Selamlar, bayadir gelemedim buraya sanirim en son iki ay once yazdim. Hepiniz iyisinizdir insallah. Biz Tukiye`ye gittik geldik, cok cok guzel gecti, 5 gun Antalya harici geri kalan kismi ikiye bolduk benim ailem ve esimin ailesi arasinda farkli sehirler olunca. Her zamanki gibi kavusunca sevindik, ayrilirken agladik. Cocuklar da guzel vakit gecirdi, tatilde aqua parktan cikmadilar, kuzenleriyle de cok guzel anlastilar. Kimse hasta da olmadi, o kadar bavulla sag salim geldik. Iki tarafin da ailesi etrafimizda dondu yedirip icirmek icin, ozellikle annelerimiz kendilerini paraladi. Arkadaslarla gorusecek cok vakit kalmadi ama yinede iki arkadasimizla gorusebildik.
Maddi olarak yorucuydu, esimin komisyon almayan kredi kartini gectigi yerlerde kullandik, birikmis kiramizi kardesim cekip getirdi, nakit olarak onu harcadik, ben durmadan cantamdan tomar tomar para cikardim hep harcama modunda olunca, para algim da yok oldu, 500 dedigim 1000, 1000 tutar dedigim 500 tuttu. Toplamda kaba hesaba gore 350 bin liraya maloldu bize bu 3 haftalik tatil, yarisi zaten ucak biletleri zaten ama degerdi.
Toplam 8 buyuk bavul, 4 carry-on la donduk, kendime birkac parca kiyafet aldim, esim de az birsey aldi ama ozellikle cocuklarin 1 senelik kiyafet alisverisini yaptim, nevresim takimi, havlu gibi evin ihtiyaclarini aldim. Annelerimiz eriste, salca, pestil, pekmez, kurutulmus taze fasulye, madimak bir suru sey hazirlamisti, onlari getirdik. Sanirim 5-6 kilo baklava aldik, bir kismi hediyelik, bir kismini kendimiz icin buzluga attik.

Okullar acildi, oglum 4. sinif, kizim da anaokuluna basladi, biz isten cikana kadar da ozel bir okulda etute kaliyorlar. Oglani haftasonu gidecegi 2 saatlik Matematik kursuna yazdirdim, temelleri saglam olsun diye. Ben universite yillarimda cok ozel ders verdim, iyi de anlattigima inaniyorum ama buranin sistemi farkli bir de kendi cocugun olunca seni dinlemiyor ben de kurs ise yarar diye dusundum, ilk donemin odemesini toplu yaptim.
Yuzme kursuna devam etseler mi karar veremedim, ben istiyorum aslinda, oglan ogrendi ama pekistirir, kiz da ogrenirdi ama havalar sogudu havuzun suyu da soguk geliyor, yeteri kadar isitmiyorlar sanki.
Kizim artik devlet okuluna basladigi icin, kres parasi odemiyoruz, o miktari ev kredisine ara odeme olarak kullanmayi dusunuyoruz, bir faydasi olur.
Artik Turkiye tatili bittigine gore, harcama modundan tasarruf moduna gecmek istiyorum, cok acildik biraz toparlayalim. Kendi adima bu seneki ekonomik hedeflerimi tutturdum, darisi yeni hedeflere.

Selam kızlar dedim havalar soğumadan aqua parka gidelim. Güzel bir gün oldu...
Tabi eve geldim hemen eski mod... Duş alma çamaşır yıka aş evi toparladım.

Yarın işlere devam ederim...
Bu hafta yemek planı yapmam gerekli.
Oğlan ortaokula geçince işin ciddiyeti artii yarın ödevleri var. Ömür yeme modu yüklenir bana sabahtan🤣🤣

Selamlar, bayadir gelemedim buraya sanirim en son iki ay once yazdim. Hepiniz iyisinizdir insallah. Biz Tukiye`ye gittik geldik, cok cok guzel gecti, 5 gun Antalya harici geri kalan kismi ikiye bolduk benim ailem ve esimin ailesi arasinda farkli sehirler olunca. Her zamanki gibi kavusunca sevindik, ayrilirken agladik. Cocuklar da guzel vakit gecirdi, tatilde aqua parktan cikmadilar, kuzenleriyle de cok guzel anlastilar. Kimse hasta da olmadi, o kadar bavulla sag salim geldik. Iki tarafin da ailesi etrafimizda dondu yedirip icirmek icin, ozellikle annelerimiz kendilerini paraladi. Arkadaslarla gorusecek cok vakit kalmadi ama yinede iki arkadasimizla gorusebildik.
Maddi olarak yorucuydu, esimin komisyon almayan kredi kartini gectigi yerlerde kullandik, birikmis kiramizi kardesim cekip getirdi, nakit olarak onu harcadik, ben durmadan cantamdan tomar tomar para cikardim hep harcama modunda olunca, para algim da yok oldu, 500 dedigim 1000, 1000 tutar dedigim 500 tuttu. Toplamda kaba hesaba gore 350 bin liraya maloldu bize bu 3 haftalik tatil, yarisi zaten ucak biletleri zaten ama degerdi.
Toplam 8 buyuk bavul, 4 carry-on la donduk, kendime birkac parca kiyafet aldim, esim de az birsey aldi ama ozellikle cocuklarin 1 senelik kiyafet alisverisini yaptim, nevresim takimi, havlu gibi evin ihtiyaclarini aldim. Annelerimiz eriste, salca, pestil, pekmez, kurutulmus taze fasulye, madimak bir suru sey hazirlamisti, onlari getirdik. Sanirim 5-6 kilo baklava aldik, bir kismi hediyelik, bir kismini kendimiz icin buzluga attik.
Bacim sen milyon milyar naaptin🤣🤣
6 aylık maaşımı harcadinmi 3 haftada helal olsun🤣🤣🤣🤣

Izin güzel gecmis desene 👍 bizde gidince cok para gidiyor. Özelikle esim orda cok harcar.

Bacim sen milyon milyar naaptin🤣🤣
6 aylık maaşımı harcadinmi 3 haftada helal olsun🤣🤣🤣🤣
Sorma sorma, keske bu kadar cok harcamak zorunda kalmasaydik, her sene gidemiyoruz boyle olunca. Oyle her gun disarida falan da yemedik, muzelere muze kartla girdik falan, ama ozellikle Istanbul cok pahaliydi, Ankara ona gore %20-30 daha ucuz geldi. Bir de cok firsatci var, Istanbula indik, bavullardan dolayi normal taksiye sigmiyoruz, siyah minibus gibi olan taksiye bindik, Uskudara gidecegiz kaca goturuyorsunuz dedik 2800 dedi tamam dedik, zaten hem yorgunuz hem heyecanli hic taksimetre sormak aklima gelmedi, verdik 2800`u, donerken yine ayni boyutta baska taksiyle gittik, taksimetre acti 1450 tuttu ayni yol.

Izin güzel gecmis desene 👍 bizde gidince cok para gidiyor. Özelikle esim orda cok harcar.
Bizde de ben daha cok harciyorum gidince, ama sor niye, cunku evin ihtiyaclarini ben alirim, cocuklarin kiyafetlerini ben dusunurum, hediyelik gidisde donuste ne alinacak ben dusunurum, gordugum cocuklara ben harclik veririm, gittigimiz evlere eli bos gitmeyelim diye tatlisini/meyvesini/cikolatisini ben dusunurum, eh boyle olunca harcayan ben oluyorum. Butcemiz ortak, ayri gayrimiz yok ama dusunme planlama hep bende. Neyse ama esim bu sefer gozume girdi bir iki yerde kalkti daha yemek bitmeden hesabi odedi geldi arkadaslara ya da ailelerimize caktirmadan, yoksa birakmiyorlar ki odeyelim.

Daha dun harcamalara dikkat edecegim dedim ama yine alis veris yaptim, oglumum scooter i bozulmustu cok istiyordu yenisini aldik, havalar soguyor balik yagi aldim cocuklara, early grey cay ve biberiye yagi (saclara iyi geliyormus) aldim, 300 tuttu. Cumartesi cocuklarla kutuphaneye gittik, ordaki dukkandan kiz iki bebek, oglan lego aldi 22 de burasi. Eve gelince evi supurdum, esim de market alisverisini yapip geldi. Pazar gunu evdeydik, buzdolabini temizledim, tavuk kiymasi cektim ve cocuklara tavuk nugget yaptim buzluga kaldirdim, getirdigim salcalari karistirdim, kavanozlara paylastirdim, kirmizi pancar tursusu kurdum, brokoli hasladim, yesil mercimek corbasi yaptim, esim de nohut yemegi, pilav ve firinda tavuk yapti.

Zeynep Gulru Zeynep Gulru gezip eğlenmek iyi olmuş. Malesef çok pahalı artık buralarda her şey. 2 yıldır ülke içinde tatil yapamaz olduk. Birkaç kez 1 gece konaklamali öğretmen evi tarzı yerlerde kaldık.

Bu yıl çıkarıldı nsallah nasip olursa yurt dışı yapmak istiyorum. Bütçemi Aralık itibariyle ayarlamaya başlamalıyım.

Selam kızlar vallahi yerde mi gökte mi yasiyorum bilmiyorum. Ama hiçbir isim bitmiyor kendime kızıyorum artık...sadece yıpranıyorum.

Çamaşır astım şimdi. Bir kahve yapıp yemek yapıp kahve faslına geçeceğim.

Oğlum gelir birazdan. Onu ödev takip vs. Bu sene beni ayrica yoruyor.

Gunaydin kizlarr vallahi ek ders yarın yatsa da kk birazini ödesem. Tamamen psikolojik ne kadar azalırsa kâr deyip rahatlıyorum.

Cook özledim birikimli ve bol keyfine harcamali gunlerii
Bende özledim keyfi harcamalarını
Bu ara çok sarsildim maddi olarak. kendime sıra gelmiyor kız üniyi bitirene kadar da gelmez zannimca🤣

Bendende okadar, üc kez düsünmeden harcamak istemiyorum
Ben de önceki kadar artık zorunlu durum hariç harcama yapmamaya çalışıyorum. Oğlumun doğum günü vardı. Öyle evde kutlama borekli corekli falan istemedi 🤣 bir yere gidelim orda oturalım yiyelim dedi. Biz de öyle yaptık.

Back
X