Altın almanın zamanı mı

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.079
4.167
Selam kızlar ben yazın çok zamansız bi sekilde 5 gr bilezik aldım 1350 tl ye. Şuan düştü biliyosunuz nerdeyse 900 tl. Eşimin baya diline düştüm maalesef.unuttm onu köşeye koydm artık.

Şimdi elimizde çok parada yok 5 bin felan var ama harcıyoruz bu şekilde sürekli. Yani maaştan belli bi miktar alıp harcasakta gerisi duramıyor evde hic hesabımızı bilmiyorz. Sizce altın almanın zamanı mı yani yarın gidip çeyrek 22 ayar bilezik gibi bişeyler alsak diye düşünüyorum paranın yarısından fazlasına. gene zarar etmekten korkuyorum hiç anlamıyorum bu işlerden. danışmak istedim.

Surekli piyasayi takip etmen lazim 4 aydir zarardayim bende ne olacak bilmiyorum
En dusuk anini bekleyip almak lazim acele etmemek gerekiyor

ben aliyorum- fazla takip etmiyorum. bana gereksiz geliyor (yurtdisinda yasiyorum, burda bir ceyrek 70 Euro).
1- para zaten harcaniyor
2- enflasyon almis basini gitmis, para durdugu yerde eriyor. (türkiye icin)
3- Altin olmasada EURO veya dolar alabilirsiniz. tüm parayi carcur etmekten iyidir

Bende indi çıktı demeden alıp kenara atılmalı diye düşünüyorum. Para olarak kenarda tutamıyoruz çoğumuz,harcıyoruz bir şekilde

ben aliyorum- fazla takip etmiyorum. bana gereksiz geliyor (yurtdisinda yasiyorum, burda bir ceyrek 70 Euro).
1- para zaten harcaniyor
2- enflasyon almis basini gitmis, para durdugu yerde eriyor. (türkiye icin)
3- Altin olmasada EURO veya dolar alabilirsiniz. tüm parayi carcur etmekten iyidir
ben dolar-eurodan ziyade altından kazanım sağladım şimdiye kadar. ama tabii kişinin kendi kararıdır.

Altın güvenli liman olarak görüldüğü için çoğu kişi onu tercih eder. Eğer uzun vadeli yatırım düşünüyorsanız alabilirsiniz. Ancak altını evde tutmak sıkıntılı olabiliyor. Çalınma riski vs. onun için bankada altın hesabı açabilirsiniz. Elimdeki altınları satıp bankadan mı alacağım diye soran da çok oluyor. Hayır satmanıza gerek yok. Artık çoğu banka altınlarınızı ekspertizlerine inceleterek alıyor. Banka altın hesabı nasıl açılır konusundan detayları öğrenebilirsiniz. Bazı bankalar vadeli altın hesabı da sunuyor. Hangisi uyarsa o şekilde açtırabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
700 dolar almıştım.

bizde 730 usd aldık 6,85 ten bankacıyım günlük ufak alımlarla 500 tl den 30-40 kar ediyordum
eşimde elindeki parayı 2-3 gün sonra verecekti aldı doları aynı gün içinde 50 tl kar etti boz dedim yükselir deyip bozmadılar kardeşimle beraber şimdi zarardayız düşmesini bekliyoruz bide komik olan vereceği para için kredi çekti yatıp kalkıp kendine küfrediyor ne yapalım kısmet bunuda yatırım diye düşün diyorum

bizde 730 usd aldık 6,85 ten bankacıyım günlük ufak alımlarla 500 tl den 30-40 kar ediyordum
eşimde elindeki parayı 2-3 gün sonra verecekti aldı doları aynı gün içinde 50 tl kar etti boz dedim yükselir deyip bozmadılar kardeşimle beraber şimdi zarardayız düşmesini bekliyoruz bide komik olan vereceği para için kredi çekti yatıp kalkıp kendine küfrediyor ne yapalım kısmet bunuda yatırım diye düşün diyorum
kısa vadeli olunca zaten külliyen zarar oluyor. maşallah sizin 500 tl ye günlük 39-40 tl iyi rakam ama, ben öyle denk getiremiyorum. tavsiye edeceğiniz bir yöntem var mı, neye göre al-sat yapıyorsunuz?

X