• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alişkanlik mi oldu 😥ARTIK çözümlerim bitti ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cocugunuz iki defa yatagina kacirdigi icin aliskanlik mi oldu diye sormaniz abarti geldi acikcasi. Artik cozumlerim bitti demissiniz, kusura bakmayin ama yaptiginiz seyler cozum degil. İcimden bi seferlik affediyorum dedim, uzuldum etkinlik yapmicam dedim, resim cizdim tuvalete gitmeyle ilgili vs. Uzgunum ama tepkileriniz tamamen yanlis. Cocuk defalarca soz veriyorum anne bi daha yapmicam demis. Ben cok uzuldum bu konuya ☹️

Diger yazan arkadaslarin onerilerine katilmakla birlikte, sebebi psikolojik degilse uyku oncesinde fazla sivi tuketimesinden kaynaklanmis olabilir mi, tuvalete yetisememis olabilir mi?

Konu sahibesi uyelik iptali yapmis, fakat belki disaridan okur veya bir baskasina faydali olabilir diye idrar kacirma sebepleriyle ilgili asagidaki alintiyi birakiyorum. (Acıbadem hastanesi)

Çocuklarda İdrar Kaçırmanın Nedenleri Nelerdir?

Gece altını ıslatan çocukların büyük bir grubu (%90-95'i) fizyolojik altını ıslatma grubunda toplanmaktadır. Bu çocukların gece uykuda mesane doluluğunu hissetmelerinin yetersiz, mesane kapasitelerinin küçük ve uyku derinliklerinin fazla olduğu bildirilmektedir. Altını ıslatan çocukların %2-3'ünden şeker hastalığı, böbrek hastalıkları, mesane hastalıkları gibi sorunlar saptanmaktadır.

Genetik nedenler önemli bir faktördür. Anne ve babadan birisinde altını ıslatma öyküsü varsa çocukta %45, ikisinde birden varsa %77 oranında altını ıslatma sorunu yaşanmaktadır.

Aşağıdaki Nedenlerden Biri ya da Daha Fazlası Bu Duruma Yol Açabilir

• Anne ya da babada idrar kaçırma sorunu olması
  • Çocuğun mesane kaslarının henüz olgunlaşmaması
  • Aşırı yorgunluk ya da yatmadan önce çok sıvı tüketme
  • Böbrek ve idrar yolunda yapısal problemler
  • Stres ve kaygı sorunları (Aile sorunları, ev ya da okul değiştirme, aileye yeni kardeş katılması ya da kardeş kıskançlığı gibi nedenlerle ilgi çekme isteği)
  • Duygusal sorunlar (Ebeveynlerin ilgisizliği ya da aşırı ilgisi, kazalar ya da yaşanılan şoklar)
  • Tuvalet eğitimi sırasında baskı görme
  • Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB)
  • Kabızlığın mesane üzerinde baskı yapması
  • Diyabet (Şeker hastalığı)
  • Uyku sırasında vücudun yeterli miktarda antidiüretik hormon (ADH) salgılamaması
  • Tıkayıcı uyku apnesi sendromu
  • Aşırı aktif mesane sendromu
  • Küçük mesane
  • Uykudayken mesanenin dolu olduğunu hissedememe
  • İdrar yolu enfeksiyonları

Ay 39 ay ne ya Allah aşkına Yaşını söyleyin artık wala sacmaladiniz.Ben 468 aylığım desem ne düşünürsünüz.Ayni şey yani.Konuyu okuyamıyorum bile su 36 ay 48 ayliklardan artık
Bende ,çocuklara anneciğim, babacığım kelimelerinden konuyu okuyamiyorum. Yahu o sizin anneniz değil,anne olan sizsiniz.artik çocuklara böyle seslenmeyin

Cocugunuz iki defa yatagina kacirdigi icin aliskanlik mi oldu diye sormaniz abarti geldi acikcasi. Artik cozumlerim bitti demissiniz, kusura bakmayin ama yaptiginiz seyler cozum degil. İcimden bi seferlik affediyorum dedim, uzuldum etkinlik yapmicam dedim, resim cizdim tuvalete gitmeyle ilgili vs. Uzgunum ama tepkileriniz tamamen yanlis. Cocuk defalarca soz veriyorum anne bi daha yapmicam demis. Ben cok uzuldum bu konuya ☹️

Diger yazan arkadaslarin onerilerine katilmakla birlikte, sebebi psikolojik degilse uyku oncesinde fazla sivi tuketimesinden kaynaklanmis olabilir mi, tuvalete yetisememis olabilir mi?
Ertesi gun de kaka kacirmis. Sorunun fizyolojik oldugunu zannetmiyorum ben, kaka kacirma ciddi bir sorun varligina isaret ediyor.

Bugune kadar hicbir kullanici hakkinda boyle dusunup ifade etmedim ama anne olur da disardan okursa diye yaziyorum ki okuduguna eminim bu tip karakterler kendileri hakkinda ne dusunuldugune cok deger verir ve mukemmel bir portre cizdiginden emin olmak ister. Uyelik iptali gibi fevri ve uc bir tepki verecek kadar buradaki yabancilari onemsemesinin baska aciklamasi olamaz zaten.

Cok uzgunum hanimefendi patolojik bir karakter oldugunuzu dusunuyorum. Narsizm hakkinda biraz okuma yapin, arastirin. Narsist ebeveynlerin cocuklarinin karakter gelisimi ile ilgili yayinlara ulasin. Hatasiz oldugunuzu dusunseniz de bir kac uzmana gorunun. Hepsi ayni noktalarda hata buluyorsa o hatayi kabul edin ve onerilerini uygulamak icin onlara bir sans verin. Cocuklariniz umarim huzurla buyur, mutlu yetiskinler olurlar.

Bende ,çocuklara anneciğim, babacığım kelimelerinden konuyu okuyamiyorum. Yahu o sizin anneniz değil,anne olan sizsiniz.artik çocuklara böyle seslenmeyin
burada annecim kelimesini çocuk kullanıyor, annesi çocuğa demiyor. yine de ben çocuğumun bana söylediklerini aktarsam yatağının yerini değiştirmemi istedi derim. bana nasıl kibar ve sevgi dolu konuştuğunu anlatmak ister gibi cümleyi uzatmam. neyse ölmüş zaten ben de vurmayayım.

Öncelikle üyelik iptal olmasının sebebi yazdığım yazıya eklentiden dolayı ikincisi ailemin içinde misiniz?çocuklarıma asla ve asla kural koymam asla . Narsist karakter tanımının ne demek olduğunu biliyorum ve sadece gülüyorum. Asla mukkemel anne değilim ve bunu diyemem. Yatağının yeri değiştikten evvelsi gün sonra doktora götürdük. Ve adenovirus olmus dedi buda çocukta kakasını kaçırmasına sebebiyet verir dedi. Sonrasında komşumuz aradı oğlunun günlerdir adenovirus olduğunu aslında oynarlarken oğluma geçtiğini öğrendim. Kaka yapması bitti ama ishal 15 günden fazla sürdü ilaç tedavisi derken atlattık ve buraya bakayım dedim . Telefon benim için zaman alan bir yer girmem fazla. Yazdıklarınızı okudum ve sadece susuyorum.
Ertesi gun de kaka kacirmis. Sorunun fizyolojik oldugunu zannetmiyorum ben, kaka kacirma ciddi bir sorun varligina isaret ediyor.

Bugune kadar hicbir kullanici hakkinda boyle dusunup ifade etmedim ama anne olur da disardan okursa diye yaziyorum ki okuduguna eminim bu tip karakterler kendileri hakkinda ne dusunuldugune cok deger verir ve mukemmel bir portre cizdiginden emin olmak ister. Uyelik iptali gibi fevri ve uc bir tepki verecek kadar buradaki yabancilari onemsemesinin baska aciklamasi olamaz zaten.

Cok uzgunum hanimefendi patolojik bir karakter oldugunuzu dusunuyorum. Narsizm hakkinda biraz okuma yapin, arastirin. Narsist ebeveynlerin cocuklarinin karakter gelisimi ile ilgili yayinlara ulasin. Hatasiz oldugunuzu dusunseniz de bir kac uzmana gorunun. Hepsi ayni noktalarda hata buluyorsa o hatayi kabul edin ve onerilerini uygulamak icin onlara bir sans verin. Cocuklariniz umarim huzurla buyur, mutlu yetiskinler olurlar.
Böyle insanlar derken karakterim hakkında iki yazıdan mi sonuç çıkardınız cidden yakın olsaydınız misafir ederdim sizi ......

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back