin bu foliküllerin büyüyüp halini aldığı şeydir..Yani önemli olan rezerv azlığı veya herhangi başka sorun varmı diye bilebilmen için adetli iken ultrasonda kaç folikülün göründüğünü bilmen gerekir..Normal olan senin durumunda gelişen sıralamadır..

Tüp bebek konusuna gelince; sen iğne veya ilaç kullanmadan ve antral folikül sayını bilmeden hiç umutsuzluğa düşemezsin..Çünkü tüp bebekte dışardan vurulduğumuz iğneler senin anlattığın normalda tek yumurta döngüsünü bozarak,var olan tüm antral folikülleri büyütmeyi ve en sonunda da çatlatarak opu dediğimiz işlem için hazır olmasını sağlamak amacı gütmektedir.Bu yumoşlar toplandıktan sonra sperm ile döllenerek kaliteleri gözle görünür halde gelişimleri incelenerek ancak karar verilebiliyorr..Yani senin dediğin gibi tek yumurtam oldu oda kalitelimi deme lütfenn.Daha herşeyin çok başındasınn..Sabır ve dua ile herşeyin yoluna gireceğine inanıyorumm..
Hee bu arada rezerv azlığı yüzünden uğraşan bir arkadaşım tek yumurtası toplandı döllendi ve şu anda hamilee..Eğer hormonlarda birşey yoksa diğer konular bir şekilde halledilebilir güzelimm..Ne olur karamsarlığa düşmee..Vee eğer yumurtalık rezervinin ne kadar olduğunu öğrenmek istiyorsan amh diye bir test varr.Onu yaptır için rahat etsin derimm..
Tekrar söylüyorumm umutsuzluğa düşmen için şu anda hiç bir problem görünmüyorr.İnşş en kısa zamanda Rabbim meleğini göndersinn..

cok tsk ederım cok
3 senelık evlıyım hormon testlerı yaptırdım ınan suan bıle yenıden yaptırdım sonuclar temız 4 ay önce rahım fılmı cektırdım hamdolsun temız
tupler acık hıc bır tıkanıklık kıst patolojık durum saptanmadı bır kere yumurta takıbıne gıttım bır tane sagda dedı doktor 2 gun sonra gıttım catlamıs kendılıgınden dedı çatlatma ıgnesı vs bıle vermedı nıye böyle olmuyor canım cok uzuluyorum sosyal guvencede yok okadar pahalıkı tup bebek asılama vs nasıl olcak bırde tutmama durumu var cok daraldım artık ılgılenıp yazxdıgın ıcın benı cok mutlu ettın sevgıler

canım benım allah sızlerden razı olsun ıcımı rahatlattınız cok korkuyorum yasım 32 oldu ya hıc olmassa korkusu panık sebebım malum yaş senın dedıgın gıbı yarın doktora gıdıcem dedıgın testı yaptırıcam yumurta takıbı yaptırayım bır daha ve en sonunda bır tup bebek merkezıne gıdıp tahlıllerımle detaylı bır kontrol olayım onlar ne uygun görurse artık yorumun ıcın cok tsk ederım allahım herkesın gönlune göre versın bızlerıde bebekle lutuflandırsın ınsallah:2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…