- 8 Ağustos 2021
- 66
- 1
- 6
- 28
- Konu Sahibi ikierkekannesi03
-
Hiç bişey söylemeseniz mi acaba? Resimlerle falan da anlatmayın biz iyi bişey yaptığı ızı zannediyoruz oysaki çocuklara çok tekrar etmek ters tepiyor. Bunun yanı sıra bu çocuk izlediği bişeyden mi korktu, bi yabancıyla hiç yalnız kaldımı, korktuğu bi olay yada çok üzüleceği bişey oldumu?Arakadaşlar 39 aylık bir oğlum var . 24 aylik tuvalete gitmeyi öğrendi cok şükür. Bu güne kadar hicbir sorunumuz yoktu. 3 gün önce sabah kalktığımda oğlumun yatağında oturduğunu farkettim. Normalde uyanır uyanmaz gelir beni gıdıklar öper ama bu sefer gelmedi. Malesef anne ciş yaptım dedi. Hicbir sekilde kızmadım. Ve carsafini esofmanini birlikte makineye attik. Bunu bir seferlige afediyorum. Hade tuvalete gidelim sen de ailen gibi tuvalete gidiyorsun bu mukkemel birşey. Ve kendisi anne söz bir daha yapmiyacam dedi. Diger gun kalktığında daha kotu birşeyle karşılaştım. Çiş ve kaka yapmıştı. Ilk başta şaşkınlığımi koruyamadim. Ama sonrasinda tamam annecim bunlari temizleyelim dedim. (Ogluma tuvalet egitimi verdigimden bu yana sadece ilk baslarda bir defa ciş kaçırmıştır. Temiz bir cocuk . 2 yasindan beri çatal ve kaşık kullanarak yemek yer. Parmak boyama resim boyama ,sayi saymaca,kovaya top atma,renk bulmaca,....gibi oyunlar günlük aktivitelerimizdir. )Daha sonrasinda o gün günlük aktivitelerimizin bazılarını yapmak istemedigimk söyledim. Çünkü üzüldüğümü söyledim. Ve ona resim çizerek tuvalete gitmemiz gerektigi ile ilgili bir resim çizdim anlattim. Anne söz veriyorum yapmiyacam diye. Gece olunca saat 3 te kaldırdım lavaboya götürdüm . Fakat hicbirsey yapmadi. Bu sabah yine ciş yapmiş esofmanina yatağına değil. Ne yapmalıyım. Nasil bir yol izlemeliyim?sizce
Hiç bişey söylemeseniz mi acaba? Resimlerle falan da anlatmayın biz iyi bişey yaptığı ızı zannediyoruz oysaki çocuklara çok tekrar etmek ters tepiyor. Bunun yanı sıra bu çocuk izlediği bişeyden mi korktu, bi yabancıyla hiç yalnız kaldımı, korktuğu bi olay yada çok üzüleceği bişey oldumu?
bunu ifade edecek birşey kullanmayın gün içinde çünkü daha önce yokmuş psikolojık yada üşütme gibi olaylardan olabilir umarım olmaz ama bırdaha oldugunda tepkisiz bir sekılde yatagını toparlayıp devam edin daha devam ederse bi çocuk dr görüşün derim
Ay 39 ay ne ya Allah aşkına Yaşını söyleyin artık wala sacmaladiniz.Ben 468 aylığım desem ne düşünürsünüz.Ayni şey yani.Konuyu okuyamıyorum bile su 36 ay 48 ayliklardan artık
Çocukların gelişimi ay ay takip edildiği için bu şekilde konuşuluyor. İlkokula başlama yaşı bile aylık söyleniyor.Ay 39 ay ne ya Allah aşkına Yaşını söyleyin artık wala sacmaladiniz.Ben 468 aylığım desem ne düşünürsünüz.Ayni şey yani.Konuyu okuyamıyorum bile su 36 ay 48 ayliklardan artık
Bunu bir seferligine affediyorum diyerek suclamissiniz çocuğu. Gün içinde bu konu ile ilgili hiç konuşmayın, yorum yapmayın. Yanında birilerine falan anlatmayın. Sadece küçük tuvaletini yapsa usutmustur belki diyeceğim ama. Diğeri de olunca bir şeyden korkmuş olabilir mi diye düşündüm. Ya da hayatındaki bir değişikliğe tepki de olabilir.
Dikkate alacamBunu bir seferligine affediyorum diyerek suclamissiniz çocuğu. Gün içinde bu konu ile ilgili hiç konuşmayın, yorum yapmayın. Yanında birilerine falan anlatmayın. Sadece küçük tuvaletini yapsa usutmustur belki diyeceğim ama. Diğeri de olunca bir şeyden korkmuş olabilir mi diye düşündüm. Ya da hayatındaki bir değişikliğe tepki de olabilir.
ogluma affediyorum degil. Kendime bir seferligine afeddiyorum diye ama bu onun duyacagi swkilds degil mallesef. Ama ikinci gün dışında bu konu hakkında konuşmadık. Kimsenin yanında konuşmam bu konuları . Eşime bile anlatmadım oğlumun yanında asla. Bilmiyorum neyden veya nasil korktu gözlemliyorum gun icinde farketmiyecek sekilde. Bakalim
Kendime bi seferliğine afediyorum ne demek
-bunu bir seferligine affediyorumArakadaşlar 39 aylık bir oğlum var . 24 aylik tuvalete gitmeyi öğrendi cok şükür. Bu güne kadar hicbir sorunumuz yoktu. 3 gün önce sabah kalktığımda oğlumun yatağında oturduğunu farkettim. Normalde uyanır uyanmaz gelir beni gıdıklar öper ama bu sefer gelmedi. Malesef anne ciş yaptım dedi. Hicbir sekilde kızmadım. Ve carsafini esofmanini birlikte makineye attik. Bunu bir seferlige afediyorum. Hade tuvalete gidelim sen de ailen gibi tuvalete gidiyorsun bu mukkemel birşey. Ve kendisi anne söz bir daha yapmiyacam dedi. Diger gun kalktığında daha kotu birşeyle karşılaştım. Çiş ve kaka yapmıştı. Ilk başta şaşkınlığımi koruyamadim. Ama sonrasinda tamam annecim bunlari temizleyelim dedim. (Ogluma tuvalet egitimi verdigimden bu yana sadece ilk baslarda bir defa ciş kaçırmıştır. Temiz bir cocuk . 2 yasindan beri çatal ve kaşık kullanarak yemek yer. Parmak boyama resim boyama ,sayi saymaca,kovaya top atma,renk bulmaca,....gibi oyunlar günlük aktivitelerimizdir. )Daha sonrasinda o gün günlük aktivitelerimizin bazılarını yapmak istemedigimk söyledim. Çünkü üzüldüğümü söyledim. Ve ona resim çizerek tuvalete gitmemiz gerektigi ile ilgili bir resim çizdim anlattim. Anne söz veriyorum yapmiyacam diye. Gece olunca saat 3 te kaldırdım lavaboya götürdüm . Fakat hicbirsey yapmadi. Bu sabah yine ciş yapmiş esofmanina yatağına değil. Ne yapmalıyım. Nasil bir yol izlemeliyim?sizce
-bunu bir seferligine affediyorum
-gunluk aktiviteleri yapmadik, cunku uzgun oldugumu soyledim
Cocuga resmen pasif agresif tepkiler vermissiniz ve kendinizi ideal anne falan mi saniyorsunuz
Evet tabi ki benim dusuncem, herkes kendi dusuncesiyle katiliyor hayataKati bir anne olduğumu düşünmüyorum. Evimizde düşündüğünüz gibi kurallar yok. Az once resim yapmak istedi benimle yaptik yüzümü boyamak istediğini soyledi ve boyadık eglendik. Ikinci gun üzgün oldugumu dememde haklısınız. Aktivitelerden sadece parmak oyununu oynamadik sonrasında anladim ve oglumdan ozur diledim uzun uzun yazmamak için. Dışarı çıkarken kumlarla oynariz yani hic hir sekilde kural koymam ve koyamam. Bu durumun benden kaynaklandigini soylemeniz cidden sasilir bir durum ben uzun uzadiya yazmadim. Iki evladim var ve onlari güzel yetirstirdigimi düşünüyorum. Tabi bu sizin düşünceniz. Benim oglum benimle konusmayi sohbet etmeyi,oyun oynamayi,sarki soylemeyi,kek yapmayo,resim yapmayi,dans etmeyi, .... seviyor .Affediyorum konusmasina gelecek olursak . Orda belirttim ben (kendime ilk defa oldu bu durum sikinti yok) diye . Ama cocugumla konusurken yanimizda degilsiniz. Ben acele ile yazdim ve kisa yazmaya çalıştım sanırım eksik yazmamdan oluşan bir takım yanliş anlasilma oldu sorun değil. Ama kuralci bir anne olmak mi. Hemsire bir anneydim. Ara verdim bakici ile büyümelerini istemediğim icin. Bulundugum yerde aileler uzak bu yüzden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?