Alişkanlik mi oldu 😥ARTIK çözümlerim bitti ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ikierkekannesi03

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2021
66
1
6
28
Arakadaşlar 39 aylık bir oğlum var . 24 aylik tuvalete gitmeyi öğrendi cok şükür. Bu güne kadar hicbir sorunumuz yoktu. 3 gün önce sabah kalktığımda oğlumun yatağında oturduğunu farkettim. Normalde uyanır uyanmaz gelir beni gıdıklar öper ama bu sefer gelmedi. Malesef anne ciş yaptım dedi. Hicbir sekilde kızmadım. Ve carsafini esofmanini birlikte makineye attik. Bunu bir seferlige afediyorum. Hade tuvalete gidelim sen de ailen gibi tuvalete gidiyorsun bu mukkemel birşey. Ve kendisi anne söz bir daha yapmiyacam dedi. Diger gun kalktığında daha kotu birşeyle karşılaştım. Çiş ve kaka yapmıştı. Ilk başta şaşkınlığımi koruyamadim. Ama sonrasinda tamam annecim bunlari temizleyelim dedim. (Ogluma tuvalet egitimi verdigimden bu yana sadece ilk baslarda bir defa ciş kaçırmıştır. Temiz bir cocuk . 2 yasindan beri çatal ve kaşık kullanarak yemek yer. Parmak boyama resim boyama ,sayi saymaca,kovaya top atma,renk bulmaca,....gibi oyunlar günlük aktivitelerimizdir. )Daha sonrasinda o gün günlük aktivitelerimizin bazılarını yapmak istemedigimk söyledim. Çünkü üzüldüğümü söyledim. Ve ona resim çizerek tuvalete gitmemiz gerektigi ile ilgili bir resim çizdim anlattim. Anne söz veriyorum yapmiyacam diye. Gece olunca saat 3 te kaldırdım lavaboya götürdüm . Fakat hicbirsey yapmadi. Bu sabah yine ciş yapmiş esofmanina yatağına değil. Ne yapmalıyım. Nasil bir yol izlemeliyim?sizce

Hiç bişey söylemeseniz mi acaba? Resimlerle falan da anlatmayın biz iyi bişey yaptığı ızı zannediyoruz oysaki çocuklara çok tekrar etmek ters tepiyor. Bunun yanı sıra bu çocuk izlediği bişeyden mi korktu, bi yabancıyla hiç yalnız kaldımı, korktuğu bi olay yada çok üzüleceği bişey oldumu?

İnanin bir kere konustum . Ama kızmadım hicbir sekilde.Tv izlemeyi sevmiyor genelde . Izledigi tek cizgi film var o da niloya . O da en fazla 15 dk sıkılıyor. Anlamadim ki

bunu ifade edecek birşey kullanmayın gün içinde çünkü daha önce yokmuş psikolojık yada üşütme gibi olaylardan olabilir umarım olmaz ama bırdaha oldugunda tepkisiz bir sekılde yatagını toparlayıp devam edin daha devam ederse bi çocuk dr görüşün derim

Bugün tepkisiz kaldım . Normal günlük yaptığımız şeyleri yapıyoruz.bakalim tesekurler yorumunuz için

3 yaş 3 aylık . Bir de şunu sormak istiyorum. Hangi konuda saçmaladım . Anlamiş degilim. Sanirim sabahin sinirini birinde çıkarmak istediniz . Olsun onemli değil.
Ay 39 ay ne ya Allah aşkına Yaşını söyleyin artık wala sacmaladiniz.Ben 468 aylığım desem ne düşünürsünüz.Ayni şey yani.Konuyu okuyamıyorum bile su 36 ay 48 ayliklardan artık

Ay 39 ay ne ya Allah aşkına Yaşını söyleyin artık wala sacmaladiniz.Ben 468 aylığım desem ne düşünürsünüz.Ayni şey yani.Konuyu okuyamıyorum bile su 36 ay 48 ayliklardan artık
Çocukların gelişimi ay ay takip edildiği için bu şekilde konuşuluyor. İlkokula başlama yaşı bile aylık söyleniyor.

Bunu bir seferligine affediyorum diyerek suclamissiniz çocuğu. Gün içinde bu konu ile ilgili hiç konuşmayın, yorum yapmayın. Yanında birilerine falan anlatmayın. Sadece küçük tuvaletini yapsa usutmustur belki diyeceğim ama. Diğeri de olunca bir şeyden korkmuş olabilir mi diye düşündüm. Ya da hayatındaki bir değişikliğe tepki de olabilir.

ogluma affediyorum degil. Kendime bir seferligine afeddiyorum diye ama bu onun duyacagi swkilds degil mallesef. Ama ikinci gün dışında bu konu hakkında konuşmadık. Kimsenin yanında konuşmam bu konuları . Eşime bile anlatmadım oğlumun yanında asla. Bilmiyorum neyden veya nasil korktu gözlemliyorum gun icinde farketmiyecek sekilde. Bakalim

Yorumunuz için teşekürler
Dikkate alacam

Kendime bi seferliğine afediyorum ne demek

Bir sefer oldu . Normal gunluk hayatina devam et .demek Oğlum yaşıtlarına göre bazi seylerin daha bilincinde. Annecim soz veriyorum yapmayacam sorun degil deyip kahvalti hazırlarım. Ve her zamanki gulusmelerimiz sabah oyunlarimiz devam eder.
Kendime bi seferliğine afediyorum ne demek

Oglum sabah kalkinca annecim gunaydin . Der ve sariliriz. Yatakta biraz gidiklamaca . Sonrasinda annecim lavaboya gitmeliyim der ve gideriz. Yüzümüzü yikama zamani der yıkarız. Herseyin bilimcinde olan bir çocuk. Kahavaltida sucuk yemek isterse annecim kalmamiş istersen gidip alalim yada bugun sucuk yemiyelim diyorum. Annecim hersey var zaten sucuk yemesekte olur diyen bir çocuk. Tabi yaramazlik yaptigi arada bagirdigi zamanlar olur. Bu yuzden şaşkınlığım yorum yapan arakadaslara tesekur ederim iyi gunler

Biraz fazla katı ve kuralci bir anne olabilir misiniz? Tuvalet egitimi boyunca bir kere altina kacirmis masallah bu cok nadir rastlanan bir durum. Hayatinda ilk kez de altina kacirmis. Bir kereligine affediyorum konusmasini cok abartmissiniz boyle bir cocuk icin. Ne kadar kötü bir sey yaptiysam annem bunu affedilemez buldu ve bir kere daha bunu yaoma sansim yok stresi yuklenmis cocuk. Resim yaparak ne yapmasini istedigimi anlattim denissiniz. Bazi aktiviteleri uzgun oldugum icin yapmak istemedigimi soyledim demissiniz. Kibarca gaddar bir ceza vermissiniz bunu farketmeniz lazim. Surekli isteklerinizden, beklentilerinizden, uzuntulerinizden bahsetmeyin lutfen. Cocuga yuklediginiz duygusal yuku, stres yukunu tahmin edemezsiniz. Bazen hicbir sey olmamis gibi davranilir. Bir iki kaza oldu diye cocuga kör göze parmak seklinde sorunu anlatmak devasa bir sorunun var demektir. Sizin esnek olmayi ogrenmeniz lazim. Muhtemelen sizin tutumunuz cocugun tolere edebilecegi duzeyi astigi icin yasiyor bu kazalari. Cocugunuzun degil ama sizin esnek olmayi ogrenmek, kuralciligin dozunu ayarlamak icin uzman destegi almanizi oneriyorum. Konunun uzmani alarak soyluyorum.

Kati bir anne olduğumu düşünmüyorum. Evimizde düşündüğünüz gibi kurallar yok. Az once resim yapmak istedi benimle yaptik yüzümü boyamak istediğini soyledi ve boyadık eglendik. Ikinci gun üzgün oldugumu dememde haklısınız. Aktivitelerden sadece parmak oyununu oynamadik sonrasında anladim ve oglumdan ozur diledim uzun uzun yazmamak için. Dışarı çıkarken kumlarla oynariz yani hic hir sekilde kural koymam ve koyamam. Bu durumun benden kaynaklandigini soylemeniz cidden sasilir bir durum ben uzun uzadiya yazmadim. Iki evladim var ve onlari güzel yetirstirdigimi düşünüyorum. Tabi bu sizin düşünceniz. Benim oglum benimle konusmayi sohbet etmeyi,oyun oynamayi,sarki soylemeyi,kek yapmayo,resim yapmayi,dans etmeyi, .... seviyor .Affediyorum konusmasina gelecek olursak . Orda belirttim ben (kendime ilk defa oldu bu durum sikinti yok) diye . Ama cocugumla konusurken yanimizda degilsiniz. Ben acele ile yazdim ve kisa yazmaya çalıştım sanırım eksik yazmamdan oluşan bir takım yanliş anlasilma oldu sorun değil. Ama kuralci bir anne olmak mi. Hemsire bir anneydim. Ara verdim bakici ile büyümelerini istemediğim icin. Bulundugum yerde aileler uzak bu yüzden.

-bunu bir seferligine affediyorum
-gunluk aktiviteleri yapmadik, cunku uzgun oldugumu soyledim

Cocuga resmen pasif agresif tepkiler vermissiniz ve kendinizi ideal anne falan mi saniyorsunuz

Bunu bir seferligine affediyorum cocuguma soylemedim bunu yinelemek isterim. Yanlış yazmamdan gelen bir yazi. Bir sefer oldu ilk oldu sorun yok gunune devam et normal hayatina devam et bunu kendi icimde söyledim. Haklisiniz bu konuda . Sadece parmak boyama oyununu oynamadik inannin ceza niteliginde değil. Kitabimda okudugum kadariyla birden fazla tekrarlanirsa ona uzgun oldugunuzu ve kendinizden ornek vermelisiniz bazen konusarak yada bir resimle gulerek ve mutlu bir sekilde anlatmak . Yanliş olabilecegini anladim zaten bugun hic tepki vermedim. Hicbir sekilde . Ideal anne olma gibi bir dusuncem yok . Iyi bir anne olduğumu düşünüyorum
-bunu bir seferligine affediyorum
-gunluk aktiviteleri yapmadik, cunku uzgun oldugumu soyledim

Cocuga resmen pasif agresif tepkiler vermissiniz ve kendinizi ideal anne falan mi saniyorsunuz

Evet tabi ki benim dusuncem, herkes kendi dusuncesiyle katiliyor hayata

Yaninizda olmadigim icin kisa yazmaya calistiginizi, bu yuzden yanlis anlasilacak seyler yazdiginizi bilmem mumkun degil. Bu yuzden sadece yazida ojuduklarimi degerlendirdim. Tek bir yazi dogru degerlendirme icin yetse zaten size uzmandan destek alin demezdim, benim degerlendirmeme gore hareket edin derdim. Siz bir yazi ile durumu anlattiniz, gelen oneriler de bu yazi ile ilgili olacak ve kimse yasaminiza bir yazi araciligiyla hakim olarak cevap veremez. Bunun surpriz olmamasi gerekir aslinda.

Cocugunuzun sizi ne kadar cok sevdigini anlatan ornekler vermissiniz ama kati kuralci olsaniz da dayakci olsaniz da farketmez cocuklar annelerini severler. Siz kendinizi elestirmeye kapali gorunuyorsunuz cok uzgunum. Meslegi birakip cocuklariniza bakma fedakarligi gostermeniz hatasiz ebeveynlik yapacaginiz anlamina gelmez. Yaptiklarinizi anneliginizin kaniti olarak algilamamalisiniz. Ben bu konularda baskasina tavsiyeler verme konumuna sahibim ama hatasiz bir ebeveyn ben de degilim. Ebeveynler hata yapabilir. En iyisini yapmaya calisanlar da hata yapabilir. En kritik hatalari hatasiz oldugunu dusunenler yapar.

Bir kereliğine affediyorum derken?
Suç mu işledi oğlunuz?
Bazı aktı aktiviteleri de yapmayarak cezalandırmayı seçtiğinize göre büyük bir suç olmalı.

Allah aşkına çenenizi tutup her şeyi makinaya atacaksınız, çocuğu duşa alacaksınız.
Bu kadar ya, ders falan vermenizi gerektiren bir şey değil yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…