Almanca Pratik Yapalim

aber sollte ist präteritumkafamçokkarıştı

ja, und es bedeutet etwas anderes mirmirmirmir

ich soll ihn vergessen. (onu unutmalıyım.)
ich sollte ihn vergessen. (onu unutmalıydım.)

bu iki cümle de doğrudur ve birbirinden farklıdır.

Düzeltme yaparken verilen emeğin amacına daha kısa yoldan ulaşması için, sadece gramer ve tabii ki almanca kullanılırlığı açısından kelime düzeltmesi yapılırsa, hem kimsenin kafası karışmaz hem de daha az zaman kaybetmiş oluruz. Birden fazla ifade olanağı olduğuna göre, yazılanları değiştirmek yerine, o anlamı veren düzeltmeler yapmalıyız. Tabii ki seçenek olarak da diğerlerini sunabilirz. Bunlar benim düşüncelerim sadece. yerimseniben

Son düzenleme:
Tamam arkadaslar yorum yapmam bundan sonra olur biter vereliniortak
ben sadece yardimci olmaya calistim :nazar:

bence yap...sadece ricalarimizi göz onunde bulundur.. ne var canim bunda
2 pratik yapiyoruz surda

bence yap...sadece ricalarimizi göz onunde bulundur.. ne var canim bunda
2 pratik yapiyoruz surda

Yardımcı olacak arkadaşlara ihtiyacımız var bu topicte, başta da belirttiğimiz gibi. Yardım eden herkese de zaman ve emeği için teşkkür ediyoruz. Bilmiyorum o kadar zor mu ricamız? Ayrıca tek bir kişi olarak değil hepimiz birbirimizi uyarmalıyız ki burada yol alabilelim, ben pia'da görürüm, pia bende, böyle böyle görebiliriz hataları, eksikleri. Neden bu kadar sert cevap verdiğini anlayamadım april09, gayet düzgün bir dille ricada bulunmuştum. O şekilde düzeltme yapmak çok zamanımı alır diyebilirdin ama garip geldi doğrusu, neyse yine de teşekkürler yardımların için.

april lutfen boyle niye yaziyosunkii kimse senin icin bisey dememis cok alingansin ve senin sayende yanlislari goruyoruz.eger bize kalpten yardim etmek istiyosan buiz buna cokk seviniriz .ama yorgun savascinin yaptigu giibi aciklama benim aklimda daha iyi kaliyor bizi kirma tamam mii bizseni kirmak istemedik ..
kizlar bedeutet ve vorstellen bu iki kellimeyi hangi cumlerede kullanabiliriz tam anlamini bilmiyorum.:1hug:

arkadaslar lütfen cok üzüldüm, ben kimseyi kirmak istememistim cok özür dilerim.. a.s.
ama bana bi ara öyle geldiki, her dedigime bisey buluyorsunuz ve tuhaf gelmisti bana..

bazi yerlerde mesela baska bi zaman kullandim, bunun nedeni ise kulaga daha hos gelmesi

sevgili april, bize hatalarimizi tabiki göster anlatki bizde dogrulari ögrenelim.
hepimiz senin kadar düzgün almanca bilmiyoruz,:sm_confused:
kendi adima henüz bir aydir kursa gidiyorum,her anlatilani da ilk anda anlamyabilirim dogal olarakkafamçokkarıştı
budurumda düzgün bir almanca konusmam mümkün de degil,
ögrenmeye calisiyoruz isdegamyoncuiremsu
biraz dalga biraz eglence, sizlerinde yardimlariyla biraz biseyler ögrenirsek ne mutlu bize:icecream:vereliniortak

arkadaslar lütfen cok üzüldüm, ben kimseyi kirmak istememistim cok özür dilerim.. a.s.
ama bana bi ara öyle geldiki, her dedigime bisey buluyorsunuz ve tuhaf gelmisti bana..

bazi yerlerde mesela baska bi zaman kullandim, bunun nedeni ise kulaga daha hos gelmesi

biz de işte kimseyi kırmak gibi bir niyetimiz yok zaten, mesela sen zamanı değiştiriyorsun ya kulağa hoş geldiği için, ama düşün senin kadar iyi bilmeyen kişiler diğerinin yanlış olduğunu sanıyor. sen kendi seviyene göre düşünüyorsun ve düzeltiyorsun ya da şöyle olsa güzel gelir falan diye, ama hani orada şöyle kulağa hoş gelir, ya da bunun şöyle kullanımı da var denirse, biz de hem hatalarımız düzeltiriz hem de farklı kullanım şekilleri görmüş oluruz. sengözlerimebaksanab

mesela benden örnek vereyim 1 tane, hani sen ilk düzeltmede benim "es gibt 1,5 monate zeit" dediğimi "wir haben... " diye değiştirmiştin ya, e orada demek istediğimden farklı bir şey oluyor mesela, sonras bugün " es hat zeit ..." dedin ya mesela o tam benim demek istediğimi karşılayan bir şey. umarım anlatabilmişimdir.

burada alınma, gücenme olmasın, bil ki burada kim birine bir şey diyorsa art niyetle değildir, hepimiz paylaşım için buradayız ve hatalarımızı biliyor, düzeltmek istiyoruz. tabii senin gibi arkadaşların yardımıyla, ama yardım alırken de kendi bildiklerimizi de unutmayalım değil mi? kaydirigubbakcemile3

Genel olarak şakayla karışık götürüyoruz bu topiği arkadaşların da dediği gibi zemuszemus kaydirigubbakcemile2

april lutfen boyle niye yaziyosunkii kimse senin icin bisey dememis cok alingansin ve senin sayende yanlislari goruyoruz.eger bize kalpten yardim etmek istiyosan buiz buna cokk seviniriz .ama yorgun savascinin yaptigu giibi aciklama benim aklimda daha iyi kaliyor bizi kirma tamam mii bizseni kirmak istemedik ..
kizlar bedeutet ve vorstellen bu iki kellimeyi hangi cumlerede kullanabiliriz tam anlamini bilmiyorum.:1hug:

bedeutet ... anlamında olmak
vorstellen .... tanıtmak, tanıştırmak anlamında kullanılıyor.

Was bedeutet Ihr Name? (adınızın anlamı ne?) (özellikle türklere çok sorar yabancılar, bizde isimlerin genelde bir anlamı olduğunu bilenler tabii)

Darf ich vorstellen: Pia -ravzanur! gibi kullanılıyordu sanırım, bir de Lassen Sie mich... diye bir şey vardı amaCADIARZU

danke yorgun savasci wegen deine helfen.hey leute ich habe eine idee,Sollen Wir was haben wir ganzen tag gehabt hier aufschreiben?ich fange erste an,
um:5,15 bin ich aufgewacht wegen meine mann seine tasche muss ich vorbereiten,ungefähr der ist um 5,55 uhr in die arbeit gefahren bin ich wieder eingeschlaffen bis 8,15 uhr .ich bin aufgestanden meine haus aufgeräumt.um 9,30 uhr meine nachbarin ihr kind zu mir gelassen ich habe ihm aufgepasst biss 12,00uhr dann bin ich mit meine nichte in die statt gefahren.wir haben etwas eingekauft.wir sin wieder nach hause gefahren .meine mann mich angerufen der fragt mich sollen wir heute fahrat fahren?ich habe angewortet.wir sind 20 km fahrad gefahren habe ich geduscht .aber jetz ich bin tot.:bbo:mafoldumben

danke yorgun savasci wegen deine helfen.hey leute ich habe eine idee,Sollen Wir was haben wir ganzen tag gehabt hier aufschreiben?ich fange erste an,
um:5,15 bin ich aufgewacht wegen meine mann seine tasche muss ich vorbereiten,ungefähr der ist um 5,55 uhr in die arbeit gefahren bin ich wieder eingeschlaffen bis 8,15 uhr .ich bin aufgestanden meine haus aufgeräumt.um 9,30 uhr meine nachbarin ihr kind zu mir gelassen ich habe ihm aufgepasst biss 12,00uhr dann bin ich mit meine nichte in die statt gefahren.wir haben etwas eingekauft.wir sin wieder nach hause gefahren .meine mann mich angerufen der fragt mich sollen wir heute fahrat fahren?ich habe angewortet.wir sind 20 km fahrad gefahren habe ich geduscht .aber jetz ich bin tot.:bbo:mafoldumben

Ich bin zur Arbeit gefahren :eek:
Ich habe unterrichtet :eek:lmaz: :mymeka: :eek:klava:
Ich habe zu Mittag gegessen cokacimcoook Aber ich hatte nicht so viel Zeit kafamçokkarıştıIch konnte nicht alles essen mafoldumben
Dann habe ich wieder unterrichtet.
Und um 5 Uhr bin ich nach Hause gekommen :Saruboceq:
Mein Rücken tut weh :gitme: Meine Taschen waren so schwer heute mafoldumben

Ich bin zur Arbeit gefahren :eek:
Ich habe unterrichtet :eek:lmaz: :mymeka: :eek:klava:
Ich habe zu Mittag gegessen cokacimcoook Aber ich hatte nicht so viel Zeit kafamçokkarıştıIch konnte nicht alles essen mafoldumben
Dann habe ich wieder unterrichtet.
Und um 5 Uhr bin ich nach Hause gekommen :Saruboceq:
Mein Rücken tut weh :gitme: Meine Taschen waren so schwer heute mafoldumben
:lepi::lepi:alkisalkisalkisalkisalkisalkis weiter weiter naniknaniknaniknanik

dasi ist aber gute ideekaydirigubbakcemile5
Donnerstag, der 1.
Um 06:30 bin ich aufgestanden ; ich bin ziemlich müde gewesen.Dann bin ich erst ins bad gegangen..
Von zieben bis acht habe ich frühstück gemacht; dabei habe ich für meine Kinder ein schulbrot vorbereitet..
Um acht bin ich in die stadt gefahren
Bis mein deutschkurs gebäude ungefähr 5-10 minuten gelaufen
14:00 Uhr nach Hause gekommen
dann habe ich weise bohnen gekocht
usw usw usw wie die hausfrauen :)))
.............................................................

Heute bin ich nur deutsch gesprochen, weil ich die Prüfung schaffen möchte. Und ich muss viel Briefe schreiben.
in vier Wochen ist die Prüfung und darauf möchte ich gut vorbereitet sein..
Nächste Woche er ist ende..dann 2 woche orientierungskurs,, danach kommt die prüfung
23. oktober
wenn ich die prüfüng bestanden allllaaaaaaaaaaa tirinin tirinin tiri tiri ninnnnn
dann feiere ich ein großes Fest:lepi::lepi:

X