Almanyada Dil Bilmeyip Sorun Yasayanlarin Paylasim Alani

aysima81

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
1.009
16
43
selam kizlar benim uc yasinda bi oglusum var bide subatta dogan bi kizim var.Çok üzgünüm çoookinanin burda bir kac doktoru dovecektim ya nerdeyse oglum iki dille oldugu icin konusmasinda sorun yasadi cocugu nerdeyse konusma ozurlu ilan edi<yolardi yok kindergartina gidemez duzgun konusamiyo bende ozaman terapi verin derim yok derler neyse bayabi bucadele ettik terapi icin simdi konusmaya basladi bayabi.ya kizlarÇok üzgünüm çoookbu gun sabah kizimi doktora goturdumson haftasi konrolve asicsi icin biraz gec kaldi sabbah sekize termin vermislerdi oglumu kindergartina yolladim sekizde biraz geciktim neyse gittim doktora gittik orda calisan bi bayan dediki gec kaldiniz sizi alamam ya son hafta yapilmassa asisi gecicek kadin sizin sorunuz diyo.neyse doktorla konzusabilirmiyim yok oturun dedibekleme yerinde sonrakapiyi yuzume carpti patttttt diye kizimda yanima hneyse disari ciktim doktoru gordum tM KONUSUCAM KADIN KOLLARIMA SARILDI otur bekle diye ya resmen itip kakmaya basladi iyi almancamda olmayinca bana alay ediyo neyse elini cek diyorum uzerimden cekmiyo cek diyorum cekmiyi ben kadini bi iterim bi yapisti yere .dovecektim dua etsin yeni sezeryan olduguma bide minnacik kizima ay kizlar kadin gicikligina iceri almadi doktorda bunlarin hepsini gordu sessiz kaldi ya yabanci olmak cok zor kizlar cok

Öncelikle gecmis olsun canim.

Neden sen doktorunu degistirmiyorsun, madem böyle durumlarla karsilastin.

Ben böyle bir sey cok sükür Allahima yasamadim, ama biliyorum, yabanci olunca birde almanca az olunca böyle durumlarla karsilasa biliyor insan.

Senin tek hatan, bilmiyorum yaptinmi, ama önceden haber vermemen. Yani termine gec kalacagina dahil haber verseydin bu kadar sorun cikmazdi diye düsünüyorum. Yanlis anlama sakin, amacim seni elestirmek degil, bir tek böyle olsaydi daha makul olurdu birtanem.

Neyse olan olmus, istersen baska bir doktorlarada göz at canim.

oncelikle grcmis olsun canim okuyunca hayret ettim nasil oyle yapabilirler ben senin yerinde olsam bidaha o doktora gitmem baska doktormu yok canim ne hakki var itip kalkmaya hem termine ne kadar zamanindada varsakda en az bir saat bekletiyorlar bence yabanci dusmanligi yapiyorlar resmen hele bide almanca yoksa tamam

Öncelikle gecmis olsun canim.

Neden sen doktorunu degistirmiyorsun, madem böyle durumlarla karsilastin.

Ben böyle bir sey cok sükür Allahima yasamadim, ama biliyorum, yabanci olunca birde almanca az olunca böyle durumlarla karsilasa biliyor insan.

Senin tek hatan, bilmiyorum yaptinmi, ama önceden haber vermemen. Yani termine gec kalacagina dahil haber verseydin bu kadar sorun cikmazdi diye düsünüyorum. Yanlis anlama sakin, amacim seni elestirmek degil, bir tek böyle olsaydi daha makul olurdu birtanem.

Neyse olan olmus, istersen baska bir doktorlarada göz at canim.

canim haklisin onceden haber vermedim cunku kizimin son iki gunuydu asisi icin canim bizi son gune kadar beklettiler canim asisi icin ondan haber vermedim alirlar diye dusundum guzelim.bide doktorda bu kadar israrli olmam canim ben almanyanin kucuk bir yerinde oturuyorum tam dile hakim deyilim arabam yok ehliyetim yok kiksem yok yardimci olacakta esimde tum gun izinde esimin aileside yardimci olmuyolar beni iki cocukla tek basima biraktilar.aslinda okadar uysal ve sakin bi kisiyimki aslinda yaptigim hareket banada yakismadi ama kendimi anlatamiyinca kadinda itip kalkinca bide yuzume kapiyi carpinca sadece doktorla konusucam dedim okadar nana yakismayan bi hareket yaptim o kadinin seviyesine indim canim caresizlik kimsesizlik insana neler yaptiriyo bide elimde minnacik bi bebek bi taraftan agrilarim var.bide oturdugum yerde baska cocuk doktoru yok.bende ev doktoruna telefon actim oda yapabiliyomus yarin sabah 10 da ona goturucem kizimi vatanim canim vatanim

oncelikle grcmis olsun canim okuyunca hayret ettim nasil oyle yapabilirler ben senin yerinde olsam bidaha o doktora gitmem baska doktormu yok canim ne hakki var itip kalkmaya hem termine ne kadar zamanindada varsakda en az bir saat bekletiyorlar bence yabanci dusmanligi yapiyorlar resmen hele bide almanca yoksa tamam

kadin dolu dedi bekleme odasina girdim kimse yok guzelim benden yarim saat bekletti benden sonra gelenleri yarim saat sonrasinda herkezi aldi banada siritiyo ay delirdimya baska doktor bakiyorum bende zaten

anliyorum seni canim, benim annemler de almanyanin bir köyünde oturuyorlar ve malum hic cocuk doktoru yok, o yüzden yengeminde almancasi az oldugundan abim götürmek kaliyordu arabayla büyük sehire. Abimde her zaman evde bulunmuyordu, yengemin yakinmalari aklima geldi simdi senin yazilarini okuyunca.

Sevindim ev doktorunda asi yapmasina, öptüm seni canim.:1hug:

selam bayanlar bencede doktorunu degistir aysima,benim oglumda 3 yasinda ve konusamiyor kelimelerin bazilarini söylüyebiliyor ,(almancada kelimeler söylüyor ancak cümle kuramiyor)bende dün cocuk doktoruma gittim bahsettim konusamadigini türkce ile almancayi karistiriyordur dedi eylülde kindergartene gidecek ,almancayi daha iyi anlamaya basladimi legoterapiye yollucak benim icimde rahatlamis oldu...

Sevgili asima okuduklarim beni resmen sok etti ve gecmis olsun diyorum .Canim benim nerde yasiyorsun bilmiyorum eger belirtirsen sana bir adres vercem ve oraya sikayet et diycem .Yada nerde olursan ol Almanca bilen biri ile o dr yide yaninda calisanida Krankenkasse nize sikayet et ben koca bir hastane ile ugrastim .Kesinlikle duyarli olacaktiir hastalik sigortasi olan sirket mutlaka ve mutlaka sikayet et bizlerin yanlisi bu ve buna benzer durumlarda cekingen kaliyoruz ve bu sekilde olaylar büyüyor veya böyle kendini bilmez dengesizler cogaliyor.bence dr yi deyistirsende karankenkasse ya sikayet et illaki kolay gelsin cANIM:

kadin dolu dedi bekleme odasina girdim kimse yok guzelim benden yarim saat bekletti benden sonra gelenleri yarim saat sonrasinda herkezi aldi banada siritiyo ay delirdimya baska doktor bakiyorum bende zate böylede herseyi ince eleyip sik dokuma biliyorsun termini olanlar her zaman öncelikli terminli gelenleri almis olabilirler yarimsaatte cok bir zaman deyil biliyoruz hepimiz kendini üzmekten baska bi ise yaramaz düsündülerin BENCE KRANKENKASSENIZE SIKAYET EDIN :yaptiklarinizi anlatin manung yollarlar.

bu durumu esine anlatmadinmi bari o gidip sana niye böyle davraniyorlar diye kizardi.üstelik sikayetci olabilirsin sezeryanlisin seni cekistirip durmus hicte hakki yok buna , sana dokunamaz bile ne demek ya.insan gec kaldi diye böylemi muamele görecek artik.hem o kadini hemde salak gibi bakan doktoru sikayet et canim.allahtan benim cocuk doktoruda , kadin doktoruda türk.

cok gecmis olsun canim üzüldüm..bencede hic düsünme sikayet et bir almana yapsaydi ya o hareketi bak ozaman neler olurdu orda aninda polisi cagiridi ve daha neler neler

cok gecmis olsun canim üzüldüm..bencede hic düsünme sikayet et bir almana yapsaydi ya o hareketi bak ozaman neler olurdu orda aninda polisi cagiridi ve daha neler neler

kesinlikle katiliyorum... karsilarinda bir alman olsaydi el sürmeye cesaret edemezlerdi baslarina gelecekleri bildikleri icin...

entegrasyon deyip duruyorlar ya ... hadi entegre olup onlar gibi her seyi sikayet edelim :)

almanyada yasamiyorum ama git krankenkassaya sikayet et bence..ayrica bunu yapmaya hic hakki yok madem gec kaldin sizi gec alacam desin ya cok gicik insanlar var..

anliyorum seni canim, benim annemler de almanyanin bir köyünde oturuyorlar ve malum hic cocuk doktoru yok, o yüzden yengeminde almancasi az oldugundan abim götürmek kaliyordu arabayla büyük sehire. Abimde her zaman evde bulunmuyordu, yengemin yakinmalari aklima geldi simdi senin yazilarini okuyunca.

Sevindim ev doktorunda asi yapmasina, öptüm seni canim.:1hug:

canim ben turkiyede herseyimi kendim yapardim.buraya gelince hemen hamile kaldim .ilk cocugum uc yasinda tam yuvaya basladi kizim dogdu derken okulada gidemedim buraya gelince psikolojik sorunlarimda oldu deprasyona girdim burda yasamayi kabullenemedim derken dili iyi ogrenemedim canim.ehliyet arabada yok derken minnacik bi koye mahkum kaldim.simdiye kadar bu kadar sabirli omam doktora zaten bu caresizliklerdi yaptiklari bu hareket bardagi tasirdi.inan ben bile kendimi taniyamadim karnim acimasaydi inan dovecektimya

selam bayanlar bencede doktorunu degistir aysima,benim oglumda 3 yasinda ve konusamiyor kelimelerin bazilarini söylüyebiliyor ,(almancada kelimeler söylüyor ancak cümle kuramiyor)bende dün cocuk doktoruma gittim bahsettim konusamadigini türkce ile almancayi karistiriyordur dedi eylülde kindergartene gidecek ,almancayi daha iyi anlamaya basladimi legoterapiye yollucak benim icimde rahatlamis oldu...

canim benim oglumda ayni sorunu yasadim doktor doktor gezdik kimse vermedi lokofedigi ee cocuk kindergartina gidecek almiyolar duzgun konusamiyor diye neler cektikya sonunda bi doktor verdide canim benim oglumda basladi lokofedige canim konuasmaya basladi canim yavas yavas oglum.ama cok dikkatli ol guzelim bende yeni ogrendim turk cocuklari niye okulda basaririz oluyolarmis sebebi alman cocuklari okula basladiginda atiyorum 100 kelime dagarcigiyla okula baslarken turk cocuklari 50 basladiklari ivcin ilk bir ikinci sinifta deyildi diyer siniflarda sorun cikiyomus verdigim rakamlar dogru deyil animsayamadim.canim bunlar normal konusanlar cocuklar icin yapilan arastirma benim oglum daha tam olarak dogru durust konusamiyor demekki benimki ne kadar geride olucak oyuzden ilk okula gec gitmesini istiyorum ozamanadek cok iyi almanca ogrenmesi ve konusmasinin duzelmesini bekliyorum.bu arada canim insallah yavrularimiz allahin izniyle yasitlarini kavusabilir konusmada guzelim.canini sikma evde bol bol konus onunla surekli yatarken surekli hikaye oku ben okuyorum bayabi faydasi oluyo.

Sevgili asima okuduklarim beni resmen sok etti ve gecmis olsun diyorum .Canim benim nerde yasiyorsun bilmiyorum eger belirtirsen sana bir adres vercem ve oraya sikayet et diycem .Yada nerde olursan ol Almanca bilen biri ile o dr yide yaninda calisanida Krankenkasse nize sikayet et ben koca bir hastane ile ugrastim .Kesinlikle duyarli olacaktiir hastalik sigortasi olan sirket mutlaka ve mutlaka sikayet et bizlerin yanlisi bu ve buna benzer durumlarda cekingen kaliyoruz ve bu sekilde olaylar büyüyor veya böyle kendini bilmez dengesizler cogaliyor.bence dr yi deyistirsende karankenkasse ya sikayet et illaki kolay gelsin cANIM:

canim ben oldenburg ta oturuyor icinde deyil canim koyunde guzelim.ya sikayet etmek istiyorum esim taraftar deyil yok kimse doktora karsi bisey kazanamaz diyip duruyo ay deli oluyorum.dile hakim olamamanin acisini yasiyorum kendime yeterli olabilsem kendim sikayet edicem

bu durumu esine anlatmadinmi bari o gidip sana niye böyle davraniyorlar diye kizardi.üstelik sikayetci olabilirsin sezeryanlisin seni cekistirip durmus hicte hakki yok buna , sana dokunamaz bile ne demek ya.insan gec kaldi diye böylemi muamele görecek artik.hem o kadini hemde salak gibi bakan doktoru sikayet et canim.allahtan benim cocuk doktoruda , kadin doktoruda türk.

canim bu olaylar olurken esim yanimdaydi guzelim osadece kadinin itip kaktigini gormedi bekleme odasindaydi canim.onaya bide delirisim adama diyorum tek buldugu cozum kak gidelim diyoya .esim pasif kaldi ben dahabi delirdim canim .siz burdan bana sikayet ediceyim tam yeri yazin ben almanca bilen tam birini bulayimda sikayet edeyim canim esim orali deyil:1shok:

canim cok sagol guzelim inan ogunden beri karnim cok agriyo inan .sinirlerimde halen alt ust canim.buraya girdim sizlerden yardim istemek icin esimde pasif kalinca dahabi delirdim .ya dedimki yabanciyim diye hic mi hakkim yok.benim cocuklarim insan deyilmi.hadi ben gec kaldimda ona tepki vermedimki sadece doktorla konusucam dedim kadin delirdi ya inan bide pis pis yuzume guluyo ya.ya birak benide elimde minnacik kizim insan onadami boyle yapar .tum tepkisi doktorla konusucam diyince oldu.cok sagolun canim .inan delirdim buraya girdim v yazdim .esimin basinin etini yiyorum bak hani hakkimiz yoktu sikayet edebilirmisaiz diye

X