Kokmakda, kötü görünmekte hepsi önemli. Temiz olalım. Güzel görünelim. Kokmayalım. Kibar olalım. Hepsi birbirini tamamlıyor.Yaz geldi ya dişleri bırak leş gibi kokmaya başlayan insanlarla doldu etraf.
Elbetteki yapısal özellikler,, hastalıklar, maddi imkansızlıklar kabul edilebilir sebepler. bunlar değil. Zaten herkesin dişi süper olacak diye bir durumda yok. Benim rahatsızlık duyduğum konu diş konusunda ihmBakımsızlık hijyen eksikliği ve ihmal ve estetik kaygı olmamasından bahsediyorum.kimi insanların rhatsızlıkları oluyor miğdeden kaynaklı ve bu ağız kokusuna yol açıyor dişlerinin hepsini kökünden söküp yeniden taktırsa yinede kokar.yapacak bişeyleri yok miğdelerini söküp atamayacaklarına göre kimileri için geçerli olmasın bu yazık.
Bana göre dişler medeniyet göstergesi. Geri kalmış toplumların dişleri daha bozuk ve bakımsız oluyor. bir asgari ücretli en az 2000 liralık cep telefonu kullanabiliyor. Bu tercihlerle ilgili. Çoğu insanın, evi, arabası, tarlası, ineği, fabrikası var. Ama dişleri berbat durumda. Bu bir kültür meselesi. Dişi ağrıyınca yada yemek yiyemeyince önem kazanıyor. Iyyy!Kokması haricinde size hak vermiyorum. Bence sizde diş takıntı olmuş, insanların dişini inceleyip kafaya takmak, tv'de dişe odaklanmak sağlıklı değil bence. Diş minesinin kendi rengi sarıysa insanlar ne yapsın, kaplama yaptırıp doğal olan dişlerini mi mahvetsin hiçbir şey doğalın yerini tutmuyor ki. Diş yaptırmak ucuz bir şey değil insanlar asgari ücretle geçiniyor. Bir diş telinin bile fiyatı ortada. Bence bir insan fırçalıyorsa, bana kokmuyorsa yeterli. Dişinin nasıl göründüğü onun problemi.
Yürürüm de o otobüse binmem. Iıııyk!büyük dert ama belediye otobüslerinde ağız apış arası koltuk altı kokusundan büyük değil
Benim dediğim öyle sarı değil. Bayağı kötü. Pis görünüyor.Koku konusunda haklısın ama herkes dişlerine kaplama yaptırmak istemeyebilir. Çünkü gerçek diş asla bembeyaz değildir. Hatta bazı insanların doğuştan sarıya yakındır. O konuda yapacak bir şey yok yani. Yabancı ünlülerde bile var sarı diş olayı.
O ZAMAN bulunduğun her toplumda uyaro başkaları, etrafına koku ve görüntü olarak ciddi rahatsızlık veriyor ama... insanları bu konuda uyarmak gerekli bence
Bu dış hekimi güzellik programında söylemişti .oradan izlemiştim ne kadar doğru tam bilemem amaBu söylediğinizi bilmiyordum. Kamera arkasına yabancı değilsiniz demek. Bu ince ayrıntıyı bildiğinize göre.
Siz de o başkaları grubundasınız anlaşılanO ZAMAN bulunduğun her toplumda uyar
Birde sigara içip hiç dişini fırçalamayanlar var. birini yakinen tanıyorum.Sabah uyanınca fırçalarım,öğlen yemekten sonra marka vermeyeyim gargara yaparım:) akşam yemekten sonra gargara yaparım. Gece yatağa girmeden fırçalarım. Diş taşlarım oluyor onları temizletirim,o arada cila falan beyazlatıcı bişeyler yaparlar cillop gibi olur. Estetiğide iyidir aslında ama ön altılıya kaplama fikri aklımı kurcalıyor bazen:)
Sigara kullandığım için bukadar sık gargara yapıyorum,sigara olmasa yapmazdım bu arada.
Dişleri pis ve ağzı kokandan nefret ederim
O iğrenç bişey.. naneli şeker sakız hep vardır yanımda sigara sonrası hemen kullanmak için..Birde sigara içip hiç dişini fırçalamayanlar var. birini yakinen tanıyorum.
Kusura bakmada bir şeyi eleştirmek için iyice b....u nun çıkmasını beklemeliyiz.Sen kendi dişlerinden ağzından sorumlusun milleti bu derece eleştirmek, özellikle de ünlülerden olaya girmek tuhaf...
O tv de gördüğün ünlülerle hayatında kaç kere rastlayacaksın?
Bizim en önemli sorunumuz koku bence bakım şöyle dursun...
Ayak kokusu ve ter kokusu en nefret edilesi...
15-20 gün önce kontrolüm için Medikal park hastanesine gittim evet devlet hastanelerinde karşılaşıyoruz artık normal karşılıyoruz ama Medical parkta özellikle medical park diye söylüyorum çünkü bu hastaneye giren çıkan insan belli seviyedeki insanlar adam resmen ayakkabılarını çıkarmış bekleme koltuğuna manda gibi yayılmış ayakları havada ve adamın çevresine yaklaşmak mümkün değil leş gibi ayakları kokuyor...
Bir toplu taşımaya binersin tependeki adam leş gibi ter kokar bide içine içine girer insanın...
Bunlar çok daha vahim inan ki...
Dis rengi diye birsey var nekdr disleri fircalasada o sarilik gitmez ekran isigida haliyle daha belirgin gosteriyor.saglikli ve temiz dis iyidir ha dersinki curumus dislerinnde kalintilar var cikiyor goruyorum bu bakimla alakali.bukdr takilcak birsye yokKızlar, toplum olarak genelde dişlerimizin görünüşünü neden umursamıyoruz? Sağlıklı bakımlı, temiz bir diş zaten güzel görünür. Bu yüzden estetik görünüşünü baz alarak soruyorum. Bu beni neden bu kadar rahatsız etti. Onu paylaşmak istiyorum. O kadar vahim bir durumdayız ki ünlü dizi oyuncuları bile çekinmeden bakımsız, sararmış dişleri ile kamera karşısına geçebiliyor. Bu insanlar göz önünde üstelik. Dişlerin güzel olması gerektiği gibi bir algı neden yok. Dişlerine bakanlar var ama bakımsız olan o kadar çok ki. Özelliklede erkekler. Bana çok itici geliyor gerçekten. Dişlerini eleştirmekten filme odaklanamıyorum. Bundan makyajcı, yönetmen senarist, izleyici kitlesi, oyuncunun kendisi rahatsız olmuyorsa durum gerçekten çok kötü.Ne kadar göz ardı etmişiz dişlerimizi. Merak ediyorum benden başka dikkatini çeken ve rahatsız olan varmı?
Oyuncu örneğini vermemin sebebi. İnsanların göz önünde olmaları. Hepimiz tv ye çıkacak olsak bakımlı görünmek isteriz. Çünkü bizi çok insan görecek diye düşünürüz. Orda bile diş estetiği, temizliği umursanmıyorsa ağız bakımı konusunda toplumsal algı ortaya çıkıyor.
Milletin dişi bizi mi gerdiKızlar, toplum olarak genelde dişlerimizin görünüşünü neden umursamıyoruz? Sağlıklı bakımlı, temiz bir diş zaten güzel görünür. Bu yüzden estetik görünüşünü baz alarak soruyorum. Bu beni neden bu kadar rahatsız etti. Onu paylaşmak istiyorum. O kadar vahim bir durumdayız ki ünlü dizi oyuncuları bile çekinmeden bakımsız, sararmış dişleri ile kamera karşısına geçebiliyor. Bu insanlar göz önünde üstelik. Dişlerin güzel olması gerektiği gibi bir algı neden yok. Dişlerine bakanlar var ama bakımsız olan o kadar çok ki. Özelliklede erkekler. Bana çok itici geliyor gerçekten. Dişlerini eleştirmekten filme odaklanamıyorum. Bundan makyajcı, yönetmen senarist, izleyici kitlesi, oyuncunun kendisi rahatsız olmuyorsa durum gerçekten çok kötü.Ne kadar göz ardı etmişiz dişlerimizi. Merak ediyorum benden başka dikkatini çeken ve rahatsız olan varmı?
Oyuncu örneğini vermemin sebebi. İnsanların göz önünde olmaları. Hepimiz tv ye çıkacak olsak bakımlı görünmek isteriz. Çünkü bizi çok insan görecek diye düşünürüz. Orda bile diş estetiği, temizliği umursanmıyorsa ağız bakımı konusunda toplumsal algı ortaya çıkıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?