Anket Alkollü içecekler içermisiniz?

Alkollü içecekler içermisiniz?

• Ankete Katılan
    297
  • Anket Kapalı .
icerim hem de seve seve :içelim:tabikii hergun degil ama balik rakisiz olmuyor degil mi a.s beyaz saraba da hayir diyemem

Hayır içmedim öncelikle haram olduğu ve alkol yerine çok daha güzel<içecekler mevcut olduğu bir de kendimi sarhoş edip saçma bi duruma gelmeyi mantıklı bulmadığım için...

içmedim....merak ediyorum ama haram ağzıma koymam.....

şekerim hemen merakını gidereyim
sanırım mmmmm 6-7 yaslarında iken komsumuzun ewınde su sısesı sanıp yanlıslıkla içmiştim
samımı bır komsumuzdu, kızıyla iyi arkadastık, dolaplarını acıp rahatlıkla su icebilirdim
neyse nasıl susamısım nasıl susamısım bardaga doldurdum bir dikişte içmek için hazırlıyorum kendımı:roflol:
kocaman bir yudum almamla cıkarmam bir oldu, acayıp acı birseydı, rakı diye tahmın edıyorum ben, hatta sasırmıstım neden ıcıyorlar bu kadar acı birseyı dıye
agzımdan kokusu zor gectı ve sankı gogsumu yakmıs gibiydi, öyle hatırlıyorum

yanı o kadar merak edılecek birsey değil, dunyada harıka tatlar varken neden içerler anlamam

NOT: Kımseyi kınamak, garıpsemek değil amacım yanlıs anlasılmasın, kımsenın damak tadı da benı ılgılendırmez zatentatlicadiarzu

içmem:dilcikar: tadınıda bakmışlığım:bbo: vardır ama tadını hiç sevmem kafamçokkarıştıtatlicadiarzu

Birazdan malum (!) şahıs gelir, "alkol haramdır" der ve çeker gider. tatlicadiarzu

şuana kadar alkole ihtiyaç duymadım bundan sonrada duymam herhalde........

Bende şu ana kadar ağzıma sürmedim ve sürmem inşallah
bu arada haram olduğu da herkesce malum sanırım,
içmek içmemek sizlere kalmış birşey,yargılamakta bana düşmez,sonuçta tercih meselesi...

Yaklaşık bir sene öncesine kadar içerdim.
İçerdim dediğim öyle her gece değil ortam olunca.
Ama ne olduysa oldu bir tiksindim o günden beri ağzıma sürmedim.
Bir daha asla içmem
İçtiklerim içinde pişmanım.

içmedim,içmem de..
üniversiteden sınıf arkadaşım var,çok değer verdiğim.ben ona ders çalışmaya gittiğimde rahatsız olmayım diye dolabındaki tüm biraları içmiş bitirmişti ben gelmeden.anketi görünce aklıma geldi.şşarabın tadını merak ederdim o da bana beyaz ve kırmızı şarap şu tatta diye anlatmıştı:)canım arkadaşım,o içenlerdendi ben içmeyenlerden ama dosttan öteydi benim için..

ayy bacım merakı mı baya giderdin tatlicadiarzu teşekkürlerimş sunuyorum :roflol:

Alkol haramdır benden mi bahsettin acaba?:enbuyukkk:

arkadaşım neden üzerine alındırn bilmiyorum,ama senden bahsetmedim için rahat olsun.

Burda veya Türkiye'de bu söylemi- "alkol haramdır"- onaylamasa bile duymayan yoktur inan bana. yani burda bunu söylemek bir vecibe değildir inananlar üzerine. yani ben en azından öyle düşünüyorum.

Ha ben de Alkolün haram olduğunu düşünüyorum o başka. ama üslup meselesine dikkat etmek gerektiği düşüncesindeyim. yani sen cıkıp,bir sürü içki içen ve içmeye devam edeceğini söyleyen insanın karşısına geçip "alkol haramdır" dediğinde,kimse "ha tamam o zaman içmeyeyim" demiyecek.Tam tersi belki de bir sürü hoş olmayan sözler sarfedilecek,konu istenmeyen yerlere gelecek. İşte o zaman göreceksin ki senin belki de iyi niyetli olarak söylediğin bir söz,hiç de istemediğin,hatta maksadının aksine denk gelebilecek yerlere gelecek.İşte ben buna karşıyım. Nerede ne söylenmesi gerektiğini bilmemiz gerekiyor.

Ayrıca arkadasım bu sözlerimi sana söylüyor gibi oldum ama değil. Genel söylüyorum,çünkü bunu yapanlar cok fazla var.Ve ben bu durumdan rahatsız oluyorum,daha da ötesinde üzülüyorum.. sevgiler a.s.

Son düzenleme:
Bende ictim, 18yasindaydim en son ictigimde sanirim:uhm:
4yil olmus icmeyeli.. :smiley-cool:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…