- 2 Ekim 2023
- 2.730
- 10.606
- 128
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
düşündüm aslında bir ara ama alanım dışında genel yetenek genel kültür konularına çalışmak istemiyorum artık o işlerden çok sıkıldım.
Ben mülakat nedeniyle istemiyorum mesela. Sadece yazılı sınav olsa hiç düşünmem. Ama mülakat nedeniyle istemiyorum.düşündüm aslında bir ara ama alanım dışında genel yetenek genel kültür konularına çalışmak istemiyorum artık o işlerden çok sıkıldım.
öğretmen misiniz? yurt dışı öğretmenlik sınav içeriği, alım şartlarıyla ilgili herhangi bir gerçekçi fikriniz var mı?kusura bakmazsanız ben bu konuda bir yorum yapmak istiyorum. herhangi konuda çalışma ya da araştırma yapmaya erinenlere göre değil Avrupa'ya taşınmak. zira ister istemez kariyerinize ufacık da olsa geri adım atmak zorunda kalıyorsunuz ve arayı kapatmak için çalışmak gerekiyor ya da dramatik şekild eolmasa da biraz alanınızdan sapıyorsunuz ve yine çalışmaya mecbur kalıyorsunuz. size eurolarla ifade edilen maaş ve onun alım gücü ile gelen hayat tatlı geliyor ama o maaşı alabilecek imkanlar da altın tepsi ile servis edilmiyor. hele ki Türkiye'den gelene....
evet bu da var önemli bir etken tabii ki.Ben mülakat nedeniyle istemiyorum mesela. Sadece yazılı sınav olsa hiç düşünmem. Ama mülakat nedeniyle istemiyorum.
sıkılarak almanyaya gidemezsiniz çatlar ölürsünüz Allah korusun.düşündüm aslında bir ara ama alanım dışında genel yetenek genel kültür konularına çalışmak istemiyorum artık o işlerden çok sıkıldım.
Almanyada'da öğretmenlerin yaşam şartları çok über süper değilBenim böyle bir seçeneğim olsa hiç düşünmezdim hocam,yaşam standartlarimiz çok düşük.ben de devletteyim.benim eşimin iş imkani olsa ben de sınavlara hazırlanıp yurtdışı öğretmenliğini düşünürdüm,fakat öyle bir imkanım yok ne yazık ki. Sözde maaşlar zamlandı ama o da kuş oldu gelen zamlarla çocuğunuz da küçük henüz iyi düşünüp karar verin.Hakkinizda hayırlısı olsun.
resmiyette olmuyor memur olunca biliyorsun, ha bir şekilde gene açarım ama asıl mesele ben tr de çok bunaldım miss yaa...oğlumu hak hukukun olduğu doğru düzgün bir toplumda yetiştirmek önceliğim aslında. yani hiç bir yer harikalar diyarı değil onun da farkındayım ama son yıllarda iyice her konuda denetimsizliktir, liyakatsızlıktır gidiyor ülkede, çok bunaldım....
son alternatif olarak özel okullar dil okulları filan bu denklik işlerinde belki daha az sancılıdır ama bilemiyorum ki sponsor olup anadili ingilizce olmayan birini getirmeye hevesli oluyorlar mı, arşatırınca bize de fikir verirseniz öğreniriz.
özel okul zaten çok yok bu arada
konsoloslukların filan okulları var da baya yani eyalet merkesinde 1 tane filan şeklinde, özel okul oranı az
dil kursu olayı daha çok fırsat sunabilir belki
evet master yaparken görmüştüm bunu ama 15 sene önceydiDil kurslari cok cok az para veriyor saati max 15-20 euro civari, ben olsam toptan gecerdim.
saçma salak sınav içeriklerine çalışmak istemiyorum demek istemiştim aslında, üstüne üstlük neler döndüğü belli olmayan mülakatlara giriliyor yurt dışı öğretmenlik sınavı için. çalışmaya erinen bir insanım mesajı mı verdim anlamadımsıkılarak almanyaya gidemezsiniz çatlar ölürsünüz Allah korusun.
vize sorun olmaz sanıyorum demişsiniz ama iş teklifi aldıktan sonra bile vizdeb red alanlar oluyor B1 filan bakmıyorlar. başvurması alması 1 sene süren insanlar var. çoooook acılı bürokrasi süreci olacak + çocuk 5 yaşında 0 almanca tam çocuğun okula başlama çağında almanyada olacaksınız. kan alırlar poponuzdan öyle bir büroakrasiyle uğaşırsınız.
o sınavı biliyorumsaçma salak sınav içeriklerine çalışmak istemiyorum demek istemiştim aslında, üstüne üstlük neler döndüğü belli olmayan mülakatlara giriliyor yurt dışı öğretmenlik sınavı için. çalışmaya erinen bir insanım mesajı mı verdim anlamadımzira durum tam tersi. ama evli çocuklu olarak göç etmenin zorluklarının farkındayım. çekincem bu zaten, ilk mesajımda da belirttiğim gibi.
almanyaya göç edenlerin hikayelerini çok izledim youtube da, içlerinde öğretmen olanlar da vardı. denklik ve vize işlemlerinin can sıkıcı derecede uzun olduğu hepsinin ortak konusuydu. durumun farkındayım yani. bu yola girmeye değer mi, yaşam şartları, uluslararası okullarda öğretmen kazançları vs gibi konuları merak ediyorum.o sınavı biliyorum
neyi kast ettiğinizi de anladım
bnim dediğim püf nokta "sıkılmak" dediğiniz için çünkü çok sıkılacağınızı çok bekleyeceğinizi garanti ederim -çalışmakla alakalı değil... hemen olmuyor maalesef.
valla örnek bulursunuz inşallah benim uluslararası okulda çalışan bildiğim kimse yok. tr'de öğretmen olup orada öğretmenlik yapan bile yok ki.almanyaya göç edenlerin hikayelerini çok izledim youtube da, içlerinde öğretmen olanlar da vardı. denklik ve vize işlemlerinin can sıkıcı derecede uzun olduğu hepsinin ortak konusuydu. durumun farkındayım yani. bu yola girmeye değer mi, yaşam şartları, uluslararası okullarda öğretmen kazançları vs gibi konuları merak ediyorum.
öğretmen misiniz? yurt dışı öğretmenlik sınav içeriği, alım şartlarıyla ilgili herhangi bir gerçekçi fikriniz var mı?
Nasıl yok yav, bizzat bildigim, yüksek lisanstan ortak ders aldığımız matematikçi bir tanıdık Hamburg ta uluslararası bir okulda çalışıyor. Kendisiyle iyi bir mazimiz olsa bizzat soracağım ama... kurulu duzenimiz olsa bir dk burda durmayız yeğenim diyen dayılar gibisiniz vallavalla örnek bulursunuz inşallah benim uluslararası okulda çalışan bildiğim kimse yok. tr'de öğretmen olup orada öğretmenlik yapan bile yok ki.
bir de şey diyeyim almanyada -emin değilim ama- eyalet değiştirince öğretmenlerin primle ilgili dezavantajları oluyor diye biliyorum
eşiniz belki bir firmaya girmek ister yazılımcı adam.
belki gittiğiniz yeri sevmezsiniz
almanya kendi içinde göç konusunda dezavantajları olan bir yer
o yüzden insanlar ayrı ayrı şehirlerde kalıp evlilik sürdürüyor böyle şeyleri de araştırın
Yani sınav içeriğinden ve sureclerinden bihabersiniz...zira çalışmaya erinmek değil problem. Sinav ve seçim sürecinin seffafliktan uzak olusu ve böyle belirsiz bir yola girmektense bizzat okullara başvurmanın daha etkili olacağını düşünüyorum.yurtdışında akademisyenim. anladığım kadarıyşa dediklerim hiç hoşunuza gitmedi
Yani sınav içeriğinden ve sureclerinden bihabersiniz...zira çalışmaya erinmek değil problem. Sinav ve seçim sürecinin seffafliktan uzak olusu ve böyle belirsiz bir yola girmektense bizzat okullara başvurmanın daha etkili olacağını düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?