• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah'ım bilseydim takarmıydım o yüzüğü parmağıma

yahs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
813
3
66
Ankara
ne zman başım sıkışsa buraya yazıyorum arkadaşlar dönüm noktalarım oluyor hep. düğünüme çok az kalmıştı.ite kaka bugünlere geldik hep sorun hep sıkıntı.4 yıl gibi birlikteyiz 2 yıla yakın nişanlıyız.düğün hazırlıkları falan nişanlım benden uzakta işi nedeniyle ailesiyle aynı şehirdeyiz ama öyle bi hal aldıki aramız kimse kimseyi arayıp sormuyor falan öyle hakaret laf söz yok aileler arasında ama herkes soğuk birbirine.onlar benden beklliyor küçüğüm die aramamı ben onalrdan bekliyorum onlar gelin alıyor benmi arıcam die küslükte yok ama öyle bi aramamazlık sormamazlık.
neyse ben kendi kendime gelin güvey oldum resmen herşeyime kendim koşturutuyorum.evlilik alışverişi davetiye basımı kına bilmem neyi seçimi nişan kutumu hazırlıyorum kendi kendime kendime güzel uygun elbiseler bulmaya çalışıyorum tırnak makasımdan iğnesinden ipliğine herşeyiyle ilgileniyorum evimin.makyaj kutusu yapıyorum kendime nişan bohçası gibi şeyler hazırlıyorum beni bu arada arayan soran yok.nişanlımda kendince uzaktanda olsa ev işini falan ayarlıyor oturduğu yerden
neyse ben bir davetiye basıyım dedim 1 haftadır bu işle ilgileniyorum aksilik ya ben içeriğini beğenmedim ordaki kız anlamadı nasıl istediğimi derken uzadı davetiye işi.ucuz bişey seçtim hepsini 200 liraya malettim derken dün bilgisayarda nişanlıma gösterdim beğenmedi içeriğini bir haftadır yolları eskittin bunun içinmiydi ben bunu 1 günde basarım hiç düğün salonunun adresimi yazılırmış adını yaz geç falan iice aşağılamaya başladı beni.bende adam olaydında yapaydın dedim benim gücüm benim param buna yetti ne istiyosun sen benden die patladım.herşeyi ben düşünüyorum iki tane ayakkabı eskittim gezerken ayaklarım kabuk attı.oda kompleks yaptı param yok yapamıyom die heralde. derken küfürleşmeye başladık olay büyüdü iice son noktaya geldik.ayrıl kurtulayım senden falan dedi.bana küfür hakaret ediyor benim sabrımı taşırıyor beni ayrılma eşiğine getiriyor günaha sokuyor beni istemediğim sözler ettiriyor banada kız halimle ağzımı açtırıyor.sabahta annemlere söledim annemlerde artık dayanamadılar aradılar aileisni bu ne böyle die bittiğini açıkladık benim kzıım herşeyine kendi koşturuyor davetiyeyi beğenmiyomuş hem kadın hem adam oldu ne istiyo bi deri bi kemik kaldı yeter dedi ya .sonra nişanlımı aradım ben ayrıldım ailelerede açıkladım dedim.şimdi delirmiş gibi beni tehdit ediyor annesine bişey olursa bizi kıtır kıtır doğrıcakmış annesi sinir krizi geçiriyomuş senin annen annede benimki değilmi dedim babam aldı telefonu artık üzmeyeilm birbirimizi sende kapat bende kapatıyım bitsin bu iş biz istmiyoruz dedi.babam tüm telefonların fişlerini çekti delirmiş gibi her yeri arıyor evi cebi babamı herşeyi kapattık.babam sakın açma diyor telefonlarını.o hala annesinin derdinde annesine bişey olursaymış herkes üzülüyor onlar yaşlıymış.benim annemlerde yaşlı babam şeker hastası ben napıyım.olayı toparlamak için bişey yapmıyor anneisnin tansiyon derdine düştü delirmiş gibi arıyor evi babamı.yani tam yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim derken olayı bitirdim.belki böylesi daha hayırlı olur inş

aman Allahım dehşet içinde okudumm nasıl birden ufacık bir saman alevinden parlamışsınızzz çok üzüldümmm iş bu noktay geldiyseeeee bitirmek en doğrusuolmuş benceeee çünküü evlendikten sonradaa devamı gelecek bu fasılların ozaman keşke evlenmeseydim diyecektinnnn keşke sonu gelseydin düğünüz olsaydı ama herşerde vardır bir hayırr üzülmeeee ben nişanlını elşetirmeyeceğimm şu anlattıklarınla sadecee sana söyleyebileceğim haklı görünüyorsunnn

canım neler yaşamışsın çok üzüldüm. insan tam evlenecekken bu noktaya gelmesi gerçekten üzücü. ama yol yakınken dönmüşsün resmen. kurtulmuşsun bence. yoksa bu evlilikten pek hayır gelmezdi bence Allah yardımcın olsun inş. gerçekten seni mutlu edecek biriyle evlenirsin ilerde.

Yol yakınken dönmen çok iyi olmuş arkadaşım...
Allah bundan sonra yardımcın olsun..

kafam çok karışık bir kaşık suda fırtınalar kopartacak güce sahibim hala hızımı alamadım herseyin hıncını almak istiyorum görsem bir kaşık suda boğcam o derece.şurda şöyle oturuyorum ya içim içime sığmıyor bişeyler yapmam gerek acımı çıkarmam gerek die zor tutuyorum kendimi.çok hırslıyım çok sinirliyim üzülmüyorum sadece hırslıyım

İkinizde çok fevri davranmışsınız.Düğün arefesinde birçok kişi bunu yaşıyor.

Birikim olmuş ve gereksiz bir konuda patlamak olmuş.

BU ARADAdüğün yerinin sadece adı yazılmaz adres mutlaka yazılır.Hatta bazı davetiyelerin arkasında haritası bile veriliyor.

İki tane ayakkabı eskittim diyeceğinize, çok yoruldum ikimiz içinde doğru olanı yapabilmek için keşke daha kırıcı olmayan cümleyle eleştirseydin deyip kapatsaydınız tlf.nu top nişanlınızda olurdu.

İkinci hata daha KAVGANIZ ÇOK SICAKKEN ailenize konuyu anlatmanız..
Bu çok yanlış bir hareket.

Kavga anlarında aileler devreye girince hele birikmişlik varsa o ilişki bitmeye yüz tutuyor nereyse.

Nişanlınız ise son derece kaba davranmış ve hala öfkeli olması, sizin birden kestirip atmanızdan dolayı yanlış davranıyor.

Aslında konu annesi değil, herkes gibi tartışma anlarında en anlamsız şeylerle uğraşıp asıl meseyi unutuyor.

Bence barışırsınız. Biraz sakinleşin ve konuşmayı deneyin.Ailenizi devre dışı bırakın bu konuda bence.

Hayırlsı olsun herşeyin.

işin içine küfür hakaret girdikten sonra o işten hayır bekleme cnm. hayırlısı artık olacağı varsa olur. üsteleme hiç bişeyi cnm sakın. annesine bişey olmuşmu peki gercekten

Bence de evlenseydiniz bu evlilik pek saygılı olmayacaktı..Ayrıca bence beraber koşturulmalı bu şeyler için sonuçta iki kişinin ortak olayı....Yaptığın iş çok zor ve beğenmemesi de ayrı bi olay...Evlenseydiniz sürekli kavga edecektiniz ve saygı kalmamış artık...Evlenmeden bitmesi bence çok iyi olmuşş İçine sinmiyorsa uzatmamak lazım canım...

çok üzüldüm ama herşeyde vardır bi hayır .henüz nişanlıyken tüm topu sana atan adamdan koca olmaz bence. evlenincede tüm sorumluluk sana kalır. ee ne anladım ben bu işten evin hem erkeği hem kadınımı olacaksın. boşver hayırlısı boyleymiş iyi bile sabretmişisn

ailenize yansıtmasaydınız kendi aranızda kapanır giderdi ama bence bu saatten sonra ailenizi çiğneyip geçmeyin. bırakın böyle bitsin, hakkınızda hayırlısı olsun.

eşyalarınızı gelin alın dedik istemiyoruz dedi babam. yakın istemiyorum eşya falan dedi gelip almıyor.çok bunalttı beni artık içime atmaktan bi hal oldum.anneme patladım anne ne günahım var benim dedim ya arkamda olun dedim yıkın dünyayı üzerlerine ne demekmiş bana küfür etmek dedim sen anasın sar sarmala beni dedim.annem aradı dün gece açmadı telini korkudan.aramıcağımızı falan sandı bugün babam ağlarken gördü beni işte babam başladı bağrınmaya arayın dedim tamam dedi bitsin biz senin üzülmeni istemiyoruz dediler bana destek oldular.bişsesydim takarmıydım baba dedim kendimi bile bile ateşe atarmıydım dedim.sanki babam beni suçlar gibi oldu tanımadan yüzük takıyosun die.ama inan böyle değildi baba dedim nerden biliyim bilseydim böyle olıcağını yaparmıydım buşalırmıydım dedim.sağolsunlar destek oldular bana insanın ana babsı gibi yok.suçluda olsa yanımda olun dedim onlar nasıl savunuyor oğullarını sizde savunun beni dedim.şimdide telefonları açmıyoruz ta amcamları aramış telefonlarını açmıyolar açsınlar die hala kurtulmuş değilim

Öncelikle bu konuda senin çok yanlışın var.
Sen kız başına niye davetiyeler basmaya kalkıyorsun? Bu erkek işidir.
Sen sadece beğenecektin, erkek taraf basacaktı.
Sanki sen dünü zorluyorsun gibi, biran önce olsun diye izlemi verdin.
Annen yaptığını da çok doru birşey değildir. Niye ailesini arıyor? Direk onu arayıp konuşsaydı.
Tabi bunlar kuçuk ayrıntılar.
En büyük hatayı nişanlı yapmış.
Daha evli olmadan sana küfür ediyorsa, evlendikten sonra düşünmek istemiyorum bile.
Verilmiş sadakan var, canım. Ona geri dönersen, bir kaç sene sonra yine ayrılma durmuna geleceğiniz kesin.
Ve ozaman senin durmu çok çok farklı olacak.
Babanı telefonları açsın, kendisiyle konuşursun. Kimse üzülmesin adına evlilik olmayacağı anlatsın ona.
Böyle de olmuyorsa, sizleri tehtit ediyor diye savcılığa başvurabilirsiniz.
Ama gerçekten verilmiş sadakan var. Artık üzme kendini. Olacağı olmuş. Böyle bir adamla evlenmediğin için mutlu olman lazım.

davetiyeyi seçmeden kaç kez foto yolladım içeriğin ianlattım şunu yazcam adrs olarak anne baba isimleri olcak bunu yazcam die kaç kez söyledim.ama ne zman davetiye mail olarak bana gledi basım evindne son hali. başladı kusur bulmaya.artık bıçak kemiğe dayandı.o her kavgada ailerere yansıtıyorudu.beni şikayet ediyordu aileme ama ben bir kez bile sizin oğlunuz böyle şöyle demedim.ben olayın artık sonuçlanmasını istediğim için aileme açtım konuyu.onlardan medet umdum çünkü tek başıama üstesindne gelemiyorum küfür ve hakaretin sonu yok herzamna daha ağırı geliyor bir öncekinin.o yüzden artık olmıcak dedim ya zorlama ve söledim.öncesindede hiç yorgunluğumu falan belli etmedim asla ah etmedim şunu yapıyorum bunu yapıyorum çok yoruldum kmse ilgilenmiyor die hiç ahlanıp vahlanmadım.zevkle yapıyorum ikimiz için olcak en iyisi olsun ben gezmeye aramaya razıyım dedim hep.ama dün patladım..

Şaştım kaldım:53::53::53::53::53:
senin için hayırlı olmuş tabi ama bunun adı ne erkekmi davetiye senin bilmemne senin bu nasıl hayat birleştirme veya bişeyler paylaşmak yok yok çok yanlış :19::19:
ama senin bi hatan var bana göre annenin o tarafı araması yani önce sen nişanlına demeliydin bitti bu iş diye oda uygun bi dille anlatmalıydı ailesine ben burda hata gördüm sende ama hatanın büyüüğü onlarda bu devirde millet yemeğe ekmek bulamıyor davetiye beğenmemek ne demek oluyor yani :47::47::47:

Öncelikle bu konuda senin çok yanlışın var.
Sen kız başına niye davetiyeler basmaya kalkıyorsun? Bu erkek işidir.
Sen sadece beğenecektin, erkek taraf basacaktı.
Sanki sen dünü zorluyorsun gibi, biran önce olsun diye izlemi verdin.
Annen yaptığını da çok doru birşey değildir. Niye ailesini arıyor? Direk onu arayıp konuşsaydı.
Tabi bunlar kuçuk ayrıntılar.
En büyük hatayı nişanlı yapmış.
Daha evli olmadan sana küfür ediyorsa, evlendikten sonra düşünmek istemiyorum bile.
Verilmiş sadakan var, canım. Ona geri dönersen, bir kaç sene sonra yine ayrılma durmuna geleceğiniz kesin.
Ve ozaman senin durmu çok çok farklı olacak.
Babanı telefonları açsın, kendisiyle konuşursun. Kimse üzülmesin adına evlilik olmayacağı anlatsın ona.
Böyle de olmuyorsa, sizleri tehtit ediyor diye savcılığa başvurabilirsiniz.
Ama gerçekten verilmiş sadakan var. Artık üzme kendini. Olacağı olmuş. Böyle bir adamla evlenmediğin için mutlu olman lazım.

canım davetiyeyi ben basmak zorunda kaldım kimse arayıp sormadı bende kimseden davetiye dilencek değilim ya kendi işimi kendim görürüm mantığı bayrama yetişsin dedim aslında tarihe daha varda şehir dışına yollnır die bayrama yetişsin istedik.nişanlımda öyle dedi.annem de öncelikle nişanlımı aradı açmadı telefonlarını onunla konuşcaktı senle konuşmak istiyor dedim açmadı tamam ozamn olacaklardan ben sorunlu değilim aileni arıcak dedim.babam da açtı telefon sende üzülme bizide üzme artık olmıcak bu iş die söyledi ama hala annesinin tansionunun derdinde.babamda biz annen bişey demedik güzelce olmıcanı izah ettik ne var bunda herkes hasta herkes yaşlı herkes üzülüyor dedi.şimdide yengemi arıyomuş amcamın eşnin evini nerden bulmş bilmiyorum telini.

bence çok hayırlısı olmuş ufak bir şeyden çıkmış tartışma ama demek ki yolunda
gitmeyen bir şeyler varmış iki taraf için,bardağı taşıran son damla olmuş

olay akşam oldu ben akşam dedim bitti die oda heveslin değilim bitsin istemiyorum parmağımı oynatmam sen bitirceksin dedi.annem senle konuşcak yarında annenle konuşak ve bitcek dedim.tamam ister söyle ister söyleme dedi bittiğini nasılsa düün günü ben gelmeyince düğünde iptal olur dedi.ben ayrılmak için bişey yapmam dedi onuda bana bıraktı herşey gibi.yani bittiini açıkladık ikimizde birbirimizi istemediğimizi falan.yok yani bıçak kemiğe dayandı annemede söledim arkamda olun benim ben istemiyorum bu insnaı dedim bu kadar eziyet edilmez dedim ve annemlerde gerekeni yaptılar.ama o hala annesine bişey olursa bizi öldürme derdinde.valla herkes üzülüyor benim annem babamda üzülüyor onunki ana benimki değilmi.alsaymış tedbirini verseymiş terbiyesini oğlunun şimdi üzülmesinin bi anlamı yok.annem ben şok oldum dedi küfürleri okuyunca dedi bu kadarda olmaz insan nişanlısına bi kıza nasıl bu kadar hakaret küfür edebilir dedi. o yazınca bizim kızda haliyle yazmış dedi.bende aşağı kalmadım çok üzüldüm hiç yakıştıramadım kendime ama insanın damarına basılınca yaptım kendimden çok utandım onu seviyesine indim.başta güzellikle anlatmaya çalıştım senin hiç bişeyin olmasan bile dedim sana dünyanın en büyük hatasını bile yapsam insanlar öldürsem katliamlar yapsam bile bu kadar küfür ve hakareti haketmiyorum dedim. ben ilerde anne olcam nasıl yakıştırırsın sen bana bu kelimeleri dedim.ben seni doğuran ananın cinsindenim bu kadarda olmaz dedim.baktım anlamıyor devam ediyor bende aşağı kalmadım

Allah yardımcın olsun,zor olmalı bu aşamada bunları yaşamak ama herşeyde bir hayır vardır lafını çok duyacaksın sanırım...eski konularına baktım da ,nişanlını çok olgun bir erkek olarak görmedim açıkçası...tek başına herşeyin sorumluluğunu almak,bu kadar ilgisiz kalması...zaten bişiler bitmiş sizde...fakat sen uzatmaları oynamışsın gibi ona karşı..aranızda tahammül sınırları da kalkınca artık herkes ağzına geleni söylemiş gibi..biraz sakinleş, sinirle olayı büyütecek şeyler yapma..herşey olacağına varır ama şuan sadece kendini düşün...

Allah yardımcın olsun,zor olmalı bu aşamada bunları yaşamak ama herşeyde bir hayır vardır lafını çok duyacaksın sanırım...eski konularına baktım da ,nişanlını çok olgun bir erkek olarak görmedim açıkçası...tek başına herşeyin sorumluluğunu almak,bu kadar ilgisiz kalması...zaten bişiler bitmiş sizde...fakat sen uzatmaları oynamışsın gibi ona karşı..aranızda tahammül sınırları da kalkınca artık herkes ağzına geleni söylemiş gibi..biraz sakinleş, sinirle olayı büyütecek şeyler yapma..herşey olacağına varır ama şuan sadece kendini düşün...

tek savunması benden 2000km uzakta oluşu.ona görede herseyi oturduğu yerden uzakta olsa o hallediyor.ben etkisiz elemanım o herşeyi düşünüyor.ona görede öyle.naptınki diyor bana elimden geldiince kendimi paraladım herşeyi düşündüm almaya aldırmaya açlıştım.kimseden bi talebim olmadı.azıcık aşım ağrısız başım deidm kimseyi sokamaya çalıştım biliyorum çünkü biz ikimiz anlaşamıyoruz başkaları girerse iice arap saçı oluruz dedim.hiç dahil etmedim kimseyi sizde işin şurasundan tutun demedim.çok çok sinirliyim bi kaşık suda boğabilirim o derece.verdiklerim karşılığında aldığıma bak.

işin içine küfür hakaret girdikten sonra o işten hayır bekleme cnm. hayırlısı artık olacağı varsa olur. üsteleme hiç bişeyi cnm sakın. annesine bişey olmuşmu peki gercekten

bilmiyorum cnaım ciddi bişey yoktur tansiyon hastası ilaç falan kullanıyor zaten ufacık üzüntüde bile kendini odalara kapatıp perdeleri çekip yatıyor ağlıyor falan.bişey yoktur inş ne varki sinir krizi geçircek geçiresm ben geçiririm.annesinin üzülüceği fazla bişe yok sadece nişan bozuldu ne borca girdi ne harca gayet memnun herkes hayatına kaldığı yerden devam etcek artım veya eksim olmadı hayatlarına..o hala anneisnin derdine düşmüş annesine bişey olursamyış.hayır inş bişey olmaz ama babamda şeker hastası annemdede tansiyon var herkes üzülüyor ona bakarsan

Back