Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu mesajı yazdıktan sonra kredi kartı borçlarımı sıfırladım 62 bin tlydi. Ve hiç alışveriş yapmadıBen de öyle asıl almam gerekenler kalıyor ama saçma sapan şeyler alıyorum parfüm takıntım var. Her ay en az 1 tane alıyorum. 10 bin bi parfüme veriyorum mesela ama gram altın almak zor geliyor. Offff cidden.
Oo süper.Bu mesajı yazdıktan sonra kredi kartı borçlarımı sıfırladım 62 bin tlydi. Ve hiç alışveriş yapmadı
Nasıl yapıyorsunuz hanımlar ben de artık yoruldum.Kredi kartıma gidiyor tüm param ne yapacağımı nasıl bi yola koyacağım.Her ay bi şey çıkıyor bi bakıyorum kredi kartı uçmuş düşemiyorBu mesajı yazdıktan sonra kredi kartı borçlarımı sıfırladım 62 bin tlydi. Ve hiç alışveriş yapmadı
Maaş promosyonu yattı direkt yatırdık. Biz 2 senedir ciddi borç ödüyoruz. Artık ben de yoruldum. 15 bin ticket yatıyor onunla ev alışverişini yapıyorum. Hamileyim diye kıyafet almıyorum. Şuan birikim yapamıyorum ama borç yok. Kredi kartını temassıza ve internete kapattım ben. Her aldığım şeyi yazıyorumNasıl yapıyorsunuz hanımlar ben de artık yoruldum.Kredi kartıma gidiyor tüm param ne yapacağımı nasıl bi yola koyacağım.Her ay bi şey çıkıyor bi bakıyorum kredi kartı uçmuş düşemiyor
Bir de 10 dakika kuralı diye bir şey öğrendim. Bir şey almak isteyince ya da tam alacağımızda, bunu 10 dakika sonra alacağım diyecekmişiz. 10 dakika sonra o şeyi alma isteğimiz bitiyormuş, ihtiyacımız olmadığına karar veriyormuşuz. Bu bende işe yaradı gerçekten. Geçen çanta alacaktım. 10 dakika sonra hiç de ihtiyacım olmadığına karar verdimKredi kartımdan yakıt, sigara, araç mtv ödemesi, araç sigorta kasko bedeli haricinde kullanmıyorum.
İnternette alışveriş yaptığım üç beş parça için sanal kartım var sanal karta limit tanımlıyorum ve tanımladığım limiti harcadığım zaman hemen nakit hesaptan ödeyip kapatıyorum. Böylece nakit hesabımdaki para azaldığında mutsuzluk hissediyorum,
Genellikle maaşım yatar yatmaz maaşımın birikim miktarını ödemelerden önce ayırıyorum. Kalan para ile ödemeleri yapıyorum. Kalan para ile de haftalık bütçe çıkartıyorum. Çıkarttığım bütçeyi de genellikle günlük faiz veren serbest hesapta bekletiyorum yada günlük satabildiğim bir fonda bekletiyorum. Harcamam gerektiği zaman fon bozmam gerekiyor. Dolayısı ile anında alışveriş yapamadığım için alacağım şeyi gerçekten almak isteyip istemediğimi sorguluyorum. Bu da parayı kredi kartımın kontrolünde değil tamamen benim kontrolümde tutuyor.
Birikim yapamıyorum asla sadece borcum varsa ödüyorum böyle 1 senelik araba borcuna girdim araba değiştirmek istiyordum birikim yoktu arabayı sattık maaş promosyonları vardı 600 kredi çektik ödendi ama o kredi borcunu birikim yapamıyoruz illa ya tatil çıkıyor ya başka bir şey. Ben iyi giyinmeyi vs seviyorum parfüm çanta takıntım var. Daha önce iki kere bir kere kriptoda bir kere borsada kayıp yaşadık. Kocamla bu konuda engel var. Eskiden maaşlar düşüktü böyle olunca anı yaşayalım dedik. Yine evimiz arabamız var ama aile desteği altınlarla oldu. Altın borcu ödedik ama altın birikimi yapamıyoruz. Borçsa sırtımızda yük hissedip alıyoruz. Bes bile yok. Şimdi de ben işten çıkacağım bebek olacak yine birikim hayal.Merhaba Kızlar,
Valla ben nasıl yapıyorum onları anlatabilirim ama öncelikle başlamak için 1 tane bile olsa mutlaka gram altın alın bi kenara koyun o bile sizi gazlayacaktır. Çünkü insan biriktirdikçe biriktirme isteği artıyor. Kenarda bir birikim olması insana dehşet güvence veriyor.
Ayrıca gelir getirisi olan bir birikim dehşet bir haz veriyor mesela fon aldığınızda günlük 1 lira bile artsa keyif veriyor insana..
Bu arada birikimlerimizi birleştirdik eşimle, aracımız bugün satıldı satılıkta bekliyorduk. Geçenlerde yine satışa çıkardık falan satılmamıştı kalmıştı. Şimdi satıldı şükür.. Araçtan gelen parayı hemen hesabıma geçer geçmez serbest hesaba çektim günlük faiz getiriyor. Alacağımız arabayı sipariş verdik. Vekaletname için 1492 tl verdim. Serbest hesap faizinden gelen para noter parasını karşılar..
Eski aracın sigorta kasko poliçesini hemen iptal ettirdim oradan da 3 iş gününde iade gelecek paramız.
Perşembe günü kaç lira eksiğimiz kalacak, ve sigorta kasko bedeli karta ne kadar çekeceğiz hiç bilmiyoruz. Yarın da altınları bozdururuz muhtemelen, orada da ne kadar biriktirdiğimizi tam bilmiyoruz. Ama ilaç gibi oldu.. Darısı sizlerinde başına arkadaşlar.
Biriktirmeye başladığınız da bir şeyler o kadar kolay geliyor ki.. çünkü bir şey almak için birikiminizin olması muhteşem bir güven veriyor insana..
bu şu anlama gelmiyor, hiç para harcamıyorum, cimriyim.. Hayır tam aksine bir şeye ihtiyacım var ise, değeceğine inanıyorsam harcıyorum.
Örnek mesela her ay aynamın önünde duracak bir 10.000 Tl parfüm şişesine vereceğime, kapımın önünde duran arabaya veririm daha iyi. hiç parfüm almam değil mevzuda alırım ama birini bitirdiğim zaman ihtiyacım olduğunda alırım. O zaman daha pahalı olması önemli değil. İhtiyacımda almam önemli. Çünkü almadığım para ile birikim yapabilirim.
Umarım sizlerde bir an önce bize ait olmayan paraları eksiden harcama alışkanlığınızı azaltırsınız (Kredi Kartı)
Ben bes'e en düşükten girdim. Yüksek olsa 'o parayı bese vereceğime dolar alırım' vs derim de, çok az olunca gözüme görünmüyor. 10 yıl dolunca çıkmayı düşünüyorum.Birikim yapamıyorum asla sadece borcum varsa ödüyorum böyle 1 senelik araba borcuna girdim araba değiştirmek istiyordum birikim yoktu arabayı sattık maaş promosyonları vardı 600 kredi çektik ödendi ama o kredi borcunu birikim yapamıyoruz illa ya tatil çıkıyor ya başka bir şey. Ben iyi giyinmeyi vs seviyorum parfüm çanta takıntım var. Daha önce iki kere bir kere kriptoda bir kere borsada kayıp yaşadık. Kocamla bu konuda engel var. Eskiden maaşlar düşüktü böyle olunca anı yaşayalım dedik. Yine evimiz arabamız var ama aile desteği altınlarla oldu. Altın borcu ödedik ama altın birikimi yapamıyoruz. Borçsa sırtımızda yük hissedip alıyoruz. Bes bile yok. Şimdi de ben işten çıkacağım bebek olacak yine birikim hayal.
Normalde 25 bin civarı gelen kart borcum, geçen ay 15 geldi, bu ay daha da az olacak muhtemelen. Gerçekten işe yaradı bu sınırlamabu grup tam da bana göreymiş.. ben de kredi kartı ekstremi düşürmeye çalışıyorum bu aralar.
ben de az önce kontrol ettim en son 25 bin gelmiş, şu an 16 bindeNormalde 25 bin civarı gelen kart borcum, geçen ay 15 geldi, bu ay daha da az olacak muhtemelen. Gerçekten işe yaradı bu sınırlama
Ajda geçen sene dedem 2 tane hediye almıştı ben de 2 tane aldım toplam 100 bin ödedik sadece 20 bin arttı bozdurursam 120 bin tl o da yatırım değil bence kazanmamış yani ve sevmiyorum takmayı. Min %40 olsa iyi. Sadece enflasyona koruyor. 400 tlden aldığım altın borcunu 2000 de ödedimBen bes'e en düşükten girdim. Yüksek olsa 'o parayı bese vereceğime dolar alırım' vs derim de, çok az olunca gözüme görünmüyor. 10 yıl dolunca çıkmayı düşünüyorum.
Birikim yapmak gerçekten zor, borç olunca bir şekilde ödeniyor. Birikimi ajda bilezik olarak yapmaya başladım. Göze görününce daha bi gaza geliyorum![]()
Hayırlı olsun yeni grubunuza bende katılmak isterim.Hepimize bol kazançlar bereketli yatırımlar diliyorum.Alışverişi ve gereksiz harcamalarımı olabildiğince sınırlayıp, birikim yapmak istiyorum. Evde kendi kendime yapsam fire veririm mutlaka. O yüzden buraya yazıp, daha da motive olmak istiyorum. Hedeflerim:
- Elimdeki ürünler tamamen bitmeden yenisini almamak (büyük bir indirim denk gelirse alırım)
- Eşyalarda ve ev düzeninde sadeleşmeye gitmek
- Kullanmadığım kaliteli ürünleri yakın çevreme vermek, eskisi gitmeden yenisini almamak (kilo aldığım için giyemediğim onlarca marka kıyafet var)
- Az kullandığım kredi kartının borcunu bitirip kapatmak
- Zamansız ürünler almak
- Artırdığım paralarla altın birikimi yapmak
- Uzun vadede elimdeki birikimim ve yeni birikimleri ekleyerek araba veya ev almak
Alışveriş sınırlamasına 25 ocak 2025 tarihinde başladım. O tarihten beri;
1200 liralık ıslak mendil ve bebek bezi
965 liralık pijama ve iç çamaşırı alışverişi yaptım.
Hedefim şubat ayı içinde 2 ajda bilezik almak.
Hayırlı, bereketli, helal kazançlarımız olsun inşallah.