Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Almanca Pratik Yapalim
- Konu Sahibi meltemDE
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?jetzt aber gehe ich ins bett kaydirigubbakcemile
muckuyorum sizi kizlar
Schlaf gut, Pia! Küss dich! a.s. Wir sehen uns morgen! zemuszemus
herkese slm.özendim sizlere.yaklasik 5 senedir almanyadayim.ama almanca konusamiyorum.bebegimde var kursa falanda gidemiyorum.cevremdede konusan kimse yok.ne yapicam bilmiyorum.cocugum okula baslayinca ne olacak?ne yapayim bi akil verin.
yasadiginiz ülkenin dilini konusmaniz gerekir ki hayata dahil olun... hayati uzaktan izlemek istemesiniz degil mi? bunun icin yapilacak tek sey var.. bunun siz de farkindasiniz. kursa gitmekten baska careniz yok. bir sekilde ayarlamaniz gerek. cocuk anaokuluna, hatta daha sonra okula baslayinca ona nasil yardimci olacaksiniz ??? kusura bakmayin ama ben yillardir yurtdisinda olup da hala kendi isini göremedigi icin heryere cocugunu tercüman olarak götürenlere kiziyorum.. en basitinden hastalansaniz dr a derdinizi anlatmak zorundasiniz....
cocugum okula baslayinca ne olacak demissiniz... muhtemelen evde sirf türkce konusuldugu icin cook zorluk cekecek. ve cogu türk cocugu gibi cok zeki olmasina ragmen basarisizlar grubuna dahil olacak... hauptschule hatta sonderscule ye gidecek
Not : ev hanimlarina yönelik VHS kurslarinda ders saatinde cocuk bakimi yapiyorlar.. görmüstüm cocuguyla gelen bayanlari
yasadiginiz ülkenin dilini konusmaniz gerekir ki hayata dahil olun... hayati uzaktan izlemek istemesiniz degil mi? bunun icin yapilacak tek sey var.. bunun siz de farkindasiniz. kursa gitmekten baska careniz yok. bir sekilde ayarlamaniz gerek. cocuk anaokuluna, hatta daha sonra okula baslayinca ona nasil yardimci olacaksiniz ??? kusura bakmayin ama ben yillardir yurtdisinda olup da hala kendi isini göremedigi icin heryere cocugunu tercüman olarak götürenlere kiziyorum.. en basitinden hastalansaniz dr a derdinizi anlatmak zorundasiniz....
cocugum okula baslayinca ne olacak demissiniz... muhtemelen evde sirf türkce konusuldugu icin cook zorluk cekecek. ve cogu türk cocugu gibi cok zeki olmasina ragmen basarisizlar grubuna dahil olacak... hauptschule hatta sonderscule ye gidecek
Not : ev hanimlarina yönelik VHS kurslarinda ders saatinde cocuk bakimi yapiyorlar.. görmüstüm cocuguyla gelen bayanlari
canim dediklerine tamamiyle katiliyorumm .ben 7,5 senedir almanyadayim 20 yasinda geldim buraya geldigim gunden beri cocuk n zaman cocuk n zaman kafamin etini yediler ..
ama hic dusunmuyolarki bu cocugun gelisimi yaridan fazla anne sagliyoo .simdi onlara kiyas hic kimseyle isim yokk hic kim seye muhtac degilim kendi isimi kendim gorurum sadece dr. degil devlet islerimi pasaport .. arbeitsamt islerimi hepsini .simdide cocuk istiyorutz onu kendim ogretmeniyle konusup rahat bir okul hayati gecittirebilirim ayrica meslekte yaptim altepflegrinim suann ve cokk mutluyum iyikide cocuk yapmamisimm ilk is dil demisizz esimlee sizlerede tavsiyem hicbir zaman gec kalmis degilsiniz ..evlere kapi kapi dolasip yufka borek hizmetleriini birakin carsilari bos bos dolasmayin .bizim sinifta sirf hobby olsun diye almanca ogerenmek istiyen ingiliz, fransiz 70 isin uzerinde insanlar vardi bizim onlardan eksigimiz nekiibuyrunnnnnnnnn
herkese slm.özendim sizlere.yaklasik 5 senedir almanyadayim.ama almanca konusamiyorum.bebegimde var kursa falanda gidemiyorum.cevremdede konusan kimse yok.ne yapicam bilmiyorum.cocugum okula baslayinca ne olacak?ne yapayim bi akil verin.
Bonibon'un da dediği gibi VHS'lerde yani halk eğitim merkezi benzeri yerlerde kurslar düzenleniyor. Çocuk bakımı hizmetinin sağlanabildiğini ben de duymuştum arkadaşımdan. Çocuğunuzun büyümesini beklemeyin sakın, bir an önce araştırmaya başlayın. O zaman ancak orada yaşayan bir birey olduğunuzu hissedeceksiniz.
Çocuğunuzu parka götürdüğünüzde diğer annelerle, markete gittiğinizde başka bir müşteri size bir şey dediğinde siz de cevap verecek, kendiniz de soru sorabileceksiniz ve işte o zaman"iyi ki başlamışım şu kursa, hayatım nasıl da değişti" diyeceksiniz :lepi:
yorgun savasci ben hatta vhs gitmedim hep ozel ders aldimki daha iyi ogrenim diye tavsiyemki ozellere gitmenizz daha iyi ogretiyolar ,simdi bana diyeceksiniz para cokk lmaz:bence bu tur seylere para yatirilmali sigara icmem veya azaltirim yinede giderim abur cubur seye para harcamam giderimm ben sahsen tavsiyem bu yondedir ..insanin kendi ayaklari ustunde durmasi kadar guzel bisey yok tur diyormma.s
yorgun savasci ben hatta vhs gitmedim hep ozel ders aldimki daha iyi ogrenim diye tavsiyemki ozellere gitmenizz daha iyi ogretiyolar ,simdi bana diyeceksiniz para cokk lmaz:bence bu tur seylere para yatirilmali sigara icmem veya azaltirim yinede giderim abur cubur seye para harcamam giderimm ben sahsen tavsiyem bu yondedir ..insanin kendi ayaklari ustunde durmasi kadar guzel bisey yok tur diyormma.s
hangi yolla olursa olsun öğrenilmeli bence, kişinin imkanlarına ve özel durumlarına göre değişir. bir de öğrenme şekli öğrenciden öğrenciye de değişir. kimi öğrenci teke tek daha iyi öğrenir, kimi öğrenci grup derslerde, tekrarlar yapılarak daha iyi pekiştirme olabilir. ödevler daha kontrollü olabilir ve sınıf içi rekabetle motive olabilirler. kimi öğrenci de kendi öğrenme hızında ilerlemek izler, ama hızlı, ama yavaş.
hatta aynı durumda birkaç kişi bir araya gelip özel ders aldıklarında uygun da gelebilir. ancak vhs'lerden ders alırlarsa sanırım sertifika alıyorlar, bilmiyorum belki sadece sınava da girebilirler kursa gitmeden :sm_confused: orada yaşayanlar daha iyi bilir, ama o sertifikalarla yeri geldiğinde işe girmeleri de kolaylaşıyor. Zaten bildiğiniz gibi artık A1 seviyesine gelmeyenler gidemiyor Almanya'ya. Bu durumda oraya yeni gidenler bile eskilerden çok dile hakim duruma gelecek zamanla. :1shok:
canim bence buu yeni sistem cok iyi oldu bizim bu turk milletinee ,,herseyi bosverip burda nasilsa oyle boyle geciniyoz deyipte bir kelime ogrenmeyen insanlar varr ,turkiyedeki insanlarr daha ileri goruslu buraya nazarann niye cunku gelisimi takiopp ediyolar burdakilerr (herkes icin demiyorum)hee gelin gelsin bana hizmet yapsin torun yapsin sadece kendilerini dusunuyolar diger insanlarinda hayatina engel oluyolar .ben cok kisi gordum gelinini kursa yollamayan kisiyi veya karisini niye gozu acilir bize asi gelir diye nefret ediyorumm bu tur toplumlardan heryerde geri plandayizz " yazdigim gibuii istisnalar haricc"dr.gidiyorum bekleme salonunda 80 yasinda kadin bos durmuyo en azindan bisey okuyoo ama bizimkilerr oylee avalaval bakiyniyolar almanca yok hic gayretimiz yok cok tembeliz cokkkkmafoldumbenhangi yolla olursa olsun öğrenilmeli bence, kişinin imkanlarına ve özel durumlarına göre değişir. bir de öğrenme şekli öğrenciden öğrenciye de değişir. kimi öğrenci teke tek daha iyi öğrenir, kimi öğrenci grup derslerde, tekrarlar yapılarak daha iyi pekiştirme olabilir. ödevler daha kontrollü olabilir ve sınıf içi rekabetle motive olabilirler. kimi öğrenci de kendi öğrenme hızında ilerlemek izler, ama hızlı, ama yavaş.
hatta aynı durumda birkaç kişi bir araya gelip özel ders aldıklarında uygun da gelebilir. ancak vhs'lerden ders alırlarsa sanırım sertifika alıyorlar, bilmiyorum belki sadece sınava da girebilirler kursa gitmeden :sm_confused: orada yaşayanlar daha iyi bilir, ama o sertifikalarla yeri geldiğinde işe girmeleri de kolaylaşıyor. Zaten bildiğiniz gibi artık A1 seviyesine gelmeyenler gidemiyor Almanya'ya. Bu durumda oraya yeni gidenler bile eskilerden çok dile hakim duruma gelecek zamanla. :1shok:
ravzanur rep verdim.. sayet rep siniri olmasaydi heralde yuzlerce rep verirdim sana
yazdiklarina hic istisna yapmadan harfiyyen katiliyorum... ve tebrik ederim..
bende almanyaya geleli 11 yil olucak.. savunmam dogrumudur bilmiyorum ama ilk geldigimde (ben aslinda almanyada dogdum ama turkiyede yetistim ) ayni sekilde ilk once dil sorunu cözülücek, ardindan egitim devam eder... bence egitim ömrün sonuna kadar devam etmeli... böyle dusundum ..
ama ziyaret ettigim butun kurslar berbatti
hic kurs yoktu gidebilicegim .. bir sürü hanim otruyolar sohbet yemek eglence.. daha kucuktumde ozaman tarzlarida pek uymamisti.. ben dil ogrenmeye ihtiyacim var yeni arkadaslara degil dedim ve gitmedim ...ardindan belki cocukla birlikte ogrenirim beraber buyuruz kindergarten okul fln öyle dusundum ... kendimi idare edicek seviyedeydim .. ama sadece kendi cabamla
tabi bu arada ben calistim hep ... bi vereinda..egitmen olarak .. entegrasyon yardimcisiyim bende... sonra bu entegrasyon projeleri basladi
ben hemen vakit kaybetmeden almanca kursuna yazildim
hic biryerden zorunlu tutulmadigim halde
ucretimi cebimden odeyerek (bukonuda esimde hep destek bana)
sonra talihsiz bir kaza gecirdim..agir bi kazaydi
dolayisiyla devam edemedim
simdi toparlandim ve yeniden basladim kursa
kaldiki cocuklarim buyudu ve ikisde cok basarili okullarinda
kizimin hatiri sayilir dereceleri var
sunuda anliyoruz sadece almanca degil sorun
benim alamncam iyi degildi kizimin okul hayatinda
ama farkli destekler yontemleri var
kendi tecrubelerim ve stratejilerim var egitimde
bunlari paylastim hep
sonuc mükemmel:lepi:
simdi ammmaaaann tek kusurumda o kalsin demiyorum ,,,demiycem
insaniz kapatamiycagimiz binlerce kusurumuz var zaten
keyfimin oyununa gelmiycem :)
ve beni tahrik eden seyde su herzaman
ben kitap sapigi biriyim
almanyada muhtesem kitapcilar var artik oralarda hayran hayran dolasmak istemiyorum
hepsini kucaklayip eve getirmek istiyorum :)
uzattim mi? hayir deyin!!!!
bende almanyaya geleli 11 yil olucak.. savunmam dogrumudur bilmiyorum ama ilk geldigimde (ben aslinda almanyada dogdum ama turkiyede yetistim ) ayni sekilde ilk once dil sorunu cözülücek, ardindan egitim devam eder... bence egitim ömrün sonuna kadar devam etmeli... böyle dusundum ..
hic kurs yoktu gidebilicegim .. bir sürü hanim otruyolar sohbet yemek eglence.. daha kucuktumde ozaman tarzlarida pek uymamisti.. ben dil ogrenmeye ihtiyacim var yeni arkadaslara degil dedim ve gitmedim ...ardindan belki cocukla birlikte ogrenirim beraber buyuruz kindergarten okul fln öyle dusundum ... kendimi idare edicek seviyedeydim .. ama sadece kendi cabamla
tabi bu arada ben calistim hep ... bi vereinda..egitmen olarak .. entegrasyon yardimcisiyim bende... sonra bu entegrasyon projeleri basladi
bunlari paylastim hep
ben kitap sapigi biriyim
almanyada muhtesem kitapcilar var artik oralarda hayran hayran dolasmak istemiyorum
kiz su rep nerden veriliyo bende vercektim bulamadim sanavereliniortak..benim gibi dusunen cok az sayida ancak tutturmuslar cocuk ta cocukk varya nefret ediyorumyxaa niye bukadar cahilizzzzz.bizim isimiz gucumuz gosteris baska bisey degil allah razi olsun benimm kocam hep destek ciktii o olmasaydi ben coktan kafayi yerdimmşutarafagittiravzanur rep verdim.. sayet rep siniri olmasaydi heralde yuzlerce rep verirdim sana
bunlari paylastim hep
ben kitap sapigi biriyim
ben kitap sapigi biriyim almanyada muhtesem kitapcilar var artik oralarda hayran hayran dolasmak istemiyorum
alkisalkisalkis :lepi:
kiz yorgun savasci su repi benmi goremiyom ne bana yardimci olurmusunkaydirigubbakcemile3:1hug:alkisalkisalkis :lepi:
:smiley-cool::umursamaz: Nein, ich werde jetzt nicht rauchen. Ich darf in der Nacht nicht zu Hause rauchen. Mama macht bıdıbıdıdıd kaydirigubbakcemile3
macht dein Mama sehr viel bidibidi?
meine Mama lebt in derTürkei:çok üzgünüm:deshalb can ich rauche wann ich will, wo ich wilhihoyyyt
. wenn meine mama gehört ich Rauche abovvvvv klava: kacicak yer ararim bütün köyü dolastirir bene:roflol:
caponca annatam sana da hajimu okiyatamu neyü anlamadun ko :smiley-cool:Küfür mü ettin nan şimdi aceba sen bana ve patilere:umursamaz:
Kusura bakman mamalar ben almanca bilmediğim için anlamıyorum japonca olaydımafoldumbenkaydirigubbakcemile3
ossss(selam oliy budabuyrunnnnnnnnn)
was möchtest du wissen, wen du nicht fisteyn(nasil yaziliyodu yavkafamçokkarıştı)ıkiside birbirinden beter çıktı nan bunların gidiyorum ben ih liii bay bay:umursamaz:
Yarın babanneme (aksi) sorarım o söler bana:CüvCüv:kaydirigubbakcemilezemuszemus
du kanst immer zu mir fragenbuyrunnnnnnnnn
nasi da perfekt konusuyom yavalkisalkisalkis:roflol:
halloo ist jemand daa!!!!!!opuyorumnanaktan
ja, ich bin hier
alkisalkisalkis :lepi:
ŞenizŞenizopuyorumnanaktan
kiz yorgun savasci su repi benmi goremiyom ne bana yardimci olurmusunkaydirigubbakcemile3:1hug:
ekrandan sag kösede terazi var... görüyomusun? iste orayi tikladiginda goruceksin zaten
cikan kutucuktan anliycaksin olayi
cok feci bi olay degil.. belki sadece " katiliyorum arkadasim sana ,, bende sendenim fln fln diyelim biz bunayerimseniben
halooooo,,herzlich willkommen in dise seitekaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan:smiley-cool:
macht dein Mama sehr viel bidibidi?
meine Mama lebt in derTürkei:çok üzgünüm:deshalb can ich rauche wann ich will, wo ich wilhihoyyyt
. wenn meine mama gehört ich Rauche abovvvvv klava: kacicak yer ararim bütün köyü dolastirir bene:roflol:
caponca annatam sana da hajimu okiyatamu neyü anlamadun ko :smiley-cool:
ossss(selam oliy budabuyrunnnnnnnnn)
was möchtest du wissen, wen du nicht fisteyn(nasil yaziliyodu yavkafamçokkarıştı)
du kanst immer zu mir fragenbuyrunnnnnnnnn
nasi da perfekt konusuyom yavalkisalkisalkis:roflol:
ja, ich bin hier
gotsay danke jemand ist da viel vile dankee:mymeka:
halooooo,,herzlich willkommen in dise seitekaydirigubbakcemile5opuyorumnanaktan
gotsay danke jemand ist da viel vile dankee:mymeka:
was für danke ist das:mymeka:
pehhh,
gestern war ich wider hier:dilcikar:
ich habe grad zu dir ein punk zugeschickt.und bist du zumfriedenŞenizŞenizopuyorumnanaktan
ekrandan sag kösede terazi var... görüyomusun? iste orayi tikladiginda goruceksin zaten
cikan kutucuktan anliycaksin olayi
cok feci bi olay degil.. belki sadece " katiliyorum arkadasim sana ,, bende sendenim fln fln diyelim biz bunayerimseniben