- 19 Şubat 2021
- 5.098
- 12.499
- 198
- 38
- Konu Sahibi ikierkekannesi03
-
Evet tabi ki benim dusuncem, herkes kendi dusuncesiyle katiliyor hayata
Yaninizda olmadigim icin kisa yazmaya calistiginizi, bu yuzden yanlis anlasilacak seyler yazdiginizi bilmem mumkun degil. Bu yuzden sadece yazida ojuduklarimi degerlendirdim. Tek bir yazi dogru degerlendirme icin yetse zaten size uzmandan destek alin demezdim, benim degerlendirmeme gore hareket edin derdim. Siz bir yazi ile durumu anlattiniz, gelen oneriler de bu yazi ile ilgili olacak ve kimse yasaminiza bir yazi araciligiyla hakim olarak cevap veremez. Bunun surpriz olmamasi gerekir aslinda.
Cocugunuzun sizi ne kadar cok sevdigini anlatan ornekler vermissiniz ama kati kuralci olsaniz da dayakci olsaniz da farketmez cocuklar annelerini severler. Siz kendinizi elestirmeye kapali gorunuyorsunuz cok uzgunum. Meslegi birakip cocuklariniza bakma fedakarligi gostermeniz hatasiz ebeveynlik yapacaginiz anlamina gelmez. Yaptiklarinizi anneliginizin kaniti olarak algilamamalisiniz. Ben bu konularda baskasina tavsiyeler verme konumuna sahibim ama hatasiz bir ebeveyn ben de degilim. Ebeveynler hata yapabilir. En iyisini yapmaya calisanlar da hata yapabilir. En kritik hatalari hatasiz oldugunu dusunenler yapar.
Diğer çocugunuz kaç yaşında
Hiç yabancı biriyle yalnız kaldı mı
Bi seferliğine affediyorum mu dediniz orayı anlayamadımArakadaşlar 39 aylık bir oğlum var . 24 aylik tuvalete gitmeyi öğrendi cok şükür. Bu güne kadar hicbir sorunumuz yoktu. 3 gün önce sabah kalktığımda oğlumun yatağında oturduğunu farkettim. Normalde uyanır uyanmaz gelir beni gıdıklar öper ama bu sefer gelmedi. Malesef anne ciş yaptım dedi. Hicbir sekilde kızmadım. Ve carsafini esofmanini birlikte makineye attik. Bunu bir seferlige afediyorum. Hade tuvalete gidelim sen de ailen gibi tuvalete gidiyorsun bu mukkemel birşey. Ve kendisi anne söz bir daha yapmiyacam dedi. Diger gun kalktığında daha kotu birşeyle karşılaştım. Çiş ve kaka yapmıştı. Ilk başta şaşkınlığımi koruyamadim. Ama sonrasinda tamam annecim bunlari temizleyelim dedim. (Ogluma tuvalet egitimi verdigimden bu yana sadece ilk baslarda bir defa ciş kaçırmıştır. Temiz bir cocuk . 2 yasindan beri çatal ve kaşık kullanarak yemek yer. Parmak boyama resim boyama ,sayi saymaca,kovaya top atma,renk bulmaca,....gibi oyunlar günlük aktivitelerimizdir. )Daha sonrasinda o gün günlük aktivitelerimizin bazılarını yapmak istemedigimk söyledim. Çünkü üzüldüğümü söyledim. Ve ona resim çizerek tuvalete gitmemiz gerektigi ile ilgili bir resim çizdim anlattim. Anne söz veriyorum yapmiyacam diye. Gece olunca saat 3 te kaldırdım lavaboya götürdüm . Fakat hicbirsey yapmadi. Bu sabah yine ciş yapmiş esofmanina yatağına değil. Ne yapmalıyım. Nasil bir yol izlemeliyim?sizce
Bir kereliğine affediyorum derken?
Suç mu işledi oğlunuz?
Bazı aktı aktiviteleri de yapmayarak cezalandırmayı seçtiğinize göre büyük bir suç olmalı.
Allah aşkına çenenizi tutup her şeyi makinaya atacaksınız, çocuğu duşa alacaksınız.
Bu kadar ya, ders falan vermenizi gerektiren bir şey değil yani.
Kendinizi sakinlestirmek icin bir kereligine affediyorum dediniz icinizden. Bunun maksimum bir kerelegine affedilebilecek bir hata oldugunu mu dusunuyorsunuz gercekten?
Duzelttiginiz sekliyle soruyorum zaten. Cocugunuza demediniz tamam, kendinize dediniz. Kendinize diyecek kadar onemli miydi bu mesele yani, onu soruyorum.Aciklama yaptim bu konuda yeterince yanliş yazmışım dedim en bastan .
Duzelttiginiz sekliyle soruyorum zaten. Cocugunuza demediniz tamam, kendinize dediniz. Kendinize diyecek kadar onemli miydi bu mesele yani, onu soruyorum.
Altına kaçırmasından daha önemli bir konu var bence 1.Mukemmel bı anneyim ve benim çocuğum mukemmmel olmalı kafasindasiniz bunu kabul etmesenizde böyle.2.bu çocuk durup dururken yapmıyor emin olun altında yatan sebebi araştırmalısınız üstelik kaka da yapmış ciddi anlamda uzman birinden destek alın.
Tayinimız dolayısıyla farklı bı sehire geldik ve kızım 4 yasinda altına kaçırmaya başladı bı iki üç derken hemen bı psikologa gittik ve kızımla oyun eşliğinde sohbet etti sonra bizimle konuştu.Asla hiç bir tepki vermeyin şuan size kızgın onu alıştığı çevreden ayırdığınız için dedi ve her altına kacirmasinda hadi temizlenelim hiç sorun değil diyin başka bişi söylemeyin dedi ve bu görüşmeden sonra bir kez kaçırdı birdaha hiç yapmadı.
Birazcık çocuğunuzun yaşıtlarından olgun olduğunu düşünmek yerine onun henüz çok küçük olduğunu kabullenip bı yardım alın lütfen..
Bir seferliğine affediyorum mi? Harika bir yaklaşım, tebrikler!
Rahatsız olduğu birşey olabilir eğer değiştirme şansınız varsa değiştirin bence siz hiç birşey sormayın neden die yada böyle güzel die fikrinizi söylemeyin belki kendi anlatır gerçekten bisiden korkmussaBunu dusunuyoruz kesinlikle. Fakat az once dikkat ettigim bir durum oldu yataginin yerini degistirmemi istedi .
Bir sefer oldu . Normal gunluk hayatina devam et .demekOğlum yaşıtlarına göre bazi seylerin daha bilincinde. Annecim soz veriyorum yapmayacam sorun degil deyip kahvalti hazırlarım. Ve her zamanki gulusmelerimiz sabah oyunlarimiz devam eder.
Neyi eksik mesela? Hangi kelimeyi ekleyince düzelecek bu cümle? Bu tanrı yaklaşımıyla daha çok ağlarsınız.Bunu yazdiktan hemen sonra silip duzeltmeye calistim olmadi eksik yazilmiş ve yanlis olmus
Neyi eksik mesela? Hangi kelimeyi ekleyince düzelecek bu cümle? Bu tanrı yaklaşımıyla daha çok ağlarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?