- 11 Aralık 2018
- 40.633
- 252.341
- 598
Ben konu sahibinin muhafazakar olduğunu bile anlamamıştım kendisi söyleyene kadar. O yüzden yorumlarımda önyargı yoktu. Birçok kişi de anlamadı bence. Çoğumuz da boşanmalısın dedik zaten. İki taraf aynı çizgide değilse, birinin davranışları diğerini etkiliyorsa evlilik sürdürülmemeli. Bunun seküler ya da muhafazakar olmakla alakası yok.Konu sırf muhafazakâr -sekuler olduğu için konu sahibini linclemissiniz . İçki içerim bayilmam, denk geldikce denerim ama her hafta bir şişe viski bitiren bunun için evden çıkan adamla evli kalamam . Adam (kabul görmeyeceğini) bildiği için konu sahibine yalan söylemiş. Kandırmış yani konu sahibini. .
Herkes alkolizmin kelime anlamına takılıp sürekli bunu açıklamış mesele tıbbi olarak kabul görmesi mi ? Evet konu sahibinin eşi bana göre de alkolik çünkü adam haftada bir şişeyi bitirmeden rahat edemiyor . Neden fıçı gibi gelen bir kocayı kabul etsin . İnsan gibi oturup sosyal içici olmak ayrı sünger gibi çekmek ayrı . Ayda yılda bir ayrı her hafta düzenli içmek ayrı . Sırf sizden degil sizin gibi düşünmüyor diye empati yapmamanız da bence bu ülkenin zaten temel sorunu
Evet alkolizm tıbbi bir terimdir o yüzden terim anlamı önemlidir. Yoksa göreceli olur, biri her gün içene alkolik değil der, öbürü ayda yılda bir içene alkolik der. Ben her hafta hemen hemen içiyorum mesela. Fıçı gibi içtiğimiz de oluyor. Sosyal ortamım böyle, seviyorum da. Ama alkolik değilim. 2-3 haftadır ağzıma koymadım mesela. Çünkü hastayım, sosyalleşmiyorum, canım da istemiyor.