• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkol yüzünden boşanma kararı!

Konu sırf muhafazakâr -sekuler olduğu için konu sahibini linclemissiniz . İçki içerim bayilmam, denk geldikce denerim ama her hafta bir şişe viski bitiren bunun için evden çıkan adamla evli kalamam . Adam (kabul görmeyeceğini) bildiği için konu sahibine yalan söylemiş. Kandırmış yani konu sahibini. .

Herkes alkolizmin kelime anlamına takılıp sürekli bunu açıklamış mesele tıbbi olarak kabul görmesi mi ? Evet konu sahibinin eşi bana göre de alkolik çünkü adam haftada bir şişeyi bitirmeden rahat edemiyor . Neden fıçı gibi gelen bir kocayı kabul etsin . İnsan gibi oturup sosyal içici olmak ayrı sünger gibi çekmek ayrı . Ayda yılda bir ayrı her hafta düzenli içmek ayrı . Sırf sizden degil sizin gibi düşünmüyor diye empati yapmamanız da bence bu ülkenin zaten temel sorunu
Ben konu sahibinin muhafazakar olduğunu bile anlamamıştım kendisi söyleyene kadar. O yüzden yorumlarımda önyargı yoktu. Birçok kişi de anlamadı bence. Çoğumuz da boşanmalısın dedik zaten. İki taraf aynı çizgide değilse, birinin davranışları diğerini etkiliyorsa evlilik sürdürülmemeli. Bunun seküler ya da muhafazakar olmakla alakası yok.

Evet alkolizm tıbbi bir terimdir o yüzden terim anlamı önemlidir. Yoksa göreceli olur, biri her gün içene alkolik değil der, öbürü ayda yılda bir içene alkolik der. Ben her hafta hemen hemen içiyorum mesela. Fıçı gibi içtiğimiz de oluyor. Sosyal ortamım böyle, seviyorum da. Ama alkolik değilim. 2-3 haftadır ağzıma koymadım mesela. Çünkü hastayım, sosyalleşmiyorum, canım da istemiyor.

Alkolden bu kadar iğreniyodunuz neden alkol alan biriyle evlendiniz. Ek olarak bu alkoliklik değil. Alkoliklik alkol almadan hiçbir aktiviteden keyif alamayan, ayık kafayla dünyaya ve insanlara katlanamayan kişilere denir.

Adam haftada bir iciyormus bunun neresi bagımlı?
Esiniz size yalan söylemiş hala beraber olmanıza sasırdım. Niyetin adamı düzeltmekse kusura bakma degistiremiyorsun senin cabaların bosuna kalır 40 sene ha 50 sene cabalarınla kalırsın

Son düzenleme:
Ben konu sahibinin muhafazakar olduğunu bile anlamamıştım kendisi söyleyene kadar. O yüzden yorumlarımda önyargı yoktu. Birçok kişi de anlamadı bence. Çoğumuz da boşanmalısın dedik zaten. İki taraf aynı çizgide değilse, birinin davranışları diğerini etkiliyorsa evlilik sürdürülmemeli. Bunun seküler ya da muhafazakar olmakla alakası yok.

Evet alkolizm tıbbi bir terimdir o yüzden terim anlamı önemlidir. Yoksa göreceli olur, biri her gün içene alkolik değil der, öbürü ayda yılda bir içene alkolik der. Ben her hafta hemen hemen içiyorum mesela. Fıçı gibi içtiğimiz de oluyor. Sosyal ortamım böyle, seviyorum da. Ama alkolik değilim. 2-3 haftadır ağzıma koymadım mesela. Çünkü hastayım, sosyalleşmiyorum, canım da istemiyor.
Kudra ama sen bunu yaptığında senin eşin rahatsız olmuyorsa sosyalleşme ortaminiz birse bu kimseyi ilgilendirmiyor ki . İstersen günlük içersin . Evde bekleyen kadın ki o da alkol alıyor olabilir ama haftada bir iki gün evde bırakıp çıkıyor ve fıçı gibi geliyorsa burada problem vardır . Siz kadına yüklenmişsiniz sen karisamazsin diye genel olarak . Bir insan eşine karışmayacakta kime karışacak . Birlikte bir hayat sürmek istiyorsa karşısındaki kadının hangi çizgide olduğunu bilerek evlenmiş . Ailesine uygun muhafazakar bir kadınla evlenmiş ve kadına yalan söylemiş yılda birkaç kez diye . Burada tek bir suçlu var o da adam . Çünkü biliyor gerçeği söylerse tepkiyle karşılaşacağını bu bir aldatma bana göre. .Bir insan bir insanı bu kadar kolay dolandırmamalı.

Kudra ama sen bunu yaptığında senin eşin rahatsız olmuyorsa sosyalleşme ortaminiz birse bu kimseyi ilgilendirmiyor ki . İstersen günlük içersin . Evde bekleyen kadın ki o da alkol alıyor olabilir ama haftada bir iki gün evde bırakıp çıkıyor ve fıçı gibi geliyorsa burada problem vardır . Siz kadına yüklenmişsiniz sen karisamazsin diye genel olarak . Bir insan eşine karışmayacakta kime karışacak . Birlikte bir hayat sürmek istiyorsa karşısındaki kadının hangi çizgide olduğunu bilerek evlenmiş . Ailesine uygun muhafazakar bir kadınla evlenmiş ve kadına yalan söylemiş yılda birkaç kez diye . Burada tek bir suçlu var o da adam . Çünkü biliyor gerçeği söylerse tepkiyle karşılaşacağını bu bir aldatma bana göre. .Bir insan bir insanı bu kadar kolay dolandırmamalı.
Tamam işte o kısım için de boşanmalısın dedik. Adam kadının gözünde alkolik, hepimizin gözünde yalancı. Yani bu adama hayır içmeyeceksin beni kandırdın, bana uyacaksın demek saçma. Yapmayacak çünkü. Koysun kapının önüne.

Aslında adamda da büyük bir kandırma söz konusu değil. En başta sen de görmezden gelmişsin. Çünkü arada da olsa içen biri olduğunu biliyorsun. İçen insan arada bir evinde de içmek ister. Senin için bu kadar hassas bir konuysa keşke bunları da düşünseydin o zamanlar. Ama insan bazen böyle şeyleri önceden göremiyor ne yazık ki. Bence boşanmak mantıklı çünkü hayat anlayışınız farklı. Keyif aldığınız şeyler farklı. Hazır çocuk yokken boşanabilirsiniz. Sen bir ömür bir insanı rehabilite etme, eşin de bir ömür değişmeye zorlanmasın.

Back