Altın birikimi yada para... Kızlar ?

S.A hepinize arkadaşlar... Ben oncekı konumdada bahsettigım gibi işe girdim :) Sımdı bu alıcagım parayı nasıl degerlendıre bılırım onu sıze sormak ıstıyorum. Biliyorum bu konu hakkında büssrü sey yazılmıs ama acıkcası eskı tarıhlı olunca oraya yazmak ıstemedım. Yanlıs bıyere konu acıyosamda sımdıden affola :) Sımdı ben evdemı bırıktırıyım bu parayı yoksa bankadamı ? Altınmı alıyım her ay yoksa ? Bı turlu netlestıremedım. Para elımın altında oluncada dırek harcamak ıstıyorum. Bi yardım lütfen :)

Bence ufakta olsa çeyize başla temel birkaç modası geçmicek ürünler alabilirsin kalan paranla altın al... ben evlenirken 5 bin nakit, çeyiz(mutfak eşyaları, aksesuarlar,Yatak od banyo gereken malzemeler) Ailemin takıcagı bilezigi bile ben almıştım ama para yetmedi hem telaştan alamıyosun hemde erkekler anlamıyo ne gerek var diyo planladıgın gibi gitmiyo yani... tabi sen bilirsin :)

Ben faizin haram olduğuna inanmıyorum, bankalar yaygınlaştıktan sonra üretilmiş hurafelerden sadece. fakat mantıklı düşünmek, sorgulamak gerek.

Bankaya paramı yatırıyorum ve banka paramı kullanıyor. Faizi ise bana ödediği kirası. Tıpkı araç kiralama gibi. Bende bu yönlü düşünüyorum.

Bankaya paramı yatırıyorum ve banka paramı kullanıyor. Faizi ise bana ödediği kirası. Tıpkı araç kiralama gibi. Bende bu yönlü düşünüyorum.
Aynen öyle. Bu konuyu tartışırken ev kirasını örnek veririm ben de hep.
Herhangi bir malımızı mülkümüzü kiraya verdiğimizde, aldığımız kira da esasen hiçbir çaba sarf etmeden cebimize giriyor.
Babam, yedekteki parasıyla ev alıp kiraya verdiğinde, baya oturduğu yerden her ay cebine tonla para giriyor diyelim, o da haram o zaman? Uğrunda çalışmayı geç, parmağını bile kımıldatmıyor.
Haram değil ama. Niye değil, çünkü ortadaki onun malı. Bedava mı kullandırtsın para alıcak tabi..
İşte para da senin malın, banka senin benim malımı kullanıyor çalışmak için. Sana da kirasını veriyor, bedava mı kullansın?
Ticaretin temeli faizdir aslında. Faiz dediğin, üstüne koyduğun kardan başka bişey değil. Hepsi için ortak kelime 'kar'ken işin içine banka girince o kar değil denip başka isim uydurulmuş nedense. Birileri zengin olmasın maksat.

Faizin haram olmadığına nasil kanaat getirdiniz? Faiz Allah ve Resulüne savastir diyor Allahu Teala. Kesinkes yasaklanmistir yani.
Konu faizin haram helalligine geldigi icin yaptim bu yorumu...

X