Almanca Pratik Yapalim

gestern was mache ich?
ich habe krank aber nicht kalt.ich habe menstruation und dann ich bin viel müde.
Gestern habe ich nichts gemachen.
Heute auch ich bin müde.
Also bis bald.

meltemcim istedigin gibi biraz yardimci olayim.

Was habe ich gestern gemacht??

Ich bin krank aber ich bin nicht erkältet. Ich habe meine menstruation, deshalb bin ich sehr müde.
Gestern habe ich nichts gemacht.
Heute bin ich auch sehr müde.

Ders ikiye devam:1yes2:

Wir fahren jedes Jahr in die Türkei.
Letzen Sommer haben wir unseren Urlaub in Istanbul und Bingöl gemacht.
Wir haben auch eine Wohnung in Istanbul.
Aber meine Mutter lebt in Gölcük.

Na dann viel spass beim lernen,wenn ihr nicht mehr weiterkommt,wisst ihr wo ihr mich findet:)))

motive edin beni 3 gundur kitabin kapagini acamiyorum:çok üzgünüm: durdum resmen kitap odanin bi ucunda ben bi ucunda filmlerde olur ya oyle uzak benden kendime bahane bin tane is uyduruyorum ya 3 gun oldu bi kelime calisamadim hic iyi diil koptum resmen bu durumlar icin bi fikri olan varmi bu arada sagolun yazmisiniz inanin size bile almanca bisi yazmak istemiyo canim az toparliyim kafami biraz zorliyim birazdan bakabilirim insallah noldu bana yaaaa:uhm:

Hallo Mädels

Ich möchte nur sagen, dass ich es toll finde was ihr machts.
Falls ihr Hilfe braucht biete ich mich gerne an, kann aber zur Zeit nicht regelmäßig vorbeischauen, weil mein Computer in Reparatur ist.

Hier noch ein Link den ihr ausprobieren solltet

Link Silinmiştir.

(Man kann auch die Bücher über E-Mail kostenlos anfordern)

Ich wünsche euch viel Spass und bis Bald.

kazen almanca yaz almanca benden daha cok biliyosun:1yes2:
sinemm eline saglik canim bende oturup zamanlari boyle calisim ama simdi sira duzensiz fiillere geldi sayfalar dolusu ya nasil ezbelicem o kadar fiili zaten listeyi ele alip ezberleme calismasi cok anlamsiz bes tane ezberlesen ezber oldugu icin sirayla oluyo kafada basliyo karismaya turkce tercumesi olan fono nun hikaye kitabi var bende onu okuyayim fiillere rastladikca cekimlerinide ezebrlerim dedim ama bu aralar kaplumbag misali ilerliyorum acaba cokmu gerdim kendimi kizlar gece gunduz yuklendim kendime bikkinlik geldi sanki bu gun carsidan donerken yarim saat otobusteydim kitabi cikarti bi satir bakamadim cok icim daraliyo surekli vakit geciyo meltem calis calis diyorum ama artik motivede edemiyorum kendimi bi sure tatilmi yapsam kafamin icini ne tum bildiklerim birbirine karisti bi alman arkadasim olsaydi soyle cikip dolasip kahve icip sohbet etseydim ne guzel olurdu ama nerde bulucamki :çok üzgünüm: bu gunde iyic mutsuzum ben:çok üzgünüm:

sinemmcim bu arada aklima gelmisken cok guzel yazmisn belki sorunuma cagre olursun
ben haben sein yardimci fiillerini tam olarka nasil kullanicagimi anlamadim mesela
gormusundur ich habe krank demisim ich bin krank demem gerekiyo bunun gecmis zamani yaprken ayarliyamiyorum acaba fiilimi koyucam haben mi ist mi karisiyo kafamda. Calistigim almanca grammer kitabinda bunu ayiablmek icin soyle demis durum degistigi zaman haben kullanilir yani bi yerden bi yere gidince mesela durumun degisiyo ama ben anlayamiyorumki hangi fiilde durum degisiyo yani durum degistirmek hareket etmek manasindami mesela uyuyorsun uyandin bu durum mi degistirmek oluyor o zaman hangisini kullancaz yani turkce olan bi cumleyie anlayamadim ben umarim sana sorunumu ifade edebilmisimdir fikrini yazarsan sevinirim bayagi bi cozecek beni bu.

wie heist du?
ich heise masal
valla 6 yıl almanca okudum. tek hatırladığım bu:Roflol: :Roflol:

sinemmcim cok sevindim cevap yazmana cokta guzel anlatmisin gerci bu haftayi ben kafamda tatil yaptim cok acayibim ya senin yazini okuyorum evet anladim bak sorunumu cozdu super diyorum simdi bu yaziyi yazarken hic bisi hatirlamyiorum ya erken bunamaya girdim ya surmenaj geciriyorum hakkimda hayirlisi
ayrica turkce olarak derdimi analyip cevap vermen cok daha cok sevindirdi cunki esiminde almancasi cok cok iyi ama maalesef beni anlayamadigindan hic yardim edemiyor bana
masal katilmis olman bile yeter ama bi dil bi insan bak biz yakinda ucururuz insallah burda almancayi sanada bi faydasi dokunur takipte kal
gul guzeli sende cok sagol canim
hanimaga sinemm gul guzeli valla hafiften moral veriyosunuz bana galiba ben bu haftasonu bi toparliyimda kendimi biraz uzun yazayim hatalairmi duzeltin olurmu bulmusum sizin gibi dostlar bari faydasini goreyim
cok sagolun kizlar

kizlar nihayet calismaya basladim dun itibariyle kendime geldim:))))
simdi vaktim yok ama bilen arkadaslara bi liste cikaricam bunlarin turkceleri nedir diye sorucam cunki anlamlarini karistidigim seyler turkce anlamini bilirsem tam olarak konusurken nasil kullanacagimi bilirim gerisi gramer olarak kurlaini ezberlemeye bakiyor.Yalniz biraz fazla simdi vaktim yok.
merdilhan sen neler yaptin bu arada hic sesin cikmamis ben goethe nin internet sitesinde seviye sinavina girdim A2 ciktim sevindim ya bos diilmisim neyse bu kadar evde cabalamaya bide fiyatlara baktim her 10 gunde bir kurs var sabahtan aksama kadar bin euro nerdeyse o ne ya 10 gunde hem cocuk hem evin isi mumkun diil kendimi veremem dedim anladigim kadariylada kurst aneler yapildigi anlatilyior sonucta vhs nin kursu ile cok farkli diil vhs de 3 ayda ogretiyo tek fark bu ama cok pahali digeri o yuzden ben evde bol bol cumle kurarak alistirma yapmayi tercih etim en etkin ogrenme bu olmali.
dun iyleik zamirlerinin ismin hallerini ogrendim biraz daha calisirsam hepsini kullanabilecegim ama genel olarak anladim ismin hallerini sormustun ya mesel ao zaman iyelik zamirlerininde sifatlarinda etkilendigini bilmiyordum ben hatta niye boyle degismis diye bazi cumlelerde anlamiyodum simdi dustu jeton:))
sanada ismin hallerini liste vericem demistim ama o liste bayagi bi buyuk olacak bu durumda:))

Merhaba meltemcim hic sorma basimiza bi olay geldi hic birseye bakamiyorum gecen ay evimizin cati katinda yangin cikti ev kendimize ait üc katli herseyimiz mahvoldu su an gecici olarak bir yere tasindik bütün düzenimiz gitti cok zor günler geciriyoruz bu siralar,insaAllah kendimi toparlayinca tekrar dönücem sana kolay gelsin insaAllah sen basarirsin.

ay cok uzuldum merdilhan ya allah yardimcin olsun bisi lazim olursa yaz bize olurmu :çok üzgünüm:

Merdilhancim Gecmis Olsun canim, Allah yardimciniz olsun. Meltem ablaminda dedigi gibi eger birsey lazim olursa, bir yardima ihtiyacin olursa, lütfen mutlaka söyle. Elimizden ne gelirse yaariz canim.

Na dann viel spass beim lernen,wenn ihr nicht mehr weiterkommt,wisst ihr wo ihr mich findet:)))

Hallo Selinn

kann auch deutsch sprechen aber mein grammatik ist nicht so gut wenn du auch mir helfen kannst. Ich werde mich auf dein positiven antwort freuen und verbleibe

Viele Grüsse

çok iyi olur kanımca . ben çok az biliyorum. ama derdimi bile anlatacak kadar değil.

sen başla katılan olur mutlaka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…