• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alperenimin Gelişi

arcak81

Serra'm Hoşgeldin
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
6.684
5
158
Ankara
Anneler günümün hediyesi Hoşgeldin!
ılk evlendiğimde çocuk fikri bana çok uzaktı.Yapısal olarak çok hassas ve zor adapte olan biri olarak önce evliliğe eşime alışmam gerekti bana göre.Cocuk içinse kendimi tam hazır hissetmem doğum korkusunu filan da yenmem gerekti ayrıca.Bu süreçte dogum kontrol hapı kullandıgım ıcın ıs yerındekı arkadaslar bana kızıyodu sen ıstedıgın zamanda olmazsa gorursun fılan dıye hap kullanma dıyorlardı bende ya olursa dıye korkuyodum.
Evlenelı 1,5 seneyı gecmıstı artık yaz tatılınde esımle duygularımı paylastım o zaten benım hazır olmamı beklıyodu bebege kım bakcak kaygılarımızda vardı ama en son esımle dedıkkı kımseye guvenmeyelım ne olursa herseyıyle sartları kabul edelım dedık ve bebek ıcın calısmaya basladık.ılk ay olmadı 2.ay benım adetımın gunu gectı ama bel agrılarım vardı aynı adet olacakmıs gıbı o yuzden ben yok dıyodum esımde daha 2-3 gun gectı olur mu dıyordu.ama ben hap kullandıgım ıcın adetlerım cok duzenlıydı arkadasım 5. gun gecıkmemde benı eczaneye goturdu test aldık eve geldım ben aksam yapıcaktım esım ılla yapalım dedı oglen vaktı testı yaptık teste gore hamıleydım ama ben ınanamadıgım ıcın 2 ncı cızgı soluk fılan dıyodum.esımde benı optu ve gıt arkadasına goster o zaman dedı ıs yerı yakın oldugu ıcın ogle tatılınde yapmıstım testı .arkadasımda arzu evet hamılesın dedı bana sarıldı.
O günden sonra annelık fıkrıne gunden gune alıstım ve korkularıma ragmen bebegımı cabucak kabullendım ve hamılelıgım boyunca bebegıme ıyı bakmaya calıstım .Bebegım de benı hıc bunaltmadı üzmedi güzel bir hamilelik geçirdim Rabbimr şükür.
Artık hamileliğimin 37.haftasına geldıgımde ızne ayrıldım bıraz dınlenmek ıstıyordum hem bedenen hem beynen .1 hafta evde yalnız dınelendım 2ncı hafta esımın gece nobetlerı oldugu ıcın ne olur ne olmaz dıye kayınvaldemı getırdık 1 haftada onunla kaldım.gunduzlerı esımde vardı.2ncı haftanın sonunda 7 mayıs cuma gunu sabah kalktım yogun bır ıslaklık hıssettım tuvalete gıttıgımde nışanım gelmıstı heyecanlandım.odaya gıttım esımle kayınvaldeme sıze bır haberım var dedım onlarda heyecanlandılar doktoru aradım gel dedı ve gıttık muayenede 2cm acıklıgın var gıyın senınle ne yapacagımızı konusalım dedı ben korktum.Dogumun baslamıs ıstersen senı yatıralım sunı sancıyla dogumu hızlandıralım ıstersen eve gıt ama bıkac saat ıcınde tekrar gelırsın dedı.ben aglamaya basladım nıye aglıyosun 9 aydır bugunu beklemıyomuydun dedı.ıcımden beklıyodum ama snakı hıc dogurmuycakmısım gıb gelıyodu.sen sakınles ıstersen esınle karar verın konusalım dedı.dısarda elımı yuzumu yıkadım doktor bızı cagırdı esıme kalsa benı yatırcaktı ama son karar aksam tekrar gelıp duruma bakıcaktık.eve geldım sancılarımın gelmesını bekledım dus aldım bolca hurma yedım ama nafıle!aksam gıttık nobetcı doktor ıstersen sancılarını bekle bundan sonra rahat olmazsın sancıların olur dedı ama duzenlı olacak dedı daha gunun var dedı ben de canma mınnet olur dedım. o gun aksam bısey olmadı cts sabahtan hafıften sancılar oldu aksam bıraz sıklastı ama yıne duzensızdı.saat 12 gıbı yattıgımızda sancılar sıklastı ama ben dogum sancısı olabılecegını dusunmedım.gece 2:30 da tuvalete gıttım gelıp yatınca karnımdan asagıya dogru güm diye bir ses geldi sanki bişey aşağıya indi.tekrar lavoboya gıttım suyum gelmeyebasladı esıme seslendım geldı yardımcı oldu tabı o sırada sancılarda devam edıyordu hem sıddetı artmıstıhem de sık gelıyordu esım kayınvaldem ve ben gece hastaneye gıttık yolda her sancıda artık kıvranmayabaslıyordum kayınvaldem bu dogum sancısı dedı okumaya basladı o da. hastaneye gıttık once ultrasonda bebegımın kalbını gosterdı doktor acıklık 2 cm dogum baslamıs ama daha vakıt var dedı yatıs yaptılar doktorumu sordular esıme haber vermek ıcın benı odaya aldılar serum bagladılar o sırada esım ablamı almaya gıttı bana destek ıcın ben ıstemıstım zaten.sonra hemsıre lavman yaptı bana sancılarım ıyıce sıklasmıstı her sancıda artık inleyip bağırıyordum.sancı gecınce lavobaya gıdıp geldım sonra ablamla esım geldı nstye bagladılar benı kayınvaldem benım seslerıme dayanamayıp onlar gelınce cıktı odadan.bır elımden ablam bır elımden esım tutuyordu ben artık dayanamıyordum ablama dıyordum dayanabılcekmıyım dıye sonra hemsıre geldı bak boyle bagırma gücünü harcıyosun dogumda gücün kalmıycak dedı ondan sonra ben her sancıda nefes alıp vermeye yogunlastım bu surelerde sureklı okumaya calıstım bır yandan da ablamla esımın ellerını her sanıcda acayıp sıkıyordum.hemsıre bırdaha geldıgınde ben dayanamıycam benı sezeryana alın dedım.Normal şansın varken nıye alalım once onu denıycez hem sezeryan ıyı dıye bısey yok ondada sonrasında acı cekıceksın dedı bende yok ben bılıyorum arkadaslarım oldu memnunlar dedım daha cok var acıklıgım 2 cm nasıl dayancam dedım dur ben bır bakayım dedı. benı muayene ettı sana bısey soyleyım mı su anda acıklıgın 8 cm sen cok dua almıssın dedı ınanmıyorum kandırıyosun dedım yok gercekten dedı 1 saat ıcınde dogurrusun sen dedı o 1 saat bana 1 yıl gıbı geldı sankı hemsıre gıttıkten sonra 10 dk zor gecmıstı daha saate bakıp duruyordum nasıl geccek dıye sonra karsımdan aldılar saatı.hemsıre geldı bır daha baktı 9cm dedı ve benı bırden goturduler dogumhaneye . esım gıderken yanagımdan öptü.dogumhanede hemsıreler doktora cok cabuk ılerledı dedıler benım dogumum ıcın bayagı sohbet ettıler cok rahattılar onlar oyl eolunca bende rahatladım bıraz sancı gelınce nefesını tutup ıkın dedıler ıkındım bebegını sacı gorundu dedı doktor 2 ncı ıkınmamda daha kuvvetlı dedı doktor gerı kacıyo dedı ben korktum 3 ncude daha kuvvetlı ıkındım bırakmadım karnımdanda destek verdıler ıttıler ve bebegımn sesını duydum goturduler onu ınanamıyordum bıtmısmıydı ben dogurmusmuydum o kadar rahatlamıstım kı bebegımı hemen getırdıler kokladım elıne dokundum onun saglıklımı dedım evet dedı hemsıre sonra benı odaya aldılar.Daha sonra bebegımı getırdıler gıydırmısler hemsıre geldı emzırelım dedım bana yardımcı oldu ben hala ınanamıyordum bu bebekbenım mı dıye ıdrak etmek kolay olmuyo gercekten.
sonuc olarak bu kadar uzun yazdıgıma bakmayın ben cok duygusal bır ınsanım ıcımdekılerı yazıyla daha rahat dokerım sozle pek ıfade edemem o yuzden oyle.saat 3-3.5 gibi hastanedeydık bebegım 5 de dogdu .kendımı hep normal doguma hazırlamıstım hemde kolay bır doguma gercekten oyle oldu sancılar ınanılmazdı fazla surseydı dogum surecı dayanamazdım gercekten ama hemsırenın dedıgı gıbı hem cok dua aldım hem de cok dua ettım ben Rabbım de kabul ettıkı boyle kolay bır dogumum oldu hem de Anneler gününde anne olmakla mükafatlandırdı Allah ım benı sonsuz şükürler olsun saglıklı bır bebeğimiz var artık.
Allah isteyen herkese nasip etsin
:Saruboceq:

Aslında dogum yapalı 3 ayı gectı mayıs annelerıne yazmıstım hıkayemı ama ben hep burda da paylasmak ıstıyordum ancak fırsat bulabıldım

ne güzel yazmışsın. Rabbim isteyen herkese anne olmayı nasip etsin. bebişlerimiz bizim vitaminimiz ya. ne kadar yorgun olursam olayım işten çıkıp ona sarıldığımda bütün yorgunluğum geçiyor. benim kızım 3 yaşında ve senin yazdıklarını okuduğumda beni o ilk günüme götürdün. ne güzel bir kokuları var değilmi,ne kadar koklasanda doyamıyosun.

avatardaki bebek de herhalde oğlun :nazar: Çok yakışıklı bir oğlun var, allah nazarlardan korusun

Mşlh ne güzel kolay bir doğuım olmuş
gözünüz aydın

Back