Alkalen reflü gastrit ( safra reflusu)

Nasıl oldunuz bana da alkalen reflü ve dedi safrax ilaç verdiler ne yapmam lazım
Merhabalar bana bildirim gelmediği için yazamadım . Açıkçası unuttum gitti ağrısı da bitti :) ama şöyle yumurtayı asla eskisi gibi yemiyorum kahve çok azaldı . Bunları haftada bir iki yiyorum . Tatlı filan yemezsen cidden yediklerine dikkat edersen iyi geliyor bence . Ben de muzlu tahin yedim bir süre . Ama tahin de yağlı olunca o da zarar verir de bıraktım . Zararları şeylerle yumurta kahve filan kesince cidden mide ağrısı da gitti. Zaten bende çok fazla yoktu ağrı. Ama endoskopi filan olmadım henüz iki sene daha geçsin öyle yaptıracağım. İlaç filan kullanmıyorum hiç içmedim . Unutun bence takmayın geçiyor valla.

Selam! Konu başlığını verdiğim hastalıkla başa çıkmaya çalışıyorum. Dört buçuk yıldır gastrit reflü rahatsızlığı ile uğraşıyorum. 3 kez endoskopi ye girdim . En son 2 ay önce tekrar endoskopi yapıldı. Bu seferki sonuç safra reflusu ve bundan kaynaklı gastrit oluşumu çıktı. Son 6 aydır bir fiil ilaç kullanıyorum sindirim düzenleyiciler şuruplar mide koruyucular.. şimdi ek olarak safra sulandırıcı kar... Yeme içmeye hep dikkat ettim daha da ediyorum az yiyiyorum sık sık vs... Ama ne ilaçlar ne bu dikkat edisler keisn çözüm olmuyor. Artık psikolojim bozuldu ne yesem agricakmis gibi geliyor. Çünkü bazen su bile içsem ağrı başlıyor ve bu başlayınca bir kaç gün hız kesmeden devam eden bir ağrı...
İzmir de yaşıyorum bu rahatsızlıktan muzdarip olanınız veya çevresinde olanınız var mı? Onerebileceginiz bir baska doktor var mı? Yaşayıp çözüm bulaniniz var mı?
Evet beyin sürekli orayı düşünüyor sanki acıktım mı bulandım mı ağrıdı mı vs vs kefir içmeye başladım bugün yağlı zaten öyle çok yemiyorum ben özellikle sabahları kötü oluyorum yemek yiyesim gelmiyor zorla yiyorum 3-5 parça bişey sizde de bulantı oluyormuydu
Neler yaptınız ben de aynen öyleyim bir türlü geçmeyen mide yanmam var ne sabah ne akşam ne öğle bütün hayatım zehir oldu

Back