- 8 Mart 2015
- 25.106
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.231
- 598
Üst seyir terası yeni açıldı.en buyuk hobim atakuleye kokteyl icmeye gitmekti, bu benzin fiyatini duyunca bana biseyler oldu. benim evden atakuleye gidis gelis hicbir yere ugramasam 120 tl civari yakacak yani araba. yeni ev daha da uzak. bu saka herhalde. matematigimden suphe edip hesap makinesi kullandim az once
valla saskinlik ustune saskinlik yasadim film cok sorry baya darladim seni ahsjshsjshs twitterda boyle absurt fiyatlari goruyordum ama benzin hic dikkatimi cekmemis. babam da hix soylemedi sagolsun. ben hala 17-18 zannediyorum.Üst seyir terası yeni açıldı.
Birkaç iş randevu ayarlayıp aynı gün oraya uğramayı planlıyorum yoksa tek başına gidip geldiğime yanarım
Kendimi ödüllendirmek, keyifli an geçirmek için ne olursa olsun hadi vereyim desem yahu yola verdiğim en çok koyan, biraz uzak bir semte şehrin öbür ucuna gidiyorsam kırmızı banknotu çalıyorlar cebimden.
Alkol meselesi de öyle, içki bir şekilde içersin, azaltırsın kendin yaparsın vs lakin bu bir sosyalleşme aracıdır, kalabalıkla eğlenceyle keyfine keyif katan bir şeydir.
Hem hesap hem ulaşım eklendikçe insanın sinirleri zıplıyor, bir yerden sonra da ipin ucunu bırakıyorsun.
Son olarak tr ye gelip tl ile geleceklere önerimdir ‘gelmeyin’
ay ben doğuştan vejeteryanım.ülkede aranılan bir halkım.bak alkol yok sigara yok et yok gece hayatı yok ev yok bark yok .ha arada çocuğun okulunu şikayet ediyordum onu da 36 ay taksitle çözdüm.hepiniz beni kıskanıyorsunuz örnek bir vatandaşım diye.teşekkürler :)
bi de çıkmış birileri diyormuş ki bu ülkede açlık var, yoksulluk var. çok cahilce. dünya, yani gezegen olarak ilk var olduğunda ilk insanlar ne yiyordu? şimdiki gibi çeşit çeşit yemek mi yiyordu? ekmek mi vardı o zamanlar? alkol mü vardı? onlar hayvan avlıyordu. şimdi biri kalkar der ki ülkede hayvancılık da kalmadı... bence zaten et tüketmemek daha iyi, vejetaryenliğe geçiş yaparsak hayvancılık için üzülmemize gerek kalmaz.
Birkaç ay önce şuankinden hallice olan zamlardan daha iyiyken durum, sıradan bir cafede türk kahvesine 35 tl ödediğim günden beri ben fiyat ve zamları bıraktım, hiçbir şekilde ilgilenmiyorum, ihtiyaç da çıkarmıyorum kendime.valla saskinlik ustune saskinlik yasadim film cok sorry baya darladim seni ahsjshsjshs twitterda boyle absurt fiyatlari goruyordum ama benzin hic dikkatimi cekmemis. babam da hix soylemedi sagolsun. ben hala 17-18 zannediyorum.
ben alkolu evde de icerim ama kesinlikle benim icin sosyallesme araci. yani arkadaslarim arayip hadi biseyler icelim dediklerinde ben ikinci kez dusuneceksem niye calisiyorum diye cidden sorgularim galiba. en son zoiede ictigim kokteyl cok net aklimda 89 tlydi, 10 gun sonra burayi guncellerim kac oldu acaba benim tahminim 140 civari.
turkiyede calismaya baslayinca tl kazanmamak icin elimden geleni yapicam herhalde
Ben g.doğuluyum, d.bakırda yaşıyorum bizde olmazsa olmaz kaçak çay.. Kilosu en son 150 idi, şu an bilmiyorum. Çay tiryakisiyim ben de of napacaz ya....Valla ben de çaysız yaşayamam,ona da baya yüklü bir zam geldi.
Sanırım Türkiye'de hiç bir nesil bu kadar yokluk çekmedi, olan para da yetmiyor ya.. Ben memleketimin en uygun semtlerinden birinde oturuyorum. Bazı evlerde oturulmuyor gerçekten, yani ahır gibi, 1500 2000 den başlıyor kiralar. Ki bu şehirde herşey çok ucuzdu normalde, ben 2019 da evlendim, iş sıkıntısına rağmen hemen hemen dört dörtlük geçiniyorduk. Şu an bakıyorum resmen dibe vuruyoruz ya.. Nereye kadar böyle sürecek, dayanılır gibi değil artık, işi şakaya vurmak bile işe yaramıyor eskisi gibi, çok üzücü yaAğlayınca kızıyorlar
Hayır yokluk görmedik mi gördük, çok gorduk hemde.. ama o yoklukta yapabildiğim şeyleri şimdi yapamam
Dün avmye gittim, normal para harcamaya değil he puan kullanmaya.
Eli yüzü düzgün 1 gomlek 400 tl, bilinen markada heves edeceğiniz bir kot 1300tl
Spor ayakkabılar 2000tl
Yeni memur atandığımda pespese almistim mecburdum bu kadar net alışverişi yaygın değildi evet ama böyle hissetmiyordum ya.
Yokluk içinde taksit bitirip alırdık 1 tane alırdık ama ayakkabıya yarım asgari ücret verme hissini bilmezdik
Pandemide bile ya ek gelirimiz olsa derdik bahsettiğim rakamlar 1000tl 1500tl idi şimdi anlamı kalmadı içi bosaldi 2 sene önce ya 2 sene sadece..
Ufacık bir yerde yaşıyorum,iş imkanı neredeyse hiç yok ama kiralar en düşük 2500 lira şu anda,ev fiyatları ise 1-1,5 milyon arası.Geçen seneye kadar biz de baya iyi geçiriyorduk ama bu sene hep içeri giriyoruzSanırım Türkiye'de hiç bir nesil bu kadar yokluk çekmedi, olan para da yetmiyor ya.. Ben memleketimin en uygun semtlerinden birinde oturuyorum. Bazı evlerde oturulmuyor gerçekten, yani ahır gibi, 1500 2000 den başlıyor kiralar. Ki bu şehirde herşey çok ucuzdu normalde, ben 2019 da evlendim, iş sıkıntısına rağmen hemen hemen dört dörtlük geçiniyorduk. Şu an bakıyorum resmen dibe vuruyoruz ya.. Nereye kadar böyle sürecek, dayanılır gibi değil artık, işi şakaya vurmak bile işe yaramıyor eskisi gibi, çok üzücü ya
Allah hepimizin yardımcısı olsunUfacık bir yerde yaşıyorum,iş imkanı neredeyse hiç yok ama kiralar en düşük 2500 lira şu anda,ev fiyatları ise 1-1,5 milyon arası.Geçen seneye kadar biz de baya iyi geçiriyorduk ama bu sene hep içeri giriyoruz.
Biz yaşadık gene güzel günler ama çocuklarım için çok üzülüyorum.Onlara güzel bir gelecek sunabilecekmiyiz diye çok düşünüyorum.Ülkem için çok endişeliyim,burada gırgır şamata yapıyoruz ama bazen aklımı oynatacak gibi oluyorumAllah hepimizin yardımcısı olsun
Ben şahsen bizim alkol içip içmememizin zerre kadar umurlarında olduğunu sanmıyorumBenim düşüncemde o şekilde. Açık açık yadaklayamadıkları için böyle vergi zam şeklimde içilmez hale getirdiler
İnşallah düzelir de biz de güzel günler görürüz ya artık.. 20 yaşımdan sonrasını hiç iyi hatırlamıyorum ben.. MaalesefBiz yaşadık gene güzel günler ama çocuklarım için çok üzülüyorum.Onlara güzel bir gelecek sunabilecekmiyiz diye çok düşünüyorum.Ülkem için çok endişeliyim,burada gırgır şamata yapıyoruz ama bazen aklımı oynatacak gibi oluyorum.
Yakında kk da parayla oluyormuşEn çok üzüldüğüm zamlar
Kira
Kitap
Kola
Kırtasiye
Hepsi de k harfiymiş ahskd
yanlışlıkla alıntıladım sizin mesajı☺Ben şahsen bizim alkol içip içmememizin zerre kadar umurlarında olduğunu sanmıyorumalkol içen kesim bunu da ödesin diyorlar. Çünkü bizim arabaya da binmemizi istemiyorlar, bir araba alıyorsunuz bir araba da devlete alıyorsunuz. Güzel bir telefon da almamızı istemiyorlar, bugün baktım Iphone vergisi 10.000₺ vs.. Genel olarak mal gibi yaşayalım istiyorlar
[/QUOTE
Yağ? Yağsız ye. Ekmek? Eskiden ekmek mi vardı. Su? Evinde iç öyle çıkEskiden insanlar pazarlıklarını çok güzel alırlardı torbalar dolusu.şimdi görüyorum 2 bilemedin 3 poşet içindekilerde sayılı..pazar günleri pazarcıların dağıldığı zamanlara bir gidip bakın insanlar yerlerden çürük ezilmiş meyve sebzeleri topluyorlar..bu kesinlikle vatandaşın ayıbı değil,başkalarının ayıbı..yazık günah olan hep mi vatandaşa olacak
Yağ olmuş ne kadar hadi yağı bahane ediyorum yahu bu kadar zam nereye kadar ben çok merak ediyorum..bıktık usandık bir yerde “DUR” denmesi gerek
Ağlancak halimize gülüyoruz..ne acıYağ? Yağsız ye. Ekmek? Eskiden ekmek mi vardı. Su? Evinde iç öyle çıkBunları diyen insanlar oldukça ölümüne kadar gideriz.
geçinemiyorum deyince en yakınlarım hemen dışarda yemek yeme kıyafet alma arabaya binme diyor.sinir oluyorum hepsine de.zaten tatil yok çevre illere gezmeyi bırakalı çok oldu.haftada 1 bazen 2 dışarda da yemek yemezsem hapishaneden ne farkı olur hayatımın?burası büyük şehir gezme alışveriş kitapçı hasta ziyareti vs sonrası taa eve gidilir mi bir şeyler yemeden?yeminle okulun öğretmenleri al bu çocuğu bu okuldan deyip durdu.müdürü bile.dünyanın borcuna girerek burs almasına rağmen yazdırdım bu sene.kıssam zeki bir çocuk harcanacak.avm ye bir göl kenarına gidip bir şeyler yemesem benim psikoloji iyice gidecek.bir kitap okumasam köreleceğim.netflix almasam gün boyu saçma ağa dizileri pembe diziler izleyeceğim.bik bik konuşanlara kılım artık görmek bile istemiyorum.Yağ? Yağsız ye. Ekmek? Eskiden ekmek mi vardı. Su? Evinde iç öyle çıkBunları diyen insanlar oldukça ölümüne kadar gideriz.
Aslında söylecek çok şeyim var da banlanırım, sonra Silivri falan uğraşmak istemiyorum. Özellikle sigara konusunda çok sinirleniyorum, alkolü azalttım zaten .Sinirden daha çok içiyorumhadi onu geçtim .gıda fiyatları akıl alır gibi değil .
Bugün bi reyonda tek yemeklik fasulye, nohut falan gördüm . Biz ölmüşüz .
Bende kılım haline şükret asgari ücretli ne yapsın diyenlere. Şükür ayrı her zaman şükrederim ama iyi yaşamak için eşek gibi üniversite sınavına çalıştım ilk 10000 e girdim. Sonra uzmanlık yaptım. 30 yaşında okul bitti. Eee ben gönlümce yaşayamayacaksam neden okudum bende bilirdim 18 yaşında evlenip çocuk yapmayı. Yaş oldu 40 hala bebek bakıyorumgeçinemiyorum deyince en yakınlarım hemen dışarda yemek yeme kıyafet alma arabaya binme diyor.sinir oluyorum hepsine de.zaten tatil yok çevre illere gezmeyi bırakalı çok oldu.haftada 1 bazen 2 dışarda da yemek yemezsem hapishaneden ne farkı olur hayatımın?burası büyük şehir gezme alışveriş kitapçı hasta ziyareti vs sonrası taa eve gidilir mi bir şeyler yemeden?yeminle okulun öğretmenleri al bu çocuğu bu okuldan deyip durdu.müdürü bile.dünyanın borcuna girerek burs almasına rağmen yazdırdım bu sene.kıssam zeki bir çocuk harcanacak.avm ye bir göl kenarına gidip bir şeyler yemesem benim psikoloji iyice gidecek.bir kitap okumasam köreleceğim.netflix almasam gün boyu saçma ağa dizileri pembe diziler izleyeceğim.bik bik konuşanlara kılım artık görmek bile istemiyorum.
haklısın sınavlara girdik okuduk çalıştık.evliliği erteledik.sonra iyi yaşasın diye tek çocuk da kaldık.yurtdışı tatilini unuttuk çocuğa harcadık hep.daha ne kadar fedakarlık yapacağız yahuu?yemekde mi yemeyelim?hem biz yemezsek o restaurantlar nasıl ayakta duracak?tek tek kapanıyor yakınımdaki avm de.yazık değil mi çalışanlarına ?Bende kılım haline şükret asgari ücretli ne yapsın diyenlere. Şükür ayrı her zaman şükrederim ama iyi yaşamak için eşek gibi üniversite sınavına çalıştım ilk 10000 e girdim. Sonra uzmanlık yaptım. 30 yaşında okul bitti. Eee ben gönlümce yaşayamayacaksam neden okudum bende bilirdim 18 yaşında evlenip çocuk yapmayı. Yaş oldu 40 hala bebek bakıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?