eşiniz alkolik değil. alkolik insan eşiniz gibi olmaz. alkolik insan her gün içer, üstelik içmeye de erken saatlerde başlar. alkol alamadığında huzursuzluk çıkarır, içince de değişir. alkolik adam karısının ya da çocuklarının rızkını içkiye yatırır. sizin eşiniz alkolik değil, yalnızca içki içmek hoşuna gidiyor ve her gün olmayacak şekilde kabul edilebilir zaman aralıklarında içiyor. eğer huzursuzluk çıkarır, evin rızkını içkiye verip sizi aç bırakır, içince karakteri değişir, her gün içer, içmeye erken saatlerde başlarsa bunun adı alkolizmdir. anlattıklarınıza bakılırsa kocanız bunların hiçbirini yapmıyor. sorun tamamen sizin içkiyi tabu haline getirmeniz ve bunu takıntı yapmanız. kocanız sizin yasaklarınıza, dayatmalarınıza uymak zorunda değil çünkü evlilik böyle bir şey değil. içki yüzünden sizi istismar eder, psikolojik, fiziki, manevi ve maddi şiddet uygularsa işte bu büyük bir boşanma sebebidir. ama gelip de ben içkiyi sevmiyorum, nefret ediyorum o yüzden üç günde bir ya da haftada bir keyfi için içen kocam da kesinlikle içemez demeniz normal ya da kabul edilebilir bir şey değil.
siz gerçekten hayatınızda bir alkolikle tanışmamışsınız. umarım hiç tanışmazsınız.