Alkol yüzünden boşanma kararı!

Benim eşim de haftada bir veya bazen haftada 2 kez içer.
Hiç sapitmaz hatta bazen bende eşlik ederim ona.
Hiç bağımlı gibi görmedim eşimi aksine çok saygılı işine bağlı biridir kendisi.
Bağımlılık mevzusu tartışılır hepimiz bir şeylere bağımlıyiz bence.
Alkolizm daha farklı genel olarak kişiyi tüketen işini günlük hayatını rutinlerini etkileyen bir durum olmalı.

Burada esas sorun sevgiliyken yeterince vakit gecirmemeniz geçirseydiniz zaten anlardiniz.
O da niye sizden bunu sakladı bilemiyorum bu konuda yüzde yüz hatalı.
Alkol kesin ve net kırmızı cizginizse ayrılın ama kesin ve net yaklaşın duruma alkolik diye yargılamadan ben bunu istemiyorum diye dusunurek bakın duruma.

Alkolik değil eşiniz bence ayrılın kendinize kriter olarak ağzına sürmeyen biriyle evlenmeyi deneyin .Onuda rahat bırakın kendinizide .Bir süre sonra zaten oda bosanmak isteyecek yada bunu daha makul bulan birini sevecek.Hazir çocuk vs yokken iş daha cirkinlesmeden Bosanin.Sonu bu olacak bir gün oda sizden vazgeçecek inanın buna

Yani haklı olup olmamak ne işinize yarayacak bu kadar zıt kisiler severek kalamaz evlilikte bir süre sonra soğuyacaksiniz zaten karşılıklı oda daha çok yalan söyleyecek .En doğrusu bu ayrılmanız

İlk mesajınızda sizin eşinizi zorbaladığınızı düşündüm hani haftada bir gün bir Özgür gün yaşayabilir insanlar evlense de. Ama sonraki mesajınızda eşim kız kıza çıkmamdan rahatsız oluyorsa kıyafetime karışıyorsa ben de onun içkisine karışırım gibi bir söylemde bulundunuz. Eşiniz size böyle saçma konularda karışıyorsa siz de içkiye takılırsınız haliyle. Burda hatayı eşiniz yapmış siz başta içki içmen beni rahatsız eder dediyseniz eşiniz de bunu ciddiye almadıysa bunu başka şeylerde de yaşayıp mutsuz olursunuz. Eşiniz tedavi olacak kadar içmiyor alkolik muamelesi yapmayın. Ben yemek yaparken bir şişe şarap içerim eşim ay sonu işi çok yoğun olduğundan oturur 7-8 bira içer bazen rakı içeriz bunlar bizi alkolik yapmıyor keyif alıyorsak o muameleyi de haketmiyoruz çünkü kimseye zararımız yok

Evet baştan oda sizinle evlenmemeliydi size dürüst olmalıydı kendi gibi biriyle beraber olmalıydı buna yaoacak birsey yok eşiniz değişmez sadece bunu bilin ben kabul etmeniz den kendinizi zorlamanizdan yana değilim tedavi bilmemneye kalkmayın bosanin eşiniz alkolizm tedavisi görecek kadar içmiyor bence bosanin hayata baktığınız pencereler farklı yönde bu değişmez büyük sorun oda bir süre sonra sizinle eglenemedigini sizi sıkıcı bulduğunu ve özgür olmak istediğini söyleyecek aksiyon alın .

Bu tabloda kimi tanidiysan hep erkek ayrılmak istedi sonunda niye bilmiyorum kabul eden kadınlar gördüm ama erkek bir süre sonra ben benimle iki kadeh içip eğlensin istiyorum eşim kafamız uymuyor diye ta terketti ya boşandı.Yanlis anlamayın lütfen sadece buda var yani.Kadin çok karışıp çok kavga çıkıyorsa iş aldatmaya giden bir tabloda çizebilir erkek özgürce kendi olduğu birinede meyledebilir .Sizin gibi çiftlerde sık görülen bir durum malesef.Herkes için değil çoğu böyle de bitebiliyor

Haftada bire alınan alkol oranı hergün içilen alkol oranına eşit anlatabiliyormuyum
Sanırım yazımı tam okuyamadınız. Ayrıca alkolün kıstası çay değil
Bu eşit olmasa dahi sizin kırmızı cizginiz olan bir konuyu bilerek ve size kendini farklı göstererek evlenmisse eşiniz suçludur. Fakat bunca zaman da sizin bu duruma göz yummamaniz gerekirdi. Çevremde arkadaş eş dost tanıdık olarak alkol alan çok kişi olmasına rağmen ben de hem dini görüşüm hem yaşam tarzım bakımından evleneceğim kişinin kesinlikle alkol almamasına dikkat ettim. O yüzden şimdi kalkıp ben yılda bir kez içmek istiyorum diyemez, sınırım belli çünkü. Ha tabi ki hepimizin özgürlük alanları var hepimiz ayrı bir biyeyiz. O da içmek isteyebilir ama medeni hâli bekar biri olarak :)

Bence haklısınız sadece keşke siz alkol almıyorken alan biriyle hiç olmasaydınız. Böyle evliliklerin yürüdüğünü düşünmüyorum.
Adamın içtiği miktar belli hala nasıl alkol savunması yapılabiliyor? Her şeyi bırak dini o bu şu alkol zaten bedene zararlı bir olay. Bedenini seven insan uzak durur en başta.

Dini degerlerimden oturu degil, alkolizmle alakali aci tecrubelerim oldugu icin alkole karsiyim ve alkol tuketmiyorum, acikcasi tadini da hic sevmiyorum. Eşimle evlenmeden once alkolun kirmizi cizgim oldugunu, nadiren kutlama, ozel gun vb disinda alkol tüketimini hos karsilamayacagimi paylastim, eşimde kendisinin zamaninda cok ictigini ve artik tiksindigini, ailesindeki alkolle alakali travmalarindan alkolle mesafesinin benimle ayni olduğunu paylasti ve alkol konusu asla evliligimizde soruna donusmedi.

Simdi sanırım siz, esinizle yasadiginiz size gore hos olmayan bu alkol tecrubesine kadar alkolle alakali sinirlariniz oldugunu bilmiyordunuz ama esiniz bu duzende alkol kullandigini biliyordu, bu durumu sizinle durustce paylaşmali ve size tercih hakki tanimaliydi. Bu yuzden bosanmakta haklisiniz ama alkolik mi onu birakinda doktorlar kararlastirsin.

Bir sey cok dikkatimi çekti dini boyutunda olmadığınızı üstüne basa basa söylemişsiniz... Dini boyutunda da olabilirdiniz hanfendi neden bu kadar gerildiniz. Toplum olarak bunları aşamadığımızı görmek çok üzücü gerçekten. Açıkça söyleyeyim dini boyutuna takıldınız diye kimse yobaz demez merak etmeyin ve aşın artık bunları....Ülkecek çok berbat bir sorunnn bu bizim için %99unun müslüman olduğu bu ülkeye yapılmış en büyük kötülük budur... Ayrıca sorununuzdan sizi kurtaracak olan da unutmayın ki 'boyutuna takılmadığınız' dinin sahibi. İnanırsınız inanmazsınız tabiki sizin tercihiniz.. Alkol sorunuyla ilgili bir arkadaşımında yuvası dağıldı çok zor bir durum ve ben psikolojik destek alınmadan baş edilebileceğini düsünmüyorum bence destek konusunda ikna edin derim. Gerçekten kişi bunu tek başına atlatamıyor. Arkadaşm boşandı hâlâ bağımlı yani bosanmak ona ders olmadı

Alkol bencede büyük sorun. Bir taraf içmiyorsa hele ki çok daha zorlayıcı oluyor. Kokusuna bile insan tahammül edemiyor. 3 günde bir içmek içmek için milletin evinde kalıp eve gelmemek felan katlanırlar şeyler değil. Boşanmak için yeterli bir sebep bence

Üstüne basa basa söylemiş çünkü belli ki mesele din değil, kadın dindar değil, konunun dine çekilmesini istemiyor.

Ülkenin %99’unun müslüman olmadığı gibi bu sitenin de %99’u müslüman değil. O yüzden bu sitede dini konular ve konuyu dine çekmek yasak.

Ben eşinizin alkolik olduğunu düşünmüyorum bu çok abartı bir tabir, gerçek alkolizm bu değil.
Sizin alkole karşı antipatiniz var, olabilir. Bu durumda boşanıp ağzına bir damla bile alkol sürmeyen biriyle devam edeceksiniz. Keşke eşiniz de size kırk yılın başı özel günlerde içerim demek yerine dürüstçe daha fazla alkol aldığını söyleseydi de sonuç böyle olmasaydı

Bende yapamazdim ya adam haftada bir disarsa fıçı gibi gelecek yok . Sizi başta kandırmış resmen özel günlerde diye . Üç günde koca viskiyi tek oturuşta bitiren adamın ciğerler ne olur acaba. Yok ya çocukta yokken en güzeli kendi hayatiniza bakın . Maddiyatla terbiye etmeye çalışan adam çocuk olunca ne olacak içip içip gezecek sizde çocuk mu buyuteceksiniz . Kizarsanoz da bez parası mi vermeyecek

Eşiniz elinden geleni yapıyor ama siz hiç birşey yapmıyorsunuz.Adam tek başına mücadele ediyor, herşeye bir bahaneniz var,siz doğru bir örnek değilsiniz ......

Bu kotu bir davranis, tekrar issiz kalabilirsiniz, cocugunuz olur calisamazsiniz, saglik sorunlariniz olabilir. Calismadiginiz zaman bu sekilde davranmasi affedilir bir sey degil.

Herkes bir bireydir. Es olmak demek dayatmalarda bulunmak degildir. Bana yazdiginiz bu mesaj bile ne kadar elestiriye, gelisime kapali oldugunuzun ispati.
Aynen katılıyorum.haftada bir içmeye alkol bağımlısı yazmış konu sahibi feci takıntılısin.alkolik oule olmaz alkol bağımlıları içmeden gune başlayamadım sabah gözünü alkol ile açar içmeden normal insan olamaz.
Cahil cahil konuşmayın ya o eşin yerinde olsam ben boşarım seni konu sahibi.. keyfime bu kadar karışan birine eş demezdim zaten.ayrica rvlenmeden önce bilmiyor muydun içtiğini evlendikten sonra mı.sorun oldu?
Tekrar söylüyorum haftada 1 içmek 10 günde bir içmek bağımlılık değildir cahil cahil konuşmadan önce alkolizm ne demek açın araştırın.

bunları....Ülkecek çok berbat bir sorunnn bu bizim için %99unun müslüman olduğu bu ülkeye yapılmış en büyük kötülük budur...
Yüzde 99 u kim ölçmüş bunu herkes kullanıyor . Konuya bakın yorumcuların yüzde 70 i ya alkol kullanıyor ya da eşi kullanıyor . Belki de aşırı hassasiyeti olan sizsinizdir. Sizin çevrenizde herkes inanıyor mesela ya benim çevremin de yüzde 30 u çok farklı inançlardan insanlar .

Alkolik olduğunu düşünmüyorum eşinizin ama aynı pencereden bakmadığınız dunyalariniz var.sizin alkolü kabul etmemeniz onu dışarı ortamda içmeye sevk edecek ve aranızda sürekli problem teşkil edecek. Yolları ayırmak en iyisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…