Alnını çarptı. Kötü anne miyim?

Ortaliktaki tehlike durumu arzedecek şeyleri kaldırın. Tedbir budur gerisi takdir. Fazla evham yapmayın rahat olun. Her çocuk böyle. Hatta kimisi aşırı. Benimki kafa mor dudak patlak gezdi o dönemlerde aylarca. Ben tepki vermeyince o da normal karşılıyordu. Bir de altı kaymayan çoraplar var. Onlardan alın. Fayans ve parkelerde de kaymaz böylece.

kahkaha attim. Çok yaşa emi.

Allah korumuş oğlunuzu. Ay bende mahvoluyorum düşünce bakıyorum düştü gözlerimi kapatıyorum

Tabi ki kötü anne değilsiniz ...
Cocuk bu tam dusme zamanlari...
Koselere takilan aparattan alip sivri yerleri yok edebilirsiniz...
Yani her an yetişemiyoruz
Aslında evimiz onun için güvenli ama tırmanıyor düşüyor ayakta durmaya çalışıyor duramıyor düşüyor falan :)

Çocuğun düşmezse ayağa kalkmayı da öğrenemez. Elbette kötü anne değilsin. Bütün bebekler aynı dönemlerden geçiyor. Bundan sonra bir yerini çarptığında soğuk kompres uygula hemen. Şişliği ve morarmayi engeller ya da en aza indirir.

Tabi ki değilsin hangimizin çocuğu düşmüyor ki
Hem de çok değişik düşüyor bizimki bir de öyle bir yürüyor ki sanki uçuyor bu yüzden de çok düşüyor
Önemli bir şey olmadıktan sonra ben çok takılmıyorum
Ama mesela kasklar var çocuklar için korumalılar var da abartı mı bilmiyorum ben hiç kullanmadım

etraftaki eşyaları çocuğun çarpabileceği şeylerden kaldırın boşaltın biraz alanları. yerlere yumuşak şeylerden serin şimdi ayaklanma zamanı düşe kalka öğrenicek çok düşücek.

ben sanırım delirip eve yumuşak taban yapardım spor salonlarındaki gibi

Evde kask mı h düşünmedim bunu :) sürekli düşecekse benim iş zor :)

Oglum park yatakda bir delik bulmus parmagini sokmus cikaramiyo agladi bende beni cagirmak icin bile bile yapiyor sandim geldim yanina noldu diyorum agliyor kipirdamiyor sonra farkettim parmagi orda kalmis hemen cikardim kotu hissettim kendimi anlayamadigim icin yani cocuklar heryerde kendine zarar vericek birsey bulur siz alinabilcrk tum guvenlik onlemlerini alin..boyle kazalar ufak yaralanmalar maalesef oluyor elimizde degil

Tabi ki kötü bir anne değilsiniz. Kesici, darp edici eşyaları ortadan kaldırıp, sandalye, komidin gibi eşyaların köşelerine özel yapılan koruyuculardan kullanabilirsiniz. Kendinizi suçlamanıza hiç gerek yok. Çocukların zeka ve fiziksel gelişimi icin kesfetmesi, oyun oynaması gerek. Kendinizi suclama egiliminiz varsa bu sizin acınızdan yorucu olur. Bir psilolog ve pedagog ile görüşebilirsiniz. Bebeginizi sağlıkla büyütün.

Bir anlık kaza işte Allah korusun
Bence evde sehpa ,bıçak ,Çatal vs herşeyi ulaşamayacağı yerlere kaldır
Ortada alan boş olsun .sehpaya çarpar çünkü normal .evin düzenini ona göre ayarla.
Biblo ,süs eşyası vs hepsini kaldır
Çocuk düşe kalka büyür de tedbiri de elden bırakmayın.

Haklısınız ve kesinlikle illa tehlike buluyorlar ya. Ne kadar korursan koru illa buluyorlar.

Evde kask mı h düşünmedim bunu :) sürekli düşecekse benim iş zor :)
Oo daha neler var dizlik kask sırtlık falan çocuk evde robot gibi gezecek
Ben çamaşır asarken geçen bir düştü burnunu çarptı baktık burnu şişti götürdük hastaneye film çekildi burnunda bir şey çıkmadı bekleyelim dediler kafasında bir şey var mı diye uyutmayın dediler onun da uyuyacağı tuttu mu uyanmıyor da ama nasıl korktuk çok şükür bir şey çıkmadı neler oluyor neler daha düşmediği gün yok

Evi bebeğe uygun hale getirdiyseniz daha fazla yapabileceğiniz bir şey yok her hareketini takip edemezsiniz sonuçta. Prizleri, kabloları kapatın, ocak, fırın çalışıyorken ekstra dikkat gösterin, masa örtüsü vs kullanıyorsanız mandal takın ki çekip masanın üstündekileri kafasına düşürmesin, sivri köşeleri olan mobilyalar varsa o kısımlara koruyucu takabilirsiniz. Her düşüşünü engellemeye çalışmayın öyle öğrenecek bazı şeyleri, zamanla kendini koruyabilecek hale gelecek. Dengesini ve kaslarını geliştirecek egzersizler yapabilirsiniz beraber düşme sayısını azaltmak için.

Bırak çocuğun özgürce büyüsün
Kontrolü ol ama asla ozgurlugunu kisitlama. Dilediği gibi koşsun

Düşmeyi deneyimledikce kendini korumak için önlemler almayı da öğrenecek

Düştükçe kalkmayı öğrenecek.

Sakın sen kaldırma, sadece şefkat ve sevgi göster. Hayatta her problemle karşılaştığında yanına üşüşme birak problem cozme becerileri gelissin.

Aksi takdirde bir asalak yetiştirirsin.

Toplumda bunlardan çok var, burda okuduğumuz problemli insanlar böyle yetişmiş. Bıktık hepsinden

Dolap içlerini gözlerinin önünde boşaltmak iyi değil. Sonradan unutmayan çocuklar var çünkü. Kendi alanını bilmeli, kendi oyuncaklarını tanımalı.

Dolapların açılmaması gerektiğini öğrenmeli.

Bana gelen misafir çocuklar dolap çekmece ne varsa karıştırıyor. Çünkü evinde de öyle.

Hay alam ya duymamıştım. Benim kız asla taktırmaz daha çok atar kendisini eminim o akşa alnımçarpınca uyandırdım hep eeeehhh diyor başka zaman uyumaz o akşam öyle yapınca korktum valla

Ya bunda çok önemli dimi aslında. Bi arkadaşım vardı oğlu süs eşyalarını eklemeye çalıştı benim evimdeydik. Arkadaşlar kaldır ellemesin dedi kadın yok dedi bırakın orada dursun ama ellememesş gerektiğini bilsin dedi aslında bende öyle yapmak istiyorum ama başarabilir miyim acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…