• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alnını çarptı. Kötü anne miyim?

Dolap içlerini gözlerinin önünde boşaltmak iyi değil. Sonradan unutmayan çocuklar var çünkü. Kendi alanını bilmeli, kendi oyuncaklarını tanımalı.

Dolapların açılmaması gerektiğini öğrenmeli.

Bana gelen misafir çocuklar dolap çekmece ne varsa karıştırıyor. Çünkü evinde de öyle.

Sabırlı olursanız evet öğrenir. Evdeki hiçbir sus eşyasını kaldırmadim.

Sivri kenarları hep söyledim çocuklara, burası uff diye. Tabi yine kapattım ama söyledim

Hiç bir dolabın açılmasına izin vermedim. Her defasında ısrarla ev eşyası olduğunu anlattım.

Ogretirseniz öğreniyorlar. Bazı anneler o an rahat olmak için acıyor dolapları çekmeceleri , çocuk haliyle her yerde buna hak biliyor.

Hay alam ya duymamıştım. Benim kız asla taktırmaz daha çok atar kendisini eminim ☺️ o akşa alnımçarpınca uyandırdım hep eeeehhh diyor başka zaman uyumaz o akşam öyle yapınca korktum valla
İnadına yapar gibi o gün uyuyacakları tutuyor çok yaramazlar ya dün bizimki mesela masanın üzerinden bıçak bulmuş oysa ki nasıl dikkat ediyorum bıçak olayına prizler kapalı olduğu halde çay kaşığı bile bırakmıyorum ortada ya kapağı söker de içine sokmaya çalışırsa ya elinde koşarken düşer de gözüne gelirse diye ama o bıçağı bulmuş bir şekilde babası mı bıraktı bilmiyorum getirmiş bana bulaşık makinesine koy diyor yıkansın diye ben o an bir kızmışım panikle ağladı o da :( sen zararlı şeyleri kaldır ortadan diğer türlü her şekilde düşecek çarpacak

Çok geçmiş olsun...Benim 2.5 yaşındaki kızım da geçen ay kaydırağın basamağından düştü alnı çok şişti tam geçti derken bu sefer de benim bir anlık ihmalimle merdivenden düştü ve aynı yer daha çok şişti..acile götürdük..sorun yok ama ödemi çok bt çekelim dedi dr. Özel hastaneydi..çektirmedim acil değil dediği için..bir hafta geçti hala mor sarı arası bir renk alnı..sonradan bir sorun çıkar mı diye çok korkuyorum ve kendimi çok suçluyorum😢😢

Kızlar kızım 10 aylık ayaklanmaya başladı haliyle. Bu akşam sandalyeye tutunmaya çalışırken 20 cm gibi bir mesafeden alnını sandalyenin ucuna çarptı. Çok ağlamadı o an ağladı sustu. Kızlar baktım ki bir anda alnı şişmiş baya. Müdahale ettim ama çok korktum şuan 2 saat geçtiği için uyuttum. Neyse sorum şu bunun önüne nasıl geçeceğiz. Ben kızımın hareketini engellemek istemiyorum çıksın baksın ellesin, görsün, vs diyprum ama ona zarar geliyor. Sakınmam mı lazım bilemedim. Ayrıca onu koruyamadığım için kendimi kötü anneyim gibi hissediyorum. Ne düşünmeliyim ne yapmalıyım
bırakın düşsün kalksın siz müdahale ettikçe ürkek çekingen özgüvensiz bi çocuk olur kendine zarar verecek şeyleri kaldırın ortadan salıverin ne yaparsa yapsın

Sivri köşeleri kapatın. Kesici aletleri kaldırın. Elektrik prizlerini de kapatın. Gerisi düşe kalka büyüyecek. Çok normal. Düşmeden kafasını vurmadan kendini kollamayi nasıl öğrensin? Bazen inatla yapma dediğim şeyi yaptığında bırakıyorum müdahale etmiyorum düşüyor bir daha da yapmıyor. Çok riskli şeyler olmadıkça salacaksiniz

Benim çocuklar aşırı hareketli olduklarından çok düştüler , ne yapayım şimdi kötü anne miyim. Bence yanlış düşünüyorsunuz, çocuk bunlar 24 saat pesinde dolansak bile 2 saniye gözden kaçıp yapacaklarını yapıyorlar.

😂😂 benim kızım da 11 aylık hatta 12 diyeyim bu ay bitiyor bu sabah fırının kapağına asıldı güm yere kafası eğik bi şekilde ekmek dolabına geldi iki sn ağladı sustu bildiğin barfiks çekiyor kötümüyüz şimdi çocuk bu her an her saniye dikkat edemeyiz arada kaçıyor bazı şeyler üzme kendini

Kızlar kızım 10 aylık ayaklanmaya başladı haliyle. Bu akşam sandalyeye tutunmaya çalışırken 20 cm gibi bir mesafeden alnını sandalyenin ucuna çarptı. Çok ağlamadı o an ağladı sustu. Kızlar baktım ki bir anda alnı şişmiş baya. Müdahale ettim ama çok korktum şuan 2 saat geçtiği için uyuttum. Neyse sorum şu bunun önüne nasıl geçeceğiz. Ben kızımın hareketini engellemek istemiyorum çıksın baksın ellesin, görsün, vs diyprum ama ona zarar geliyor. Sakınmam mı lazım bilemedim. Ayrıca onu koruyamadığım için kendimi kötü anneyim gibi hissediyorum. Ne düşünmeliyim ne yapmalıyım
Sandalyenin ayaklarına boru şeklinde süngerlerden koydum.
Petek ,duvar kenarı ,konsol altı gibi yerlere de yine sünger çektim.
Koruyucu güvenlik önlemleri almanızı tavsiye ederim .içiniz de rahat eder

Benim de dün 5 yaşındaki kızım alnını duvara çarptı küüüüüt diye bi ses geldi iki oda öteden duyuldu yani çok şiddetli çarptı hemen hastaneye götürdük 4 saat müşahade altına aldılar uyku kusma yoktu eve geldik ama içim hiç rahat değil şişlik çok fazla buzda koyduk dün ama hiç faydası olmadı bi de şişliğin ortası çok yumuşak su var sanki içinde etrafı şiş ortası çukur ilk defa böyle bi şey gördüm ortasındaki yumuşak doku beni çok endişelendiriyor beynine bi zarar geldi diye çok korkuyorum böyle bi durum başına gelen var mı acaba?

Benim annem duble kötü anne o zaman ben çok fena idim ağacın tepesinden düş araba arkasından koş küçükken kaç kez düşmüşüm cilk yara kabuk her yerim hatırladığım hep dayak yemiş gibi mosmor gezerdim😂Benimde kızım küçükken altını değiştirirken düştü divandan bende çok korktum elimizden geleni yapıyoruz bilerek incitmiyoruzki kaza yani...Fanusa kapatamayiz sen sakınırsın ama hayat neler oluyor kimlere nerelerde ...Dikkatli olun ama vesveyeyi bu kuruntulari anneliginizi sorgulamayi bırakın okul değil bu bizlerde çocuk ile karne almıyoruz en iyi anne çocuğunu seven annedir hepsi bu sakin olun geçmiş olsun

Back