- 9 Kasım 2013
- 1.723
- 1.763
- 208
- Konu Sahibi karmakarisik56
-
biyle sacma bir mantik hayatimda duymadim .Peki ya Namazla daha iyi bir insan olursam ?
Kv beni yumuşak bulup yuvami bozmaya kalkarsa..
ben kuran okumayı bilmiyordumMerhaba arkadaşlar.
Ya benim sorunum şu :
Namaz kılmak istiyorum ama ailem hiç öğretmedi bana böyle şeyler.
Nasıl kılacagim hem bilmiyorum hemde is okul arasında sürekli koştuğum için belki vakit olmazsa bırakırsam daha büyük günaha mi girerim ?? Hic kılmam ak tan daha mu kötü olur ? Bu soruyu soruyorum. Bide dualar filan baktım ama unutuyorum Ezberimde fazla dua yok , olanlarida yanlış okuyorum sankiyanlış okumam çok mu günah olur hani yarım yamalak yapacağıma hiç kılmayayim mi iyice öğrenmeden ? Hep bu düşünceyle bekledim ama iyice öğrenmedim gitti
Bi de kafama takılan şey şu : eşim 5 vakit kılıyor biraz da ona özeniyorum bu günah midir ???? Namazla değişmekten , kv demi görümce mi affetmek ten korkuyorum bana çok büyük kötülükleri dokundu çünkü((( daha merhametli bir insan olmaktan korkuyorum ya yine beni yumuşak bulup yuvami bozmaya kalkarlar sa diye ya şimdiki gibi sert olup , gerektiginde ailemi koruyamazsam diye korkuyorum. .
Peki ya Namazla daha iyi bir insan olursam ?
AlLah'ım bu ne tatlılık ya..Bunlar ne tatlı endişeler...Ya merhametli olursam,ya kvmi affedersem..Ay siz çok yaşayın..Merhaba arkadaşlar.
Ya benim sorunum şu :
Nasıl kılacagim hem bilmiyorum hemde is okul arasında sürekli koştuğum için belki vakit olmazsa bırakırsam daha büyük günaha mi girerim ?? Hic kılmam ak tan daha mu kötü olur ? Bu soruyu soruyorum. Bide dualar filan baktım ama unutuyorum Ezberimde fazla dua yok , olanlarida yanlış okuyorum sankiyanlış okumam çok mu günah olur hani yarım yamalak yapacağıma hiç kılmayayim mi iyice öğrenmeden ? Hep bu düşünceyle bekledim ama iyice öğrenmedim gitti
Bi de kafama takılan şey şu : eşim 5 vakit kılıyor biraz da ona özeniyorum bu günah midir ???? Namazla değişmekten , kv demi görümce mi affetmek ten korkuyorum bana çok büyük kötülükleri dokundu çünkü((( daha merhametli bir insan olmaktan korkuyorum ya yine beni yumuşak bulup yuvami bozmaya kalkarlar sa diye ya şimdiki gibi sert olup , gerektiginde ailemi koruyamazsam diye korkuyorum. .
namaz kilmayi istemeniz cokguzelMerhaba arkadaşlar.
Ya benim sorunum şu :
Peki ya Namazla daha iyi bir insan olursam ?
Kafanda deli sorular... Canım benim, bana da ailem namaz kılmayı öğretmedi ancak ben kendi kendime öğrendim. Dualar ve namaz internette gayet açık ve güzel şekilde anlatılıyor. Sen senin sevgin için çabalayan, senin sevgin için vaktinden fedakarlık yapan, senin seveceğin cümleleri senin sevgin için ezberlemeye çalışıp karşına gelen biri karşında kemküm etse, ağzından bazı kelimeleri yanlış çıksa kızar mıydın ? Allah hepimizden daha merhametlidir ve bağışlayıcıdır. Bu tarz şeyler sorun olmaz, önemli olan senin bu işe kalkışman, Allah'ın gayretini görmesi. Ben yazın kılabildiğim kadar 5 vakit kılıyorum, sene içinde okuldan dolayı 5 vakit kılamıyorm, bazen hiç kılamıyorum. Genel de de ancak yatsıya yetişip yatsıyı kılıyorum kılabilirsem. Zamanım oldukça açıp Kuran da okuyorum. Ve bunlara rağmen Allah'ın sevgisini içimde hissediyorum. Ben istemez miyim 5 vakit kılmak, ama okul döneminde ne zamanım ne de kılacak yerim var. Bunları Allah da görüyor. Sen yapabileceğin kadarını yap, gerisini Allah'a bırak..Merhaba arkadaşlar.
Ya benim sorunum şu :
Sizde öylesiniz teşekkür ederimAlLah'ım bu ne tatlılık ya..Bunlar ne tatlı endişeler...Ya merhametli olursam,ya kvmi affedersem..Ay siz çok yaşayın..
Aynen canim tesekkur ediyorum. .Ezberlemek istediğin duaları bir kağıda yazıp devamlı görebileceğin yere as. Gelip geçtikçe oku hemencecij öğrenirsin.
Merhametli olmaktan korkma. Her kıldığın namazda huzurun için dua et. Mutsuzluğunu isteyenlere de hidayet iste.
O kadar güzel yazmışsınız ki. .Kafanda deli sorular... Canım benim, bana da ailem namaz kılmayı öğretmedi ancak ben kendi kendime öğrendim. Dualar ve namaz internette gayet açık ve güzel şekilde anlatılıyor. Sen senin sevgin için çabalayan, senin sevgin için vaktinden fedakarlık yapan, senin seveceğin cümleleri senin sevgin için ezberlemeye çalışıp karşına gelen biri karşında kemküm etse, ağzından bazı kelimeleri yanlış çıksa kızar mıydın ? Allah hepimizden daha merhametlidir ve bağışlayıcıdır. Bu tarz şeyler sorun olmaz, önemli olan senin bu işe kalkışman, Allah'ın gayretini görmesi. Ben yazın kılabildiğim kadar 5 vakit kılıyorum, sene içinde okuldan dolayı 5 vakit kılamıyorm, bazen hiç kılamıyorum. Genel de de ancak yatsıya yetişip yatsıyı kılıyorum kılabilirsem. Zamanım oldukça açıp Kuran da okuyorum. Ve bunlara rağmen Allah'ın sevgisini içimde hissediyorum. Ben istemez miyim 5 vakit kılmak, ama okul döneminde ne zamanım ne de kılacak yerim var. Bunları Allah da görüyor. Sen yapabileceğin kadarını yap, gerisini Allah'a bırak..
Cnm korkma hicbirseyden...Peki ya Namazla daha iyi bir insan olursam ?
Canım öncelikle inş başlarsın, her namaz kılan iyi insan olmayabiliyor bir kere öyle düşünme ikincisi iyi insan olmak ne kadar güzel birşey rabbim korur evliliğini inş, eşine özenmen neden günah olsunki keşke her güzel şeye özenebilsek sanırım seninki sadece özenme değil kendinde istiyorsun, ben üniversite de kılardım okula yakın kız Kuran kursu vardı oraya giderdim, iş yerinde de kıldım yönetici odasında kılardım, toplantı odasında neresi müsaitse yeterki kıl rabbim eksiklerini tamamlar, namaz bir insanı değiştirmiyorsa bir sorun vardır demektir, iki süreyle bile kılınır namaz şeytanın vesvesine kapılıp erteleme, yarıncılar helak olmuştur hadisi şerif.Peki ya Namazla daha iyi bir insan olursam ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?