- 15 Temmuz 2016
- 4.004
- 6.297
- 108
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Bir zamanlar ben de sizin gibiydim. Çocuk düşer kafasını çarpar, biz soluğu acilde alırdık. Kendime sorardım acaba ben kötü bir anne miyim diye.
Şimdi çocuk tam gaz düşmeye devam ediyor. Kendi kendime soruyorum acaba çocuk şapşal mı neden devamlı düşüp duruyor diye.
Allah korumuş oğlunuzu. Ay bende mahvoluyorum düşünce bakıyorum düştü gözlerimi kapatıyorumbenim oglum 2 yasindayken camasur suyu icmisti odasinda uyuyo diye balkona camasir asmaya gitmistim.
canima kiyiyordum acımdan komsular kurtarmis hatirlamiom o kismi ama evladima hic bisi olmadi cok sükür.
sonra besikten dustu gozu 1 ay mor kaldi.
sonra gardrop un rafi alnina dustu 4 dikis yedi
bnm psikolojim alt ust olmustu. cooook hareketli bi oglandi.
evimin esyalarini cogunu dagittim basina is gelmesin die.
ve sana yemin edebilirim ki gözümden sakinirdim bunlari yasadim.
kaza belanin onune gecmek icin tedbir alacan sadaka vericen Allahin izni ile duse kalka buyur.
Aslında evimiz onun için güvenli ama tırmanıyor düşüyor ayakta durmaya çalışıyor duramıyor düşüyor falan :)Tabi ki kötü anne değilsiniz ...
Cocuk bu tam dusme zamanlari...
Koselere takilan aparattan alip sivri yerleri yok edebilirsiniz...
Yani her an yetişemiyoruz
Çocuğun düşmezse ayağa kalkmayı da öğrenemez. Elbette kötü anne değilsin. Bütün bebekler aynı dönemlerden geçiyor. Bundan sonra bir yerini çarptığında soğuk kompres uygula hemen. Şişliği ve morarmayi engeller ya da en aza indirir.Kızlar kızım 10 aylık ayaklanmaya başladı haliyle. Bu akşam sandalyeye tutunmaya çalışırken 20 cm gibi bir mesafeden alnını sandalyenin ucuna çarptı. Çok ağlamadı o an ağladı sustu. Kızlar baktım ki bir anda alnı şişmiş baya. Müdahale ettim ama çok korktum şuan 2 saat geçtiği için uyuttum. Neyse sorum şu bunun önüne nasıl geçeceğiz. Ben kızımın hareketini engellemek istemiyorum çıksın baksın ellesin, görsün, vs diyprum ama ona zarar geliyor. Sakınmam mı lazım bilemedim. Ayrıca onu koruyamadığım için kendimi kötü anneyim gibi hissediyorum. Ne düşünmeliyim ne yapmalıyım
cok zor bir durum kitlenio insanAllah korumuş oğlunuzu. Ay bende mahvoluyorum düşünce bakıyorum düştü gözlerimi kapatıyorum
Evde kask mıTabi ki değilsin hangimizin çocuğu düşmüyor ki
Hem de çok değişik düşüyor bizimki bir de öyle bir yürüyor ki sanki uçuyorbu yüzden de çok düşüyor
Önemli bir şey olmadıktan sonra ben çok takılmıyorum
Ama mesela kasklar var çocuklar için korumalılar var da abartı mı bilmiyorum ben hiç kullanmadım
Tabi ki kötü bir anne değilsiniz. Kesici, darp edici eşyaları ortadan kaldırıp, sandalye, komidin gibi eşyaların köşelerine özel yapılan koruyuculardan kullanabilirsiniz. Kendinizi suçlamanıza hiç gerek yok. Çocukların zeka ve fiziksel gelişimi icin kesfetmesi, oyun oynaması gerek. Kendinizi suclama egiliminiz varsa bu sizin acınızdan yorucu olur. Bir psikolog ve pedagog ile görüşebilirsiniz. Bebeginizi sağlıkla büyütün.
Haklısınız ve kesinlikle illa tehlike buluyorlar ya. Ne kadar korursan koru illa buluyorlar.Oglum park yatakda bir delik bulmus parmagini sokmus cikaramiyo agladi bende beni cagirmak icin bile bile yapiyor sandim geldim yanina noldu diyorum agliyor kipirdamiyor sonra farkettim parmagi orda kalmis hemen cikardim kotu hissettim kendimi anlayamadigim icin yani cocuklar heryerde kendine zarar vericek birsey bulur siz alinabilcrk tum guvenlik onlemlerini alin..boyle kazalar ufak yaralanmalar maalesef oluyor elimizde degil
Oo daha neler var dizlik kask sırtlık falan çocuk evde robot gibi gezecekEvde kask mıh düşünmedim bunu :) sürekli düşecekse benim iş zor :)
Kesici delici her eşyayı kaldırmıştım
Orta alanda sehpa da dahildi.
Örtü ucunu masadan sarkıtmayın çektiginde üstündeki obje düşebilir gb önlemler alın.
Artık gerisi dolap içi tencere kaşıklar onun dagıtıp sizin toplayacagınız işler olacak bir dönem sonra yüzüne bile bakmıyorlar.
Kötü anne olmak çok farklıdır düşmek yaralanmak kaç yaşına geldik yine yaralanıyoruz
Hay alam ya duymamıştım. Benim kız asla taktırmaz daha çok atar kendisini eminimOo daha neler var dizlik kask sırtlık falan çocuk evde robot gibi gezecek
Ben çamaşır asarken geçen bir düştü burnunu çarptı baktık burnu şişti götürdük hastaneye film çekildi burnunda bir şey çıkmadı bekleyelim dediler kafasında bir şey var mı diye uyutmayın dediler onun da uyuyacağı tuttu mu uyanmıyor da ama nasıl korktuk çok şükür bir şey çıkmadı neler oluyor neler daha düşmediği gün yok
Ya bunda çok önemli dimi aslında. Bi arkadaşım vardı oğlu süs eşyalarını eklemeye çalıştı benim evimdeydik. Arkadaşlar kaldır ellemesin dedi kadın yok dedi bırakın orada dursun ama ellememesş gerektiğini bilsin dedi aslında bende öyle yapmak istiyorum ama başarabilir miyim acabaDolap içlerini gözlerinin önünde boşaltmak iyi değil. Sonradan unutmayan çocuklar var çünkü. Kendi alanını bilmeli, kendi oyuncaklarını tanımalı.
Dolapların açılmaması gerektiğini öğrenmeli.
Bana gelen misafir çocuklar dolap çekmece ne varsa karıştırıyor. Çünkü evinde de öyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?