Din anlamında Konu baslagi alkol konusunda çok ayrı demiştim farkındaysanız ayrıca ben 5 vakit namazini kılan biriyim dini boyutuna girmedim ve o boyuta gelmedim henüz yani anlayacağınız o boyuta da gelirsen çıkılmaz bir tufanın içinde olacağım
o konuya burada gelmeyelim zaten de güzel kardeşim
eşiniz sadece özel günlerde dedi, siz de OK dediniz ama 5 vakit namazlısınız...
e bu baştan olmazmış ki zaten
1.si adam öyle dedi diye otomatik o öyle olmuyor. bu yüzden insanlar çıkıyor, nişanlanıyor. bi tanıyor birbirini.
siz direkt düğün mü yaptınız? öyle dedi de siz hiç mi tartmadınız ölçmediniz? yani ya siz ölçme tarma konusuda ve kendinizi bilme konusunda sıkıntılısınız ya da adam gerçekten (yalan dememiş) evlenmeden önce bu kadar içmiyordu (bu kadar içmese bile sizin büyük takıntınız var alkole baştan hiç kalkışmayacaktınız)
bir de şey lafınız çok ilginç "kolayca içecek arkdaşlar buluyor, inanamazsınız" filan demişsiniz.
nesine inanamadınız ki bunun? içki ortamı (içen) erkeklerin en kolay gittiği, kaynaştığı, uyumlu olduğu ortamdır. birbirinden alakasız 100 erkek koy bi odaya, içiyorlarsa 99 tanesi sabaha kadar arkadaş olur.
sizin hiç mi alkolle ortamla alakalı fikriniz yoktu?
bakın ben de epey geç yaşa kadar içmedim, gençken içilen bira filan gibi şeyleri sevmiyorum hiç, kokusu midemi kaldırıyor, merakım da yoktu. sülalem de muhafazakardı (genel olarak mesela kadınların içki içtiği bir ortam hiç yoktu) çok heves de etmedim. bir de geniş ailede, komşularda filan içki içenler hep saçmalardı hiç "normal" içki ortamı yoktu. sonra yetişkin hayatımda normal içki ortamı gördüm ben.
ama 5 vakit namazlı (düzenli namaz kıldığım yıllarım var çooook eskiden) olma kararım/pratiğim baki olsa ve o şekilde evlensem (eğitimsiz, cahil, kocasının dediklerini, yaşadığı köyü filan amentü bilecek bir kadın olmadığım için) içen vs. adam tercih etmezdim. çünkü ne gerek var böyle farklarla mutlu olmaya çalışmaya? olamazsınız ki içki sizin için öcüüü bişey.
2. konu da şu ki
adam da sizi parayla terbiye etmeye filan çalışmış
ohoooo yani. bu alkolden çok büyük soun benim için mesela.
sanırım siz muhafazakar, hanım hanımcık ama eğitimli tam evlenilesi (!) kadın olarak evlenilmişsiniz. bakmış biraz dik çıkıyorsunuz parayla filan ezmeye çalışmış. yani adam da yüksek ihtimalle muhafazakar aileden geliyor, kadınların içmediği, büyük kısmının çalışmadığı vs.
adam seküler dünya insanı olsa zaten baştan evlenmezdiniz gibi. aynı mahalledeniz diye düşünmüşsünüz sanıyorum ama görüldüğü üzere değilsiniz...