- 23 Mart 2015
- 5.714
- 12.033
- 248
Bu eşit olmasa dahi sizin kırmızı cizginiz olan bir konuyu bilerek ve size kendini farklı göstererek evlenmisse eşiniz suçludur. Fakat bunca zaman da sizin bu duruma göz yummamaniz gerekirdi. Çevremde arkadaş eş dost tanıdık olarak alkol alan çok kişi olmasına rağmen ben de hem dini görüşüm hem yaşam tarzım bakımından evleneceğim kişinin kesinlikle alkol almamasına dikkat ettim. O yüzden şimdi kalkıp ben yılda bir kez içmek istiyorum diyemez, sınırım belli çünkü. Ha tabi ki hepimizin özgürlük alanları var hepimiz ayrı bir biyeyiz. O da içmek isteyebilir ama medeni hâli bekar biri olarak :)Haftada bire alınan alkol oranı hergün içilen alkol oranına eşit anlatabiliyormuyum
Sanırım yazımı tam okuyamadınız. Ayrıca alkolün kıstası çay değil
Bir sey cok dikkatimi çekti dini boyutunda olmadığınızı üstüne basa basa söylemişsiniz... Dini boyutunda da olabilirdiniz hanfendi neden bu kadar gerildiniz. Toplum olarak bunları aşamadığımızı görmek çok üzücü gerçekten. Açıkça söyleyeyim dini boyutuna takıldınız diye kimse yobaz demez merak etmeyin ve aşın artık bunları....Ülkecek çok berbat bir sorunnn bu bizim için %99unun müslüman olduğu bu ülkeye yapılmış en büyük kötülük budur... Ayrıca sorununuzdan sizi kurtaracak olan da unutmayın ki 'boyutuna takılmadığınız' dinin sahibi. İnanırsınız inanmazsınız tabiki sizin tercihiniz.. Alkol sorunuyla ilgili bir arkadaşımında yuvası dağıldı çok zor bir durum ve ben psikolojik destek alınmadan baş edilebileceğini düsünmüyorum bence destek konusunda ikna edin derim. Gerçekten kişi bunu tek başına atlatamıyor. Arkadaşm boşandı hâlâ bağımlı yani bosanmak ona ders olmadı2.5 yıllık evliyim, konu alkol bir nedeni yok dini açıdanda bakmiyorum(ki ayrı konu başlığı) alkolü sevmiyorum hatta nefret ediyorum diyebilirim normal düzeyde dini inancı olan bir evde büyüdüm ailem alkol kullanmaz yani travmamda yok bla bla
Yüksek lisans tamamlamış işi olan, çalışan biriyim eşimde öyle evlenmeden önce çok nadir özel günlerde alkol aldığını söyleyen esim evlendikten sonra 3 günde bir alkol almaya başladı veya haftada 1 alkol alıyor. bekarken de böylemiş….
Ben alkolün dini boyutunda değilim sadece eşimin kullanmasını istemiyorum ve rahatsızlık veriyor bana kokusundan bile iğreniyorum eşim içki aldığında zivanadan çıkmaz içki kültürü olan biri kendisini öyle söyler 3 günde bir 75lik koca viskiyi bir oturuşta bitiyor bana aciklamasida ben bunu seviyorum keyif aldığım bisey diyor
Son dönemlerde şöyle şeyler yaşamaya başladım (belkide hep böyleydi) benim keyif aldığım şeyleri o gün yaptiysam ben, atıyorum kahvaltıya gitmek gibi, sevdiğim şeyler tatlı yemek gibi bana yapılan özel mutlu şeylerin arkasında veya gecesinde hep alkole gelirdi konu içmek isterdi , bagimli olduğunu tedavi olması gerektiğini söylüyorum kabul etmiyor
eskiden eve bi iki kez soktu izin verdim şimdi eve sokmasina da izin vermiyorum dışarıda alkol alan arkadaşları da çekiyor kendisine hayretle bakıyorum bazen uğraşsan bulamazsın ama hiç zorlanmadan öyle arkadaşlarda buluyor dışarıda içiyor. Eve geç saatlerde geliyor
Evliliğin ilk 1 yılı calismadim iş hayatım yoktu beni maddiyatla terbiye etmeye çalıştı, para vermemesi eve geç saatlerde gelmesi bu tarz durumlar yaşadım, bazen içki içmek için daha rahat arkadaşlarının evinde bile kalirdi
Bir süre bu durum böyle devam etti tabi bu süreçte karşıma aldım konuştum Anlattım kavga ettim konuşmadım günün sonunda anlamış gibi yapıp bir kaç gün normal olup yine bumerag gibi başa sardık ailesinden korkan bir tip gidip ailesiyle görüştüm alkol kısmına çok fazla girmedim alkolü öğrenseler bile umutsuz vaka onlarda yapabilecekleri bisey olduğunu sanmıyorum yani bu gibi durumlarda arkadaş aile dost çokta önemli değil kendisinin bu durumu farkedip düzeltmesi gerekiyor ama hayır ben konuşmuyorsan kendisi benimle daha çok konuşmuyor psikolojik baskı falan değişik şeyler ne yaşıyorum neyle karşı karsiyayim tam olarak bilmiyorum 3 senedir burada napiyorum onu da bilmiyorum yani anlayacağınız toksik bir evliligin tam ortasında bocalıyorum Allahtan çocuğum yok, maddi kazancım var çalışıyorum işimden evime evimden işime gidip gelen biriyim.
boşanmayı kafaya koydum hatta bir kaç güne dava açacağım , yani hiç aklıma gelmeyecek şeyler yaşadım benim hayalimdeki evlilik bu değildi en azından.
Yeniden herseye başlamak çok yorucu geliyor 3 sene 30 yıl gibi geçti hep bir mücadele alkolüyle yoruldum .. bazende abartiyormuyum diyorum seviyor zararı yok (kendimi kandirmalar) arada bilemiyorum ciddiyim sağlıklı düşünemiyorum lütfen sağlıklı düşünebilen ve objektif yorum bekliyorum
Alkol bencede büyük sorun. Bir taraf içmiyorsa hele ki çok daha zorlayıcı oluyor. Kokusuna bile insan tahammül edemiyor. 3 günde bir içmek içmek için milletin evinde kalıp eve gelmemek felan katlanırlar şeyler değil. Boşanmak için yeterli bir sebep bence2.5 yıllık evliyim, konu alkol bir nedeni yok dini açıdanda bakmiyorum(ki ayrı konu başlığı) alkolü sevmiyorum hatta nefret ediyorum diyebilirim normal düzeyde dini inancı olan bir evde büyüdüm ailem alkol kullanmaz yani travmamda yok bla bla
Yüksek lisans tamamlamış işi olan, çalışan biriyim eşimde öyle evlenmeden önce çok nadir özel günlerde alkol aldığını söyleyen esim evlendikten sonra 3 günde bir alkol almaya başladı veya haftada 1 alkol alıyor. bekarken de böylemiş….
Ben alkolün dini boyutunda değilim sadece eşimin kullanmasını istemiyorum ve rahatsızlık veriyor bana kokusundan bile iğreniyorum eşim içki aldığında zivanadan çıkmaz içki kültürü olan biri kendisini öyle söyler 3 günde bir 75lik koca viskiyi bir oturuşta bitiyor bana aciklamasida ben bunu seviyorum keyif aldığım bisey diyor
Son dönemlerde şöyle şeyler yaşamaya başladım (belkide hep böyleydi) benim keyif aldığım şeyleri o gün yaptiysam ben, atıyorum kahvaltıya gitmek gibi, sevdiğim şeyler tatlı yemek gibi bana yapılan özel mutlu şeylerin arkasında veya gecesinde hep alkole gelirdi konu içmek isterdi , bagimli olduğunu tedavi olması gerektiğini söylüyorum kabul etmiyor
eskiden eve bi iki kez soktu izin verdim şimdi eve sokmasina da izin vermiyorum dışarıda alkol alan arkadaşları da çekiyor kendisine hayretle bakıyorum bazen uğraşsan bulamazsın ama hiç zorlanmadan öyle arkadaşlarda buluyor dışarıda içiyor. Eve geç saatlerde geliyor
Evliliğin ilk 1 yılı calismadim iş hayatım yoktu beni maddiyatla terbiye etmeye çalıştı, para vermemesi eve geç saatlerde gelmesi bu tarz durumlar yaşadım, bazen içki içmek için daha rahat arkadaşlarının evinde bile kalirdi
Bir süre bu durum böyle devam etti tabi bu süreçte karşıma aldım konuştum Anlattım kavga ettim konuşmadım günün sonunda anlamış gibi yapıp bir kaç gün normal olup yine bumerag gibi başa sardık ailesinden korkan bir tip gidip ailesiyle görüştüm alkol kısmına çok fazla girmedim alkolü öğrenseler bile umutsuz vaka onlarda yapabilecekleri bisey olduğunu sanmıyorum yani bu gibi durumlarda arkadaş aile dost çokta önemli değil kendisinin bu durumu farkedip düzeltmesi gerekiyor ama hayır ben konuşmuyorsan kendisi benimle daha çok konuşmuyor psikolojik baskı falan değişik şeyler ne yaşıyorum neyle karşı karsiyayim tam olarak bilmiyorum 3 senedir burada napiyorum onu da bilmiyorum yani anlayacağınız toksik bir evliligin tam ortasında bocalıyorum Allahtan çocuğum yok, maddi kazancım var çalışıyorum işimden evime evimden işime gidip gelen biriyim.
boşanmayı kafaya koydum hatta bir kaç güne dava açacağım , yani hiç aklıma gelmeyecek şeyler yaşadım benim hayalimdeki evlilik bu değildi en azından.
Yeniden herseye başlamak çok yorucu geliyor 3 sene 30 yıl gibi geçti hep bir mücadele alkolüyle yoruldum .. bazende abartiyormuyum diyorum seviyor zararı yok (kendimi kandirmalar) arada bilemiyorum ciddiyim sağlıklı düşünemiyorum lütfen sağlıklı düşünebilen ve objektif yorum bekliyorum
Üstüne basa basa söylemiş çünkü belli ki mesele din değil, kadın dindar değil, konunun dine çekilmesini istemiyor.Bir sey cok dikkatimi çekti dini boyutunda olmadığınızı üstüne basa basa söylemişsiniz... Dini boyutunda da olabilirdiniz hanfendi neden bu kadar gerildiniz. Toplum olarak bunları aşamadığımızı görmek çok üzücü gerçekten. Açıkça söyleyeyim dini boyutuna takıldınız diye kimse yobaz demez merak etmeyin ve aşın artık bunları....Ülkecek çok berbat bir sorunnn bu bizim için %99unun müslüman olduğu bu ülkeye yapılmış en büyük kötülük budur... Ayrıca sorununuzdan sizi kurtaracak olan da unutmayın ki 'boyutuna takılmadığınız' dinin sahibi. İnanırsınız inanmazsınız tabiki sizin tercihiniz.. Alkol sorunuyla ilgili bir arkadaşımında yuvası dağıldı çok zor bir durum ve ben psikolojik destek alınmadan baş edilebileceğini düsünmüyorum bence destek konusunda ikna edin derim. Gerçekten kişi bunu tek başına atlatamıyor. Arkadaşm boşandı hâlâ bağımlı yani bosanmak ona ders olmadı
Eşiniz elinden geleni yapıyor ama siz hiç birşey yapmıyorsunuz.Adam tek başına mücadele ediyor, herşeye bir bahaneniz var,siz doğru bir örnek değilsiniz ......Eşin muhtemelen alkol bagimlisi. Bende alkolle mücadele ediyorum benimde eşim benim için çabalıyor. Alkolle mücadele için amatem alkol ve madde bağımlılarınin tedavi gördüğü hastaneye götürmek istedi gitmedim. Bağımlı olduğumu kabul etmek bile istemiyorum.. Psikiyatriye götürdü psikoloğa götürdü beni alkol içmeye sevk eden şeyin sebebi psikolojik olabilirmi diye %80 i evet psikolojik diğeri de keyfi. Alkol bıraktırmak için ilaç aldı 1800 tl verdi bir kutu ilaca devlet de karşılamıyor birkere içtim lanet bir ilaç daha ağzıma sürmem dedim. Yan etkisi çoktu. Elinden geleni yaptı içmemem için ama nafile insan kafada bitirmesi gerek. Alkol. İçince bende bazen siniri zorluyorum kusuyorum bağırıyorum eşime. Hakaret ediyorum assaliyorum oda bitki artık ama sabrediyor yanımda olmaya çalışıyor ve yavaş yavaş azalttım bence sizde eşinize destek. Olun anlamaya çalışın tedaviye ihtiyacı olabilir psikolog psikiyatri belki de evlilik terapisti...
Bu kotu bir davranis, tekrar issiz kalabilirsiniz, cocugunuz olur calisamazsiniz, saglik sorunlariniz olabilir. Calismadiginiz zaman bu sekilde davranmasi affedilir bir sey degil.Evliliğin ilk 1 yılı calismadim iş hayatım yoktu beni maddiyatla terbiye etmeye çalıştı, para vermemesi eve geç saatlerde gelmesi bu tarz durumlar yaşadım, bazen içki içmek için daha rahat arkadaşlarının evinde bile kalirdi
Aynen katılıyorum.haftada bir içmeye alkol bağımlısı yazmış konu sahibi feci takıntılısin.alkolik oule olmaz alkol bağımlıları içmeden gune başlayamadım sabah gözünü alkol ile açar içmeden normal insan olamaz.Herkes bir bireydir. Es olmak demek dayatmalarda bulunmak degildir. Bana yazdiginiz bu mesaj bile ne kadar elestiriye, gelisime kapali oldugunuzun ispati.
Yüzde 99 u kim ölçmüş bunu herkes kullanıyor . Konuya bakın yorumcuların yüzde 70 i ya alkol kullanıyor ya da eşi kullanıyor . Belki de aşırı hassasiyeti olan sizsinizdir. Sizin çevrenizde herkes inanıyor mesela ya benim çevremin de yüzde 30 u çok farklı inançlardan insanlar .bunları....Ülkecek çok berbat bir sorunnn bu bizim için %99unun müslüman olduğu bu ülkeye yapılmış en büyük kötülük budur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?