Ben erken olduğunu düşünmüyorum açıkçası... İki aile de onaylıyor, biz de tabi ki.. Erkek arkadaşım çalışıyor fakat kadro bekliyor, bizim engelimiz de bu :)
Bu engeli beklerken adımız sevgili değil de sözlü olsun istiyor ailem, akşam beni eve bırakması bizim için sorun değil fakat 'ee nişan ne zaman' laflarından bunaldığım için artık eve bırakmasına da izin vermiyorum... Kimseye anlatamıyoruz canım maddiyat yüzünden yapamıyoruz, beklediğimiz şeyler var diye.. Bunları söylediğimde aldığım cevap yukarıda da yazdığım gibi 'bir yüzükte mi takamıyorlar' oluyor.. Biz davranışlarımıza inan çok dikkat ediyoruz, milletin ağzı torba değil ki büzesin'e geliyor olay..
Kısacası söz ben de istiyorum evet, ama çevre baskısı olmasa belki bu kadar kafama takmazdım.. 'sana bir yüzüğü çok mu görüyor' diyenlere bunalıp hak verdiğim de oluyor.. bu konuda bu ara fazla üstüme geliniyor
Ailen de haklı tabi haliyle..Sen de haklısın...Çevre de bir yüzüğü sana çok mu görüyor derken de haklı açıkçası..Tabi sadece çevre değil sen ve ailen de aynı şekilde düşünüyorsunuzdur kanımca... Sonuçta 3 yıllık bir ilişiki ve verilen emek var..Aileler de onaylıyor..Erkek arkadaşın da çalışıyor..Bence bu konuyu erkek arkadaşınla açıkça paylaşmalı,içine atmamalısın..Utanacak,sıkılacak bir şey yok..Madem niyetiniz ciddi,kartlarınız da açık olacak..Birşeyler yapması lazım...En azından söz olayı,isteme olayı olabilir...
Net olarak paylaşmadım, zor benim için yapamam gibi geliyor.. Ama çıtlatmadım da değil.. Cevaben de erkek arkadaşım kadro alacakmış, 3-4ay birikim yapacakmış, akabinde söz nişan ardı ardına olacakmış, ailecek planları böyleymiş..
Hatta lafta çarpıttım o esnada, 'aileler bizim adımıza karar vermiş, bizim haberimiz niye yok ki' diyerekten.. Evet onlar da haklılar, ev sahibi oldular kredi borcu ödüyorlar.. Ama söz de mi yapamayacaklar di mi.. kırıldığım nokta da bu ya, en başta açık anlatamamışım kusura bakmayın...
İşin özü bu yani.. Benim için verilmiş bir karar var, herkes kendince haklı bir suçlu da yok ortada.. Yine de keşke gençlerin düşüncelerine bir tık daha önem verseler...
Kimseyi kırmamak adına pasif kaldım galiba, evet... Burada öyle şeyler okuyoruz ki, huzurlu bir hayatım olsun istiyorum.. Dengeyi sağlamaksa zormuş.. İlk fırsatta konuşmayı deneyeceğim, ama kararlarından döneceklerini sanmıyorum.. Konuşmaktan da bu yüzden çekiniyorum sanırım..
4. senenin bitiminde pat diye evlenme teklifi aldım, 15 günde söz,nişan ve nikah. Anlattıklarını birebir yaşadım, o 15 gün içerisinde ise sanırsın adam başından beri evlenmek istemiş de sanki ben süründürmüşüm. Bir heves bir heves görme gitsin. Şaşkın bir şekilde evlendim 2006 yılının son haftasında. Dedikoducu komşuların ağzı kapandı, çok konuşan sülalemin ise kıymetlisi oldu. Herkes seni oyalıyor bu lafları geçmiştim de densiz Amca kızı ile eşinin "1 yüzük alacak parası mı yok? bizimkileri takalım sözlenin" lafı öyle üzmüştü ki beni... İnşallah sende mutlu sona erersin...
Canım kararlarından dönüp dönmemelerinden ziyade senin fikrini hiç almamaları sıkıcı..Hiç olmazsa bundan sonra belki fikrin alınır ki erkek arkadaşının hatası bu bence..Konuyu senden önce ailesi ile paylaşıyor...Umarım çok anneci,ailesine aşırı bağlı olup seni 2.plana atmaz evlilikte..Bütün bunları çok çok iyi düşün..Çok çok iyi ölç tart...
Bir de konu ben açayım dedim, aynı dertten muzdarip olan arkadaşlarım varmış
Bilenler bilir ilişkimizi resmiyete bindirmeye çalıştığımızı.. 3senedir birlikteyiz, yaşlarımız da yerinde gel gelelim maddi sebepler engel oluyor
Çok isyan etmişliğim vardır kendime hakim olamayıp, düğün dernek istemiyorum istediğim mütevazı aile arası bir tören ve sadece alyans, ilişkimiz resmi olsun istiyorum.. Çünkü artık herkes biliyor, herkes erkek arkadaşımı soruyor.. Hatta bir çok densizle karşılaştım 'bu çocuk seni oyalıyor olmasın' 'bi yüzüğü de mi takamıyor canım' diyenlere.. Her seferinde üzüntüm daha da katlandı, isteğim daha da arttı bazı yerlerde erkek arkadaşımı kırdığım da oldu.. Küçük bir yerde yaşamıyorum, ama komşuların dahi demediği kalmadı beni her gün evime bırakıyor diye... Sanırsınız zina yapıyoruz... Sülalem üstüme gelir, komşular gelir, herkes düğün ne zaman diye sorar, cevap veremez en çok 'ben istemiyorum, daha erken' dersiniz..
Ve bunların hiçbirini erkek arkadaşınıza ve ailesine anlatamazsınız.. Hem hevesli gibi gözükmek istemezsin, hem merak edersin, bir yandan da için içini yer, bir laf çarpıtayım dersin :)) öğrenirsiniz ki karşı tarafın ailesine göre daha çooooook vardır söz tarihinize
Benim gibi olan arkadaşlarımla dertleşelim mi biz de burada? Sizin de benim gibi zorda kaldığınız durumlar oluyor
Ahh canım seni o kadar iyi anlıyorum ki...Kaç yaşındasın bilmiyorum ama hayat çok kısa ve bu günler bir daha geri gelmeyecek emin ol.evlendikten sonra keşke dönsem bile diyebilirsin.Ben evli değilim ama geçen martta nişanlandım.eylülde de kısmetse evlencez.Seni iyi anlıyorum çünkü nişanlımla işlerin resmiyete dökülmesi 4 senemizi aldı.Malım senle aynı konulardan dolayı kpss atanma vs.En yakın arkadaşlarıma bile düşman olmuştum herkes ilişkimle ilgili yorum yapardı.Yorumlar seninkiyle aynı tabi.Bu çocuğun seni almaya niyeti yok yaşınız kaç oldu filan işte.İnan bana o insanlar için ilişkini bozmaya hiç gerek yokmuş.sen ve erkek arkadaşın gerisi boş.Sen doya doya aşkını yaşa.Zamanı geldiğinde hepsine kapak oluyo bazı şeyler.Ben öle dedim valla noldu bu da size kapak olsun dedim.:))hee sorunlar çözüldümü hayır o başka şehirde ben başka şehirde.Tayin olabilcek miyim onu dahi bilmiyorum.Ama artık sadece bugünü yaşıyoruım aşkımı yaşıyorum napıım elimden başka bi şey gelmiyo.Canım sen de inşallah hayırlısıyla sevdiğinle nişanlanır evlenirsin en yakın zamanda inşallahh.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?