Alnını çarptı. Kötü anne miyim?

Bu akşam bir 5 yılımı yedi kızım. Hastaneye gitsek tomografiyi düşündüm gitmesem ya birşey olursa o kadar korktum ki

Ben öyle soğukkanlıyım ki çocuk camdan düşse izlerim. Her türlü kazayı izlerim yani, benim ki şok geçirmek. Ciddiyse ağlarım, değilse gülerim. Morlukları çocuklar takmıyor hiç, anneler takmadıkça. Sizde önlem alın gerisini koyverin vallahi. Daha güçlü oluyorlar merak etmeyin.

Ah hocam ya çok zor oluyormuş. Yani onu öyle gördüm ya şimdi içimde uyandırsam mı bir şey var mı bık bık duruyorum ya anne olmak çok zor çok soğukkanlı olmayı öğrenemeyeceğim sanırım

Yaa o evreye kolay geçer miyim acaba

Defalarca düşecek, çarpacak, ağlayacak. Malesef engellemenin yolu yok. Elini ayağını bağlayamayacağınıza göre..

Bana göre bebeklerin en zor zamanı ayaklanmaya ve yürümeye yeni başladıkları o dönem.
Hep yakın mesafede biri takip etmek zorunda..

Siz sivri köşeler, elektrik prizleri, sakıncalı şeylerin olduğu çekmece dolap, pencereler için önlem alın. Onun dışında tutacak kadar yakın mesafede durmak yeterli..

Onu öyle görmek çok korkuttu beni umarım alışacağım kadar çok düşmez. :) yürek dayanmaz buna

Şuanda onun için ev güvenli fkat o yine tehlike buluyor. Yaramazlık nerede beni kız orada hiç mi durmaz bir bebek :) ila vuracak tırmanarak düşecek

Bu durumda biraz farklı ya. Çokta soğukkanlılık iyi olmaz o zaman :) öyle güçlü olması keşfetmesi için bırakıyorum ama o tehlikeli olmaya başladı artık

Her yer güvenli şuan onun için. Sadece o yürümeye tırmanmaya çalıştığı için düşme halinde e gel koymam mümkün değil ama daha ne yapayım inanın sorguluyorum çünkü bu akşam beni çok korkttu

Dur daha bunlarda ne var ki sen tedbirini al gerisini düşünme tabi ki düşecek aglayacak. Ama mesela prizleri kapatabilirsin parmak sokmasın. Masa kenarlarına falan yumuşak korumalardan takabilirsin. Bide her an gözün üzerinde olsun eminim sen iyi Bi annesin :)

Daha bugün "oğlum ne düşüp duruyorsun ya düzgün gitsene" dedim. 30 aylık

Hiç acile gitmedik ama ilk dönerek koltuktan düştüğünde aşırı panik yapmıştım. Odaya bez almaya gitmiştim telefonum farklı geldi herhalde almak isterken ikisi beraber düşmüş. Nasıl uçup geldiysem. Aşırı bir ses geldi. Meğer ses çocuğun kafasının değil telefonun çarpma sesiymiş. Ben biraz sakinleşince eşim söyledi zor ikna oldum..

Şimdi hiç yürümez hep koşar sağolsun. Gün içinde kaç defa ayağı takılıp düşüyor saymıyorum. İşin tuhafı alıştım da :)
Sıyırarak geçiyor bazı yerleri. Allah koruyor vallahi..

Dediğim gibi bir bebeğin bana göre en zor dönemindesiniz.
O yüzden yakın takip tatmin edici olur ancak.
Yeri gelir tuvalete bile gidilemez..

Cocuklar düse kalkar ögrenir sadece dekorasyon falan ortada tehlike olan esyalari kaldirin ne yaparsa yapsin gezsin ellesin birsey olmaz :)

Kardeş ben kendimi örnek vereyim. O kadar yaramazdım ki balkondan aşağı bile düştüm. Ama 'deki kendi kızımı nasıl koruyorum Allah bilir. Korumak istemen çok normal. Ama sakınan göze çöp batar. Rahat olmaya çalış. Biz anne olarak bayağı abartıyoruz. Allah kazalardan korusun

Benim kızım da 2 yaşına girene kadar hiç büyümüş gibi gelmiyordu yani Zaten bebek oluyorlar ama Düşe Kalka büyüyecekler yapacak hiçbir şey yok onlar da düşüp kalkıp öğrenmeliler bence ilk zamanlar ben de düştüğünde çok vicdan yapıp çok üzülürdüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…