- 22 Kasım 2010
- 11.127
- 19.576
- 498
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Hangi sınav, goethe nin sınavından mi bahsediyorsunuz?Canım ablam henüz 2 ay önce almanyaya geri gitti. Türkiye'de eğitim fakültesi mezunu. 35 yaşından sonra almanyada öğretmen olunmuyormuş. Sınava girmek için 35 yaşından küçük olunmaliymiş. Ablam 32 yaşında temel almancasi var ama yinede jobcente 3 yıl hem dil hemde sınav için yeterli olmayabilir demiş. Siz de iyi arastirin derim.
Sınavın ismini bilmiyorum canım. Sadece ablam universite denkligi verdi ve jobcente bunu söyledi. Öğretmen olmak için sınava gormesi gerekiyor demiş.Hangi sınav, goethe nin sınavından mi bahsediyorsunuz?
ben tr'de yaşıyorumNasıl yok yav, bizzat bildigim, yüksek lisanstan ortak ders aldığımız matematikçi bir tanıdık Hamburg ta uluslararası bir okulda çalışıyor. Kendisiyle iyi bir mazimiz olsa bizzat soracağım ama... kurulu duzenimiz olsa bir dk burda durmayız yeğenim diyen dayılar gibisiniz valla
ablanızın tr'de öğretmenlik tecrübesi var mı?Canım ablam henüz 2 ay önce almanyaya geri gitti. Türkiye'de eğitim fakültesi mezunu. 35 yaşından sonra almanyada öğretmen olunmuyormuş. Sınava girmek için 35 yaşından küçük olunmaliymiş. Ablam 32 yaşında temel almancasi var ama yinede jobcente 3 yıl hem dil hemde sınav için yeterli olmayabilir demiş. Siz de iyi arastirin derim.
Mülakatlar da aslında yine çalışmak istemeyenlerin bahanesi. Sizin için demiyorum ama mesala mebde uzmanlık sınavı için de çok fazla yaygara koparilmisti. Sınava girmek neden bu kadar abartılıyor ki. İyi kötü o bilgiler de tekrar olmuş oluyor.saçma salak sınav içeriklerine çalışmak istemiyorum demek istemiştim aslında, üstüne üstlük neler döndüğü belli olmayan mülakatlara giriliyor yurt dışı öğretmenlik sınavı için. çalışmaya erinen bir insanım mesajı mı verdim anlamadımzira durum tam tersi. ama evli çocuklu olarak göç etmenin zorluklarının farkındayım. çekincem bu zaten, ilk mesajımda da belirttiğim gibi.
Yakın çevremde Almanya'da doğmuş büyümüş ögretmen var .Hatta devlet memuru oldu .Eminim dünyanın dört bir yanına yayılmış kk kadınlarından Almanya' da öğretmenlik yapan veya konuyla ilgili yakinen bilgisi olanlar vardır. Ben yaklaşık 10 yıldır devlette İngilizce öğretmenliği yapıyorum. Tr nin önde gelen üniversitelerinden lisans ve alanimda hem yurt içi hem yurt dışında iki prestijli uni den olmak uzere yüksek lisansım var. Bir sure özel sektörde çalıştıktan sonra devlete atandım. Istanbulda iyi denebilecek bir lisede çalışıyorum ancak mesleki anlamda tatmin duygusunu asla yaşayamıyorum. Çocuklarla projeler yürütüyorum ancak gerek idarenin başımıza iş çıkarma tavirlari, gerek kazancımin yetersiz olusu sebebiyle isimden iyice bunalmış durumdayim. Uluslararası geçerliliği olan IB öğretmenlik sertifikam var. Yurt dışında herhangi bir IB okuluna İngilizce ogretmeni olarak basvurabilirim. Almanya seceneklerim arasında. B1 seviyesinde almancam olduğu için vize konusunda sıkıntı yaşamam. Ancak yaşam şartları nedir, bir Uluslararası müfredat uygulayan bir okulda İngilizce öğretmeni olarak çalışan birinin kazancı orda rahatça geçinmeye yeter mi, internetteki bilgilerin dışında, orda yaşayan birilerinin fikirlerine ihtiyacım var. Bu arada evliyim ve 5 yaşında bir oğlum var. Bekar olsam çok daha gözü kara olabilirdim yurt dışında iş bulma konusunda ama yaş 34, her ne kadar alanımda kendime guvensem de klasik memur kafasını da taşımıyor değilim, devlette garanti is bırakılır da bu maceraya ailecek atilinir mi ,nasıl olur bilemiyorum. Eşim uzaktan da çalışabilir ancak tr de iyi sayılan kazancı orda kuş olur tabii...onun almancasi yok bu arada ama iyi İngilizcesi var, yazılım sektöründe tecrübeli...dubai, katar gibi ülkeleri de düşünüyorum ancak gönlüm Almanya dan yana...fikirlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim
Bu nedir tam olarak bilginiz var miÖğretmenler 5 yıllık programlarla geliyorlar ilk etapta onu deneyebilirsiniz çünkü öğretmenlik yapmak için başka eğitimleri tamamlamanız gerekiyor diye biliyorum Almanya için
Katar secenekleeim arasında.bu ay sonu eşim gidecek is için zaten.Bu arada benim bildiğim dünyanın çoğu yerinde öğretmenler ülke şartlarında ortalama bir maaş alırlar. Almanya'da başka işte çalışsanız da bence aynı maaşı kazanırsınız. Kardeşim İngiltere'de. Orda mesela diploma denkliği için uğramadı. Mesleği ogretmen değil kendi alanında ve genel olarak İngiltere'de diplomanın maaşa çok fazla etki etmediğini söyledi. O yüzden orda denklik için ugrasmaktansa işine fayda sağlayacak bir bölümde yüksek lisans yaptı.
Ama alanınız iyi olduğu için Avrupa dışındaki ülkelerde iyi kazanabilirsiniz bence. Gozlemim Avrupa'daki insanlar kolay ingilizce ogreniyor. Dolayısı ile kurs vs için burdaki gibi ekstra işler se çıkmaz gibi. Zaten okul hayatlarında öğreniyorlar.
Ama katarda bu alanda bence iyi kazanabilirsiniz. Sosyal yaşam sizi tatmin etmeyebilir ama. Çok kazanırsınız. Hemen araba falan alabilirsiniz..orda otobüse falan sadece Hintli işçiler biniyormus. Otobüsler falan bimbosmus.taksi vs oldukça ucuz. Eşiniz de iyi kazanır dolarla kazanır. Birikim için iyi olabilir. Ama çok sıcak olduğu için hep gece sosyal yaşam var. Bu açıdan çocuklu olduğunuz için sıkılabilirsiniz. Bizim bir yeni evli çift gitti birikim yapıp döndüler. İş yerlerinde evli olan çalışma arkadaşları çocuklarını ve ailesini tr de bıraktı. Her ay onları ziyaret edip geri işine dönüyordu. Hangi açıdan istiyorsunuz bilmiyorum ama ordan burdan bilgilerimi paylaşmak istedim
Evet Katar ve Dubai ye ilgili daha çok araştırma yapacağımKatar daha çok arıyor bildiğim kadarıyla. Katara başvurun bence
Aslında eşiniz yazilimciymis galiba , önce eşiniz basvursa işlere o daha çabuk iş bulabilir Almanya değilde İrlanda olabilir mesela,ABD merkezli bütün şirketlerin İrlanda da merkezleri var diye biliyorum,yine katar, Dubai olur eşiniz kabul alırsa siz ve çocuğunuz için de sponsor olurlar yabancı şirketler oturum vize vs için eşinizin iş bulması daha çabuk olur siz de eğer ücretsiz izin hakkınız var ise 1 yıllık vs onu kullanırsınız o sırada orada işlere başvuru yaparsanız okul,dil okulu vs gibi.Evet Katar ve Dubai ye ilgili daha çok araştırma yapacağım
Eşim yazılımcı değil ama yazılım sektöründe yönetici pozisyonunda. İngilterede ofis açıyorlar, o işin başına geçme durumu da var ama şu an için belirsiz bir süreç. Ha deyince yurt dışında istedigi gi i bir iş bulamayabilir ama onu da teşvik ediyorum tabii kiAslında eşiniz yazilimciymis galiba , önce eşiniz basvursa işlere o daha çabuk iş bulabilir Almanya değilde İrlanda olabilir mesela,ABD merkezli bütün şirketlerin İrlanda da merkezleri var diye biliyorum,yine katar, Dubai olur eşiniz kabul alırsa siz ve çocuğunuz için de sponsor olurlar yabancı oturum vize vs için es şirketler eşinizin iş bulması daha çabuk olursiz de eğer ücretsiz izin hakkınız var ise 1 yıllık vs onu kullanırsınız o sırada orada işlere başvuru yaparsanız okul,dil okulu vs gibi.
MEB'in yurtdışı programı Galiba arkadaşın bahsettiği 5 yıllık.Bu nedir tam olarak bilginiz var mi
zaten bu yüzden eş durumuyla gelenler, mastera filan gelip kalanlar vs. şimdiye kadar öğretmen olmak için uğraşmıyordu.Bu arada benim bildiğim dünyanın çoğu yerinde öğretmenler ülke şartlarında ortalama bir maaş alırlar. Almanya'da başka işte çalışsanız da bence aynı maaşı kazanırsınız. Kardeşim İngiltere'de. Orda mesela diploma denkliği için uğramadı. Mesleği ogretmen değil kendi alanında ve genel olarak İngiltere'de diplomanın maaşa çok fazla etki etmediğini söyledi. O yüzden orda denklik için ugrasmaktansa işine fayda sağlayacak bir bölümde yüksek lisans yaptı.
Burada ki Türk öğrencilere ders veriyorlar,başvuru için branş farketmiyor herhalde,öncesinde sınava giriliyor.Bu arada Türkiye’de maaş almaya devam ediyorlarÖğretmenler 5 yıllık programlarla geliyorlar ilk etapta onu deneyebilirsiniz çünkü öğretmenlik yapmak için başka eğitimleri tamamlamanız gerekiyor diye biliyorum Almanya için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?