Altın birikimi yada para... Kızlar ?

crcgpieL_

Ben ona resmen asıgım.Annem babam ailem
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2012
135
61
S.A hepinize arkadaşlar... Ben oncekı konumdada bahsettigım gibi işe girdim :) Sımdı bu alıcagım parayı nasıl degerlendıre bılırım onu sıze sormak ıstıyorum. Biliyorum bu konu hakkında büssrü sey yazılmıs ama acıkcası eskı tarıhlı olunca oraya yazmak ıstemedım. Yanlıs bıyere konu acıyosamda sımdıden affola :) Sımdı ben evdemı bırıktırıyım bu parayı yoksa bankadamı ? Altınmı alıyım her ay yoksa ? Bı turlu netlestıremedım. Para elımın altında oluncada dırek harcamak ıstıyorum. Bi yardım lütfen :)

Bankaya at hem faizi filan da olur her ay düzenli yatır.
O parayı unut.

Banka bence de. Nişanlı ya da sözlüyseniz bişeler de alabilirsiniz küçük eşya,çeyiz vb

Banka bence de. Nişanlı ya da sözlüyseniz bişeler de alabilirsiniz küçük eşya,çeyiz vb

Herşey sürekli yenileniyor ve fiyatlar düşüyor.
Ben de çalışıyorum ama çeyizime hiç birşey almadım.
Para biriktiriyorum kısmetse olduğunda olur öyle alırım diyorum

S.A hepinize arkadaşlar... Ben oncekı konumdada bahsettigım gibi işe girdim :) Sımdı bu alıcagım parayı nasıl degerlendıre bılırım onu sıze sormak ıstıyorum. Biliyorum bu konu hakkında büssrü sey yazılmıs ama acıkcası eskı tarıhlı olunca oraya yazmak ıstemedım. Yanlıs bıyere konu acıyosamda sımdıden affola :) Sımdı ben evdemı bırıktırıyım bu parayı yoksa bankadamı ? Altınmı alıyım her ay yoksa ? Bı turlu netlestıremedım. Para elımın altında oluncada dırek harcamak ıstıyorum. Bi yardım lütfen :)

altın fiyatları düşük seyretmekte
uzun vadeli bir yatırım için biz müşterilerimize öneriyoruz
eğer faiz karışsın istemiyorsan
zaten başka da seçenek yok
yatırım bankacılıklarındaki
kar payları filan hikaye
altın iyi bir değerlendirme olacak

Herşey sürekli yenileniyor ve fiyatlar düşüyor.
Ben de çalışıyorum ama çeyizime hiç birşey almadım.
Para biriktiriyorum kısmetse olduğunda olur öyle alırım diyorum
Anladım canım, para biriktirince de rahatlıkla alırsın. Yakın tarihte düğün yoksa alma tabiki :)

Altının ne olacağı belli değil.. Ama uzun vadeli düşünürsen karlı bir yatırım...
Bence şu şekilde yapabilirsiniz.. Misal diyorum, aylık 500 lira yatırım yapma şansın var..
100 lirasıyla gram altın alırsın, gerisiyle de vadeliye yatırırsın...

altın fiyatları düşük seyretmekte
uzun vadeli bir yatırım için biz müşterilerimize öneriyoruz
eğer faiz karışsın istemiyorsan
zaten başka da seçenek yok
yatırım bankacılıklarındaki
kar payları filan hikaye
altın iyi bir değerlendirme olacak

pekı ceyrekmı alıyım yarımmı yoksa tam altın mı ?

Altının ne olacağı belli değil.. Ama uzun vadeli düşünürsen karlı bir yatırım...
Bence şu şekilde yapabilirsiniz.. Misal diyorum, aylık 500 lira yatırım yapma şansın var..
100 lirasıyla gram altın alırsın, gerisiyle de vadeliye yatırırsın...

altın cok aklıma yatıyor. Gülmeyın ama dişlerımı yaptırmak ıcın para bırıktırmeye calısıyorum :) :) :) yanı en az 1 sene hiç dokunmamam gerekıyor o paraya.. 1 sene yeterlı bı suremı altın ıcın?

Altın alma. Şu sıralar ne yapacağı belli değil. Evde de durmasın kesinlikle hırsız riski var. Harcamaktan korkmuyorsan, iradeliyim diyorsan hesabında kalsın.

Parayı unut ? :) Faizden gelen para :S saol yınede canım

Tabi ki de faizden bir fayda gelmez. Zaten burada ki amaç banka paranı korusun...
Zaten banka da o verdiği faizle yok vergisiydi, yok hesap işletim ücretiydi yok şuydu buydu o faiz masrafları anca karşılıyor...
Tabi çok çok büyük paraların yoksa...

Altın alma. Şu sıralar ne yapacağı belli değil. Evde de durmasın kesinlikle hırsız riski var. Harcamaktan korkmuyorsan, iradeliyim diyorsan hesabında kalsın.

işte dedgım gıbı harcamadan korkuyorum :KK70: altın aslında hıc bı zaman deger kaybetmez ama su sıralar düşüşte. Belki yazın dügün zamanı yükselir ?

altın cok aklıma yatıyor. Gülmeyın ama dişlerımı yaptırmak ıcın para bırıktırmeye calısıyorum :) :) :) yanı en az 1 sene hiç dokunmamam gerekıyor o paraya.. 1 sene yeterlı bı suremı altın ıcın?

Şimdi en uzman değilim, bilemeyeceğim. Ama eğer 1 sene sonra o paraya ihtiyacın olacaksa, bence vadeli hesaba yatır..

pekı ceyrekmı alıyım yarımmı yoksa tam altın mı ?
evde saklamayı niçin düşünüyorsun
bir bankada altın hesabı açtırıp gram olarak hesabında bulundur
hem çalışnma riskin olmaz
hemde alım satımda ödediğin komisyon düşük olur

illa evimde yastığımın altyında kalsın diyorsan
o halde
çeyrek al
çünki bozdurma ihtiyacı hissedersen acil bir durumda
örn :100 tl ye ihtiyacın var
bir cumhuriyet bozdurcağına
bir çeyrek bozdurursun

bankada ise 2 gram bozdurman yeter

alırkende öyle
param biriksin yarım alıyım demene gerek yok
örneğin
3.4 gr alırsın

Tabi ki de faizden bir fayda gelmez. Zaten burada ki amaç banka paranı korusun...
Zaten banka da o verdiği faizle yok vergisiydi, yok hesap işletim ücretiydi yok şuydu buydu o faiz masrafları anca karşılıyor...
Tabi çok çok büyük paraların yoksa...

yok canım cok büyük paralar bende ne arasın :) saol bıtanem

işte dedgım gıbı harcamadan korkuyorum :KK70: altın aslında hıc bı zaman deger kaybetmez ama su sıralar düşüşte. Belki yazın dügün zamanı yükselir ?

Altının düğün mevsimiyle alakası yok.. Yükselmesi düşmesi ülkenin ekonomisine ve siyasi ilişkilerine bağlı bir durumdur.. Ben 2011 yılın da evlendim.. Benim düğün zamanın da bir çeyrek altın 180 kusur du... Aradan kaç sene geçmesine rağmen, hala altın düşük seviye de..

X