• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanyada yasayan 2012 Gelin Adaylari ...

yaa bu almanyanin havasi ne kötü yaa.. ben üsüyorum cikcam simdi hic canim istemiyor.. sirf soguktan he.. yoksa severim gezmeyi.. yanima arkadas olsa soguk da dinlemem :52::52::52::52::52: gelsene gezek :34::34::34:

evet oyle..soguk ama gunes var aydinlik en azindan..o sevindiriyor beni..ben bugun ve yarin frei im,ama sabah erken kalktim esimi ise biraktim,sonrada mutfak alisveresi yapip eve geldim:)disari anca bir cop atmaya cikarim bugun,hic halim yok gezmeye nedense ....valla yakin olsaydik gezerdik canim yaa,sen dortmund tarflarindaydin yanlis hatirlamiyorsam degil mi?

yaa bu almanyanin havasi ne kötü yaa.. ben üsüyorum cikcam simdi hic canim istemiyor.. sirf soguktan he.. yoksa severim gezmeyi.. yanima arkadas olsa soguk da dinlemem :52::52::52::52::52: gelsene gezek :34::34::34:

kinderbetreuung tatlim bei einem Kurs.. olsun be kuzum sen gitcen nasilsa... ne caliscan.. ama ek bir sey bulursan arbeitsamtdan habersiz, fena olmaz hani :34::34::34: für dein ceyiz wäre es ganz gut

canim o kadar cok aradim ben bird eufak bir yerde oturuyorum umudumu kaybettim artik..

ach kein ding wir kriegen das hin :)
also erzähl von dir seit wann du verheiratet bist wie du so lebst
drei jahre sind für so manche garnicht so viel, für andere eine ewigkeit..
wo ist deine familie...

daha cook sorarimda bu kadari yeter simdilik
wie wärs wenn wir dir nur auf deutsch schreiben ;)

alsoo erzäle ich herum verstehe.
seit bin ich drei jahre verheiratet und habe eine tochter.
sie ist elf monat alt.(bald sie geburtstag erste januar)
erstens jahren war ich zum kurs gegangen aber jetzt kann ich nicht die kleine erlaub nicht deshalb.
meine famiele wohnen in der türkei.ich vermisse die:(
zur zeit bin ich zu hause aslinda evde de biseyler yapmak istiyorum bir ders veren ögrenci felan bulsam düsünüyorum.
böyle beklemek istemiyorum.ich will die fördern.
anladigim kadariyla cevapladim.
sen sor yeterki. sürekli almanca konusmak istiyorum.

merhaba..hosgeldin oncelikle...valla arkadasin dedigi gibi,takil buraya ogrenirsin,ayrica 3 sene icin de kendini anlatacak kadar almanca ogrendiysen gerisi gelir,ben 6 senedir burdayim ,ana ragmen o kadar perfeckt degil mesela,illaki hatalarim oluyor konusurken ya da yazarken...hapimeze kolay gelsin ne diyim:))
ewet dogru aslinda cevren olsa söyle alman konusak ilerletiriz.sen gyliba konusuyosun ben cekiniyorum böyle bir kelime söylim.
neyse ins. sizinle burda takir takir konusurum ve lernen.

evet oyle..soguk ama gunes var aydinlik en azindan..o sevindiriyor beni..ben bugun ve yarin frei im,ama sabah erken kalktim esimi ise biraktim,sonrada mutfak alisveresi yapip eve geldim:)disari anca bir cop atmaya cikarim bugun,hic halim yok gezmeye nedense ....valla yakin olsaydik gezerdik canim yaa,sen dortmund tarflarindaydin yanlis hatirlamiyorsam degil mi?

yok canim ben frankfurta yakinim.. aaaaaaaahhh ah öyle cok arkadas eksigi yasiyorum ki dokunsan aglarim :14::14::14::14:

canim o kadar cok aradim ben bird eufak bir yerde oturuyorum umudumu kaybettim artik..

tüh yaa... ama bakar ol, sans bu denk gelebilir..

erstens jahren war ich zum kurs gegangen aber jetzt kann ich nicht die kleine erlaub nicht deshalb.
zur zeit bin ich zu hause aslinda evde de biseyler yapmak istiyorum bir ders veren ögrenci felan bulsam düsünüyorum.

ewet dogru aslinda cevren olsa söyle alman konusak ilerletiriz.sen gyliba konusuyosun ben cekiniyorum böyle bir kelime söylim.
neyse ins. sizinle burda takir takir konusurum ve lernen.

merhaba elmi... valla almanca ögrenme istedigini görünce cok takdir ettim dogrusu.. bizim türklerin dilinde bi laf: B1i alsam yeter unutsam da olur :50::50: cok kiziyorum böyle diyenlere.. ama sen ne güzel caba harciyorsun.. seit fast 3 Jahren bin ich in DE.. also ich kann auch nicht so gut deutsch aber kann dir gerne helfen, soweit ich kann :34::34: ich habe an Kursen bis zum Ende C1.2 teilgenommen und danach angefangen zu studieren.. deswegen hab ich zu viel Sprachunterlagen :1::1: ich kann dir per Internet gerne schicken.. wenn du willst, sag mir erst mal dein Niveau, dann such ich die passenden Teile aus :54::54::54:

Son düzenleme:
yok canim ben frankfurta yakinim.. aaaaaaaahhh ah öyle cok arkadas eksigi yasiyorum ki dokunsan aglarim :14::14::14::14:

regen cim.evet cok zor insanin bir arkadasinin ,cevresinin olmayisi,ilk zamanlar bunalimdaydim resmen.cok sukur ki isim var,isim sayesinde cok kisi tanidim,gorustugum arkadaslarim da var.hersey zamanla oluyor.simdi bulundugum semtte disari ciksam illaki bir tanidikla karsilasiyorum,cok turk tanidiklar yok benim semtimde,yani varda ben tanimiyorum:)insallah zamanla oda olur...calismak benim en iyi ilacim ,en azindan disari cikip,biseyler yapiyorum,para kazaniyorum,yeni seyler ogreniyorum,duyuyorum,is olmasaydi bu kadar kendime guvenim olmazdi.cok sukur diyelim,zaten ne kadar kisi tanirsa tani,herkesle arkadaslik yapmak mumkun olmuyor o yuzden ben pek sorun etmiyorum.

elmi evet ben iyi kotu konusmaya gayret ediyorum,zaten calistigim icin,karsimdakine kendimi anlatmak icin konusmam lazim,yanlis konussamda sorun degil,ogreniyorum sonucta..ilk zamanlar cok kotu idi almancam ama is yerimde hep yabancilar,hic turk yok ,asil o benim icin iyi bir pratik ortami oldu.ben her isimi kendim hallediyorum .sana tavsiyem alman tlvizyonu izle,gazete oku,haberleri takip et, guzel bir almanca kitap edin,bunlar dil icin cok buyuk katkilar.ve konusmak icin gayret et,ay acaba yanlismi oldu diye hic dusunme..inanki cok zor degil..

regen cim.evet cok zor insanin bir arkadasinin ,cevresinin olmayisi,ilk zamanlar bunalimdaydim resmen.cok sukur ki isim var,isim sayesinde cok kisi tanidim,gorustugum arkadaslarim da var.hersey zamanla oluyor.simdi bulundugum semtte disari ciksam illaki bir tanidikla karsilasiyorum,cok turk tanidiklar yok benim semtimde,yani varda ben tanimiyorum:)insallah zamanla oda olur...calismak benim en iyi ilacim ,en azindan disari cikip,biseyler yapiyorum,para kazaniyorum,yeni seyler ogreniyorum,duyuyorum,is olmasaydi bu kadar kendime guvenim olmazdi.cok sukur diyelim,zaten ne kadar kisi tanirsa tani,herkesle arkadaslik yapmak mumkun olmuyor o yuzden ben pek sorun etmiyorum.

elmi evet ben iyi kotu konusmaya gayret ediyorum,zaten calistigim icin,karsimdakine kendimi anlatmak icin konusmam lazim,yanlis konussamda sorun degil,ogreniyorum sonucta..ilk zamanlar cok kotu idi almancam ama is yerimde hep yabancilar,hic turk yok ,asil o benim icin iyi bir pratik ortami oldu.ben her isimi kendim hallediyorum .sana tavsiyem alman tlvizyonu izle,gazete oku,haberleri takip et, guzel bir almanca kitap edin,bunlar dil icin cok buyuk katkilar.ve konusmak icin gayret et,ay acaba yanlismi oldu diye hic dusunme..inanki cok zor degil..

valla canim burayi ben sevmiyorum.. bazi sebepleri var iste.. yani insanlari cok itici.. herkes cikar arkadasligi kurmaya calisiyor :50: o yüzden secici davraniyorum.. e biliyorsun zaten arkadas edinmek cok zor dogru dürüst kimse yok.. burdaki kadinlar bi degisik.. yani neysa.. ben de cocuklu ya da cocuksuz arkadaslarim olsun, en azindan termin yaparak da olsa bir seyler yapalim istiyorum ama yok.. bi türk ark var onun da bebegi cok sorunlu, yani sükür saglikli ama cooook agliyo felan.. kocasi da ayyyyyyyyy cok gicik bi adam.. hem kadina yürüyüs yap kilo ver diyo, hem de disari cikma diyo :27::27: öyle yani sen düsün.. hep ben gidiyorum yanina ama olmuyor öyle de.. bir tane de iranli bi arkadasim var o da bu aralar almanca sinavi yapcak onunla ugrasiyor..baska da arkadasim yok.. tanidiklarim var sadece.. zamanla bir seyler yerine oturcask tabiki ama ben kullanma taraftari ya da ayrimci insanlardan uzak duruyorum.. dedigin gibi calismak cok ayri bir sey.. bi kere maddi olarak güveniyorsun kendine.. ama insan bi carsiya ciktiginda yanina arkadas istiyor yaa :14::14:

cnm sinava girdim gecti tamda o gün hasta oldum sancili sancili yapmaya calistim artik bakalim insallah geccerim

ayy yazik yaa ama ins. gecmissindir :) morelimizi yüksek tutalim iyi diyelim iyi olsun ;)
sonuclar ne zaman belli olur canim?

Selam canim. Evet kiyafet aldim hem a$kima hem bana :) Evet ich bin schon sehr gespannt.

A$kima burdan ilk defa kiyafet ismarladim. Normalerweise sadece corap yada boxer aliyordum ona.

Weil ich mir nicht sicher war olur mu olmaz mi diye.

Ama en son TRye gittigimizde birlikte alis veris yaptik. Nasil seyler aldigini biliyorum simdi :)

pammy canim sorma benim de bir sürü yegenim var Allah hepsini nazarlardan saklasin..

ist echt etwas besonderes..

bu arda dogum günün mü vardi canim? alles gute im nachhinein :)

nisanlinada güzel vakit gecirmisin masAllah..

ben benim herifi cok özeldim yaa :(

amin canim Allah o miniklere saglikli uzun ömürler versin :)
jaa ich hatte geburtstag hihi 18.12 dogum günümdü
evet ya cidden cok güzeldi ama böyle tüm günü onunla gecirince sanki evliymisiz gibi oluyo
o gün bitince ve biz ayrilinca ayri bi burukluk hissediyorum :(
ama simdiki zamanin bekarlik dönemimin tadini cikarmaya bakiyorum ;)
sonra zaten (ins.) bi ömür onunla beraber olucam hihi

Allah bagislasin canim :)
du hast ein silversterkind :)) süüüß
das klingt jetzt lustig aber wenn du schon zuhause bist empfehle ich dir 'deutsche' filme und serien zu gucken
keine deutsche produktion die sind schei.. :D (ausnahmen bestätigen die aussage)
deutsch sprachige filme sind gut denn diese sprächen sehr gut deutsch und von der handlung verstehst du auch worum es geht
du brauchst nicht umbedingt wort wörtlich zu verstehen was die sagen
und ansonsten sorge für eine umgebung das ist sehr wichtig
du brauchst dich nicht schämen ich meine deutsche können keine andere sprache außer ihre eigene und du bemühst dich derens sprache gut zu beherschen
komm aus dir raus damit du auch später ein gutes beispiel für deine tochter sein kannst
das schaffst du schon ;)

valla canim burayi ben sevmiyorum.. bazi sebepleri var iste.. yani insanlari cok itici.. herkes cikar arkadasligi kurmaya calisiyor :50: o yüzden secici davraniyorum.. e biliyorsun zaten arkadas edinmek cok zor dogru dürüst kimse yok.. burdaki kadinlar bi degisik.. yani neysa.. ben de cocuklu ya da cocuksuz arkadaslarim olsun, en azindan termin yaparak da olsa bir seyler yapalim istiyorum ama yok.. bi türk ark var onun da bebegi cok sorunlu, yani sükür saglikli ama cooook agliyo felan.. kocasi da ayyyyyyyyy cok gicik bi adam.. hem kadina yürüyüs yap kilo ver diyo, hem de disari cikma diyo :27::27: öyle yani sen düsün.. hep ben gidiyorum yanina ama olmuyor öyle de.. bir tane de iranli bi arkadasim var o da bu aralar almanca sinavi yapcak onunla ugrasiyor..baska da arkadasim yok.. tanidiklarim var sadece.. zamanla bir seyler yerine oturcask tabiki ama ben kullanma taraftari ya da ayrimci insanlardan uzak duruyorum.. dedigin gibi calismak cok ayri bir sey.. bi kere maddi olarak güveniyorsun kendine.. ama insan bi carsiya ciktiginda yanina arkadas istiyor yaa :14::14:

haklisin canim:(uzulme yaa,olur zamanla iyi ,dogru durust arkadaslarin.benim var bir kac tane ama herzaman bulusmak mumkun olmuyor,herkesin kendine gore isi gucu sorunlari oluyor..ama senin vardir etrafinda kesin birileri,olmadi kkdan bul birilerini.biz bir arkadasla kkdan tanistik..gorusuyoruz zaman oldukca,onlar geliyor biz gidiyoz:)

haklisin canim:(uzulme yaa,olur zamanla iyi ,dogru durust arkadaslarin.benim var bir kac tane ama herzaman bulusmak mumkun olmuyor,herkesin kendine gore isi gucu sorunlari oluyor..ama senin vardir etrafinda kesin birileri,olmadi kkdan bul birilerini.biz bir arkadasla kkdan tanistik..gorusuyoruz zaman oldukca,onlar geliyor biz gidiyoz:)

ay ne güzel yaa... kkdan birini bulman büyük sans.. benim oturdugum yerde biriyle tanismam imkansiz gibi bir sey.. yani köy degil ama büyüksehir de degil yani... denk gelecegini sanmam :50::50: belki bigün sans eseri :31::31::31:

ama insan bi carsiya ciktiginda yanina arkadas istiyor yaa

regen ve tüm kizlar..

ben uzun senedir hep evdeyim calismiyorum kendimi tamamen sosyal hayattan soyutladim..
arkadasim hic yok inanin..
ablamlar var görüstügüm..
yillar öncesinden ünide tanistigim bir kiz vardi onu da bir bucuk senedir yüz yüze görmedim..
facebooktan mesajlasiyoruz..

o kadar cok yalniz kaldim ki simdi evleniyorum ve insan icine mecbur giriyorum..
huzursuz oluyorum nasil alisacagim bilmiyorum..
insanlara karsi yaklasimim cok degisti..
kimseye güvenemiyorum herkesten süphe duyuyorum ve bana zarar vereceklerinden korkuyorum..

yani kisacasi mir gehts echt beschissen in der hinsicht..

:26::26:

ay ne güzel yaa... kkdan birini bulman büyük sans.. benim oturdugum yerde biriyle tanismam imkansiz gibi bir sey.. yani köy degil ama büyüksehir de degil yani... denk gelecegini sanmam :50::50: belki bigün sans eseri :31::31::31:

canim kesin vardir,ozellikle sizin otaraftan daha cok katilimci oluyordur diye dusunuyorum,yurdisi üaylasim alaninda her eyaletin sayfasi falan var oraya bak kesin denk gelirsin:)

regen ve tüm kizlar..

ben uzun senedir hep evdeyim calismiyorum kendimi tamamen sosyal hayattan soyutladim..
arkadasim hic yok inanin..
ablamlar var görüstügüm..
yillar öncesinden ünide tanistigim bir kiz vardi onu da bir bucuk senedir yüz yüze görmedim..
facebooktan mesajlasiyoruz..

o kadar cok yalniz kaldim ki simdi evleniyorum ve insan icine mecbur giriyorum..
huzursuz oluyorum nasil alisacagim bilmiyorum..
insanlara karsi yaklasimim cok degisti..
kimseye güvenemiyorum herkesten süphe duyuyorum ve bana zarar vereceklerinden korkuyorum..

yani kisacasi mir gehts echt beschissen in der hinsicht..

:26::26:

canim evet cok kotu bir durum,boyle bir durumu ilk geldigimde yasamistim,geldigimde hemen kurs bulup yazilmistim,sonra o bitmeden bir is buldum ikisi bir arada derken kurs bitti ben isi begenmedim ve isten ciktim,ne kadar da 3 saatlik kursta olsa disari cikmak iyi geliyordu.iside birakinca evde kaldigim uc dort ay zindan oldu bana:(dedigin gibi disari cikinca hersey ustume ustume geliyordu,kacmak istiyordum insanlardan,konusmak yuz yuze gelemek istemiyordum,cok cok iyi bilirim o halleri,canim hergun 1 saatte olsa cik disari bak saga sola,yuruyuse cik.ben bazen hic bisey almasamda cikar bakarim oyle vitrinlere falan..iyi geliyor inan ki,senin tam tersine kuzenlerim,onlarin benimle yasit kizlari,birsuru akrabam var ama hicbirinden hayr yok maalesef,ne yaparsin hayat iste,herzaman hersey dort dortluk olmuyor maalesef,allahtan esim var o olmasa ne yapardim ben:):16:

canim evet cok kotu bir durum,boyle bir durumu ilk geldigimde yasamistim,geldigimde hemen kurs bulup yazilmistim,sonra o bitmeden bir is buldum ikisi bir arada derken kurs bitti ben isi begenmedim ve isten ciktim,ne kadar da 3 saatlik kursta olsa disari cikmak iyi geliyordu.iside birakinca evde kaldigim uc dort ay zindan oldu bana:(dedigin gibi disari cikinca hersey ustume ustume geliyordu,kacmak istiyordum insanlardan,konusmak yuz yuze gelemek istemiyordum,cok cok iyi bilirim o halleri,canim hergun 1 saatte olsa cik disari bak saga sola,yuruyuse cik.ben bazen hic bisey almasamda cikar bakarim oyle vitrinlere falan..iyi geliyor inan ki,senin tam tersine kuzenlerim,onlarin benimle yasit kizlari,birsuru akrabam var ama hicbirinden hayr yok maalesef,ne yaparsin hayat iste,herzaman hersey dort dortluk olmuyor maalesef,allahtan esim var o olmasa ne yapardim ben:):16:

Disari ciksam iyi olacak evet ama ben o kadar kapatmisim ki kendimi bazen postayi almak icin bile disari cikmiyorum.
Günlerce evdeyim.
Psikolojik sorunlu birisiyim kisacasi.
Nisanlim bana cok iyi geldi.
Ich habe selbstmord begangen...
Müstakbel esim sayesinde hayat anlam kazandi benim icin..
Gercekten iyi ki o var..

InsaAllah türkiyeye gidicen bende acilirim.

Kizlar ben bu yüzdende eltimle aramizda sorun yasanacak diye cok korkuyorum.
Onun nasil biri oldugunu tartamiyorum.
Buda beni korkutuyo iste.

Disari ciksam iyi olacak evet ama ben o kadar kapatmisim ki kendimi bazen postayi almak icin bile disari cikmiyorum.
Günlerce evdeyim.
Psikolojik sorunlu birisiyim kisacasi.
Nisanlim bana cok iyi geldi.
Ich habe selbstmord begangen...
Müstakbel esim sayesinde hayat anlam kazandi benim icin..
Gercekten iyi ki o var..

InsaAllah türkiyeye gidicen bende acilirim.

Kizlar ben bu yüzdende eltimle aramizda sorun yasanacak diye cok korkuyorum.
Onun nasil biri oldugunu tartamiyorum.
Buda beni korkutuyo iste.

canim ya her gördügün insani dstun bilme ama herkesede süüheyle yaklasma
cocuklugumdan beri cok tasindigimiz icin cabuk ayak uydurmak zorundaydim yeni yerlere artik o sorunum yok Allaha sükür
regen hakli cik vitrinlere bak mesela o unideki arkadasinla bi görüs gitmene daha var sonucta
bide türkiyeye gidince hersey birden degisecek diye bisey yok
du weißt es liegt in deiner hand..
zor aber wag dich den mutigen schritt du wirst es nicht bereuen ;)
eltinide dert etme bence
yani tabiki dikkatli ol ona aranizda mesafe oldugunu göster ama versuch dich daran glauben zu lassen dass sie gut ist
stell deine vorurteile neben dich wenn du mit ihr redest
kim bilir belkide cok iyi anlasirsiniz ;)

tüh yaa... ama bakar ol, sans bu denk gelebilir..

merhaba elmi... valla almanca ögrenme istedigini görünce cok takdir ettim dogrusu.. bizim türklerin dilinde bi laf: B1i alsam yeter unutsam da olur :50::50: cok kiziyorum böyle diyenlere.. ama sen ne güzel caba harciyorsun.. seit fast 3 Jahren bin ich in DE.. also ich kann auch nicht so gut deutsch aber kann dir gerne helfen, soweit ich kann :34::34: ich habe an Kursen bis zum Ende C1.2 teilgenommen und danach angefangen zu studieren.. deswegen hab ich zu viel Sprachunterlagen :1::1: ich kann dir per Internet gerne schicken.. wenn du willst, sag mir erst mal dein Niveau, dann such ich die passenden Teile aus :54::54::54:

merhaba regen,mecburum baska sansim burda yasiyorum ve mutlu olmak istiyorum.mutlu olmak icinde muss ich perfekt deutsch lernen.
simdi iyiyim kendimi bi sekilde idare ediyorum ama kizim okula basladiginda onun herseyi ile diger anneler gibi ilgilenmek istiyorum.benden utasin istemiyorum.topluma girdigimde kendimi eksik hissediyorum.bende a2 yaptim.
dewam edemedim etsem gidebildigim kadariyla gidicektim.sen ne güzel c2 yapmissin keske bende oralar gelebilsem.massallah.isterim tabiki schick mir bitte.

canim ya her gördügün insani dstun bilme ama herkesede süüheyle yaklasma
cocuklugumdan beri cok tasindigimiz icin cabuk ayak uydurmak zorundaydim yeni yerlere artik o sorunum yok Allaha sükür
regen hakli cik vitrinlere bak mesela o unideki arkadasinla bi görüs gitmene daha var sonucta
bide türkiyeye gidince hersey birden degisecek diye bisey yok
du weißt es liegt in deiner hand..
zor aber wag dich den mutigen schritt du wirst es nicht bereuen ;)
eltinide dert etme bence
yani tabiki dikkatli ol ona aranizda mesafe oldugunu göster ama versuch dich daran glauben zu lassen dass sie gut ist
stell deine vorurteile neben dich wenn du mit ihr redest
kim bilir belkide cok iyi anlasirsiniz ;)

Hallo kizlar..
Canim zamaninda belki bu tasinma olaylari sana zor gelmis olsada simdi herkeye kolay ayak uydurabiliyorsun ne güzel.
Ben icime kapanik biriyim öyle birine dönüstüm daha dogrusu.
Dedigini yapsam cok iyi olacak ya aslinda bakalim :)
InsaAllah insaAllah gercekten iyi anlasiriz ve insaAllah tüm korkularim bosadir..

Nasilsiniz kizlar?

Back