Altın birikimi yada para... Kızlar ?

evde saklamayı niçin düşünüyorsun
bir bankada altın hesabı açtırıp gram olarak hesabında bulundur
hem çalışnma riskin olmaz
hemde alım satımda ödediğin komisyon düşük olur

illa evimde yastığımın altyında kalsın diyorsan
o halde
çeyrek al
çünki bozdurma ihtiyacı hissedersen acil bir durumda
örn :100 tl ye ihtiyacın var
bir cumhuriyet bozdurcağına
bir çeyrek bozdurursun

bankada ise 2 gram bozdurman yeter

alırkende öyle
param biriksin yarım alıyım demene gerek yok
örneğin
3.4 gr alırsın

hmmm anladım bankada gram hesp actrma olayı cok mantklı teskkkr ederım... :)

Iradeli bir sekilde biriktir ve bankada olsun elinin altinda olmasin gerisi onemli deil bence. Ve aileye de cok soyleme herkese biriktiriyorum diye. Kimse seni dusunmez hani bi anda cikip borç isteyen kiramayacagin insanlar gelir. Sen yatir unut arkadasin dedgi gibi yani o para orda yokmus gibi dusun harcamani ona gore ayarla.

işte dedgım gıbı harcamadan korkuyorum :KK70: altın aslında hıc bı zaman deger kaybetmez ama su sıralar düşüşte. Belki yazın dügün zamanı yükselir ?
İstediğin gibi bir yükseliş yaşaman zor. Ben 2012 de 100den aldım gramını altının şimdi 88. 100ü gördüğü gün satacağım ki 2 senedir en fazla 96yı gördü. Hiç gerek yok riske etmeye. Başka bir hesap aç ona havale et ve kartını güvendiğin birine ver. 1 yıl dolunca çeker istediğini yaparsın.

Altının düğün mevsimiyle alakası yok.. Yükselmesi düşmesi ülkenin ekonomisine ve siyasi ilişkilerine bağlı bir durumdur.. Ben 2011 yılın da evlendim.. Benim düğün zamanın da bir çeyrek altın 180 kusur du... Aradan kaç sene geçmesine rağmen, hala altın düşük seviye de..

hmmm bılmıyordum bunu, benımkı sadece bı tahmındı.. Para boşa gitmesinde. Gelicek içinde cok onemlı sonucta

Iradeli bir sekilde biriktir ve bankada olsun elinin altinda olmasin gerisi onemli deil bence. Ve aileye de cok soyleme herkese biriktiriyorum diye. Kimse seni dusunmez hani bi anda cikip borç isteyen kiramayacagin insanlar gelir. Sen yatir unut arkadasin dedgi gibi yani o para orda yokmus gibi dusun harcamani ona gore ayarla.

Yok kımseye demem ama aılem bılır. benım amacım buyuk buyuk paralar degılkı. az ck kenara bıseyler atmak :S işte kısmetse olursa :S

hmmm bılmıyordum bunu, benımkı sadece bı tahmındı.. Para boşa gitmesinde. Gelicek içinde cok onemlı sonucta

Ne kadar gelirin olduğunu, ne kadar biriktirebileceğini bilemiyorum... Anladığım kadarı ile 1 sene sonra bu paraya ihtiyacın olacak.. Bence en mantıklısı vadeliye yatırmak.. Dediğim gibi altına güven olmaz.. Aslında altının doların daha yüksek olması gereken bu dönemlerde çok düşük seyrediyor.. Seneye neler olacağını da bilemeyiz.. En mantıklısı vadeli.. Risksiz bir yöntem..

S.A hepinize arkadaşlar... Ben oncekı konumdada bahsettigım gibi işe girdim :) Sımdı bu alıcagım parayı nasıl degerlendıre bılırım onu sıze sormak ıstıyorum. Biliyorum bu konu hakkında büssrü sey yazılmıs ama acıkcası eskı tarıhlı olunca oraya yazmak ıstemedım. Yanlıs bıyere konu acıyosamda sımdıden affola :) Sımdı ben evdemı bırıktırıyım bu parayı yoksa bankadamı ? Altınmı alıyım her ay yoksa ? Bı turlu netlestıremedım. Para elımın altında oluncada dırek harcamak ıstıyorum. Bi yardım lütfen :)

Kesnlikle bankaya koy elde olan hemen harcanir

annemde ver ben bırıktırıyım dıyor ama zor bı anda yada bıanlık para yoksa harcanıyor :KK43:
Anlıyorum seni.. Herhangi bir bankada hesap açtırabilirsin.. Bir tek kimliğin yeterli...
Sanırım vadeli açtırmak için, en az 500 lira olması gerekir.. Tabi bu bankadan bankaya değişiyor..
Önce vadesize yatırırsın.. 500 liran olunca da vadeliye aktarırsın..

paranı faizsiz bir bankaya yatır. (anladığım kadarıyla faize karşısın) ben faizli bir bnakada tutuyorum ama fona bağladım böylece ne kadar faiz geldiğini görüyorum ve hemen o parayı ihtiyacı olana veriyorum.
altın su aralar cok sakıncalı sürekli düşüşte

Yani çok zor bir işlem de değil, 5 - 10 dakikanı bile almaz.. Sonuçta genç bir bayansın.. Hayatın sana neler getireceğini bilemezsin..
İnsanın zor günleri için kenarında 3-5 kuruşu olması gerekiyor.. Maalesef öyle kötü bir zamandayız ki, eskiden yastık altı yaparlarmış, ama şimdi nerde insan kendi evin de bile kendini güvende hissedemiyor ...Eve bir hırsız girmesine bakıyor..

Bence en mantıklısı altın ben de internetten alıyorum ama daha karlı nereden alabilirim diye araştırıyorum şu anda.

S.A hepinize arkadaşlar... Ben oncekı konumdada bahsettigım gibi işe girdim :) Sımdı bu alıcagım parayı nasıl degerlendıre bılırım onu sıze sormak ıstıyorum. Biliyorum bu konu hakkında büssrü sey yazılmıs ama acıkcası eskı tarıhlı olunca oraya yazmak ıstemedım. Yanlıs bıyere konu acıyosamda sımdıden affola :) Sımdı ben evdemı bırıktırıyım bu parayı yoksa bankadamı ? Altınmı alıyım her ay yoksa ? Bı turlu netlestıremedım. Para elımın altında oluncada dırek harcamak ıstıyorum. Bi yardım lütfen :)
Bence her ay altın alıp kenara koyun. Altının yüksek bir anında da bozdurursunuz. En güzel yatırım altındır bence :)

Bende ingiliz.sterlini diyorum. Zerre dusmez. Surekli artista. Ben 3 kusurlerdeyken almistim.simdi.4 e gelecek nerdeyse :)

X