Alkole gelen zamlar

Üst seyir terası yeni açıldı.
Birkaç iş randevu ayarlayıp aynı gün oraya uğramayı planlıyorum yoksa tek başına gidip geldiğime yanarım

Kendimi ödüllendirmek, keyifli an geçirmek için ne olursa olsun hadi vereyim desem yahu yola verdiğim en çok koyan, biraz uzak bir semte şehrin öbür ucuna gidiyorsam kırmızı banknotu çalıyorlar cebimden.

Alkol meselesi de öyle, içki bir şekilde içersin, azaltırsın kendin yaparsın vs lakin bu bir sosyalleşme aracıdır, kalabalıkla eğlenceyle keyfine keyif katan bir şeydir.
Hem hesap hem ulaşım eklendikçe insanın sinirleri zıplıyor, bir yerden sonra da ipin ucunu bırakıyorsun.

Son olarak tr ye gelip tl ile geleceklere önerimdir ‘gelmeyin’

valla saskinlik ustune saskinlik yasadim film cok sorry baya darladim seni ahsjshsjshs twitterda boyle absurt fiyatlari goruyordum ama benzin hic dikkatimi cekmemis. babam da hix soylemedi sagolsun. ben hala 17-18 zannediyorum.

ben alkolu evde de icerim ama kesinlikle benim icin sosyallesme araci. yani arkadaslarim arayip hadi biseyler icelim dediklerinde ben ikinci kez dusuneceksem niye calisiyorum diye cidden sorgularim galiba. en son zoiede ictigim kokteyl cok net aklimda 89 tlydi, 10 gun sonra burayi guncellerim kac oldu acaba benim tahminim 140 civari.

turkiyede calismaya baslayinca tl kazanmamak icin elimden geleni yapicam herhalde

ay ben doğuştan vejeteryanım.ülkede aranılan bir halkım.bak alkol yok sigara yok et yok gece hayatı yok ev yok bark yok .ha arada çocuğun okulunu şikayet ediyordum onu da 36 ay taksitle çözdüm.hepiniz beni kıskanıyorsunuz örnek bir vatandaşım diye.

Birkaç ay önce şuankinden hallice olan zamlardan daha iyiyken durum, sıradan bir cafede türk kahvesine 35 tl ödediğim günden beri ben fiyat ve zamları bıraktım, hiçbir şekilde ilgilenmiyorum, ihtiyaç da çıkarmıyorum kendime.
Yere dökülse yüzüne bakmayacağız 1,5 yudum olan kahvenin fiyatı bana çok koymuştu.
Ülkece vitesi boşa aldık rampa aşağı gidiyoruz zaten takip edebilmek olanaksız.

Bol dövizli kazançlar diliyorum, tl yi evde otururken camdan atmışsın gibi hisle yaşıyoruz.

Sanırım Türkiye'de hiç bir nesil bu kadar yokluk çekmedi, olan para da yetmiyor ya.. Ben memleketimin en uygun semtlerinden birinde oturuyorum. Bazı evlerde oturulmuyor gerçekten, yani ahır gibi, 1500 2000 den başlıyor kiralar. Ki bu şehirde herşey çok ucuzdu normalde, ben 2019 da evlendim, iş sıkıntısına rağmen hemen hemen dört dörtlük geçiniyorduk. Şu an bakıyorum resmen dibe vuruyoruz ya.. Nereye kadar böyle sürecek, dayanılır gibi değil artık, işi şakaya vurmak bile işe yaramıyor eskisi gibi, çok üzücü ya

Ufacık bir yerde yaşıyorum,iş imkanı neredeyse hiç yok ama kiralar en düşük 2500 lira şu anda,ev fiyatları ise 1-1,5 milyon arası.Geçen seneye kadar biz de baya iyi geçiriyorduk ama bu sene hep içeri giriyoruz.

Allah hepimizin yardımcısı olsun

Allah hepimizin yardımcısı olsun
Biz yaşadık gene güzel günler ama çocuklarım için çok üzülüyorum.Onlara güzel bir gelecek sunabilecekmiyiz diye çok düşünüyorum.Ülkem için çok endişeliyim,burada gırgır şamata yapıyoruz ama bazen aklımı oynatacak gibi oluyorum.

Benim düşüncemde o şekilde. Açık açık yadaklayamadıkları için böyle vergi zam şeklimde içilmez hale getirdiler
Ben şahsen bizim alkol içip içmememizin zerre kadar umurlarında olduğunu sanmıyorum alkol içen kesim bunu da ödesin diyorlar. Çünkü bizim arabaya da binmemizi istemiyorlar, bir araba alıyorsunuz bir araba da devlete alıyorsunuz. Güzel bir telefon da almamızı istemiyorlar, bugün baktım Iphone vergisi 10.000₺ vs.. Genel olarak mal gibi yaşayalım istiyorlar

İnşallah düzelir de biz de güzel günler görürüz ya artık.. 20 yaşımdan sonrasını hiç iyi hatırlamıyorum ben.. Maalesef
Canım ülkemi yamyamlar bastı resmen, çok yazık, oysa ne kadar güzel bir ülkemiz var, imkanım olsa kaçıp kurtulmak istiyorum bu olanlar yüzünden

yanlışlıkla alıntıladım sizin mesajı☺

Eskiden insanlar pazarlıklarını çok güzel alırlardı torbalar dolusu.şimdi görüyorum 2 bilemedin 3 poşet içindekilerde sayılı..pazar günleri pazarcıların dağıldığı zamanlara bir gidip bakın insanlar yerlerden çürük ezilmiş meyve sebzeleri topluyorlar..bu kesinlikle vatandaşın ayıbı değil,başkalarının ayıbı..yazık günah olan hep mi vatandaşa olacak
Yağ olmuş ne kadar hadi yağı bahane ediyorum yahu bu kadar zam nereye kadar ben çok merak ediyorum..bıktık usandık bir yerde “DUR” denmesi gerek

Yağ? Yağsız ye. Ekmek? Eskiden ekmek mi vardı. Su? Evinde iç öyle çık Bunları diyen insanlar oldukça ölümüne kadar gideriz.

Yağ? Yağsız ye. Ekmek? Eskiden ekmek mi vardı. Su? Evinde iç öyle çık Bunları diyen insanlar oldukça ölümüne kadar gideriz.
geçinemiyorum deyince en yakınlarım hemen dışarda yemek yeme kıyafet alma arabaya binme diyor.sinir oluyorum hepsine de.zaten tatil yok çevre illere gezmeyi bırakalı çok oldu.haftada 1 bazen 2 dışarda da yemek yemezsem hapishaneden ne farkı olur hayatımın?burası büyük şehir gezme alışveriş kitapçı hasta ziyareti vs sonrası taa eve gidilir mi bir şeyler yemeden?yeminle okulun öğretmenleri al bu çocuğu bu okuldan deyip durdu.müdürü bile.dünyanın borcuna girerek burs almasına rağmen yazdırdım bu sene.kıssam zeki bir çocuk harcanacak.avm ye bir göl kenarına gidip bir şeyler yemesem benim psikoloji iyice gidecek.bir kitap okumasam köreleceğim.netflix almasam gün boyu saçma ağa dizileri pembe diziler izleyeceğim.bik bik konuşanlara kılım artık görmek bile istemiyorum.

Bende kılım haline şükret asgari ücretli ne yapsın diyenlere. Şükür ayrı her zaman şükrederim ama iyi yaşamak için eşek gibi üniversite sınavına çalıştım ilk 10000 e girdim. Sonra uzmanlık yaptım. 30 yaşında okul bitti. Eee ben gönlümce yaşayamayacaksam neden okudum bende bilirdim 18 yaşında evlenip çocuk yapmayı. Yaş oldu 40 hala bebek bakıyorum

haklısın sınavlara girdik okuduk çalıştık.evliliği erteledik.sonra iyi yaşasın diye tek çocuk da kaldık.yurtdışı tatilini unuttuk çocuğa harcadık hep.daha ne kadar fedakarlık yapacağız yahuu?yemekde mi yemeyelim?hem biz yemezsek o restaurantlar nasıl ayakta duracak?tek tek kapanıyor yakınımdaki avm de.yazık değil mi çalışanlarına ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…