Almanya'da ogretmen olmak

düşündüm aslında bir ara ama alanım dışında genel yetenek genel kültür konularına çalışmak istemiyorum artık o işlerden çok sıkıldım.

kusura bakmazsanız ben bu konuda bir yorum yapmak istiyorum. herhangi konuda çalışma ya da araştırma yapmaya erinenlere göre değil Avrupa'ya taşınmak. zira ister istemez kariyerinize ufacık da olsa geri adım atmak zorunda kalıyorsunuz ve arayı kapatmak için çalışmak gerekiyor ya da dramatik şekild eolmasa da biraz alanınızdan sapıyorsunuz ve yine çalışmaya mecbur kalıyorsunuz. size eurolarla ifade edilen maaş ve onun alım gücü ile gelen hayat tatlı geliyor ama o maaşı alabilecek imkanlar da altın tepsi ile servis edilmiyor. hele ki Türkiye'den gelene....
 
Sevgili zümrem merhaba, ben de bu aralar denklik durumuna bakıyorum. Almanca çalışmaya başladım. Annem hariç tüm ailem orada aslında ama tabi bunların hiçbir artısı olmuyor :)
Eyaletlere göre istenen Almanca düzeyi değişkenlik gösteriyor. En düşük B2 isteniyor. Berlin C1 istiyor diye biliyorum.
 
düşündüm aslında bir ara ama alanım dışında genel yetenek genel kültür konularına çalışmak istemiyorum artık o işlerden çok sıkıldım.
Ben mülakat nedeniyle istemiyorum mesela. Sadece yazılı sınav olsa hiç düşünmem. Ama mülakat nedeniyle istemiyorum.
 
öğretmen misiniz? yurt dışı öğretmenlik sınav içeriği, alım şartlarıyla ilgili herhangi bir gerçekçi fikriniz var mı?
 
düşündüm aslında bir ara ama alanım dışında genel yetenek genel kültür konularına çalışmak istemiyorum artık o işlerden çok sıkıldım.
sıkılarak almanyaya gidemezsiniz çatlar ölürsünüz Allah korusun.

vize sorun olmaz sanıyorum demişsiniz ama iş teklifi aldıktan sonra bile vizdeb red alanlar oluyor B1 filan bakmıyorlar. başvurması alması 1 sene süren insanlar var. çoooook acılı bürokrasi süreci olacak + çocuk 5 yaşında 0 almanca tam çocuğun okula başlama çağında almanyada olacaksınız. kan alırlar poponuzdan öyle bir büroakrasiyle uğaşırsınız.
 
Almanyada'da öğretmenlerin yaşam şartları çok über süper değil
çünkü -linç is coming- tr'ye göre çok zor şartlarda kadrolu öğretmen oluyorlar ve saate göre/emeğe göre tr'den fazla kazanmıyorlar
(evet bizde çok kolay okuması, atanması da 5-6 seneye kadar çok çok kolaydı, stajerlik filan bizde çok çok lakayt yapılıyor)

almanyada ise genç nesil öğretmen olmak istemiyor bu yüzden
yani bu kadar kasarak okuyacaksam meslek edineceksem IT okurum, finans okurum giriş maaşları aynı bi sürü çocukla filan da uğraşmam diyorlar. şimdi yeni kuşak çok fazla göçmen oldu almanca bilmeyen çocuklar var okullarda vs. böyle şeyler almanların uğraşmak isteyeceği türde şeyler değil.

bu şu demek
1- eski usul bir yere denk gelirseniz aynı alman birinden beklenen şartları isterse (almanyada diplomaların denkliği ve mesleki denklik tek tek size atanan danışmanlar tarafından değerlendiriliyor)
diyebilir ki a) sadece ingilizce diploması yetmez -almanyada tek diplomayla öğretmenlik olmuyor yanına + atıyorum tarih, coğrafya x bir branş daha lazım buradaki anadolu lisesi gibi okullarda çlaışmak için b)B1 almanca yetmez C1'e kadar yolu var

2- ama eski usul değil de öğretmen açığı olan bir yerden yenilikçi birine denk gelirsiniz. aman açığımız çok ne buluyorsak onunla idare edelim diyebilir. mesela bazı yerlerde sınıf öğretmeni bulamadıkları için üniversiteyi daha bitirmemiş çocukları derse soktular geçen sene. ama bu hali hazırda orada olup öğretmenlik okumakta olan kişilere verilen bir haktı. şimdilik y.dışından gelen öğretmenlere böyle hak tanıdıklarını duymadım -belki ben duymamışımdır tüm almanyayı bilemem tabii ki. (hali hazırda oraya gitmiş olsa mesela başka olabilir). çünkü acil çözüm için yurtdışından adam getirmekte almanya çok çoooook kötü bir ülke. bürokrasisi korkunç.
 
son alternatif olarak özel okullar dil okulları filan bu denklik işlerinde belki daha az sancılıdır ama bilemiyorum ki sponsor olup anadili ingilizce olmayan birini getirmeye hevesli oluyorlar mı, arşatırınca bize de fikir verirseniz öğreniriz.

özel okul zaten çok yok bu arada
konsoloslukların filan okulları var da baya yani eyalet merkesinde 1 tane filan şeklinde, özel okul oranı az
dil kursu olayı daha çok fırsat sunabilir belki
 

Bebişim girişim yapıcaksın memur olayım kafasından çıkıp gitmelisin zaten.

Neyse konuya geleyim, bence olaya yanlış yerden bakıyorsun. Burda bürokrasiden sıkıldım diyorsun, faydalı olamıyorum diyorsun Almanyay gidince de aynısı olacak, yine kurallara boğulacaksın yine istediğin gibi olmayacak. senin farklı bir şeyler yapma zamanın gelmiştir belki kanka. Her şeyden önce elinde developer koca gibi bir cevher var, dünyanın her yerinde iş bulur. Öncelikle eşin gittiğin yerde iş bulsun, onunla da senin yapacağın atılımı finanse edersiniz. Almanya fikrini toptan geçin bence, ben olsam daha dinamik olan Hollandaya bakardım veya daha çok sermaye dönen, daha az vergi olan Katara bakardım. memur olarak burda kazanacağın para Almanyada da aynısı olacak bu arada, para az, iş çok yine kısılıp kalıcaksın üstüne vize mize denklik uğraşıp yorulacaksın. bence önce kafayı özgürleştir kanka. tekrar ediyorum madem kalifiyesin, girşimini yap diyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun memurlukta para yok, bürokrasi çok, sistemden boğuluyorsun. Almanyaya gitsen de bu aynı Alaskaya da fizana da bunu kabul et öncelikle.
 

Dil kurslari cok cok az para veriyor saati max 15-20 euro civari, ben olsam toptan gecerdim.
 
Dil kurslari cok cok az para veriyor saati max 15-20 euro civari, ben olsam toptan gecerdim.
evet master yaparken görmüştüm bunu ama 15 sene önceydi
bir de maaşa yetecek kadar saat dersin olmuyor dil kursunda, 3 saat 5 saat çalışıp, iş buldum diye tr'den gidilmesi çok zor
orada olan kişinin ek gelir olsun diye yapacağı türde bir iş

ama işte belki bizim bilmediğimiz aylık maaşla çalıştıran özel kurum da vardır o kadar her yeri bilemiyorum

konu sahibi de bilmeli almanyada küçük küçük binlerce şehir var
çoğu şehirde 1 tane 2 tane kurs vardır yani bizde çorum alacada kaç tane varsa... ya da giresun şebinkarahisar'da.
orada da her şehir Ankara- İstanbul değil ki. gidersen oranın tosyasına araklısına gidiyor olabilirsin

ha yok hamburga berline de gidebilirsin tabii de
ev bulamazsın.
 
saçma salak sınav içeriklerine çalışmak istemiyorum demek istemiştim aslında, üstüne üstlük neler döndüğü belli olmayan mülakatlara giriliyor yurt dışı öğretmenlik sınavı için. çalışmaya erinen bir insanım mesajı mı verdim anlamadım zira durum tam tersi. ama evli çocuklu olarak göç etmenin zorluklarının farkındayım. çekincem bu zaten, ilk mesajımda da belirttiğim gibi.
 
o sınavı biliyorum
neyi kast ettiğinizi de anladım

bnim dediğim püf nokta "sıkılmak" dediğiniz için çünkü çok sıkılacağınızı çok bekleyeceğinizi garanti ederim -çalışmakla alakalı değil... hemen olmuyor maalesef.
 
almanyaya göç edenlerin hikayelerini çok izledim youtube da, içlerinde öğretmen olanlar da vardı. denklik ve vize işlemlerinin can sıkıcı derecede uzun olduğu hepsinin ortak konusuydu. durumun farkındayım yani. bu yola girmeye değer mi, yaşam şartları, uluslararası okullarda öğretmen kazançları vs gibi konuları merak ediyorum.
 
valla örnek bulursunuz inşallah benim uluslararası okulda çalışan bildiğim kimse yok. tr'de öğretmen olup orada öğretmenlik yapan bile yok ki.

bir de şey diyeyim almanyada -emin değilim ama- eyalet değiştirince öğretmenlerin primle ilgili dezavantajları oluyor diye biliyorum
eşiniz belki bir firmaya girmek ister yazılımcı adam.
belki gittiğiniz yeri sevmezsiniz
almanya kendi içinde göç konusunda dezavantajları olan bir yer
o yüzden insanlar ayrı ayrı şehirlerde kalıp evlilik sürdürüyor böyle şeyleri de araştırın
 
Nasıl yok yav, bizzat bildigim, yüksek lisanstan ortak ders aldığımız matematikçi bir tanıdık Hamburg ta uluslararası bir okulda çalışıyor. Kendisiyle iyi bir mazimiz olsa bizzat soracağım ama... kurulu duzenimiz olsa bir dk burda durmayız yeğenim diyen dayılar gibisiniz valla
 
yurtdışında akademisyenim. anladığım kadarıyşa dediklerim hiç hoşunuza gitmedi
Yani sınav içeriğinden ve sureclerinden bihabersiniz...zira çalışmaya erinmek değil problem. Sinav ve seçim sürecinin seffafliktan uzak olusu ve böyle belirsiz bir yola girmektense bizzat okullara başvurmanın daha etkili olacağını düşünüyorum.
 

doğrudur. sınav süreci ile ilgili bir yorum değildi zaten. genel bir turuma gelen eleştiri idi.
 
Canım ablam henüz 2 ay önce almanyaya geri gitti. Türkiye'de eğitim fakültesi mezunu. 35 yaşından sonra almanyada öğretmen olunmuyormuş. Sınava girmek için 35 yaşından küçük olunmaliymiş. Ablam 32 yaşında temel almancasi var ama yinede jobcente 3 yıl hem dil hemde sınav için yeterli olmayabilir demiş. Siz de iyi arastirin derim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…