Almanyaya işçi olarak gitmek?

melis_560

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2012
1.703
30
Kızlar uzun süreli bir ilişkim var seneye kısmetse evlenmeyi planlıyoruz ama evlendikten sonra Almanyaya işçi olarak gitmeyi düşünüyoruz.

Ben Türkçe öğretmenliği okudum erkek arkadaşım açıktan kamu okudu ama 5-6 yıldır garsonluk yapıyor ayrıca aşçılık kursuna gitmeyi düşünüyor.

Benim ingilizcem güzel ama sevgilimin de benim de yeterli almancamız yok.

Almanyada çalışmak için ne gibi şartlar gerekiyor?Sadece işkura başvurmak yeterli oluyor mu?Ben orada öğretmenlik yapabilir miyim?Diplomam yeterli olur mu?

Ciddi şekilde almanyaya gitmeyi düşünüyoruz 1 senedir ama yüzeysel şekilde bilgilerimiz var.Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

canım pek bi bilgim yok ama meslekleriniz pek revacta değil burada ve yeterli almancaniz yoksa cok daha zor
ve maalesef diplomalarinizi burada anerkennungsstellede tanitmaniz gerekiyor
ama iyice arastirin buradaki konsolosluklardan bilgi isteyin belki senin sansin olabilir konsolosluk ihtiyaç olduguna dair belge cikarabilir

Peki ben gidersem eş durumuyla sevgilim de gelebiliyor mu canım?İnternette almanyanın aşçıya ihtiyaç duyduğu filan yazıyor bu seneden için birazda bu yüzden sevgilim aşçılık diploması alsın istiyorum?Önce işkura mı müracaat etmemiz gerekir?

canım dedigim gibi pek bi bilgim yok ama resmi nikah olmadan es durumuyla goturemezsin ki insanlar evlense bile eslerini goturebilmek için ne cileler çekiyor
bu arada almanyanin asci aradigini bilmiyorum o konuda hiçbirsey diyemem

iskurla görüş ve mutlaka almanyadaki Türk konsolosluklarini da arayip bilgi al

Tamam canım teşekkür ederim yine de.

Çok zor hatta imkansız diyebilirim, boş yere kendinizi yormayın.. Öncelikle Almancanız yok, orda bir işe girebilmeniz için Almanca mutlaka gerekli. Sizin mesleki diplomanız orda zaten geçersiz.. Yapabileceğiniz tek meslek ancak temizlikçilik olabilir. Evlilik dışında bir yakınınızı Almanya ya getirtmek gibi bir lüksünüz yok.. Evliyseniz de gelirinizin en az 1200-1500 euro arasında olması gerekir.. Bu da sizin açınızdan pek mümkün değil..

Selamlar ,
Ev hanımları, calisanlar yada is arayanlar Almanya da olan fakat Türkiye ye yeni gelmiş yabancı bir firmayla güvendiğiniz arkadaslarınızla calısıp para kazanmak istermisiniz .
Kazanmak istediğiniz tutarı hedefleyip size uygun çalışma planıyla kazanc yada ek gelir saglayayıp kendi işinizin patronu olabilirsiniz.. Evinizden sosyal ortamınızdan kopmadan kendi işinizin patronu olabilirsiniz.
İlgilenen arkadaslarla detaylı konusabiliriz. Bu işi Almanyada evden çalışarak yapabilirsiniz.
[email

Son düzenleyen: Moderatör:
benim çok yakın akrabam alman vatandaşı olduğu için kocasını yanına aldırdı,kocasının burada çok iyi bir işi vardı ,yok orada hayat daha güzel dediler,ama kaç sene oldu kocasının diplomalarını hala geçersiz sayıyorlar,almancası da hala yeterli değilmiş ,yakınım orada temizlikçi olarak çalışıyor kaçak tabii,kocası da evde bebek bakıyor çünkü iş bulamadı bu şartlarda,kaçak çalışma sebebi de bebek parası ,kira yardımları,fatura yardımı felan almak içinmiş ,hey allahım diyorum burada o kadar güzel yaşantıları vardı ki ,kendi evini temizlemez yardımcı alırdı ,şimdide temizlikçi olarak çalışıyor ,yani yakından şahit olan birisi olarak tavsiye etmem ,bide yakınım alman vatandaşı olduğu için bu haklara sahip sizde buda yok sanırım ,sevgiler.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…