Allah'ım artık şu rahatsızlıklarım geçsin! Ne olur. :(

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
0
Diğer
Merhabalar.
Daha önce açtığım bir konu vardı saçlarımla ilgili.
Önceden çok gür ve kalın telli olan saçlarım döküle döküle azaldı,alnımın sol tarafında açılma oldu,inceldi.
Doktora gittim. Tahlil yaptırdım.
Aynı zamanda PKO'luyumda.
Doktorum tüm değerlerin normal dedi,hormon tahlillerime de baktı ama buna ben bir şey yapamam dedi.
İlaç yazdı.
Daha doğrusu şampuan,vitamin ve serum.
Şampuan ve vitaminin adı Reotorex,vitaminin adı da Perfectil.
Vitamini buldum aldım ama şampuan ve serumu bulamadık.
Her yere sordurmuş eczacı ama yokmuş.
Benzeri bir şampuan ve serum bulmuşlar 185 lira.
Onu da getirtmemiş.
Reçetemi yazan doktoru aramış bulamadık demiş,doktor da Bioxcin verin demiş,onu da ben almadım.
İyi midir değil midir bilemedim çünkü.
Çarşamba günü doktora gideceğim tekrar.
Bu arada PKO rahatsızlığım da var ve bundan dolayı da tabi dökülme ihtimali var.
Ben 10 kilo daha verdikten sonra yanıma gel demişti doktorum ama sanırım ona da en kısa zamanda gideceğim.
Saçlarımın dökülmesi moralimi çok bozuyor çünkü.
Bir de forumda bir arkadaşımız PKO yüzünden dökülen saçlar yerine gelmez dedi.
Çok korkuyorum ya kel kalırsam diye.
Okulumu bıraktım üzülüyorum aynı zamanda saçlarımın da böyle olması çok sıkıyor canımı.
Çok hassaslaştım son zamanlarda.
Bir de doktorum doğum kontrol hapına başlatırsa ben aynı zamanda soğan kürünü uygulasam kistlerime yine etki eder mi?
Adetlerim de düzene girer mi ki?
Ömür boyunca doğum kontrol hapı kullanmak da istemiyorum.

benim rahatsızlığın hakkında bilgim yok ama geçmiş olsun demek istedim.mümkün olduğunca stres yapmamaya çalış

canım tek doktora gidipte aldanma derim. Gerekirse 2-3 doktora git..
hepsi farklı şeyler söylüyo biliyosun..
Hafife alınacak konu değil saç fln,araştırmadan kullanma derim.

Birde ne kadar takarsan kafana o kadar daha fazla dökülür,o yüzden zamana bırak.. düşünme o kadar..

Kökü sende,Allah büyük.. herkezin dediğinede kulak asma.. saç çıkmazmış fln..
Dediğim gibi Allah büyük

Canım bende de pcos var.ve dediğin gibi saçlarım çok dökülüyodu.Ama şimdi BİOBLAS diye bi şampuan kullanıyorum ve çok memnunum.Bide benim saçlarım çok ince telli o yüzden saçlarımı açmak için 45 dakika uğraştığımı bilirim.Yola yola canım yana yana tarayarak.Bioblasın yanında verdikleri yada ayrı olarakta satılan saç açıcı spreyi var oda çok işe yarıyo. Mesela ben kapalı olduğum için saçlarımı hergün taramam.Dün normal saç kremi kullansam 1 saatten önce açamayacağım saçımı o spreyle 10 dakika bile sürmeden açtım.Bi dene bence.

çok geçmişler olsun birtanem
hepimiz değişik yöntemlerle sınanıyoruz işte
hiç üzülme canım kardeşim çektiğimiz sıkıntılar
günahlarımıza kefaret olacak bilirsin.
seninkisi tedavisiz bir hastalık değil ki
hormon bozukluğundan kaynaklanıyor
yaşadığın yerin en güvenilir doktoruna git
ve dediklerini harfiyen uygula
gerekiyorsa doğum kontrol hapını da kullan
ama biliyorsun yaşam kaliteni artırman lazım
yürüyüş yap doğal beslen
hastalığı odağından çıkar aklına gelmesini engelleyecek meşgaleler bul
kendini bırakma çözüm sende
saçların en çok stersten dökülüyordur.toparlan kendine gel ve de ki"bu hastalığı yeneceğim bu sadece ileride anlatacağım bir anı olacak "
sürekli olarak kendini tamamen iyileşmiş hayal et.hüzünlü her türlü ortamdan
ve olumsuz konuşan kişilerden uzak dur.iyileşmek için sen gereken herşeyi yapmazsan
kimse sana sihirli değnek değdiremez
sana dualarımı gönderiyorum

benim rahatsızlığın hakkında bilgim yok ama geçmiş olsun demek istedim.mümkün olduğunca stres yapmamaya çalış

Teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim.
2 doktora gittim. Yani ilk gittiğimin pek ilgili olmaması canımı sıkmıştı.
Ama yazdığı vitamini almıştım.
2. gittiğim doktor serum yazdı,onu aldım. Şampuan çok pahalı olmasa da sorun değil filan dedi. Serum kullan,vitaminlerini al dedi.
Çok şükür 1 haftaya yakındır günde en fazla 20 tel saçım dökülüyor.
Aradan minik saçlar çıkıyor.
Alnımın ön tarafındaki açıklık da İnşAllah Rabb'imin izniyle kapanacaktır.
Saçlarımın da eskisi gibi hatta daha da iyi olacağına inanıyorum.
Çok teşekkür ederim.
Evet Allah çok ama çooo..oook büyük ve onun büyüklüğü karşısında hiçbir şey karşı duramaz.
Rabb'ime inanıyorum,güveniyorum.

Canım teşekkür ederim.
Sana da çok geçmiş olsun.
Bana da Dermozinc diye bir losyon verdi. Serummuş da işte sprey şeklinde.
Günde 2 defa kuru saça uygulayacağım.
Yarın başlayacağım ona da. Ama ilk gittiğim doktorun verdiği vitaminleri 10 güne yakındır kullanıyorum. Şu 1 haftadır dökülmesinde kat kat düzelme oldu.
Bir ara kafayı yiyecek gibi oluyordum. Elimi atıyorum saçım geliyor. Artık ne banyoya girip saçlarımı yıkamak istiyordum,ne taramak ne de açık tutmak. Sürekli topluyordum. Ama çok şükür şimdi dökülmesi çok azaldı.
Ah bir de toparlanırsa tekrardan. Seyrelen yerlerde de çıkarsa çok daha mutlu olacağım.
Dediğin spreyi alacağım ben de canım.
Sana da tavsiyem sakın saç kremi kullanma çünkü aşırı döküyor. Spreyine devam et.

Teşekkür ederim ablacığım.
Çok güzel anlatmışsın,çok sağ ol.
Evet Rabb'im bize bu dertleri verdiyse bizi sınıyor demektir. Biz de karşı gelmemeliyiz ki Rabb'im bizden razı olsun.
Kullandığım vitaminler işe yaradı,dökülme azaldı ama ben PKO'yu da yenmek istiyorum.
Çoğu insan düzenli adet olurken biz neden böyleyiz? Bilmiyorum ama Rabb'imin muhakkak vardır bir bildiği.
Bize de şifalar versin.
PKO'lu olsak da evlat hasreti çektirmesin. Çok korkuyorum evlendiğimde bebeğim olmaz diye.
Son zamanlarda çok sıkıldım,daraldım. Okul işim beni mahvetti. Düşündükçe kafayı yiyecek gibi oluyordum.
Şu birkaç gündür daha az geliyor aklıma. Ama gelince de çok üzülüyorum.
Yürüyüş yapacağım canım. Evde de egzersiz yapmayı düşünüyorum. Diyetime başlayacağım tekrardan. 68 kiloyum ve doktor 58 kilo ol,yanıma öyle gel. Baktık ki adetlerin düzelmedi ilaç tedavisine başlayacağız dedi.
Rabb'im irade kuvveti de versin şu 10 kiloyu da hayırlısıyla vereyim.
Vitamine devam edeceğim ki saçlarım diyet yaparken dökülmesin.
Ablacığım ben de sana bol bol dualar edeceğim. Allah razı olsun senden.
Rabb'İm var ya sihirle değneğe ihtiyacımız yok. O bize ve her şeye yeter.

Canim gecmis olsun oncelikle..bak burda pko hastaligi yuzunden saci dokulenler diye bir baslik acmislar..orayi bir oku istersen..google a pko ve sac dokulmesi yazinca cikiyor...sen cildiyeye mi gittin yoksa kadin hastaliklarina mi? gitmediysen cildiyeye de bir gorun istersen..2008 yilinda ben de sackiran olmustum kafamin 3-4 yerinde saclarim dokulmustu hatta bi tanesi kafamin on tarafinda..
Doktora gittim losyon falan verdi onu kullandim sonra igne yapildi dokulen yerlerime en son olarak ta ahmet marankinin bi yag karisimi vardi ama icindekileri tam hatirlamiorum onu yapip surdum hergun kafama dokulen saclarim cikti ki sackiran da dokulen saclar cikmaya da bilio..insallah senin saclarindan tekrar cikar...ama sana tavsiyem surekli aynaya bakip saclarini kontrol etme dokulup dokulmedigini takip etme cunku o daha da stres olmana sebep oluo dolayisiyla stres saci daha da dokuo..bak birden asiri kilo kaybi da saclarin dokulmesine sebep olur..artik takmamaya calis.uygun tedaviye baslansin tekrar saclarin cikar canim hic merak etme

Canım ben cildiyeye gittim ama kadın hastalıklarına da gittim,tahlil yazdırdım sonra sonuçlarım çıkınca alıp yine tahlillerimi gösterdim. Bana PKO'lu olduğumu söyledi. Zaten söyleyen ilk doktor o değil. 4-5 yıl önce de gittiğim doktorum ilk söyleyen kişiydi. İlk gittiğim doktoruma sürekli gidiyoruz zaten. Neyse bu 2. doktor da tedaviye başlayalım hemen dedi. Ben de istemedim açıkçası. Çünkü sürekli gittiğim doktorum bana biraz daha kilo ver,kilo vermek çok önemli demişti. Kadın hastalıkları bir de saç dökülmesiyle ilgili hiçbir şey demedi. Özel doktoruma gittiğimde söyleyeceğim tekrardan o çok daha ilgili.
Saç dökülmesine gelince canım eskisi gibi dökülmüyor artık. Hatta minik saçlarımın bile çıktığını fark ediyorum. Losyonu defa kullandım sadece,ama vitaminimi hiç aksatmıyorum. Ama banyoda çok dökülüyor canım ya. Sadece banyoda çok gökülüyor.
Ama şu açıldı dediğim yer var ya orası eskiden beri varmış canım. Fotoğraflara baktım ve bugüne kadar nasıl fark etmemişim dedim. Aşırı bir büyüklüğü yok. Öndeki ince saçların altında olduğu için kapatıyor orayı,hiç dikkat etmemişim ama ben orada da saçlarım çıksın istiyorum.
Ve haklısın canım kafaya takınca daha çok dökülüyor bunu fark ettim. Şimdi artık eskisi gibi düşünmüyorum,ilaç kullanıyorum,dökülme çok azaldı.

Yazı fontunuz küçük olduğu için okumakta zorlandım bu neden ile hepsini okuyamadım.(

Her derdin bir çaresi var.Allah şifa versin inşallah.

Hastalıklar sadece ilaç ile tedavi olmuyor.Eğer bir sorununuz varsa yaşam tarzınızda yanlış var demektir.Belki beslenme hataları,belki stresli kişilik yapısı....vb.

Günümüzde genetik diye bilinen çaresiz denen hastalıların bile tedavisi var...Siz bence ilaçlardan çok yaşam tarzınzı daha sağlıklı hale getirmeye çalışın...Ve işe moralinizi yüksek tutrak başlayın.....

Amin çok teşekkür ederim.
Beslenmeyle ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Yani dengesiz beslenmiyorum,tabi çoğu sebzeyi yiyemem ama.
Ben çok stresli bir insanım. Her şeyi kafama takarım. Bu elimde değil.
Bir sivilce çıksa bu neden çıktı? Bir rahatsızlığım mı var? derim.
Bu derece yani.
Annem babam bundan dolayı çok kızar bana.
Her şeyi kafana takıyorsun,bu kadar dert etme her şeyi. Bu kadar çok düşünme derler bana.
Ama inanın elimde değil. Bu huyumu asla değiştiremem.

pko lu olduğun kesin mi? bana da bundan 4-5 sene önce bi dr pko var..çocuğun zor olur evlenince korunma hemen çocuk yap dedi ve en kötüsü bana 6 ay 1 sene d.k. hapı içirtti..Hakkımı helal etmiyorum...Hem boşu boşuna yıprandım çocuğum olmazsa diye hem de boşa ilaç içtim.Çnkü başka 2 dr da pko yok sende dediler ama dedim başka dr böyle dedi dedim hayır kesnlikle yok dediler..Demem o ki başka dr a hatta tavsiye edilen bir dr a tekrar görün.Doğum kontrol hapı lanet bir şey..Beni acayip şişirdi,yüzümde kocaman sivilceler çıktı..Çok şükür ki şu an kalmadı..Gerçi ben o ara incir yiyip incir suyu içmiştim belki o geçrdi dicem ama 2 dr da gayet net konuştu.Yanlış bilgi vermek,seni üzmek,umutlandırmak istemem ama yine de iyice bir araştır bakalım..Bu arada saç sorunu bende de var..Saçların dibinde sivilce gibi şeyler var ve çok dökülüyor,saç diplerim ağrıyor.Aktardan aldığım bir yağ karışımı kullanıyorum..Şimdilik azaldı gibi.Saç çok önemli çok moral bozuyor..

yaklaşık 10 yıldır sürekli saçlarım dökülüyor.. hiçbir sebebi yok.. doktorlar tahliller yaptı sebep bulamadılar.. eskiden toka tutmazdı saçlarımı o kadar gür ve kabarıktı.. artık döküle döküle azıcık kalmıştı.. banyodan çıkınca hüngür hüngür ağlıyordum her türlü yağ, karışım, kapsül, ot mot denedim.. hiçbiri bir nebze bile olsa işe yaramadı.. şansımı denemek için [yeni çıkmıştı o zaman) elseve arginine şampuan aldım.. ve mucize! o dökülen saçlarımın dökülmesi 3 kullanımda azalmaya başladı.. bitti mi? hayır. ama inanılmaz şekilde azaldı..kesinlikle dene derim birşey kaybetmezsin.. yalnız saçına başka hiçbir madde kullanma.. maske, krem falan.. sadece bu şampuanı kullan.. sonuç alırsan ne mutlu bana!

şampuan bu.. bunun birde 2*1 olanı var kremli olan o döküyor onu alma..

Canım asla değiştiremem dersen tabii değiştiremezsin.İnsan eğer isterse huylarını değiştirebilir.Eğer herşeyi dert ederseniz hayatınız ne kadar zor geçer,Allah korusun.

Siz beyninizi eğer sürekli olumsuz düşünücek şekilde kullanırsanız zamanla herşeyi kötü görürsünüz ve tabii stresli olusunuz.Bu işleyişi tersine çevirmek sizin iradenize bağlı.Bu konuda kitaplar var faydalanabileceğiz.

Umarım daha güzel görürsünüz,daha iyi hissedersiniz....

Değiştirebilmeyi çok istiyorum canım.
Özellikle her şeyi kafaya takan yapımdan kurtulmak istiyorum.
Sürekli düşünüyorum,strese giriyorum her şeyden dolayı.
Beni tanıyan herkes neşeli,dertsiz,cıvıl cıvıl biri olarak tanıyor beni ama ben her şeyi içime atan bir insanım.
Kimseye anlatamıyorum dersimi,sıkıntılarımı.

canım saçlarının durumu nasıl?düzelme var mı?

Düzelme oldu mu saçlarınizda? Bu şampuan durdurdu mu sac dökülmesini?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…