• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkol yüzünden boşanma kararı!

iyi de nasıl kandırmış?

bu adamın evine gittiğinde hiç mi görmüyordu içki şisesini? bi kere viski özel bardağı olan bir içecek, hiç mi dolapta kadehini görmüyordu? saklamış mı kadehleri?

evlenmeden önce X arkdaşında kalıp birlikte içiyorduysa, o arkadaşında gece kalıp ne yapıyorlar bunlar hiç mi konuşmuyorlardı?erkekler içki ortamı yoksa kolay kolay yatılı kalmıyor ki hiç mi düşünmedi?

hakketen çok enteresan ya bir insan erkek arkdaşının haftada bir içtiğini nasıl anlamaz?
Anlamadım bu kadar net anlamış olsaydım zaten bu evlilik olmazdı evinde viski bardagiyla dolaşmıyor zaten annesi muhafazakar annesinin evinde yapmıyor bunları çok kez gittim tabiki yoktu öyle bisey

Arkadaşın da kaldığın da ben nereden bilebilirim nadir kalıyordu o zamanlar veya bana ben evdeyim diyordu 7 /24 gözetleme imkanı kimsenin yok kaldı ki kaç yaşında insanlarız kontrol altında nasıl tutabilirim yapacak olan insanı size neyi enteresan geldi bende onu anlamadım açıkçası

iyi de nasıl kandırmış?

bu adamın evine gittiğinde hiç mi görmüyordu içki şisesini? bi kere viski özel bardağı olan bir içecek, hiç mi dolapta kadehini görmüyordu? saklamış mı kadehleri?

evlenmeden önce X arkdaşında kalıp birlikte içiyorduysa, o arkadaşında gece kalıp ne yapıyorlar bunlar hiç mi konuşmuyorlardı?erkekler içki ortamı yoksa kolay kolay yatılı kalmıyor ki hiç mi düşünmedi?

hakketen çok enteresan ya bir insan erkek arkdaşının haftada bir içtiğini nasıl anlamaz?

Konu sahibesi yazmiş işte, adam ozel gunlerde tek tük içerim diye yalan uydurmuş. Adam ailesiyle yaşıyordur ya da konu sahibesinin gelecegi gunlerde evde şise bulundurmuyordur. Evli olmadığı birine 7/24 nasıl takip etsin🙄🙄 Ayni eve girince yalan soylediği ortaya çıkmış işte. Konu sahibesi icki sevmiyor , bu yuzden de net sormus adam da yalan söylemiş. Adamin sözüne guvenmek suc mu oluyor?

Hayat çok kısa sağlık alanında çalışıyorum her hafta ölüm haberi alıyorum . O kendini eğitmemiş sen mi eğiteceksin . Bende sevmem alkol çevremde içenlerde var . Kocan bağımlı aşırı içiyor . Anası babası düzeltememiş sananane . Çocukta yok mis gibi . Ona verilen paraya yazık bana göre

Üstüne basa basa söylemiş çünkü belli ki mesele din değil, kadın dindar değil, konunun dine çekilmesini istemiyor.

Ülkenin %99’unun müslüman olmadığı gibi bu sitenin de %99’u müslüman değil. O yüzden bu sitede dini konular ve konuyu dine çekmek yasak.
İyi de benim kast ettiğimde bu zaten. Üstüne basa basa söylemesi... Bunu belirtmeyince olmuyor mu.. Bunu belirtmeseydi aa bu kadın dindar diye mi düşüncektik. Hadi düşündük ki dindarlık kötü birşey değil, yok ama yobaz mı diycektik. Din üzerinde yobazlık algısı var ya bunu kırmaktan bahsediyorum. Konuyu tabiki dine çekmeyelim ben sadece dikkatimi çektiği için yazdım... Siz konu sahibi dindar olmadığını belli etmek istemiş diyorsunuz bende belli etmesine gerek yoktu hiç söylemeseydi de olurdu şahsen dindar diye düşünmezdim dediğiniz gibi konu din değil alkol..

İyi de benim kast ettiğimde bu zaten. Üstüne basa basa söylemesi... Bunu belirtmeyince olmuyor mu.. Bunu belirtmeseydi aa bu kadın dindar diye mi düşüncektik. Hadi düşündük ki dindarlık kötü birşey değil, yok ama yobaz mı diycektik. Din üzerinde yobazlık algısı var ya bunu kırmaktan bahsediyorum. Konuyu tabiki dine çekmeyelim ben sadece dikkatimi çektiği için yazdım... Siz konu sahibi dindar olmadığını belli etmek istemiş diyorsunuz bende belli etmesine gerek yoktu hiç söylemeseydi de olurdu şahsen dindar diye düşünmezdim dediğiniz gibi konu din değil alkol..

O öyle olmuyor, çoook seküler, şahane! üyeler gelip linçliyor. Herkesin inancına saygım var, kendim de icki icerim, eve de şarap alırım. Muhafazakar bir erkek de daha dindar biriyle evlenmek ister tabi, saygı duyarım hayat stili bana uymayan birini zaten ben istemem. Herkes kendi benzeriyle evlenmeli bence de. Yalan isi bu yüzden saçmalık, eninde sonunda gercekler ortaya çıkıyor, yalan soylenen taraf da mağdur duruma düşüyor. Konudaki kadın da pesinen istemem demiş, din veya baska sebeplerden dolayı istemiyorsa da istemiyordur bitti

Boşanın bence de.
Uygun değilsiniz çünkü.
Haftada 1 alkolü bağımlılık sanmanız falan da çok uç.
Örneğin çoğu evde her sabah her akşam çay demleniyor, kimse çay bağımlısı mısım çay kansızlık yapar diye şov yapmıyor.
Ben çay bağımlısıyım

evlilik gibi önemli bir kurum yalanlar üzerine kurulmamalı bence. Bir arkadaşım vardı eşi hassasiyetlerini gayet iyi biliyordu evlenmeden önce ama arkadaşıma hiç anlatmamış. Adamın eve sürekli sarhoş gelmesi, eş ailesine anlatınca hiçbir şey olmamış gibi kahve yap ayılır diyip gevşek sözleri duymuştu. Eşiniz ya en baştan söyleyecekti ya da şimdi söylediği gibi yaşamak zorunda.

Anlamadım bu kadar net anlamış olsaydım zaten bu evlilik olmazdı evinde viski bardagiyla dolaşmıyor zaten annesi muhafazakar annesinin evinde yapmıyor bunları çok kez gittim tabiki yoktu öyle bisey

Arkadaşın da kaldığın da ben nereden bilebilirim nadir kalıyordu o zamanlar veya bana ben evdeyim diyordu 7 /24 gözetleme imkanı kimsenin yok kaldı ki kaç yaşında insanlarız kontrol altında nasıl tutabilirim yapacak olan insanı size neyi enteresan geldi bende onu anlamadım açıkçası
dediğim gibi kalabalık ve muhafazakar sülalede büyüdüm evinde içebilen 100 kuzenimden belki 3 tanesidir ama belki 50 tanesi da başka ortamlarda içer (bunların bazısının karıları "ayy benim kocam camiden eve evden camiye asla ağzına sürmez"
pozundadır (sanki biz cemaziyüevvelden beri bilmiyoruz gibi) bazısı kabul etmiştir, oralar çok değişik.

ve ben de kimin nerede içtiğini bilirim yani söylemesine gerek yok azcık yol yordam ortam biliyorsanız, fark edersiniz.
kaldı ki benimki kuzen, arkadaş vs. Siz evlenmişsiniz bu adamla. Anlamamış olmanız enteresan geldi...bana enteresan gelmesi önemli değil, siz dikkat edin bundan sonra da benzer şeyler yaşamayın....

kontrol altında tabii ki tutamazsınız, ben 2 yetişkin insanın ilişki sürecinde birbirinden haberdar olmasından bahsediyorum. Kaldı ki siz benden yaş yaş küçüksünüzdür, sizin döneminiz her an herşeyin fotograflarla vs. paylaşıldığı, sürekli etkileşim olan bir dönem (ben sosyal medya kullanmayan bir insanım mesela)

Konu sahibesi yazmiş işte, adam ozel gunlerde tek tük içerim diye yalan uydurmuş. Adam ailesiyle yaşıyordur ya da konu sahibesinin gelecegi gunlerde evde şise bulundurmuyordur. Evli olmadığı birine 7/24 nasıl takip etsin🙄🙄 Ayni eve girince yalan soylediği ortaya çıkmış işte. Konu sahibesi icki sevmiyor , bu yuzden de net sormus adam da yalan söylemiş. Adamin sözüne guvenmek suc mu oluyor?
adamın sözüne güvenmiş olmasını anlıyorum
elbetteki insan sevdiğine güvenir. güvenmek ister

ama bizim erkekler evlenene kadar ne kadar boş keseden sallıyor iyi biliyoruz
bu kadar hassas idiyse bu konuda sözüne güvenmeyip biraz daha dikkatli olsaydı iyi olurdu

şimdi boşanması mantıklı olan zaten bunu da ilerisi için söylüyorum yoksa erkeklere kalsa ohoo lafta hepsi kral. bi kuru söze güvenirse ve bu kadar da keskin beklentileri varsa çok üzerler bu kızı.

Bu arada alkolizmle alakali yanlis bir algi var onuda tecrubelerime dayanarak duzeltmek isterim, alkolizm her gun icmekle alakali degildir, ya da kullanilan alkol turu, ağırlığı, gramaji, alkol orani vs bunlarla hic alakasi yoktur.

Alkolizm tedavisi goren akrabalarim ve tanidiklarim vesilesiyle ogrendigim ve gözlemledigim sudur, alkolizm evresine gecildigi zaman insan ne kadar alkol tuketirse tuketsin sarhosluk yasamiyor. Yani mesela benim babam alkol tüketen biri ayda 2-3 sefer icer ama 2 bira icer, dokundu der uyur.

Mesela rahmetli amcam alkolikti, sabahtan rakiyla acardi gozlerini, oglen hafif olsun diye birayla devam eder, arada birkac bardak cay icer, daha sonrasinda rakiyla geceyi kapatirdi ve sarhosluk yasamazdi, evet sen sakrak neseli bir adama dönüşürdü ama atiyorum ayağa kalktığında sendelemezdi ya da agzi yuzu dagilmazdi, kelimeleri karistirmazdi, uyku duzeni bozulmazdi. Baska bir akrabam yine alkolizm tedavisi gordu, o gunde 10-12 birayi (dark) rahatlikla icer cıvık bir adama dönüşür ama o kadar, istese mesela rahatlikla araç kullanır (kamu spotu: alkolluyken arac kullanmayin) yani alkolizmde mesele tam olarak alkolun vucuda artik etki etmemesi su kadar etkisiz bir icecege donusmesi (Tabiki ic organlara verdigi zarari kastetmiyorum burada disaridan gozlemledigimiz sarhosluk halinden soz ediyorum).

Alkolizm tedavisi de zaten alkolun etkisinin sifirlanmasi uzerine kurulu bir tedavi sekli, tedavi goren kisiye bir hap baslaniyor ve o hap alkolle birlikte alındığı zaman ciddi bas donmesi, bulanti, kusma, bilinc bulanikligi gibi etkiler gosterip, kisiye alkolun zararlarını tekrar hatirlatip birakmasini sagliyor.

Ailemde alkolizm tedavisi goren ve gormeyen alkolikler oldugu icin birinci elden gözlemlerimi. yazdim, ailemdeki alkoliklerin tamami vefat etti, kimisi tedaviden yillar sonra, kimisi halen alkolikken tedavi gormeden vefat etti, hepsi de cekirdek ailelerine cok çektirdi.
Teyzemin eşi alkolik her gün bira içiyor o da hatta Bakırköy’de yatarak tedavi de gördü ama bir süre sonra tekrar başladı.
Bildiğin sarhoş oluyor.
Altına falan yapıyor yani ciddi sıkıntılı bir tip.
Kendini kaybediyor.

Teyzemin eşi alkolik her gün bira içiyor o da hatta Bakırköy’de yatarak tedavi de gördü ama bir süre sonra tekrar başladı.
Bildiğin sarhoş oluyor.
Altına falan yapıyor yani ciddi sıkıntılı bir tip.
Kendini kaybediyor.

Bizim ailede tedavi gorupte başarılı bir sekilde uzaklasmayan kimse olmadı (3 kisi tedavi gordu), usttede yazdigim gibi bizimkiler artik duyarsizlardi, icip ortaligi dagitan eden hic olmazdi, normal hayatlarına sanki su icmis kadar normal sekilde devam ederlerdi. Misal su an birini daha tedaviye ikna etmeye calisiyoruz, o da ayni sekilde gunde 20'den fazla bira tukettigi oluyor (ki cok agir hastaliklari mevcut) ben bir kere gozlerinin kizardigini dahi görmedim kendisinin, alkolun ona tek etkisi egosunun artmasi ve çetesinin dusmesi mesela.

Teyzenizin esine benzer durumda alkolik bir flortum olmustu, 1 hafta flort ettik ancak 2 ayda yakami kurtarabilmistim, o iki ayda canimdan bezdirmisti, travma kaldi bende, zaten kendisi de alkolden tiksinme sebebimdir. Allah teyzenizi kurtarsin tez vakitte insallah 🤲

Adam zaten haftada 1 alkol tüketiyor diye alkol bağımlısı mı yapıştırdın gerçekten?
Benim babam haftasonlari keyfine içiyor diye annemde cok rahatsız olmustu alkolden. Babamınkı bagımlılıgı degil keyfine iciyor kendi söylüyordu. Anneme dedim zaten sen biliyordun 42 sene oldu evlilikleri. Zamanında boşanma eşiğinden döndüler.

Hazır sizin çocuğunuz yokmuş ayrılın adamın karakteri bu bi ömür böyle katlanamam diyorsanız. Onu değiştirmeye çalışma bir iki yalandan şey yapar gene eski haline döner.

Bu süreçte bin kez düşün bir kez karar verin ondan sonra eşinizi karşısına alıp konuşun.

Eşiniz sizinle evlenmeden önce söylemediği için bu durumda eşinizde hatalı buldum.

Son düzenleme:
Alkol konusunda sizi haklı buldum. Bağımlılıgını bılemeyız. Ama 70 lıgı bıtırmesı fln hiç normal bı ıcıs deıl. Mıllet 2 kadeh içer bırakır. Parasıda dayanıyor demekkı. Alkol harıc dıger konularda evlılıkte nasılsınız.

Esinizin alkolik oldugunu dusunmuyorum. Ben eslerin evlendikten sonrada keyif aldiklari seyleri devam ettirebilmeleri gerektigini dusunuyorum. Evlendik diye zevklerimizden vazgecmemeliyiz bence. Esiniz hafta 1 veya 2 icmekten keyif aliyor demek. Siz evde icmesine izin vermiyorsaniz bir sekilde disariya yonlendirmis oluyorsunuz. Evet siz rahatsiz oluyorsunuz kendinizce haklisiniz da ama adami degistirmeye calismak bu. Evlenmeden once alkol tuketmeyen biri de degilmis. Hassasiyetiniz varsa keske hic alkol tuketmeyen biriyle evlenseydiniz. Bu durumda orta yolu bulmak icin alan tanimak bence mantikli olacaktir.

iyi de nasıl kandırmış?

Başkası almasa g.tüne don almayı akil edemeyen erkeklerin viski için ayrı bardak alacağını düşünmen çok duygulandırdı 🥲

Başkası almasa g.tüne don almayı akil edemeyen erkeklerin viski için ayrı bardak alacağını düşünmen çok duygulandırdı 🥲

Aaaa Benim bir erkek arkadasim içkiyi oldukca severdi ve evinde ayri bir içki dolabi vardi icinde her türlü alkole ayri ayri bardaklari ve estetik görünen alkol şişelerinden filan oluşuyordu ve oldukça düzenli temizdi. 😁 Türk değildi ama olsun erkek sonucta 😁

ahaha
bu da bir bakış açısı tabi, evime şarabı ve onu içmek için ilk kadehleri de erkek arkadaşım aldığı için olabilir. (ben eve içki almıyorum, aramam)

bilemedim benim etrafımda içkiyi keyif olarak içen erkeklerin hepsinin içki ve kadeh büfesi/rafı bişeysi var - ha ama muhafazakar rolü kesip masa altından kaçak içerek büyüyenlerin yok tabi.

Yalnız siz de namaza evlendikten sonra başlamışsınız. Dindar olun veya olmayın beni ilgilendirmez ben inançlı değilim. Eşiniz de muhafazakar namazında niyazında biriyle evlenmek istemeyebilirdi. Siz kendisine söylediniz mi evlenince ben namaza başlayacağım diye? 70'lik koca viskiyi 3 günde bitirip hemen gidip yenisini alıyor mu yoksa denk gelirse mi tekrar alıyor? Eve sokmuyorum ne demek orası sadece sizin eviniz mi?

Eniştemi görseniz benim kocam içmiyormuş dersiniz. Her gün ama her gün içer. Ekmek alır gibi düzenli içkisini alır, içer. Gece yarısı herkesi uyandırır kalkın sohbet edin benimle der, ne dediğini anlayamazsın, konuşamaz ağzı yüzü yamulur. Adama su verirsin rakı zanneder sek mi bu der. Bence de eşiniz alkolik değil, yani ben çok daha ağırını gördüm.

Kimseyi değişmeye zorlayamazsınız, ortak paydada buluşamıyorsanız işinize gelmiyorsa boşanırsınız. İkiniz de evlendikten sonra davranış değiştirmişsiniz. Ayrıca özel günlerde nadir de olsa alkol aldığını biliyormuşsunuz, size söylemiş. O zaman niye şimdi böyle ama ileride alkolik olur diye düşünmediniz de evlendiniz? O risk hep vardı.

Ben sana hak verdim. Mutsuz olduğun evliliği neden sürdüresin. Eşin bağımlı onu söyleyeyim. 3 günde bir büyük şişe bitiren, sadece alkol için arkadaşta kalan, içmek için an kollayan biri alkoliktir. Benim babam 1 birayla başlayıp siroz oldu. Parayla seni terbiye! Etmeye çalışması da iğrenç zaten. Çocukta yokken biran önce kurtul. Bıraktım derse de asla inanma onun tedavi olması gerek.

Alkolik bir kaç tanıdığım olmuştu 3 günde bir değil her gün litrelerce alkol tüketiyorlardı kahvaltıya alkolle başlayıp sızana kadar içiyorlardı vs vs., yani eşinizin alkolik değil de alkolü sevdiğini bundan zevk aldığını düşünüyorum. Bunu size evlenmeden önce söylememesi çok büyük sıkıntı, yalanla dolanla başlayan evlilikten zaten hayır gelmez, siz de karşı olduğunuz şeye ömür boyu katlanmak zorunda değilsiniz ve bu durumda doğru karar vermişsiniz gibi görünüyor, her şey gönlünüzce olsun.

Back
X