Almanya’da yaşamak? Almanya’da yaşayanlar?

Gittiginiz yerle alakali.Bazi yerde cok turk oluyor bazisinda az. Dislama oluyor ne yazik ki.Yani ben bazen hissediyorum bunu.Almanyanin bazi yerleri monoton oralara gidersen sıkılma olasılığın cok yuksek.Ams bir yerde cok huzurlu.İnsanlar kendi halinde guvenli yesil.Fakat berlin,hamburg buralar hem turk kaynıyor hem de istanbul gibi.Tabi oraninda dezavantajlari var onuda dusunmek lazim.

Daha dün, bu konuyu dile getirip yurtdışına gitme araştırmalarına başladım. Yanlış anlaşılmasın kendim için değil çocuğum için. Ama buradan gitmek bizim için oldukça zor. İkimizde de dil yok. ben orta ingilizce biliyorum. Ayrıca mesleklerimiz orada aranabilen meslekler değil. eşimin mesleği daha tercih edilebilir.

Ama ev kirası ve geçinme, alışma, okul vs derken zorlanacağımızı düşünerek kendim vazgeçtim.

Tek olsaydım senin gibi, bugün giderdim. NET!

Hay Ağzına sağlık be, vazgeçirmek için uğraşmayanlardan kim kaldı kii

Ülkemizdeki afetler gözünüzü korkutmuş gibi gözüksede bahane gibi geldi. Zira Almanya'da sel felaketinde ölenlerin sayısı da az bir rakam değildi. Ayrıca Almanya'da ırkçılık fazlasıyla da mevcut.

Sizi Türkiye'ye bağlayan çok önemli nedenleriniz yoksa ve kendiniz için bir fırsat olarak görüyorsanız gidin tabiki. En kötüsü başkalarının hikayelerine göre yaşamayıp, bizzat kendiniz tecrübe ederek hayatınızı yaşamış olacaksınız.

3.500 euro Almanya icin güzel bir para, gayet gecinirsiniz.
Bence tek gelenler geri dönüyor, evliler kalıyor gibi düşünmeyin. Asıl evlilikle gelip kalmak daha zor, çünkü evliliginizi sürdüremezseniz ve oturum şartlarını sağlayamazsanız mecburi dönüş durumunuz olur ama kendiniz tek başınıza gelebiliyorsanız böyle bir derdiniz olmaz.

Cok uzun yillardir burda yasiyorum, sadece bir lere tam da yabanci düsmanligi miydi, kadin mi üroblemlemliydi emin olamadigim bir durum oldu, bizim ülkemizde yabanci düsmanligi cok daha fazla buraya kiyasla

Yakinn arkadaslarimin hepsi Almanlarla evli, iki Türk arkadasim vardi Türkle evli olan onlar ayrildi:) Ben de tek yasiyorum burda zorluklari var ama bir kadin olarak burda cok cok daha huzurluyum. Maasiniz da iyi olcakmis, güzel bir yerde ev tutarsiniz, zamanla cevreniz de olur, bakarsiniz biriyle tanisirsiniz aile kurarsiniz. Düsünmeniz hata, hangi sehirde oldugumu ögrenmek isterseniz özelden yazin:) Hem büyük hem kücük sehir arasi, yabanci farkli kültürlerden cok insan var, ben mutluyum yani.

Cok uzun yillardir burda yasiyorum, sadece bir lere tam da yabanci düsmanligi miydi, kadin mi üroblemlemliydi emin olamadigim bir durum oldu, bizim ülkemizde yabanci düsmanligi cok daha fazla buraya kiyasla

Ben katılıyorum, sadece bir kez kötü tavırlara maruz kaldım 8 yılda onun dışında uğramadım. Sokakta herkes gayet kibar ve saygılı.

Sizin son durumunuz nedir, konunuzu çok merak ediyorum?

Bende Turkiyede yalnizdim.Buraya gelince depresyona girdim.Istediginiz kadar kurs,aktivite vs yapin her zaman bir bosluk ve yalnizlik hissi oluyor, kendini buraya ait hissetmeme hissi birde.Ama yinede tartinca tercihim avrupadan yana.
Peki ne kadar süredir oradasınız ve alıştınız mı?
Ben katılıyorum, sadece bir kez kötü tavırlara maruz kaldım 8 yılda onun dışında uğramadım. Sokakta herkes gayet kibar ve saygılı.
Ben şunu merak ediyorum aslında. Yüze karşı anladığım kadarıyla kaba bi davranış yok. Ama sizin çevrenizdeki Almanlar ilk başlarda sizinle tanıştıklarında çekimser bir tavır içerisinde oluyorlar mı? Veya bir yabancı bir ortama (iş vs) girince Türk olmanın herhangi bir dezavantajı var mı?

Fikrim değişir mi bilmiyorum ancak ilerde çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum. O yüzden sadece kendim alışabilir miyim olarak bakıyorum.

Peki siz çalışıyor musunuz? Görüştüğünüz alman arkadaşlarınız var mı? Dışlama derken biraz daha açabilir misiniz

cheri sen bana çok pozitif geliyorsun, hani klavyeden bana geçiyor motivasyonun, belki de nikin orange blossomu hatırlattığındandır dinlemeye bayılırım. böyle birkaç üye daha var zevkle okuduğum. ama birinç sensin.

konu sahibi ben olsam mutlaka şansımı denerim, ne kaybedersin ki. her yerde hayat zor ama tutunabilirsen hayatın kurtulur. bunu da yolun başında yapabilirsin, yaş aldıkça cesaret azalıyor.

Ben de öyle hissediyorum sanki o yazınca konum karamsar bi konudan pozitif bir konuya geçti

31 yasinda almanya`ya geldim.Esim alman , cevremde hic türk yok.Almancayi B1 seviyesinde biliyordum buraya gelmeden önce.Baverya bölgesinde yasiyorum.Su andaki türkiye`de yasamayi asla istemezdim.Memleketimi özlüyorum ama yine de burada yasamayi tercih ederim.Her yer gibi burda da yabanci düsmanligi olabiliyor.Ama ben kendi ülkemde kendimi daha yabanci hissediyordum.Ilk geldigim zamanlarda bisiklet sürerken , arabalarin yol vermesi cok sasirtmisti beni.

Türkiye`de insanlar maaslarinin büyük bir kismini cocuklarinin özel okullarina harciyorlar ki bir cok özel okul iyi bile degil.
3500 euro cok iyi bir para.Yalnizlik her yerde.Kendinize ugraslar bulup , kendi kendinize yetmeyi ögrenebilirsiniz.Sehirde bile yasasaniz yürüyerek ormanlik alanlara ulasabilirsiniz.Cok az ücretlerle yüzme havuzlarina gidebilirsiniz.Gece korkmadan sokaga cikabilirsiniz.Türkiye`de lüks kapsamina giren yiyecek ve icecekler burada herkesin alabilecegi seyler.Insanlar daha mütevazi.Bir profosör temizlik isinde calisan biriyle arkadas olabiliyor.

Toplum baskisi, din baskisi yok.Hukuk bize göre cok cok iyi durumda.Bence gelin ve türk olan birisiyle sevgili olmaktan kacinin.

Freiburg yasamak icin cok güzel.Iklimi de cok sert degil.Üzüm baglarinin arasinda dolasirken kendinizi türkiye`de hissedersiniz.Illa deniz isterim diyorsaniz kuzeye dogru gidin.Mesela Hamburg.Daglik alanlari seviyorsaniz Bavyera`ya gelin.Gelirseniz cay icmeye beklerim:)

Ne güzel bir mesaj yazmışsınız, çok yardımcı oldu teşekkür ederim. Gelirsem bu konumu bulup yazacağım :) bu mesajınız hem mutlu etti hem de üzdü çünkü keşke ülkemiz için de aynı şeyleri söyleyebilseydik. Burdaki kıdem ilişkisinden de hoşlanmıyorum, bu yönü de çok cezbetti şu an.

Yani Almanlar birbirlerine de mal gibi jdsjjjjjj, yeni biri geldiğinde Alman da olsa yabancı da olsa hoşgeldin diyip yanaşmıyorlar mal gibi bakıyorlar suratına Yabancıysan tipin değişik geldiği için extra mal gibi bakıyorlar ama alışınca yuvarlanıp gidiyorsunuz.

İşyerinde ya da başka yerlerde Türkiyedeki gibi sosyal ortam yok genelde herkes işini yapıp eve gidiyor. İşten sonra AVMye akalım mı panpa yok :) O yüzden pek bizim kültürle karşılaştıramadım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…