Alnını çarptı. Kötü anne miyim?

benim oglum 2 yasindayken camasur suyu icmisti odasinda uyuyo diye balkona camasir asmaya gitmistim.
canima kiyiyordum acımdan komsular kurtarmis hatirlamiom o kismi ama evladima hic bisi olmadi cok sükür.
sonra besikten dustu gozu 1 ay mor kaldi.
sonra gardrop un rafi alnina dustu 4 dikis yedi
bnm psikolojim alt ust olmustu. cooook hareketli bi oglandi.
evimin esyalarini cogunu dagittim basina is gelmesin die.
ve sana yemin edebilirim ki gözümden sakinirdim bunlari yasadim.
kaza belanin onune gecmek icin tedbir alacan sadaka vericen Allahin izni ile duse kalka buyur.

Ay ben olsam bende gülerdim sanırım ay cok seker kendinin de gülmesi yerim onu.

Daha gecen hafta aynen kizim kafasini yemek masasinin ayagina carpti hastaneye gittik tomografi cektiler kaşinda catlak varmis o an cok uzuluyosun ama sonrasinda daha temkinli oluyorsun zarar verebilecek seyleri daha net goruyorsun
ben kotu anne miyim diye hic dusunmedim cok sukur daha beterinden korudu diye dua ettim
Allah onlari korusun kollasin

Benim kizim da duser kafayi dongurdatir bi guzel ..oyle uyur.. artik dalga geciyoruz yani.. hani 2saat falan bekleme de yok uyuyo hemen... Kizim 7aylikken yataktan dusmustu yuz ustu. Agzi kanamisti cook korkmustm ellerim bacaklarim titremisti nefesim kesilmisti agznda kan gorunce. Gunlerce kendime gelemedim cok agladim.. etraftan dediler olur normaldir vs.. haklilarmis..

:)) bir dahakine margarin küpünü dolaptan alıp vurduğu yere sürün. İşe yarıyor. En önemlisi içten, ayrıca dıştan da şişmeyi engeller.

Gerçekten düşe kalka büyücekler.
Benimkininde haddi hesabı yok kaç kere düştü ,şişti ,morardı...
Evde herşeyi kaldırdım ortadan.
Kesici delici yanıcı hiçbirşey yok.
Erzak çekmecesi kilitli.
Onun dışında istediği gibi koşup oynuyor.
İllaki biyerlerini çarpıp acıtacak.
Lütfen pimpirik olmayın.

Sadece onlem alacaksiniz anne olarak. Cocuklar dusmeden buyumez zaten. Orta sehpa falan varsa hemen kaldirin. Ben oglum 6 yasina gelene kadar koymadım. En tehlikelisi o bence .
Geçmiş olsun

Hic skmayin birakin tehlikeli olabilecek seyleri kaldirin sivri.kenarlarada takilir plastikler var takin bisey olmaz duse kalka buyucek bizim kafalarimiz kac kere sisti bi bilseniz cocuk bunlar allah koruyo korkmayin

Tabiki kötü anne değilsiniz ama hem icinizin rahat etmesi için hemde bebeğinizin sağlığı için bazı tedbirler alabilirsiniz. Mesela salonun ortasında bir masa olmamalı veya evinizde bu tarz sivri kenarlı eşyalar varsa bebeğinizin boy hizasında olan buralara dikkat edin. Sert oyuncaklarla oynamasına izin vermeyin. Onun dışında halida oynarken düşse koşarken ayağa kalkmaya çalışırken düşse zaten hiçbir sorun olmaz. Önemli olan gözüne falan gelmesin kalıcı hasar bırakmasın. Bunlara dikkat ediyorsanız zaten yapılabilecek herşeyi yapmışsınız demektir

kesici, delici, yakıcı, kimyasal bu tarz tehlikeli maddeleri ortadan kaldırdığınız taktirde klişe bir laf ama çocuk dediğin düşe kalka büyür.pamuklar bulutlar içinde peri padişahının kızı gibi çocuk büyütülmez ki.düşe kalka öğrenecek.

İki çocuğunu da 2 aylıkken koltuktan düşürmüş bir anne olarak söylüyorum, asla kötü anne değilsiniz.
Çocukların becerileri her gün değişir ve gelişir.
Her zaman çıktığı basamağı bir gün çıkamaz ya da yapamadığı bir şeyi, 1 saniyelik göz ayırmanızda beceriverir.
Benim iki çocuğum da 2 aylık dönmeyi becerdi, düşünce farkettik ailece durumu.
Başka bebek kafasını dik tutamazdı, benimkiler bayrak direği gibi dikerdi.
Şuan anlatsam düşmelerini roman olur, başımıza her şey geldi.
Gelene kadar farkedemiyor insan ama gelince önlem alıyor.
Siz anne olarak sivri, köşeli şeylerden koruyacak, her türlü kırılabilir, küçük parçaları eşyaları ortadan kaldıracak, kablo, poşet, uzun ip tarzı boğazına dolanabilecek nesneleri kullanmamak üzere kaldıracak, camlara yakın sandalye ve koltuk bırakmayacaksınız.
Gerisi Allah’a emanet.

İkea koçtaş gibi yapı marketlerde sivri ve keskin kenarlı mobilyalar için güvenlik ürünleri satılıyor. Ben çok rahat etmiştim. Çocuğu kısıtlamak zorunda da kalmıyorsunuz böylelikle.

Kendimi sorgulamaya başladım cidden artık ben mi bakamıyorum diye. Hep düşüyor hep ama bu akşam daha da korkuttu. Kazasız belasız büyüsün ler inşallah
Arkadaşlarımız gerekenleri yazmış, kendinizi sorgulamayın, bebek büyüten herkesin başına gelmiştir çocuğun düşmesi, hele çocuk ele avuca sığmayan hareketli bir çocuksa düşmelerine engel olamıyorsunuz, kızım ilk yürümeye başladığı zamanlar sürekli düşerdi, şimdi sağlıklı kocaman bir yetişkin, siz iyi bir annesiniz üzülmeyin lütfen.

Bebekken dusmek aslinda ilerki yasamimiz boyunca refleks kazandirir bize. Elimizi kolumuzu kullanmayi kendimizi korumayi ogreniriz. Bunun kotu anne olmakla ne ilgisi var, daha bir kac gun once 20 santim onumde sandalyeden gozumun onunde yere cakildi:) her an gozunuz uzerjnde olsa bile her defasinda siz mudehale edemiyorsunuz bazen siz ona bakarken hooooop diye dusuyorlar. Ama bence cocuklarin bunyesi dusmelere karsi kesinlikle bizden daha saglam.

Henuz yeni ayaklanmaya baslamis, ve ilk vukaatinda siz kendini sorgulayan anne durumuna gelmissiniz. Buyudukce kosmaya basladikca daha cok dusuyorlar alisin bu durumlara. Elinizin altinda dusme carpmalar icin kullanacaginiz bir merhem olsun doktorunuza soyleyin. Gecmis olsun

Hemen bir yere çarptı diye kötü anne mi oluyormuş. Vay be o zaman ben nerelere gidem. Büyük oğlum düşmekten carpmaktan ayda bir hastanedeydik ev müstakildi bahçede oynarken,cama tırmanırken gözünün yanında iz halen var. Küçük oğlum daire olduğumuz için evde tırmanıyor abisiyle annemgilde oynarken cam sehpaya çarptı 7 dikiş atıldı kaşına ilk ayaklandiginda abisinin yatağının kenarına çarptı dudağı yarildi. Halende durmuyorlar biri 9 diğeri 3.5 yasinda kıpır kipirlar. Şuanda o kadar sıkıntımız yok. Cocuk bunlar bide hareketliyse aman Allahım ben daha ne olduğunu anlamadan ağlama sesi gelirdi arkamı dönmeye gelmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…