- 20 Haziran 2012
- 4.798
- 3.962
- 448
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #87.201
evet birikim zor ama biz burda dertlesiyorduk, sohbet edip sakalasiyorduk. Birden herkes elini cekti. Soncda kac yildir yazisiyoruzBence henüz kimse kendini toparlayamadı. Kendi adıma konuşmam gerekirse kesinlikle öyle :) Tüm gelirim borçlarıma gidiyor şu an ve hiç birikim yapamıyorum. Borçların yarısı bitti gerçi, sene sonunda tamamı bitmiş olacak diye düşünüyorum ama yine de süreç hoş değil.
Ödemelerden kalanla da ihtiyaçlarım için alışveriş yapıyorum, artık sadece cebimdeki paraya göre harcadığım için süreç uzun sürüyor. Birikim yapabilmeye başlamam için en az 4-5 ay daha lazım bana mesela.
ben hep diyorum evet avrupada pahalasdi, ama türkyedekiler artik nasil geciniyor hic bilmiyorumMerhaba, hayat şartları, ekonomik durumlar, ülkemizin gidişatı, mutlu insan yüzleri çok az memleketimde. Bizim gibi sabit gelirli vatandaşlar zamlar altında ezildik kaldık. Yatırım yapacak halimiz kalmadı. Güvende kalmadı. Altın, döviz, borsa küçük yatırımcı ne yapacağını şaşırdı. Karnımızı duyursak çok şükür diyoruz. Borçsuz, kimseye muhtaç olmayacak şekilde yaşamaya çalişıyoruz. Ucuz bir yaşamı çok pahalıya yaşiyoruz. Sonumuz hayır olsun inşallah
Süper babalar süper anneler var diyordum ama onlarda artık çok zorlanıyorlar. Et ,kıyma, proteinli besinleri alamıyoruz. Alınsa da miktarı çok azaldı bunların.Herşeyden tasarruf etmeye çalışıyoruz. Sosyalleşme çok az. Sinema, tiyatro, konserler yok denecek kadar az. Çocuğu indirim günlerin de götürüyoruz.ben hep diyorum evet avrupada pahalasdi, ama türkyedekiler artik nasil geciniyor hic bilmiyorum
Cidden cok zor. Insan kendi icin bir cok seyden vaz gecerde, ama cocugu icin cok zor. Özellike gida.Süper babalar süper anneler var diyordum ama onlarda artık çok zorlanıyorlar. Et ,kıyma, proteinli besinleri alamıyoruz. Alınsa da miktarı çok azaldı bunların.Herşeyden tasarruf etmeye çalışıyoruz. Sosyalleşme çok az. Sinema, tiyatro, konserler yok denecek kadar az. Çocuğu indirim günlerin de götürüyoruz.
Biz iki maaşlıyız. Birde tek maaşla geçinip, kirada oturan , çocuk büyüten aileler var. Allah sonumuzu hayr etsin.
Aynenn öyle.. DurumuMuz özetle böyle bizim. Şu an hamileyim çok az kaldı bebeğimin doğmasına. Rabbim rızkını verir ondan asla şüphem yok. Ama çok daha dikkatli tüketim yapmalıyız. Herşey gereksiz, saçma sapan bir pahalılıkta. Ederi etmeyeceği paraları veriyoruz. Zoruma gidiyor. Kesmediğim tek şey gıda dediğin gibi. Kıyafet, gezme, etkinlik bunlardan kısıyorum evet. Ama mesela sahile mi gidiyoruz çantama atıştırmalık, kuruyemiş, içme suyu, meyve, evde yaptığım poğaça kek koyuyorum. Ayrıca uzun bir süredir dışarıdan yemek yeme fikri dahi midemi bulandırıyor. Gerek kalitesi, gerek hijyeni ve pahalı olması etkenleri. Evimde kendim yapıyorum, tertemiz koşullarda içine ne koyduğumu biliyorum. İçin rahat ediyor.Cidden cok zor. Insan kendi icin bir cok seyden vaz gecerde, ama cocugu icin cok zor. Özellike gida.
Ben cocukken durumumuz cok kötüydü, ve gercekten bu yasima kadar bazi davranislarimin nerden kaynaklandığını biliyorum. Cocuklukta yasanan seyler insani bir ömür etkiliyor.
Saglicakla kucaginiza alin. Devir ekonomi, tasarruf devri, ben de suyumuzu, atistirmaligimizi yanimiza alirim, hava guzel olunca bol bol disari piknige falan gideriz.Aynenn öyle.. DurumuMuz özetle böyle bizim. Şu an hamileyim çok az kaldı bebeğimin doğmasına. Rabbim rızkını verir ondan asla şüphem yok. Ama çok daha dikkatli tüketim yapmalıyız. Herşey gereksiz, saçma sapan bir pahalılıkta. Ederi etmeyeceği paraları veriyoruz. Zoruma gidiyor. Kesmediğim tek şey gıda dediğin gibi. Kıyafet, gezme, etkinlik bunlardan kısıyorum evet. Ama mesela sahile mi gidiyoruz çantama atıştırmalık, kuruyemiş, içme suyu, meyve, evde yaptığım poğaça kek koyuyorum. Ayrıca uzun bir süredir dışarıdan yemek yeme fikri dahi midemi bulandırıyor. Gerek kalitesi, gerek hijyeni ve pahalı olması etkenleri. Evimde kendim yapıyorum, tertemiz koşullarda içine ne koyduğumu biliyorum. İçin rahat ediyor.
Sagol canim.Merhaba arkadaslar, herkesler iyidir insallah, ben de bir suredir gelemedim buraya. A Asmin75 gecmis olsun, esinin teyzesi icin de bas sagligi diliyorum. Ben de bu kis 4 kere hasta oldum, bazisi bir iki gune gecti bazisi uzun surdu.
Benim isler gucler yogun ama esimin sirketi kuculmeye gitti, esimin de oldugu departmani komple kapattilar, simdi yeni is bakiyor, insallah yakin zamanda bulur istedigi gibi bir is. Benim maasim bizi gecindirir cok sukur, yetmedigi yerde birikimden kullaniriz, saglik olsun. Ama artik harcamalarimiza daha dikkat etmemiz gerek, gereksiz bir sey almayacagim.
Saglikla kucagina al canim.Aynenn öyle.. DurumuMuz özetle böyle bizim. Şu an hamileyim çok az kaldı bebeğimin doğmasına. Rabbim rızkını verir ondan asla şüphem yok. Ama çok daha dikkatli tüketim yapmalıyız. Herşey gereksiz, saçma sapan bir pahalılıkta. Ederi etmeyeceği paraları veriyoruz. Zoruma gidiyor. Kesmediğim tek şey gıda dediğin gibi. Kıyafet, gezme, etkinlik bunlardan kısıyorum evet. Ama mesela sahile mi gidiyoruz çantama atıştırmalık, kuruyemiş, içme suyu, meyve, evde yaptığım poğaça kek koyuyorum. Ayrıca uzun bir süredir dışarıdan yemek yeme fikri dahi midemi bulandırıyor. Gerek kalitesi, gerek hijyeni ve pahalı olması etkenleri. Evimde kendim yapıyorum, tertemiz koşullarda içine ne koyduğumu biliyorum. İçin rahat ediyor.
Sagol canim. Aynen oyle, kendimi gectim cocuklarimin gelecegi daha iyi olsun diye kaldik burada, insallah iyiye gideriz diyim ne diyim.Sagol canim.
Insallah esin en kisa zamda gönlüne köre iyi bir is bulur canım.
Amerikada birsok seyler degisiyor su an, umarim hersey iyi olur zamanla
Cok cok guzel gecer umarim sinavin, kolayliklar diliyorum.Bende bir kaç gündür haril haril ders calisiyorum. 8. Nisanda sinavim var. Umarim gecerim.
Yas 50 olunca ders calismakta eskisi gibi olmuyormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?