- 12 Temmuz 2006
- 180
- 2
merhaba arkadaslar.bugun bir haber aldim ve cok sinirlerim bozuldu.gecen sen 8. ayda cocugumu bir kindergarten a yazdridim.form doldurdum ve verdim yaklasik 2 hafta sonra bize tel actilar gelin görüselim.biz gittik ve bize bilgi verdiler gezdirdiler ne ler yapiyorlar cocuklar nasil bir ortamda bulunuyor hepsini gördük begendik.ben bu kindergarten e gitmesini cok istiyorum cunku türk cocuklari cok az ya bir ya iki genelde türkler buraya cocuklarini vermiyorlar oldukca uzak bir yerde.benim burayi istememdeki sebeb ben ve esim almanca cok az biliyoruz evdede konusulmuyor cocugum daha iyi ögrenir türk cocuklari olmayacak almancasi daha iyi olur diye düsünüyorum.oturdugum yerde türkler yogunlukda.hep türkce konusuluyor.kindergarten e gezdik ve begendigimizi söyledik ordaki bayan bize tamam biz cocugunuzu aliyoruz size ocak ayi gibi mektup gelir dedi.ocak ayinda mektup gelmedi bende cvremdeki insanlara rica da bulunuyorum arayin henuz haber yok diye nihayet bugun arandi ben arayacagim fakat anlasamiyoruz.ve sonuc su cocugumu almiyorlarmis cünkü yer yokmus.butun komsularimin cocuklarinin gidecegi yer belli ayi günü saati bile belli oldu fakat benim cocugumun acikda kaldi.simdi arkadaslar ben ne yapmaliyim yeniden basvurumu yapmam gerek digerlerine cok gec kaldiniz diyenler de var.yer doldu diyenler var cocugum bir sene daha evdemi bekleyecek.
Hmm cok ilginc ...yani size sözlü olarak evet denilmis...bence iyi almanca bilen birini al ve dayan kapilarina...bu nasil bir rezilik de...sözlü olarak söz veriliyor ...sonrada cocugun alinmiyacagini söylenmiyor bile...bunlari acikca anlatmaya calisin...esinle gitmeye calis...erkek'de olursa daha iyi...ondan sonrada bunu yazili olarakta sikayet edecem de... yüksek yetikililere...yazili olarakta olan biteni yazip kime bagliysa bu ana okulu sikayet edebilirsin...hatta Ausländerbeauftragte 'ye kadar cik....yapilan dürüst degil...bildigim kadariyla ..mahkemeye bile verebilirsin...sosyal davalar aslinda pahali degil...bimiyorum varmi Rechtschutzverisicherung'unuz...olsa bile galiba sosyal davalarda kullanilamiyor...hakkini bence ara ...ama dedgimim gibi git burda yazdigin gibi anlat anaokuluna ...güvendigini onlarin verdigi söze falan filan ...almanca bilmedegin icin bilgisizliginin istismar edildgini...hakkini ariyacagini gerekirse mahkemeye gidecegini ...onlarin üstündeki görevlilerinede bunlari bildirecegini ...falan filan...cidi oldugunu anlarlarsa belki fikirlerini degisirler ...ve cocugu alirlar...telefon ac sürekli... pesini birakma...