Almanya'da fiyatlar...

Nescafe 200 gram migrosta 247.8 lira, piyasadaki euro kurundan hesaplarsak en az 10 euro küsür burada. Türkiye için maalesef pahalı, artık neredeyse lüks bir marka haline geldi. Orada bursla yaşayan ve part time çalışan öğrenci için rahat alınabilir bir marka. 😄 bizim buradaki öğrenciler bim'den anca kahve alabilir.

Ariel podlar ne kadar orada?
Bugun tesco’dan aldik, 25 yikama 8£.
1 ay once 40 yikamasini 10£’a almistik, ama o baska markettendi. Dikkat etmemisiz yikama sayisina😂

Nasil daha pahalı ki, ben bugun ceri domates aldim iste 1 euro, 1 lira gibi dusun benim icin oyle, cevirme fiyatlari.
Goggleden baktığım kadarıyla euro 22.38 yazıyor yanlış mıyım benim kayınpederin manavı var sürekli takip ediyorum marketteki sebze meyve fiyatlarını bilmiyorum adanadayım ben burda sebze fiyatları uygun meyveler 25 30 liradan başlıyor

Goggleden baktığım kadarıyla euro 22.38 yazıyor yanlış mıyım benim kayınpederin manavı var sürekli takip ediyorum marketteki sebze meyve fiyatlarını bilmiyorum adanadayım ben burda sebze fiyatları uygun meyveler 25 30 liradan başlıyor
Arkadasim birak Euro ne kadar diye, o beni ilgilendirmiyor, seni de. Ben euro kazanıp euro harciyorum, çevirme isini birakin. 1 paket 10'lu yumurtayi ben 1,65 euroya aliryorum, sen 1 lira 65 kurusa alabiliyor musun yumurtayi? Oyle dusun.

Fiyatlar burdan daha pahalı gibi

Nasil daha pahalı ki, ben bugun ceri domates aldim iste 1 euro, 1 lira gibi dusun benim icin oyle, cevirme fiyatlari.

Fiyat karşılaştırması yaparken istanbul, ankara gibi büyükşehirlerdeki büyük marketlere göre hesaplamak gerekiyor. Kendi bulunduğunuz yerdeki şehirden değil. Çünkü arada mazot, yol masrafı var.

Mesela istanbul'da
marul 22.90,
Patates file kg 24.9
Domates salkım 29.9

Döviz fiyatlarını da bankalardan bakmak gerekir yapıkredi gibi böyle şirketlerin çok kullandığı bankaların sitesinden bakmak lazım . Şuan 1 euro nun piyasa değeri satış nerdeyse 23.6 lira.

Adana da tabiki ucuz olur 😄 arada kilometreler var. Yalova istanbul arası 45 dakika fiyatlarda en az 2 lira fark vardır.

60 lira havuçun kilosu, 2 haftadır çocuklara sıktığım meyve suyuna havuç ekleyemiyorum.

Ya da şöyle soylim, ne diyecemi de sasirdim, senin icin 2 lira neyse benim icin 2 euro o diyim ne diyim artik😆

X