• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allahım daha büyük dert vermesin ama benimki de bu...

Ben katılmıyorum doya doya aşkını yaşa kısmına. Eğer ilişki 2 taraf için de evlilik boyutunda ciddiyse 3 yıllık bir ilişkiden sonra yaşlar müsaitse adı koyulur. Yani çevre haklı bence bu durumda eğer kız tarafının talepleri yoksa bir yüzüğü çok görme abartı bir kavram olsa da yine de doğru yanları var. Kadınlar daha duygusal olurken erkekler daha rasyonel olurlar..kadın açısından bakamazlar olaya. Halbuki arkadaşın ilişkinin sorumlulukların dolayı çevreye karşı sorunları var. Yaşını bilmiyorum ama benzer bir olayı bir arkadaşım yaşadı o 30 yaşındaydı çok zamanı yoktu beklemek için. Bu iş ciddiye binmeyecekse ayrılalım dedi. Karşı taraf olumlu cevap verdi ayrıldılar. Ayrılmasaydı böyle uzarrrr giderdi..

yaşım 25, erkek arkadaşımın ise 27.. iş ciddi onu biliyorum, kendi kendimize birikim yapmaya çalışıyoruz ya da sürekli planlardan bahseder durur nişanda şöyle olsun ben şöyle damatlık istiyorum gibi... isteğinden eminim yani, çokta iyi biri iş ciddiye binmeyecekse ayrılalım demem onu çok kırar... tek derdi maddiyat ve kadro işte ama dediğiniz gibi artık konuşmalıyım sanırım

canım benim kendi kendine bu kadar dert ediceğine erkek arkadaşınla konuş,paylaş.bunu konuşmak,istemek,nedenlerini bilmek en doğal hakkın niye hevesli görünesin ki üstelik hayatını paylaşacağın hayat arkadaşın olucak o senin bu tarz konularda tek başına düşünüp sorularla boğma kendini belki onun mantıklı cevapları vardır,için rahatladığında milletin ne söylediğini de önemsemiyceksin zaten

milletin ne söylediğini umursamasam keşke, hadi komşuları geçtim ailemden insanlar da böyle, teyzem halam kuzenlerim.. şahsen ben kimsenin ilişkisine sözüne nişanına tek laf etmem, yorum yaptığım dahi görülmemiştir.. çünkü onların hayatı, vardır yoktur istemiyorlardır niye sorup üzeyim di mi..:50:

3 yıllık bir ilişkide baya yol alınmış olması lazım. En azından açıkça onun ciddiyet konusundaki net düşüncelerini öğrenmelisin. Öğrenmedikçe zararlı çıkan sen olursun..zaman kaybeden sen olursun…çevreden bunalan sen olursun..

şöyle söyleyeyim, 1aya evleneceğiz desek bütün planlarımız hazır... yüzük falan olmasa da daha 2.ayımızda evlenme teklifi aldım... bugün konuşacağım, umarım beni anlar..

Dedikoducu komşuların ağzını kapatman imkansız maalesf evlenirsin bu seferde çocuk yok mu diye sorarlar bir tane yaparsın ikinci ne zaman diye sorarlar bence kafanıza takmayın ikiniz de çalışıyorsanız bir yüzük takabilirsiniz diye düşünüyorum.

evet haklısın canım.. ben çalışmıyorum okulumu bitirmek üzereyim, ha okulun var diye yapmıyorlardır dersen daha önce bunun erkek arkadaşım için bir engel teşkil etmediğini, sadece söz ya da nişan aşamasının okurken sorun olmayacağını söylemişti ki ben zaten 20güne okulumu bitiriyorum..

Sizin evinizde aile aranızda bir söz yüzüğü takabilirsiniz.Yakın akrabaları çağırırsınız.Bir çikolata,çiçek alıp gelemezler mi?Büyük masrafa gerek yok ama ilişkinin adı konuş olur.Bence doğrusu da budur.

Sonra istediğiniz kadar evlilik zamanını,tayinleri maddi durumları beklersiniz sözlü bir çift olarak.

Bu şekilde siz de rahatlarsınız,en güzel zamanlarınız,erkek arkadaşınız sizden bu mutluluğu kısıtlamamalı...

Tavrınızı koyun ve biraz geri çekin kendinizi..

1.si erkek arkadaşının ailesinin ya da senin ailenin ne düşündüğü neden bu kadar önemli?
Zaten ilişkinizi onaylıyorlar.
Eee daha ne?
'Evlenecek olan sizsiniz' Bunu aklından çıkarma.
Bunla alakalı her kararı da iki yetişkin olarak siz verirsiniz.
Onlar daha erken der, sizinkiler geç der adı konsun der...Der de derler.
Sözlenseniz siz de çok açtınız arayı diye çeneleri durmayacak...
Ben sözdür, nişandır, düğündür ardı ardına olması taraftarıyım.
Araya seneler girmemeli... :20:
İşin içine aileler girdi mi hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
Her şey daha baskılı olacak böyle düşün...
Bir yüzükle bitmiyor maalesef yaptı mı herşeyi yerli yerince yapmalı...
Bir yüzüğe takılma...
1 sene geç olsun temiz olsun güzel olsun :42:
Böyle düşün. :34:

evet benim ailem geç bile kalındı, onun ailesi daha erken diyor.. haklısın aslında da maddiyat yüzünden söz yapmayınca diğer nişan düğün gibi olaylar nasıl yapılacak ardı ardına beni düşündürüyor.. ailelere yük olmamak istiyoruz, bu yüzden biz çalışıp yapacağız yatırım yapmaya da başladık çok ufakta olsa.. bu yüzden hepsini arka arkaya da yapamayacağız gibi.. yoksa benim de gönlümden geçen o, hepsi en çok 1sene içinde, fazla yüz göz olunmadan:)

Sizin evinizde aile aranızda bir söz yüzüğü takabilirsiniz.Yakın akrabaları çağırırsınız.Bir çikolata,çiçek alıp gelemezler mi?Büyük masrafa gerek yok ama ilişkinin adı konuş olur.Bence doğrusu da budur.

Sonra istediğiniz kadar evlilik zamanını,tayinleri maddi durumları beklersiniz sözlü bir çift olarak.

Bu şekilde siz de rahatlarsınız,en güzel zamanlarınız,erkek arkadaşınız sizden bu mutluluğu kısıtlamamalı...

Tavrınızı koyun ve biraz geri çekin kendinizi..

ben de böyle düşünüyorum bugün konuşmaya karar verdim bakalım.. ki benim ve ailemin istediği de o, küçük aile arası bir tören.. söz de yapılacak çok büyük adetler de yok bildiğim kadarıyla.. fazla masraf olmayacak gibi, tabi tecrübeli arkadaşlar bu konuda aydınlatırlarsa sevinirim

milletin ne söylediğini umursamasam keşke, hadi komşuları geçtim ailemden insanlar da böyle, teyzem halam kuzenlerim.. şahsen ben kimsenin ilişkisine sözüne nişanına tek laf etmem, yorum yaptığım dahi görülmemiştir.. çünkü onların hayatı, vardır yoktur istemiyorlardır niye sorup üzeyim di mi..:50:

malesef insanlar çok düşüncesiz canım laf olsun diye konuşuyolar işte.benimde erkek arkadaşımı herkes bilir,ciddi adımlar için henüz engellerimiz var maddiyat ve askerlik gibi.aynı sorular bana da soruluyo bende '' acelemiz yok herşey zamanında olsun istiyoruz aceleye getirip eksiklikler yaşamak istemiyoruz nasıl olsa gizli saklı bişey yapmıyoruz ailelerimizin gönlü rahat'' diyorum susuyolar,,,sende rahat cevap ver kafana taktığın anlaşılınca daha da üstüne gelirler

en başlarda kafama takmıyordum ama artık ben de takmaya başladım işte... ne kadar söylemesem de yakınlarım bu durumu farkediyor beni tanıdıklarından... dalga konusu oluyor bazen 'siz istemeye gidin isterseniz' diye...
konuşacağım bugün erkek arkadaşımla, ama beni anlamayıp yok yapamayız derse mutsuz olacağım... inşallah açıklamaları mantıklı olur..

Kendinizi ifade edin, acikca konusun.
"Ben söz yapilsin istiyorum, ailemde ayni fikirde. Kadro beklemende sakinca yok, dügün demiyorum söz diyorum" gibi seyler söyleyin.
15 yillik evliyim. Size sunu kesin olarak belirteyim ki bastan isteklerinizi dile getirmezseniz hep susturulan olursunuz.
Istediginiz seyi direkt olarak ve kesin bir dille söyleyin.
Kimseden anlayis falan beklemeyin.Siz isteklerinizi kesin olarak ifade etmedikce kimse umursamiyor.
Önce kendiniz farkina varin degerinizin!

Son düzenleme:
Canım çevren akrabaların hiç bir şey söylemeseler dahi senin bu işi fazla uzatmak istemediğini sanıyorum...Yani sen henüz kendini hazır hissetmiyorsun da sadece çevre baskısı olayı değil durum...weiss in de dediği gibi eğer baştan tavrını belli etmezsen daha sonra çok üzülürsün...

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendinizi ifade edin, acikca konusun.
"Ben söz yapilsin istiyorum, ailemde ayni fikirde. Kadro beklemende sakinca yok, dügün demiyorum söz diyorum" gibi seyler söyleyin.
15 yillik evliyim. Size sunu kesin olarak belirteyim ki bastan isteklerinizi dile getirmezseniz hep susturulan olursunuz.
Istediginiz seyi direkt olarak ve kesin bir dille söyleyin.
Kimseden anlayis falan beklemeyin.Siz isteklerinizi kesin olarak ifade etmedikce kimse umursamiyor.
Önce kendiniz farkina varin degerinizin!

Öğleden sonra konuşacağız, telefonla değil yüz yüze konuşmak istediğimden... Daha önce de söylediğim gibi bu konuda isteğimi dile getireceğim, ama diretmek kendimi zorla istetmek gibi geliyor :(

Canım çevren akrabaların hiç bir şey söylemeseler dahi senin bu işi fazla uzatmak istemediğini sanıyorum...Yani sen henüz kendini hazır hissetmiyorsun da sadece çevre baskısı olayı değil durum...weiss in de dediği gibi eğer baştan tavrını belli etmezsen daha sonra çok üzülürsün...

Evet tabi ki ben de istiyorum, çevre baskısı ise tuzu biberi oldu... Ben okurken sözlü olayım istemedim sadece bir ara, mühendislik öğrencisiyim hocalarımız zaten biz kızlara 'bunlar mühendis olamaz' gözü ile baktıklarından, ben de yüzükle bunu taçlandırmak istemedim... Bunu konuştuğumuzda bana bunu söylediğim için çok üzüldüğünü, söz ya da nişanın hayatımı değiştirmeyeceğini söyledi... O zaman tamam desem yine bir şey yapılmayacaktı ki, isteme olmayacaktı yani, o öylesine bir konuşmaydı... Hani bu olaya kırıldı desem hayır...

Evet tabi ki ben de istiyorum, çevre baskısı ise tuzu biberi oldu... Ben okurken sözlü olayım istemedim sadece bir ara, mühendislik öğrencisiyim hocalarımız zaten biz kızlara 'bunlar mühendis olamaz' gözü ile baktıklarından, ben de yüzükle bunu taçlandırmak istemedim... Bunu konuştuğumuzda bana bunu söylediğim için çok üzüldüğünü, söz ya da nişanın hayatımı değiştirmeyeceğini söyledi... O zaman tamam desem yine bir şey yapılmayacaktı ki, isteme olmayacaktı yani, o öylesine bir konuşmaydı... Hani bu olaya kırıldı desem hayır...

canım ben aşkını doya doya yaşa dedim.Çünkü sen erkek arkadaşının niyetini bilirsin tanırsın.O zaten sana niyetini belli etmiştir ama şartlar müsait değilse yapacak bi şey yok.beklemekten başka.o senin için doğru insansa eğer ve elinden geleni yapıyorsa senle evlenmek için ve sen de bunu görüyosan inanıyosan anlayamadığım bi şey var.Bu adamın suçu ne atanamamak mı?"Ne yapıcaktın yani kadro alamıyor diye ayrılacak mıydın?İnsanları anlamıyorum aşkını doya doya yaşamanın nesi kötü nesi yanlış?He onlarınki aşk evliliği değilse ya da olmaycaksa zaten tartışmaya lüzum yok...

canım ben aşkını doya doya yaşa dedim.Çünkü sen erkek arkadaşının niyetini bilirsin tanırsın.O zaten sana niyetini belli etmiştir ama şartlar müsait değilse yapacak bi şey yok.beklemekten başka.o senin için doğru insansa eğer ve elinden geleni yapıyorsa senle evlenmek için ve sen de bunu görüyosan inanıyosan anlayamadığım bi şey var.Bu adamın suçu ne atanamamak mı?"Ne yapıcaktın yani kadro alamıyor diye ayrılacak mıydın?İnsanları anlamıyorum aşkını doya doya yaşamanın nesi kötü nesi yanlış?He onlarınki aşk evliliği değilse ya da olmaycaksa zaten tartışmaya lüzum yok...

bekliyorum canım zaten ki bunu dillendirmeye bile onu kırmak istemediğimden korktuğumu söylemiştim.. evet aşkımı doya doya da yaşıyorum, ama çevreden duyduklarım da canımı çok sıkıyor artık.. kadro alamaması tabi ki suç değil, bekleriz de ama söz yapmak çok mu zor çok mu masraflı ki? bilmiyorum..

bugün konuşmam da pek bir netice vermedi.. durumlar müsait değil anla beni, ben de istiyorum ama olmuyor işte dedi bitti.. ben istemiyor muyum sanıyorsun dedi.. söz dahi yapılamayacak mı yani diye sorduğumda ailesinin kararından bahsetti, kadrosu olmadığından onlara bağlı olduğunu belirtti.. imkan olsa ailesi de istiyor ama ben kırıldım bi kere... cidden söz yapan arkadaşlarım yok mu buralarda, bu söz işi bu kadar mı masraflı?

bana laf gelmesi çok mu güzel şimdi yani... belki kendince haklı ama inanın çok kızıyorum çok üzülüyorum... beni cidden düşünmüş olsaydı bu sürecin beni yıprattığını bugün anlamış olmalıydı ki gayet açık ve net anlattım.. onları söyleyen insanlar beni tanıyamamışlar diyor da, seni tanıyıp tanımamaları değil ki mevzu...

Bir de konu ben açayım dedim, aynı dertten muzdarip olan arkadaşlarım varmış :(

Bilenler bilir ilişkimizi resmiyete bindirmeye çalıştığımızı.. 3senedir birlikteyiz, yaşlarımız da yerinde gel gelelim maddi sebepler engel oluyor :(
Çok isyan etmişliğim vardır kendime hakim olamayıp, düğün dernek istemiyorum istediğim mütevazı aile arası bir tören ve sadece alyans, ilişkimiz resmi olsun istiyorum.. Çünkü artık herkes biliyor, herkes erkek arkadaşımı soruyor.. Hatta bir çok densizle karşılaştım 'bu çocuk seni oyalıyor olmasın' 'bi yüzüğü de mi takamıyor canım' diyenlere.. Her seferinde üzüntüm daha da katlandı, isteğim daha da arttı bazı yerlerde erkek arkadaşımı kırdığım da oldu.. Küçük bir yerde yaşamıyorum, ama komşuların dahi demediği kalmadı beni her gün evime bırakıyor diye... Sanırsınız zina yapıyoruz... Sülalem üstüme gelir, komşular gelir, herkes düğün ne zaman diye sorar, cevap veremez en çok 'ben istemiyorum, daha erken' dersiniz..

Ve bunların hiçbirini erkek arkadaşınıza ve ailesine anlatamazsınız.. Hem hevesli gibi gözükmek istemezsin, hem merak edersin, bir yandan da için içini yer, bir laf çarpıtayım dersin :)) öğrenirsiniz ki karşı tarafın ailesine göre daha çooooook vardır söz tarihinize :(

Benim gibi olan arkadaşlarımla dertleşelim mi biz de burada? Sizin de benim gibi zorda kaldığınız durumlar oluyor mu?

ne olursa olsun isyan etmeyin
çünkü isyan ettiğiniz sitem ettiğiniz Yüceler Yücesi sizin tek ve gerçek kurtarıcınız
"Allahı bulan neyi kaybeder, Allahı kaybeden neyi bulur, bulsa da başına bela bulur" Bediüzzaman Said Nursi

daha büyük sıkıntılardan ve belalardan korunmak için isyan değil, dua edin, yardım dileyin
Allah yar ve yardımcınız olsun

Son düzenleme:
Ayşecim,kardeşim mühendislik öğrencisiydi eşiyle çıkmaya başladığında..Erkek arkadaşı da hukuk mezunuydu,hakimlik sınavlarına hazırlanıyordu ama olmuyordu..3 yıllık ilişki sonucu kardeşim karayollarında çalışırken evlendiler..Damadın işi yoktu bu arada... Şu an kardeşim işine devam ediyor,eşi baş savcı oldu ve 2 çocukları var...:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Back