Nerdesin almanya da.Ben de kölndeyim.5 sene oldu. ayni sekilde kursa gittim.sonra evde kaldigimdan bildigimi unuttum..simdi bir yildir ikinci kursa gidiyorum.bir okulda praktikum yaptim ama hala akici konusamiyorum ama en azindan biraz da olsa kendime güvenim geldi..bol bol konusmak gerekiyor .
Öyle düsünme ikinci kursa gitmek bana faydali oldu..uzun bir aradan sonra tekrar baslamak yeni insanlarla tanismak hem insana moral veriyor hemde ayni kelimeleri sürekli duydukca biraz daha otomatiklesiyorsun..simdi burada sadce yazisabiliriz.sadece okuyrak anlaman glisebilir..konusmak ccok baska bir sey..otomatik olarak insan yerlestikce kelimeler konusuyor..yani sprechen ist anders.cünkü her insan farkli glisiyor..mesele ben dinledigimi ve okudugum anliyorum ama konusma tam otomatik degil..bazi insanda konusmada ve anlamada iyi ama yazmada cok geri kaliyor..yani bu insandan insanina degisiyor.
Insallah Almancayi cok iyi bilenlerle karsilasirizda ben de azicikta olsa faydalanirim burada oldugumda..kursum bitince yogun olaralk almanca calsicagim..üniversitenin kurslarina gitmek isitiyorum..
Ben türkiyede ögretmendim.esimin ailesi buaradaydi.buraya gelmek istedi..basta karsi ciktim ama olmadi..geldik..ama yas ileri oldugu icin dili ögrenmekte zorluk cekiyorum..ama pesini birakmamamm lazim cünkü kizim 4. sinif ve onunla sürekli dersleriyle ilgilenmek zorundayim.bir de evde oturmk depresyon yaratti bende..
Benim simdi yatmam gerek..yarin kursum var...ama sana yinede tavsiye ederim kursa gitmeyi..doktorum dediki insanlar bir kursa gidiyor olmadi baska baska kurslara gidiyor..yani bu cok dogal..görüsürüz insallah.
Yabancı dil öğrenmek için siteler var. Orada Almanca bilenler konuşsanız faydası olabilir bence. Ben İngilizce mi öyle geliştirmeye çalışıyorum :) Bu arada benim kullandığım site busuu.com.
Ben uye olmustum galiba oraya ya ama kavrayamadim sanirim siteyi sklmistim
Yabancı dil öğrenmek için siteler var. Orada Almanca bilenler konuşsanız faydası olabilir bence. Ben İngilizce mi öyle geliştirmeye çalışıyorum :) Bu arada benim kullandığım site busuu.com.
Bu siteyi keşfetmeme vesile olduğun için teşekkürler Mercani ^^
Gerçekten zevkli bir site,kendi yaptıklarımın yanında türkçe öğrenenlere yardımcı olmak,ses kayıtlarını dinleyip yanlışlarını söylemek falan çok hoşuma gitti^^
bir heves gibi geçiip gitmezse premium üye olmayı düşünüyorum.
Ama sen yine de kursa git Tweety.
Yazık bütün gün dört duvar arasında,elbet konuşma sosyalleşme ihtiyacı duyuyosundur.En azından kursta senin gibi yabancı arkadaşların olur,bi uğraşın olur...
Yoksa depresyona girmen an meselesi o yaban ellerde :/
Bu siteyi keşfetmeme vesile olduğun için teşekkürler Mercani ^^
Gerçekten zevkli bir site,kendi yaptıklarımın yanında türkçe öğrenenlere yardımcı olmak,ses kayıtlarını dinleyip yanlışlarını söylemek falan çok hoşuma gitti^^
bir heves gibi geçiip gitmezse premium üye olmayı düşünüyorum.
Ama sen yine de kursa git Tweety.
Yazık bütün gün dört duvar arasında,elbet konuşma sosyalleşme ihtiyacı duyuyosundur.En azından kursta senin gibi yabancı arkadaşların olur,bi uğraşın olur...
Yoksa depresyona girmen an meselesi o yaban ellerde :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?