Almanya'da yaayan Trklerin yaamsal sorunlar,sorular (hayatn iinden)

merhaba arkadaslar.bugun bir haber aldim ve cok sinirlerim bozuldu.gecen sen 8. ayda cocugumu bir kindergarten a yazdridim.form doldurdum ve verdim yaklasik 2 hafta sonra bize tel actilar gelin görüselim.biz gittik ve bize bilgi verdiler gezdirdiler ne ler yapiyorlar cocuklar nasil bir ortamda bulunuyor hepsini gördük begendik.ben bu kindergarten e gitmesini cok istiyorum cunku türk cocuklari cok az ya bir ya iki genelde türkler buraya cocuklarini vermiyorlar oldukca uzak bir yerde.benim burayi istememdeki sebeb ben ve esim almanca cok az biliyoruz evdede konusulmuyor cocugum daha iyi ögrenir türk cocuklari olmayacak almancasi daha iyi olur diye düsünüyorum.oturdugum yerde türkler yogunlukda.hep türkce konusuluyor.kindergarten e gezdik ve begendigimizi söyledik ordaki bayan bize tamam biz cocugunuzu aliyoruz size ocak ayi gibi mektup gelir dedi.ocak ayinda mektup gelmedi bende cvremdeki insanlara rica da bulunuyorum arayin henuz haber yok diye nihayet bugun arandi ben arayacagim fakat anlasamiyoruz.ve sonuc su cocugumu almiyorlarmis cünkü yer yokmus.butun komsularimin cocuklarinin gidecegi yer belli ayi günü saati bile belli oldu fakat benim cocugumun acikda kaldi.simdi arkadaslar ben ne yapmaliyim yeniden basvurumu yapmam gerek digerlerine cok gec kaldiniz diyenler de var.yer doldu diyenler var cocugum bir sene daha evdemi bekleyecek.

Hmm cok ilginc ...yani size sözlü olarak evet denilmis...bence iyi almanca bilen birini al ve dayan kapilarina...bu nasil bir rezilik de...sözlü olarak söz veriliyor ...sonrada cocugun alinmiyacagini söylenmiyor bile...bunlari acikca anlatmaya calisin...esinle gitmeye calis...erkek'de olursa daha iyi...ondan sonrada bunu yazili olarakta sikayet edecem de... yüksek yetikililere...yazili olarakta olan biteni yazip kime bagliysa bu ana okulu sikayet edebilirsin...hatta Ausländerbeauftragte 'ye kadar cik....yapilan dürüst degil...bildigim kadariyla ..mahkemeye bile verebilirsin...sosyal davalar aslinda pahali degil...bimiyorum varmi Rechtschutzverisicherung'unuz...olsa bile galiba sosyal davalarda kullanilamiyor...hakkini bence ara ...ama dedgimim gibi git burda yazdigin gibi anlat anaokuluna ...güvendigini onlarin verdigi söze falan filan ...almanca bilmedegin icin bilgisizliginin istismar edildgini...hakkini ariyacagini gerekirse mahkemeye gidecegini ...onlarin üstündeki görevlilerinede bunlari bildirecegini ...falan filan...cidi oldugunu anlarlarsa belki fikirlerini degisirler ...ve cocugu alirlar...telefon ac sürekli... pesini birakma...

merhaba arkadaslar.evettttt bugun bir komsum ile kindergartene gittim.ve neden böyle bir sey yaptiklarini onlara guvenip cocugun baska bir yere yazilmadigini ve suan ortada kaldigini söyledik.yani en azindan bize almiyoruz diye bir mektupda gönderebilirdiniz dedik.ordaki bayan o kadar ukala cikti ki hic bir sey icin mecbur degiliz aramak zorunda degiliz almak zorundada degiliz dedi.stad a tel acin oraya kayt edin mutlaka size kindergarten cikar merak etmeyin cocugunuz ortada kalmaz dedi.burasi katolik kindergarten öncelikli olanlar var dedi.tabiki benim komsumda konustu alta kalmadi.neticede orasi olmayacakti bizim icin ben sadece aptal olmadigimizi ve susmak istemdigim icin bugun oraya komsum ile gittim.ordan ciktik yakinlardaki kindergarten lara baktik bir yere tekrar anmelden verdik bakalim umarim sonuc cikar yoksa cocugum beklemek zorunda kalacak.o kadar hirs yaptim ki kendime simdi almanca kurs veren yerler ariyorum almanca kursuna gidecem ögrenecem ne cocugmu nede kendimi ezdirmeyecem ve de nede baska bir insana yalvar yakar benim gel su isimi yaparmisin demiyecem cunku cevremdeki insanlara inandim cocugumu baska bir yere kayt ettirmedim ve suan cirpiniyorum cocgum arkadaslarinda geri kalmasin diye.allah kimseye muhtac etmesin

merhaba arkadaslar.evettttt bugun bir komsum ile kindergartene gittim.ve neden böyle bir sey yaptiklarini onlara guvenip cocugun baska bir yere yazilmadigini ve suan ortada kaldigini söyledik.yani en azindan bize almiyoruz diye bir mektupda gönderebilirdiniz dedik.ordaki bayan o kadar ukala cikti ki hic bir sey icin mecbur degiliz aramak zorunda degiliz almak zorundada degiliz dedi.stad a tel acin oraya kayt edin mutlaka size kindergarten cikar merak etmeyin cocugunuz ortada kalmaz dedi.burasi katolik kindergarten öncelikli olanlar var dedi.tabiki benim komsumda konustu alta kalmadi.neticede orasi olmayacakti bizim icin ben sadece aptal olmadigimizi ve susmak istemdigim icin bugun oraya komsum ile gittim.ordan ciktik yakinlardaki kindergarten lara baktik bir yere tekrar anmelden verdik bakalim umarim sonuc cikar yoksa cocugum beklemek zorunda kalacak.o kadar hirs yaptim ki kendime simdi almanca kurs veren yerler ariyorum almanca kursuna gidecem ögrenecem ne cocugmu nede kendimi ezdirmeyecem ve de nede baska bir insana yalvar yakar benim gel su isimi yaparmisin demiyecem cunku cevremdeki insanlara inandim cocugumu baska bir yere kayt ettirmedim ve suan cirpiniyorum cocgum arkadaslarinda geri kalmasin diye.allah kimseye muhtac etmesin

iyi olmus keske yazilida yinede sikayet edebilsen...mesele burda bilgisisligin istismari...ama anladigim kadariyla sen almancayi ögrenerek bu eziklikten kurtulacaksin...basarirsinda...hele cocugun icin cok önemli bu ...ileriye dogru daha dur ne sorunlar cikiyor...karsidaki zayif oldugunu anlayinca tepene cikiyor...hem cocuklar icinde iyi ...annelerinle gurur duyuyorlar ... azmini görüp...
kindergarten konusuna gelince bence zaman var daha bir kac yere basvuru yap...ortada kalmaz...cözümlendigine sevindim
sevgiyle kal

Cocugun kac yasinda bilmiyorum ama, sana en yakin kindergarten hangisi ise, zaten onlar senin cocugunu almak zorunda. Ben olsam bir kac kindergartene daha yazdiririm, birtane ile kalma canim.

Oluyor malesef böyle seyler, bak ne demisler her iste bir hayir vardir diye. Böyle bir durum ile karsilasmasaydin, belki bu kadar azim ile almanca ögrenmek istemiyecektin. Insallah azmin bol olur, ve almancani ögrenirsin.

merhaba ...1. sene 5 ay 15 gündür almanyadayim..bu süre icerisinde 3 sefer türkiyeye gittim.ne gurbetci olmak istiyorum ne de burda yasamak..evlenmeden önce babam beni almanyaya getirdi sirf göreyim bir heves ugruna evlenmeyeyim diye..ama benimki heves degildi esimi seviyordum hala da seviyorum onunla evlendigime hic pisman degilim..burayi bile bile geldim geri dönmek umudu ile....ve umarim dönücem esim de artik istiyor..bütün gün calisiyor .. simdi de hamileyim insallah cocugumu dogurduktan ve esim alman vatandasi olduktan sonra dönücez..en azindan onun promlemsiz buraya gelip gitmesi esim icin iyi olur.o bana bu hakki tanidigi icin onun da böyle bir hakki olmasini istiyorum.hem ailemi hem türkiyeyi hem de eski is hayati mi cok özledim..600 saatlik kurs yaptim sertifika mi aldim tekrak inlinguya gittim almancam yeni gelenlere göre cok iyi ehliyeti mi bile aldim..ama bunlari yine de bir arti olarak göremiyorum..yetmiyor..herkes bu düsüncelerin cocuktan sonra degisir burda kalirsin diyorlar ama hic sanmiyorum..umarim Allah yardim eder gidebiliriz buradan..hepinize sevgiler...

figenn bronte bronte dogru söylemis dur daha nelerle karsilasican ama sana tavsiyem almancani bir an evvel gelistir ve kendine guvenerek git konus yaninda komsunda olsun arkadasinda sorun diil.Sen dilekceyi 6 ay once vermisin onlar seni zor durumda birakmislar ayrica esek gibi zorundalar oyle zorunda diiliz demekle siyrilamazlar ben 4,5 yildir burdayim gordugum su ki evet burasi hakkinda bisey bilmiyorum diye sessiz kalirsan tepende tepinmek ne kelime dans ederler ama hakkimi arrim kendine gel dedigidede ayakalrinn altini öperler bunu bil ve öyle git nereye gidersen.Sen ve esin almanca bilmiyosunuz olsun dunyanin heryerinden insan geliyo rburaya afrikali afganli brezilyali vs onlar hicmi hic bisi bilmiyorlar ve haklarini ariyolar aliyolarda.Benim oglumdada sorun yarattilar hiperaktif diye ne kadar ugrastim sonucta cocugun kulaginda iltihap cikti simdi mum gibi oglum bana vorsculeden geri doner bu cocuk karismayiz diyen kadinlar aaa cok akilli cok seviyoruz diyorlar artik oyle oldulardami sende oyle olucaksin saygi esas burda onur gurur gec gitsin..

selam canlarim :) bende almanyada dogudum büyüdüm burda liseyi bitirdim.. ben almanca ögrenme konusunda size yardimci olabilirim isterseniz..

kizlar suan hamileyim ve dogum icin annemi buraya getirmek istiyorum henüz bunun icin arastirma yapmadik ama öncesinde size sorayim dedim bunun icin neler gerekiyor bilen varsa yardimci olursa sevinirim :enbuyukkk:

loracim ben de annemi getirecegim kismetse...ben annesini buraya getiren bir arkadasimla gorustum...senin once dogumun sebebiyle annene burdan istek yapman gerek..hani aile birlesiminde yapildigi gibi...sonra annen pasaporta basvuracak onu da aldiktan sonra vizeye basvuracak telefonla vize icin randevu veriyorlarmis..randevu gununde annen gidecek dogum icin gitmek istedigini belirtirse zorluk cikarmiyorlarmis duyduguma gore cunku boyle dogum,dugun vb. faailyetlerde almanya daki kisinin birinci dereceden yakinlarina cabuk veriyorlarmis...belki eksikler de olabilir canim ben bildiklerimi soyledim sen yine de yetkili bir merciye sor..insallah olur..

ben dogumuma annemi getirmistim arkadasim.Burda esin gidip yabancilar dairesinde istek yapiyor.ne kadar getirmeyi düsünüyorsan saglik sigortasiyapilmasi gerekiyor siz burdanda yaparsiniz annem trden yaparsa 3 aylik yapmisti annem ucuz orda.Sonra annem vizeye basvuracak.Annem orda ugrasmasin diye,Ben vize icin evraklarini bile doldurup göndermistim türkiyedeki konsolosluk internet adreslerine girip formu ordan almistim.

arkadaslar size bisey soracam ama bu konu bu topicte sormak dogru mu bilmiyorum. Almanyada akrabalarımız var ocaktan sonra yanlarına gidecez 5 günlüğüne kardesimle. hangi ay daha güzel olur?

arkadaslar size bisey soracam ama bu konu bu topicte sormak dogru mu bilmiyorum. Almanyada akrabalarımız var ocaktan sonra yanlarına gidecez 5 günlüğüne kardesimle. hangi ay daha güzel olur?

Aslinda aralikta gel derim Noel zamani cok güzel oluyor bence Almanya...6.12. ile 24.12tam bayram öncesi carsilar pazarlar cok güzel oluyor...yoksa Almanya cok güzel degil...ama siz ocaktan sonra geleceksiniz bence o zaman yaa paskalya dönemi gelin havalarda daha güzel olur (sansiniz olursa) bazi senlikleride görme firsatiniz olur belki...veya dört subat'ta yani Rosenmontag zamani buranin meshur karnevali var o görülmeye deger bence (Almanyanin heryerinde yok ...bence sor akrabalarina onlarin yasadigi yerde kutlaniyormu)

Karnevaldan görüntüler

Karneval500_500.jpg

Zugwagen.gif

Noel Zamani

wd_610588.jpg

WM-PLATZ-18-61019.gif

bronte ne güzel fotolar göndermisin valla almanyada olmasam gidesim gelirdi :))))))))))Bencede özel günlerde güzel oluyor buralar onun disinda cok monoton

Selam arkadaslar benim sorum Almanyada yasayan arkadaslara benim gibi sonradan gidenler acaba almancayi nasil ögrendiler yada benim gibi problem yasiyorlarmi.Yaklasik 12 senedir burdayim birtürlü ögrenemedim neden derseniz kursa hic gitmedim yakinimzda yok evde türkce konusuluyor,türk televizyonlari izleniyor komsularim yakinimdaki herkes türk alisveris deseniz türk yerlerine gidiyoruz hep.Kendi cabalarimla kitaplarla biraz ögrendim fakat her ne kadar anlasamda derdimi tam olarak anlatamiyorum:1no2: :1no2: bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum tesekkürler.

selam merdilhan, ben de yaklasik 5 yildir nrw deyim. kursa gittim oldukca da ögrendim almancayi ama evde oturdukca insan unutuyo.almanlar bizi dillerini ögrenemedigimiz ya da ögrenmek istemedigimiz icin yargiliyorlar, ancak bunun bi nedeni de bu milletin bu kadar soguk olmasi.malesef 1 tane bile yakin alman arkadasim yok onlarla sadece ayaküstü sohbet edilir biz türkler gibi sicakkanli degiller. Bu yuzden arkadaslarimiz hep türk ve türkce konusuyoruz. dolayisiyla almancayi gelistiremiyoruz:KK43:

bu alman devletinin ne yaptigini cözemedim artik cocuklarimiza önce anadilini ögrensin diyorlar,sonra bu cocuk niye almanca bilmiyor diyorlar ,sonrada kindergartene almayip cocuktan cok sey bekliyorllar bence bu isin arkasini ara gidebilecegin yerlere git hakkini ara cocugunu o kindergartendaki almanlar istememis olabilir.benim kizimda tasinma nedeniyle yeni kindergartena basladi fazlasiyla alman var önce almanlar vermek istememis ama alman aileler uyarilmis vericeksiniz diye.

gercekten bu alman devleti ne istesigini bilmiyo trajikomik bi olay:) sunu gördüm ki cocugunuza kindergartena baslayana kadar mükemmel türkce ögretseniz bile oraya basladiktan sonra türkceyi tamamen birakiyorlar. zaman icerisinde de tamamen almanca konusmaya basliyorlar. bu sirada ögrettiginiz türkce cöpe mi gidiyor yoksa ilerde bizaman geri dönüsüm yapiyor mu bilmiyorum:KK50:

gülsüm sultan üzülme canim.diger yorumlari okuyunca senin icin üzüldüm.gercekten üzerine gelinmis.Bende senin gibi Türkiye'ye gitmek isteyenlerdenim ama maalesef esim kabul etmiyor.O tamam deseydi ben hemen dönerdim.Bu sosyal yardimlar umrumda bile degil.Zaten sosyal yardim alana kadar anamiz agliyor.100 tane kagit dolduruyorsun,Arbeitsamt takilerin o asik suratlarini,ters ters konusmalarini cekmek zorunda kaliyorsun.Inanirmisin,ben iki kere yardimda basvurmustumda burnumdan getirmislerdi.bende hic arkama bakmadan herseyi elimin tersiyle itmistim.Benim ailem Tr de,akrabalarim.12 yasinda geldim ben Almanya'ya,hala alisamadim,almancayida cok iyi biliyorum.esimi tr den getirdim,o buraya bayiliyor,hatta hic almanca da bilmiyor.Ama ne yapayim,esim gitmezse bende gidememki.

cok enteresan esinin dönmek istemeyisi. burayi begenen nadir insanlardan olmali. Bende evlendikten sonra geldim ama bi türlü sevemedim bu memleketi. isin daha acisi artik türkiye de de yasayamam gibi geliyor:KK43: ne yazik kendimi göcebe gibi hissediyorum, dönüp dolasip gidecegim kürkcü dükkanim bile yok sanki:KK59:

simdi aklima geldi kazen ya site icinde su an aklima bi fikir gelmiyo ama almanca konusabilecegimiz yada birbirimize yazabilecegimiz bi ortam yapsak forum mumu kullanalim sohbet ortaminimi iyi almanca bilenler vardir bari burda zamanimiz hos geciyo bide bi ise yarar gecirdigimiz vakit olmadi merdilhan arkadasim canin istedigi zaman bana aklindan gecen ne yazabilyiosan yaz bende sana cevap yazayim sonra bakalim yalnisimiz varmi nerde ben gunde bi kac kez kisada olsa girebilyiorum buraya baska bi fikri olan varsa oda soylesin sevgilerle

bu fikri hayata gecirebildiniz mi merak ettim.bende katilabilir miyim?

X