- 22 Mart 2019
- 1.032
- 1.116
- 83
- 32
- Konu Sahibi little bird
-
Daha dün, bu konuyu dile getirip yurtdışına gitme araştırmalarına başladım. Yanlış anlaşılmasın kendim için değil çocuğum için. Ama buradan gitmek bizim için oldukça zor. İkimizde de dil yok. ben orta ingilizce biliyorum. Ayrıca mesleklerimiz orada aranabilen meslekler değil. eşimin mesleği daha tercih edilebilir.Merhaba herkese,
Eğer 1-2 sene uğraşırsam Almanya’da tek başıma yaşama şansım var. Mesleğimi söylemek istemiyorum ama orda başlangıçta 3,500 euro gibi bir maaşla başlayıp zamanla artma olasılığı var. Ülkenin geleceği ile alakalı umutsuz olduğum için yurtdışı hep aklımın ucundaydı ancak internette gidenlerin olumsuz yorumları caydırıyordu. Son zamanlardaki ülkemize alınan milyonlarca mülteci üstüne yeni mülteciler, orman yangınları beni gelecekle ilgili daha çok endişeye sürükledi.
Okuduğum kadarıyla genelde tek gidenler bir süre sonra Türkiye’ye geri dönüyormuş, eşiyle gidenlerden dönen pek olmuyormuş. Almanların daha soğuk olmasından ve yalnızlık hissinden dolayı anladığım kadarıyla.
Ben zaten kalabalık bir çevreye burda da sahip değilim ancak yakın hissettiğim kimseyi de bulamazsam orda diye korkuyorum çünkü yalnızlık hissine tahammül edemeyen biriyim. Başka şehire taşındığım süreçte bile zorlanmıştım bu konuda.
Siz olsanız uğraşır mıydınız? Almanya’da yaşayanların bu konu hakkında fikirleri neler?
Hay Ağzına sağlık be, vazgeçirmek için uğraşmayanlardan kim kaldı kiiCanımko sen de burda sevgili bakarsın, tek gelip Almanla evlenen tonla kızçe tanıyorum. Birinin çocuğu bile oldu
Diğer yabancılarla arkadaşlık edersin, her yer expat Türk artık onlarla arkadaşlık edersin... Ben şahsen tek geldim diye geri dönen Türk kimse tanımıyorum. Tek gelen bir bey tanıyorum, ailesi Türkiyeden kız baktı kız buraya geldiBakarsın yaf, ölmedin ya yerli erkek bakarsın yabancı erkek bakarsın
Zaten Türkiyede de sosyal kelebek değildim diyorsun o zaman yaşantından bir fark olmayacak ki. Her gün beşiktaşta gezeyim muhabbet edeyim yoksam mutsuz olurum diyenler zaten gelmesin mutsuz olurlar. Senin için pek bir fark olmayacak bence.
Ülkemizdeki afetler gözünüzü korkutmuş gibi gözüksede bahane gibi geldi. Zira Almanya'da sel felaketinde ölenlerin sayısı da az bir rakam değildi. Ayrıca Almanya'da ırkçılık fazlasıyla da mevcut.Merhaba herkese,
Eğer 1-2 sene uğraşırsam Almanya’da tek başıma yaşama şansım var. Mesleğimi söylemek istemiyorum ama orda başlangıçta 3,500 euro gibi bir maaşla başlayıp zamanla artma olasılığı var. Ülkenin geleceği ile alakalı umutsuz olduğum için yurtdışı hep aklımın ucundaydı ancak internette gidenlerin olumsuz yorumları caydırıyordu. Son zamanlardaki ülkemize alınan milyonlarca mülteci üstüne yeni mülteciler, orman yangınları beni gelecekle ilgili daha çok endişeye sürükledi.
Okuduğum kadarıyla genelde tek gidenler bir süre sonra Türkiye’ye geri dönüyormuş, eşiyle gidenlerden dönen pek olmuyormuş. Almanların daha soğuk olmasından ve yalnızlık hissinden dolayı anladığım kadarıyla.
Ben zaten kalabalık bir çevreye burda da sahip değilim ancak yakın hissettiğim kimseyi de bulamazsam orda diye korkuyorum çünkü yalnızlık hissine tahammül edemeyen biriyim. Başka şehire taşındığım süreçte bile zorlanmıştım bu konuda.
Siz olsanız uğraşır mıydınız? Almanya’da yaşayanların bu konu hakkında fikirleri neler?
Cok uzun yillardir burda yasiyorum, sadece bir lere tam da yabanci düsmanligi miydi, kadin mi üroblemlemliydi emin olamadigim bir durum oldu, bizim ülkemizde yabanci düsmanligi cok daha fazla buraya kiyaslaben hem almanyada yasiyorum, hem de yabancilar dairesinde calisiyorum. Yani senin de basvurmam gereken oturma izni formlarina bakiyorum.
Mültecilerden kaciyorsan, üzgünüm ama burda da tonlarca var. Yalnizlik, hele ki korona zamaninda büyük bir sorun ama bundan sikayetci olan bi tek sen olmicaksin, hepimiz yalniziz pandemi nedeniyle (tabi ki evde kalip tedbir alanlari kastediyorum).
Almanyanin dili de cok zor. Burd almanca ögrenmem sart cünkü bilmediginde veya kendini düzgünce ifade edemediginde seni almanlar dislayacaktir.
Iyi düsünüp tartmani tavsiye ederim. Sansim varsa bence baska ülkelere yönelmeye bak. Almanyada cok fazla yabanci düsmanligi var. Ben senin yerinde olsam norvec veya isvec gibi ülkelere gitmeye bakardim
Cok uzun yillardir burda yasiyorum, sadece bir lere tam da yabanci düsmanligi miydi, kadin mi üroblemlemliydi emin olamadigim bir durum oldu, bizim ülkemizde yabanci düsmanligi cok daha fazla buraya kiyasla
Sizin son durumunuz nedir, konunuzu çok merak ediyorum?ben hem almanyada yasiyorum, hem de yabancilar dairesinde calisiyorum. Yani senin de basvurmam gereken oturma izni formlarina bakiyorum.
Mültecilerden kaciyorsan, üzgünüm ama burda da tonlarca var. Yalnizlik, hele ki korona zamaninda büyük bir sorun ama bundan sikayetci olan bi tek sen olmicaksin, hepimiz yalniziz pandemi nedeniyle (tabi ki evde kalip tedbir alanlari kastediyorum).
Almanyanin dili de cok zor. Burd almanca ögrenmem sart cünkü bilmediginde veya kendini düzgünce ifade edemediginde seni almanlar dislayacaktir.
Iyi düsünüp tartmani tavsiye ederim. Sansim varsa bence baska ülkelere yönelmeye bak. Almanyada cok fazla yabanci düsmanligi var. Ben senin yerinde olsam norvec veya isvec gibi ülkelere gitmeye bakardim
Peki ne kadar süredir oradasınız ve alıştınız mı?Bende Turkiyede yalnizdim.Buraya gelince depresyona girdim.Istediginiz kadar kurs,aktivite vs yapin her zaman bir bosluk ve yalnizlik hissi oluyor, kendini buraya ait hissetmeme hissi birde.Ama yinede tartinca tercihim avrupadan yana.
Ben şunu merak ediyorum aslında. Yüze karşı anladığım kadarıyla kaba bi davranış yok. Ama sizin çevrenizdeki Almanlar ilk başlarda sizinle tanıştıklarında çekimser bir tavır içerisinde oluyorlar mı? Veya bir yabancı bir ortama (iş vs) girince Türk olmanın herhangi bir dezavantajı var mı?Ben katılıyorum, sadece bir kez kötü tavırlara maruz kaldım 8 yılda onun dışında uğramadım. Sokakta herkes gayet kibar ve saygılı.
Fikrim değişir mi bilmiyorum ancak ilerde çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum. O yüzden sadece kendim alışabilir miyim olarak bakıyorum.Daha dün, bu konuyu dile getirip yurtdışına gitme araştırmalarına başladım. Yanlış anlaşılmasın kendim için değil çocuğum için. Ama buradan gitmek bizim için oldukça zor. İkimizde de dil yok. ben orta ingilizce biliyorum. Ayrıca mesleklerimiz orada aranabilen meslekler değil. eşimin mesleği daha tercih edilebilir.
Ama ev kirası ve geçinme, alışma, okul vs derken zorlanacağımızı düşünerek kendim vazgeçtim.
Tek olsaydım senin gibi, bugün giderdim. NET!
Peki siz çalışıyor musunuz? Görüştüğünüz alman arkadaşlarınız var mı? Dışlama derken biraz daha açabilir misinizGittiginiz yerle alakali.Bazi yerde cok turk oluyor bazisinda az. Dislama oluyor ne yazik ki.Yani ben bazen hissediyorum bunu.Almanyanin bazi yerleri monoton oralara gidersen sıkılma olasılığın cok yuksek.Ams bir yerde cok huzurlu.İnsanlar kendi halinde guvenli yesil.Fakat berlin,hamburg buralar hem turk kaynıyor hem de istanbul gibi.Tabi oraninda dezavantajlari var onuda dusunmek lazim.
Canımko sen de burda sevgili bakarsın, tek gelip Almanla evlenen tonla kızçe tanıyorum. Birinin çocuğu bile oldu
Diğer yabancılarla arkadaşlık edersin, her yer expat Türk artık onlarla arkadaşlık edersin... Ben şahsen tek geldim diye geri dönen Türk kimse tanımıyorum. Tek gelen bir bey tanıyorum, ailesi Türkiyeden kız baktı kız buraya geldiBakarsın yaf, ölmedin ya yerli erkek bakarsın yabancı erkek bakarsın
Zaten Türkiyede de sosyal kelebek değildim diyorsun o zaman yaşantından bir fark olmayacak ki. Her gün beşiktaşta gezeyim muhabbet edeyim yoksam mutsuz olurum diyenler zaten gelmesin mutsuz olurlar. Senin için pek bir fark olmayacak bence.
Ben de öyle hissediyorum sanki o yazınca konum karamsar bi konudan pozitif bir konuya geçticheri sen bana çok pozitif geliyorsun, hani klavyeden bana geçiyor motivasyonun, belki de nikin orange blossomu hatırlattığındandır dinlemeye bayılırım. böyle birkaç üye daha var zevkle okuduğum. ama birinç sensin.
konu sahibi ben olsam mutlaka şansımı denerim, ne kaybedersin ki. her yerde hayat zor ama tutunabilirsen hayatın kurtulur. bunu da yolun başında yapabilirsin, yaş aldıkça cesaret azalıyor.
Ne güzel bir mesaj yazmışsınız, çok yardımcı oldu teşekkür ederim. Gelirsem bu konumu bulup yazacağım :) bu mesajınız hem mutlu etti hem de üzdü çünkü keşke ülkemiz için de aynı şeyleri söyleyebilseydik. Burdaki kıdem ilişkisinden de hoşlanmıyorum, bu yönü de çok cezbetti şu an.31 yasinda almanya`ya geldim.Esim alman , cevremde hic türk yok.Almancayi B1 seviyesinde biliyordum buraya gelmeden önce.Baverya bölgesinde yasiyorum.Su andaki türkiye`de yasamayi asla istemezdim.Memleketimi özlüyorum ama yine de burada yasamayi tercih ederim.Her yer gibi burda da yabanci düsmanligi olabiliyor.Ama ben kendi ülkemde kendimi daha yabanci hissediyordum.Ilk geldigim zamanlarda bisiklet sürerken , arabalarin yol vermesi cok sasirtmisti beni.
Türkiye`de insanlar maaslarinin büyük bir kismini cocuklarinin özel okullarina harciyorlar ki bir cok özel okul iyi bile degil.
3500 euro cok iyi bir para.Yalnizlik her yerde.Kendinize ugraslar bulup , kendi kendinize yetmeyi ögrenebilirsiniz.Sehirde bile yasasaniz yürüyerek ormanlik alanlara ulasabilirsiniz.Cok az ücretlerle yüzme havuzlarina gidebilirsiniz.Gece korkmadan sokaga cikabilirsiniz.Türkiye`de lüks kapsamina giren yiyecek ve icecekler burada herkesin alabilecegi seyler.Insanlar daha mütevazi.Bir profosör temizlik isinde calisan biriyle arkadas olabiliyor.
Toplum baskisi, din baskisi yok.Hukuk bize göre cok cok iyi durumda.Bence gelin ve türk olan birisiyle sevgili olmaktan kacinin.
Freiburg yasamak icin cok güzel.Iklimi de cok sert degil.Üzüm baglarinin arasinda dolasirken kendinizi türkiye`de hissedersiniz.Illa deniz isterim diyorsaniz kuzeye dogru gidin.Mesela Hamburg.Daglik alanlari seviyorsaniz Bavyera`ya gelin.Gelirseniz cay icmeye beklerim:)
Ben şunu merak ediyorum aslında. Yüze karşı anladığım kadarıyla kaba bi davranış yok. Ama sizin çevrenizdeki Almanlar ilk başlarda sizinle tanıştıklarında çekimser bir tavır içerisinde oluyorlar mı? Veya bir yabancı bir ortama (iş vs) girince Türk olmanın herhangi bir dezavantajı var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?