- 9 Kasım 2013
- 4.369
- 4.375
- 198
- Konu Sahibi cigdemlik86
-
Cok koyu hristiyan degil...aileside değil..annesi babasi ayri zaten tek yasiyor ...annesi bekar babasi ikinci kez evlenmis..Ben amerikadayken kültür olarak farklıyız söylemeye gerek yok. onlar ayak uydurmazlar siz onlara ayak uydurucaksınız. gerçi kimse kimsenin yaşam tarzına mudahale ettiklerini görmedim.. Ama ikili ilişkilerde iş biraz değişiyor tabi..kız arkadaşım amerikalı biriyle nişanlandı, 2ay sonra ayrıldı. çok serbestler, neden herşeyi ailene danışıyorsun diye maykıl dalga geçiyordu :) ee bizim kültürümüzde kararlar alınırken büyüklerin fikirleri alınır, anneye hürmet babaya hürmet, bayram ziyaretleri. neyse çok uzatmayayım. siz bu hans beyle tanışın. Almanların nasıl olduğuna kendiniz karar verin. Ben protestan olduklarını biliyorum, bira çok tüketirler.
Canım sapık derken seninkini kastetmedim ayol. Bak bizim yasalarımız berbat olduğu halde suç oranlarımız bir çok Avrupa ülkesinden düşük. Çünkü biz millet olarak maneviyatı güçlü bir milletiz.(Maneviyattan kastım din değil.) Modern zamanlardaki aşırı bireysellik, insanları bencilliğe, yalnızlığa, depresyona itmiş durumda. Biz o açılardan daha iyi durumdayız bence. Bir de Almanyada yaşamadım ben, ama yaşayan akrabalarımdan duyduğum çok sıkıcı, ölü gibi bir ülkeymiş. Türkiye gibi renkli, neşeli, hayat dolu bir ülkeden sonra oralarda yaşamak zor gelir sana.Sapik sayisinin fazla olduğunu nerden biliyorsunuz?orda sapik katil insanlar olabilir ama geneli bizden medeni bu gercegi kabul edelim..bunun nedeni de refah düzeyi ekonomisi ve egitim seviyesi yüksek oldugundan...
Bilmiyorum gobegi yok..olursada eritir bi zahmet..gobwkli tip hic sevmem..benimde finli isvecli tanidiklarim vardi onlarda su gibi icki icerdiler ama gobek yoktu...Çok fazla alman tanıdığım var, eşimin işi gereği sürekli gidip geliyoruz. Onlar da buraya geliyorlar. Gözlemlerimi yazdım sadece.
Türk erkeğinin %70i tek eşli, onların %80'i çok eşli. Ülkelerin aids oranlarına bakarak da çıkarımını yapabilirsin. Bu durumlar tabi çoğunlukla karakter meselesi. Karakteri bozuğa ırk da işlemiyor. Senin seçimin tabi, hayırlısı olsun hakkında.Yabanci dil konusunda anlasiyoruz ingilizcemiz iyi..almancada ogrenirim ...tek esli dediğin turk erkegi firsatini bulunca affetmez genelleme disi erkekler var tabi...
Evet bencede doğal bir şey ama Türk toplumu henüz o kadar doğal karşılamıyor bayanların evlilik öncesi cinsellik yaşamalarını o yüzden yabancılarla türklerin karşılaştırmasını yaptık zaten değil mi? Yoksa insanın insandan ne farkı olabilir ki?:) Genelleme yapmakta olmaz zaten. Ben sadece sen konun başında genelleme yaparak Almanların nasıl olduğunu merak ettiğin için açıklama yaptım. Yoksa herkesin kişisel özellikleri,tercihleri farklı oluyor. İyi günler..Cinsellik zaten dogal birsey...insanin dogasinda var kaldi ki böyle bir talebi yok şimdiye kadar..
Sanmam..o zaten üstüme dusuyor...islerinu ayarlamaya calisiyor buraya tekrar gelmek icin..bunca sıkıntıiyi goze aliyorsa benden cidden hoslaniyordur zaten..yoksa niye ugrassin.....ben umutluyum..olumsuz yazinca ne kazaniyorsunuz acaba?Canım sapık derken seninkini kastetmedim ayol. Bak bizim yasalarımız berbat olduğu halde suç oranlarımız bir çok Avrupa ülkesinden düşük. Çünkü biz millet olarak maneviyatı güçlü bir milletiz.(Maneviyattan kastım din değil.) Modern zamanlardaki aşırı bireysellik, insanları bencilliğe, yalnızlığa, depresyona itmiş durumda. Biz o açılardan daha iyi durumdayız bence. Bir de Almanyada yaşamadım ben, ama yaşayan akrabalarımdan duyduğum çok sıkıcı, ölü gibi bir ülkeymiş. Türkiye gibi renkli, neşeli, hayat dolu bir ülkeden sonra oralarda yaşamak zor gelir sana.
Bir de şu var biz hep evlilik ihtimali üstünde duruyoruz ama bu çocuğun tek amacı flört de olabilir. Onlar her ilişkilerini bizim gibi evlilik odaklı yaşamıyorlar ki. Boş yere vakit de kaybedebilirsin sen bu çocukla.
Bilmiyorum gobegi yok..olursada eritir bi zahmet..gobwkli tip hic sevmem..benimde finli isvecli tanidiklarim vardi onlarda su gibi icki icerdiler ama gobek yoktu...
diger saydiginiz özellikler zaten isime gelir..
Cok koyu hristiyan degil...aileside değil..annesi babasi ayri zaten tek yasiyor ...annesi bekar babasi ikinci kez evlenmis..
Ben almanlarla evlilik yapip mutlu olan var mi merak wttim..yoksa burdan cikan sonuca göre hayatimi sekillendirmeyecegim..Evet bencede doğal bir şey ama Türk toplumu henüz o kadar doğal karşılamıyor bayanların evlilik öncesi cinsellik yaşamalarını o yüzden yabancılarla türklerin karşılaştırmasını yaptık zaten değil mi? Yoksa insanın insandan ne farkı olabilir ki?:) Genelleme yapmakta olmaz zaten. Ben sadece sen konun başında genelleme yaparak Almanların nasıl olduğunu merak ettiğin için açıklama yaptım. Yoksa herkesin kişisel özellikleri,tercihleri farklı oluyor. İyi günler..
aslında yanlış kıyaslama.. çünkü Tr'de sana böyle iltifat eden birine gülümsediğin an adın "aranıyor, yollu, gönüllü" olur.. sonrasında o gülümsenen kişi her türlü yol kesme, laf atma hakkına da sahip olduğuna inanır.. batıda ise "nezaket" der geçerler (sen derken sizi kastetmedim X kişisi diyelim).
kaldı ki abd de polisin tek veya 2 arabasının olup her yere yetişemediği kesimler genellikle kırsal kesimlerdir.. yoksa abd de polis en geç 10 dakika içinde olay yerinde olmasıyla ünlüdür zaten.. kaldı ki orada biri tecavüzden yargılandığında "kendi rızası vardı, bağırmadı eğer tecavüz olsa bağırırdı, kot/ mini etek/ elbise giymişti" tarzı savunma yapmazlar, çünkü bunun yaşam ve özgürlük haklarına müdahale olduğunu bilirler..
her yerin iyisi kötüsü var bu kabul edilebilir.. benim kendi adıma kabul edemediğim "olmayan ya da işlenmeyen ya da adamına göre işleyen kanunlar".. ama onunda konumuzla alakası yok :)
yani ülkelerin biri elma diğer bildiğin patlıcan, neden kıyaslanır bilmiyorum..
Hristiyanlikla ilgisi yok çocuğun pek..hatta ben bazi şeyler soyledim onlari bile bilmiyor....uclarda ne yasayacak anlamadim..katı olanı katolikler oluyor. italyanlar katoliktir mesela. almanlar ve ingilizler protestan. çok özgürlüklerine düşkün, herşeyi uç noktada yaşamayı severler. bunları bende yapabilirim diyorsan, hansla tanış diyorum. yok bana ve aileme ters gelir diyorsan uzak dur o zaman..
Cnm karmakarisik yine engellendi hahah girdigi topicte olay yaratiyor biliyorsun :)Ben tanirim. Neyse dua et karmakarisik daha sitede degil
Tamam da ben sevgilim amerikali mi dedim abd ornegini veeiyorsun..abd de turkum desen kimse anlamaz bile turkleri tanimiyorlar..almanyada cok turk yasiyor turkleri biliyor almanlar...Zaten benim mesajim kiyaslamaya tepkiydi, bunlarin hepsinin farkindayim. Ulkemiz gulluk gulistanlik asil tecavuzculer amerikada da demedim.
Adalet konusunda zaten siyaset bolumunde surekli yazarim sikayetimi.
Lakin abdde polislerin sebepsiz yere bogarak oldurdugu astim hastasini da hatirliyorum, cok cesitli 911 arama kayitlarini da dinledim.
Polisin siddete meylini de biliyorum. Iki ulkenin polisi (bakin adalet demiyorum polis diyorum) kiyaslanacaksa da gordugum ornekleri paylasmaktan cekinmem.
Maneviyattan kastımın din olmadığını belirtmiştim. :) Olumsuz değil de gerçekçi olmaya çalışıyoruz. Neyse o halde tanışın, denemekten zarar gelmez. Bizim ya da en azından benim amacım çocuğu kestirip atmak değil, sadece durumu analiz etmeni, bu ilişkinin ciddileşmesi durumunda karşına çıkacak zorluklara hazırlıklı olmanı sağlamak.Sanmam..o zaten üstüme dusuyor...islerinu ayarlamaya calisiyor buraya tekrar gelmek icin..bunca sıkıntıiyi goze aliyorsa benden cidden hoslaniyordur zaten..yoksa niye ugrassin.....ben umutluyum..olumsuz yazinca ne kazaniyorsunuz acaba?
maneviyati yuksek bir ulke ..disi sinek gorse atliyorlar ne tezat...
Keşke öyle yazsaymışsınız o zaman:)Ben almanlarla evlilik yapip mutlu olan var mi merak wttim..yoksa burdan cikan sonuca göre hayatimi sekillendirmeyecegim..
şimdi sorum almanlar nasil insanlar?bu forumda almanyada yasatanlar vardir muhakkak...yorumlarinizi bekliyorum ...
genelleme yapmaktan ne zaman vazgeçeceksin acaba ? ben almanla evlendim mutlu oldum desem gidip evlenecekmisin ?Ben almanlarla evlilik yapip mutlu olan var mi merak wttim..yoksa burdan cikan sonuca göre hayatimi sekillendirmeyecegim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?