• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alnını çarptı. Kötü anne miyim?

Kulaklarınızda da çınlıyor mu çarpma sesi?
Tabi ki kötü bir anne değilsiniz. Böyle böyle büyüyorlar. Ancak onlar böyle büyürken bizim ömrümüzden ömür gidiyor işte. İçimiz içimizi kemiriyor.
Bu akşam bir 5 yılımı yedi kızım. Hastaneye gitsek tomografiyi düşündüm gitmesem ya birşey olursa o kadar korktum ki

Ne mutlu siz gibi soğukkanlı olmak isterdim bir anda kzımın arkası vurdu sandım bir çevirdim ki alnı şişmiş hayatımda daha önce hiç korkmadım sanrım bu kadar ama biraz sakin olmam lazım galiba böyle olmaz
Ben öyle soğukkanlıyım ki çocuk camdan düşse izlerim. Her türlü kazayı izlerim yani, benim ki şok geçirmek. Ciddiyse ağlarım, değilse gülerim. Morlukları çocuklar takmıyor hiç, anneler takmadıkça. Sizde önlem alın gerisini koyverin vallahi. Daha güçlü oluyorlar merak etmeyin.

Kafasındaki şişmeyi görünce korktunuz ve kötü anne miyim diye düşünüyorsunuz büyük ihtimal.. ama bunun kötü annelikle ilgisi yok inanın düşe Kalka büyüyorlar.. okulda 6.sınıf çocuğu kafasını duvara vurmuştu kafa ceviz kadar şişmişti şok oldum hemen annesini aradım annesi geldi korkmayın diye beni o teselli etti çocuklarda böyle oluyor merak etmeyin dedi:) sonra da indi zaten.. ben oğlum 5aylık kadarken çekyattan düşürdüm ki o zaman dönemiyordu bile saniye ile düştü o an ağladı ve sustu o ama ben onunla ağladım bakıcısına anlattım ağladım okulda ağladım kendime zor geldim korkma birşey olmaz dediler ama işte ana yüreği.. çok şükür birşey de olmadı..
Ah hocam ya çok zor oluyormuş. Yani onu öyle gördüm ya şimdi içimde uyandırsam mı bir şey var mı bık bık duruyorum ya anne olmak çok zor çok soğukkanlı olmayı öğrenemeyeceğim sanırım

Bir zamanlar ben de sizin gibiydim. Çocuk düşer kafasını çarpar, biz soluğu acilde alırdık. Kendime sorardım acaba ben kötü bir anne miyim diye.

Şimdi çocuk tam gaz düşmeye devam ediyor. Kendi kendime soruyorum acaba çocuk şapşal mı neden devamlı düşüp duruyor diye.

:KK53:
Yaa o evreye kolay geçer miyim acaba :-)

Defalarca düşecek, çarpacak, ağlayacak. Malesef engellemenin yolu yok. Elini ayağını bağlayamayacağınıza göre..

Bana göre bebeklerin en zor zamanı ayaklanmaya ve yürümeye yeni başladıkları o dönem.
Hep yakın mesafede biri takip etmek zorunda..

Siz sivri köşeler, elektrik prizleri, sakıncalı şeylerin olduğu çekmece dolap, pencereler için önlem alın. Onun dışında tutacak kadar yakın mesafede durmak yeterli..

Alabileceğiniz tüm önlemleri alın elbette ama yine de %100 koruyamazsınız çocuğunuzu. Korumanın tek yolu kıpırdamasına izin vermemek, o da mümkün değil. Benim kız da ilk ayaklandığında mama sandalyesine tutunup kalkmaya çalışırken, sandalyeyle birlikte sırt üstü düşmüştü. Masa kısmı kafasına denk gelmiş, iki kaşının arasını yaralamıştı. Aklı çıkıyor insanın tabi. Şuan 3 yaşında, nelerle karşılaştık bu zamana kadar. Evde koştuğu yerlere, döndüğü köşelere göre mobilyaların yerini bile değiştirdik. Ama yok, ciddi şeyler olmasa da Allah'a şükür, ufak tefek kazalar arada oluyor. O yüzden anneliğinizi sorgulamayın, alakası yok.
Onu öyle görmek çok korkuttu beni umarım alışacağım kadar çok düşmez. :) yürek dayanmaz buna

O ilk düşme çarpma çok kötü hissettiriyor. Bizimki ilk düştüğünde babasıyla ağlamıştık. Herkes demiş zaten evi ona güvenli hale getirin düşer kalkar normal. Kötü annelikle alakalı bir şey değil bu. Ben koca kadın hala bir yerlere çarpıp düşüyorum minnacık çocuklar ne yapsın :)
Şuanda onun için ev güvenli fkat o yine tehlike buluyor. Yaramazlık nerede beni kız orada hiç mi durmaz bir bebek :) ila vuracak tırmanarak düşecek

Ben öyle soğukkanlıyım ki çocuk camdan düşse izlerim. Her türlü kazayı izlerim yani, benim ki şok geçirmek. Ciddiyse ağlarım, değilse gülerim. Morlukları çocuklar takmıyor hiç, anneler takmadıkça. Sizde önlem alın gerisini koyverin vallahi. Daha güçlü oluyorlar merak etmeyin.
Bu durumda biraz farklı ya. Çokta soğukkanlılık iyi olmaz o zaman :) öyle güçlü olması keşfetmesi için bırakıyorum ama o tehlikeli olmaya başladı artık

Defalarca düşecek, çarpacak, ağlayacak. Malesef engellemenin yolu yok. Elini ayağını bağlayamayacağınıza göre..

Bana göre bebeklerin en zor zamanı ayaklanmaya ve yürümeye yeni başladıkları o dönem.
Hep yakın mesafede biri takip etmek zorunda..

Siz sivri köşeler, elektrik prizleri, sakıncalı şeylerin olduğu çekmece dolap, pencereler için önlem alın. Onun dışında tutacak kadar yakın mesafede durmak yeterli..
Her yer güvenli şuan onun için. Sadece o yürümeye tırmanmaya çalıştığı için düşme halinde e gel koymam mümkün değil ama daha ne yapayım inanın sorguluyorum çünkü bu akşam beni çok korkttu

Kızlar kızım 10 aylık ayaklanmaya başladı haliyle. Bu akşam sandalyeye tutunmaya çalışırken 20 cm gibi bir mesafeden alnını sandalyenin ucuna çarptı. Çok ağlamadı o an ağladı sustu. Kızlar baktım ki bir anda alnı şişmiş baya. Müdahale ettim ama çok korktum şuan 2 saat geçtiği için uyuttum. Neyse sorum şu bunun önüne nasıl geçeceğiz. Ben kızımın hareketini engellemek istemiyorum çıksın baksın ellesin, görsün, vs diyprum ama ona zarar geliyor. Sakınmam mı lazım bilemedim. Ayrıca onu koruyamadığım için kendimi kötü anneyim gibi hissediyorum. Ne düşünmeliyim ne yapmalıyım
Dur daha bunlarda ne var ki sen tedbirini al gerisini düşünme tabi ki düşecek aglayacak. Ama mesela prizleri kapatabilirsin parmak sokmasın. Masa kenarlarına falan yumuşak korumalardan takabilirsin. Bide her an gözün üzerinde olsun eminim sen iyi Bi annesin :)

Bir zamanlar ben de sizin gibiydim. Çocuk düşer kafasını çarpar, biz soluğu acilde alırdık. Kendime sorardım acaba ben kötü bir anne miyim diye.

Şimdi çocuk tam gaz düşmeye devam ediyor. Kendi kendime soruyorum acaba çocuk şapşal mı neden devamlı düşüp duruyor diye.

:KK53:

Daha bugün "oğlum ne düşüp duruyorsun ya düzgün gitsene" dedim. 30 aylık :KK45:

Hiç acile gitmedik ama ilk dönerek koltuktan düştüğünde aşırı panik yapmıştım. Odaya bez almaya gitmiştim telefonum farklı geldi herhalde almak isterken ikisi beraber düşmüş. Nasıl uçup geldiysem. Aşırı bir ses geldi. Meğer ses çocuğun kafasının değil telefonun çarpma sesiymiş. Ben biraz sakinleşince eşim söyledi zor ikna oldum.. :KK48:

Şimdi hiç yürümez hep koşar sağolsun. Gün içinde kaç defa ayağı takılıp düşüyor saymıyorum. İşin tuhafı alıştım da :)
Sıyırarak geçiyor bazı yerleri. Allah koruyor vallahi..

Her yer güvenli şuan onun için. Sadece o yürümeye tırmanmaya çalıştığı için düşme halinde e gel koymam mümkün değil ama daha ne yapayım inanın sorguluyorum çünkü bu akşam beni çok korkttu

Dediğim gibi bir bebeğin bana göre en zor dönemindesiniz.
O yüzden yakın takip tatmin edici olur ancak.
Yeri gelir tuvalete bile gidilemez..

Kızlar kızım 10 aylık ayaklanmaya başladı haliyle. Bu akşam sandalyeye tutunmaya çalışırken 20 cm gibi bir mesafeden alnını sandalyenin ucuna çarptı. Çok ağlamadı o an ağladı sustu. Kızlar baktım ki bir anda alnı şişmiş baya. Müdahale ettim ama çok korktum şuan 2 saat geçtiği için uyuttum. Neyse sorum şu bunun önüne nasıl geçeceğiz. Ben kızımın hareketini engellemek istemiyorum çıksın baksın ellesin, görsün, vs diyprum ama ona zarar geliyor. Sakınmam mı lazım bilemedim. Ayrıca onu koruyamadığım için kendimi kötü anneyim gibi hissediyorum. Ne düşünmeliyim ne yapmalıyım
Cocuklar düse kalkar ögrenir sadece dekorasyon falan ortada tehlike olan esyalari kaldirin ne yaparsa yapsin gezsin ellesin birsey olmaz :)

Kardeş ben kendimi örnek vereyim. O kadar yaramazdım ki balkondan aşağı bile düştüm. Ama 'deki kendi kızımı nasıl koruyorum Allah bilir. Korumak istemen çok normal. Ama sakınan göze çöp batar. Rahat olmaya çalış. Biz anne olarak bayağı abartıyoruz. Allah kazalardan korusun

Benim kızım da 2 yaşına girene kadar hiç büyümüş gibi gelmiyordu yani Zaten bebek oluyorlar ama Düşe Kalka büyüyecekler yapacak hiçbir şey yok onlar da düşüp kalkıp öğrenmeliler bence ilk zamanlar ben de düştüğünde çok vicdan yapıp çok üzülürdüm

Back