Alışamadım:(

beans

...
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
1.165
1.749
333
Bolu
Arkadaslar ben bu sene unıversıteye yenı basladım.

Yasadagım sehırdekı unıversıtenın puanları cok yuksek oldugu ıcın ıl dısında tercıh yapmak zorunda kalmıstım.

Orada özel bır yurtta 2 kısılık odada kalıyorum.
Daha önceden hıc tanımadıgım,huyunu suyunu hıc bılmedıgım ınsanlarla aynı catı altında yasıyorum.

Unıversıteyı okudugum yer kucuk ulasım zor,kaldıgım yurt problemlı.
Yurtta her gun ayrı bır aksıyon :|

Çok sıkılıyorum çok, nasıl alısıcam hıc bılmıyorum.
Ilk defa aılemden bu kadar uzaktayım.Duygusal bır ınsanım telefon gorusmelerınde aglamamak ıcın kendımı zor tutuyorum.

Bılıyorum kucuk bır kız cocugu degılım ama ailemı cok özlüyorum.Burası benı cok bunaltıyor.
Nasıl alısıcam ben soyleyın kızlar...

Yepyeni bir hayata başlıyorsun,kolay değil elbet!
Ama inan yerinde olmak isteyen milyonlarca genç var.
Sen orada çevre oluşturunca ister istemez alışacaksın oraya.
Belki de bir gün memleketine dönmemek için planlar yapacaksın.

küçük kız çocugu olmakla ilgisi yok ablam 30 yaşında hala annemi arar ağlar nerede okuyosun zamanla alışırsın biraz orda dayan kendine arkadaş edin huylarını iyi araştır iyi birinni bulur eve çıkarsın zamanla çözülecektir bu problemler :))

alışırsın canım biraz daha zaman geçsin de bakalım. problemsiz geçmezdi zaten illa bi aksilik çıkar bu gibi durumlarda ama nlarda halllur inşallah. aileni özlemen çok doğal bende çok özlemiştim duvarlar üzerime üzerime geliyordu şimdi özlediğim bile oluyr. hakkında hayırlı olsun eğitim hayatında başarılar :)

Bu yoldan ben de geçtim. Dediğin duygusallık krizlerini çok yaşadım.. Ama şöyle düşün hayatta her zaman ailen yanında olamaz doğanın kanunu bu.. Kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmek zorundasın canım. Hem bir kere özgürlüğün tadına varınca artık kendi dünyan oluşmuş oluyor. Ben de 2 kişilik odada kalmıştım şansıma da anormal insanlar denk gelmişti hep ve bizim yurtta da her gün olay olurdu :27: En güzel arkadaşlık ilişkilerini o zaman yaşadım, insanları orada tanıdım.. Hayatı öğrendim resmen orada. İnşallah senin şansına düzgün insanlar denk gelir, mutlu olursun :31:

Yasadagım sehırdekı unıversıtenın puanları cok yuksek oldugu ıcın ıl dısında tercıh yapmak zorunda kalmıstım.

Daha önceden hıc tanımadıgım,huyunu suyunu hıc bılmedıgım ınsanlarla aynı catı altında yasıyorum.

Ilk defa aılemden bu kadar uzaktayım.Duygusal bır ınsanım telefon gorusmelerınde aglamamak ıcın kendımı zor tutuyorum.

Bılıyorum kucuk bır kız cocugu degılım ama ailemı cok özlüyorum.Burası benı cok bunaltıyor.

üniversiteye ilk gittiğim zamanları hatırlattın bana.
mutsuzdum her telefonda boğazımda düğümlenirdi bişeyler konuşamaz ağlardım
devlet yurdunda altı kişilik odada kalıyordum ve hergün kavga gürültü oluyordu
ders çalışmak imkansızdı koca bi salonda oturacak yer dahi bulunmazdı
mescit lezbiyenlere mekan olmuştu çünkü yurtta tek boş yer orasıydı:43:utanç verici
içki içip sapıtanlar
hatta uyuşturucu kullananlar gördüm ilk kez
ailemden hiç ayrı kalmamıştım ve tüm bunlar beni fazlasıyla ürtükmüştü
kimseye güvenemiyordum
alışırsın diyorlardı
çoooooooooook düşünürdüm ALLAHIM nasıl alışırım derdim nasıl bitecek bu dört yıl
ilk dönem kabus gibiydi
sonra telefonda ağlamama aşamasına geçmiştim
ama yine mutsuzdum.
fakat sonra arkadaşlarım oldu.
o yurdu bile sevdim evet zorlandım mezuna olana dek ama sevdim yine de
her tür insan olduğunu ve oranın hayatın bi kopyası olduğunu anladım
dışarı da farklı değildi ordan sonuçta
ve ayaklarım üstünde durmayı iyi ve kötü farketmeyi
kötüden kendimi korumayı
ve hayatın ne kadar tuhaf bi yer olduğunu orda öğrendim.
alışacaksın......

Alışırsın canım merak etme..Yurttan memnun değilsen değiştir,eminim bir çok seçenek vardır. Bir de biraz sabret 1dönem sonra artık yeni olmayacaksın,arkadaşların çevren olacak..O zaman iyice alışır,hayatını düzenlersin.. :) İyidir tek olmak,kendi başının çaresine bakmayı öğrenirsin.. Çevren attıkça gezmekten yurda gidemezsin :)))

Başarılar :34:

canım elinden geleni yap gerekirse ortalamın yuksek tutabildiğin kadar yüksek tut geciş yaparsın umutsuz olma.

ve şanslısın ki özel yurtta kalıyorsun.
devlet yurtları berbat.
banyo hamam şeklinde tüm yurda açık saatlerce sıra beklersin duşa girmeden duş almış kadar olursun
tuvaletler berbat ve katın ortak kullanımına açık
odada altı kız...
yemekler şaplı:)
yemek bile yiyemezdik.
ramazan gelir oruç oruç bir kuyruk olur sanırsın bal baklava çıkıyor
açsın ramazan mecbur yiyorsun
ezan okunur saatler geçer hala kuyrktasındır:(
özel yurtta bu sorunlar olmaz.
4 sene kaldım ben o yurtta düşün bi kere.
şimdi özlüyorum hoş...
(arkadaşlarımı ve o ortamı özlüyorum
gece kalkıp kahve yapmayı ve alt ranzadakini zorla uyandırıp sevgiliyle geçirilen günü anlatmayı,
kısır partilerimizi
iskambil falları açmayı
sabah arkadaşlarım tarafından zorla uyandırılmayı
kışları beraber kar topu oynamayı
kantinde minicik tvye bakıP yaprak dökümündeki ali rıza amcaya üzülmeyi
terasta sigara içip şarkı söylemeyi
şebnem ferah gelecek diye odadakilere günlerce şebnem dinleterek azar işitmeyi
konsere gitmek içn elli kere giyinip soyunmayı
birbirimize fön çekerken "ben sana iyi çektim sen bana çekemedin"diye bağrışmayı
benden 10 kg fazla arkadaşa ödünç verdiğim tişörtün deforme olup dolabıma konmasını ve tüküreyim tişörte ne adiymiş diye gülmeyi
yurdun kamelyalarında oturup dedikodu yapmayı
hasta olunca kızların zorla içirdiği iğrenç çabuk çorbaları
ÖZLÜYORUUUUUUUUUUUUUUUUUUM

Başlangıçlar her zaman ağırdır. Her zaman sorunlu başlar ve birçok insan hele ki ailesinden uzun süre ayrı kalmamış kişiler daha çok sorun yaşarlar. Ama atlatılmayacak dert değil :)

Ben de devlet yurdunda kalanlardanım beş sene ailemden ayrı. İlk başta çok zor olmuştu ama sadece 6 ay kadar :) Sonra herşey yerli yerine oturdu. Peki nasıl oturdu diye sorarsan, kendime aslında ne kadar mutlu olduğumu ve beş yıl burada kalacağıma göre mutlu olmak da zorunda olduğumu aşıladım.:) Ki sen yine özel yurtta iki kişilik odada kalıyormuşsun.
Devlet yurtlarının halini gördün mü bilmiyorum ama parası olan kaçmaya çalışıyordu ki ben o parası olanlar grubuna dahil değildim. Dolayısıyla alışmak zorundaydım.
Bilmediğim 8 kişiyle aynı odada, herkesin düzeni kendince farklı, tuvaletler ortak, banyolar ortak, çalışma odası bile ortak, düşünsene 30 40 kişiyle aynı ortamda bulduğun masaya oturarak ders çalışmak. Ki ben kendime ait masa olmadan ders çalışamayan bir insandım.
Yataklar pis, oda küçük...
Ohoo saysam bitmez..

Ama bir o kadar da güzel yanları vardı, ki bunları yavaş yavaş fark etmeye başladım. Hayata karşı tek başıma savaşabildiğimi fark ettiğimde anladım...

Sen de kendi kendine orada okuyacağını, en azından bir çok öğrenciye göre şanslı yanların olduğunu, geriye sadece biraz bocalayıp alışması kaldığını tekrar edersen ve kısa bir süre sonra geçeceğine odaklarsan kendini eminim atlatırsın...

Dilerim başarırsın, bol arkadaş edinmeye bak.

Sevgiler

Son düzenleme:
Kızlar desteklerınız ıcın cok tesekurler.

Okulum Duzcenın kucuk bır yerleskesınde kalıyor.Duzce unıversıtesınde 4 yıllık bır bolume basladım.

Yurttakı kızların genelı ıyı,oda arkadasımda uysal bır kız anlasıyoruz.Bırkac tane daha anlastıgım bellı bır grup kız var.
Oda arkadasım ve yurttan baska bır arkadasımızla onumuzdekı sene eve cıkmayı dusunuyoruz.

Kızlar sorun arkadas sorunu asla degıl o konuda rahatım.

Sorun yurtta vadedılen rahatlıgın olmaması. Her saat bası servıs var dedıler.Asla oyle bır sey yok dersten cıkıp hemen yurta gecemıyoruz.Hemen hemen 1 saate yakın bazı arkadasların dersten cıkmasını beklıyoruz.Yanı bızı bırakıpda donebılırler aynı bolumu okuyan yurttan bır suru arkadasım var.Kalabalıgız yanı servısın kalkmaması ıcın hıcbır neden yok.Ustelık okulla yurt arası mesafe o kadar uzakda degıl.

Kızıyorum cok kızıyorum cunku o kadar ballandıra ballandıra anlattılar kı yurtlarını bende teredut etmeden kayıt oldum.

Sımdı cok pısmanım yemekler cok kotu,ılgı alakada sıfır.

Son düzenleme:
Kızlar desteklerınız ıcın cok tesekurler.

Okulum Duzcenın kucuk bır yerleskesınde kalıyor.Duzce unıversıtesınde 4 yıllık bır bolume basladım.

Yurttakı kızların genelı ıyı,oda arkadasımda uysal bır kız anlasıyoruz.Bırkac tane daha anlastıgım bellı bır grup kız var.
Oda arkadasım ve yurttan baska bır arkadasımızla onumuzdekı sene eve cıkmayı dusunuyoruz.

Kızlar sorun arkadas sorunu asla degıl o konuda rahatım.

Sorun yurtta vadedılen rahatlıgın olmaması. Her saat bası servıs var dedıler.Asla oyle bır sey yok dersten cıkıp hemen yurta gecemıyoruz.Hemen hemen 1 saate yakın bazı arkadasların dersten cıkmasını beklıyoruz.Yanı bızı bırakıpda donebılırler aynı bolumu okuyan yurttan bır suru arkadasım var.Kalabalıgız yanı servısın kalkmaması ıcın hıcbır neden yok.Ustelık okulla yurt arası mesafe o kadar uzakda degıl.

Kızıyorum cok kızıyorum cunku o kadar ballandıra ballandıra anlattılar kı yurtlarını bende teredut etmeden kayıt oldum.

Sımdı cok pısmanım yemekler cok kotu,ılgı alakada sıfır.

servis saat başı demişler 1 aat arkadaşların dersten çıkmasını bekliyoruz yazmışsınız.yani saat başı olmuyor mu?
yemeklere gelince annenizin yaptığı gibi asla olamaz zaten.kötü olacaktır normal.
ilgi alaka demişsin zaten onu hiç anlamadım.
ah aaaah
devlet yurdu hususunda ilk sayfada yazdıklarımı okumadnız galiba
siz şanslısınız pek çok anlamda iki kişilik oda ne demek ya bizim için sadece bu biel mükemmel bişey olurdu.
ortama alışmaya bakın.bulunduğunuz noktanın değerini bilin

İlk yılında alışamaman normal, ben ikinci senem olduğu halde ve gittiğim yer yarı memleketim olduğu halde (bide anneannemde kalıyorum) alışamadım.. O yüzden yurtta olmanın kıymetini bil.. Eğer lisans okuyorsan hayli hayli alışırsın, önlisans okuyorsan sadece 2 yıl orda duracaksın. :34:

servis saat başı demişler 1 aat arkadaşların dersten çıkmasını bekliyoruz yazmışsınız.yani saat başı olmuyor mu?
yemeklere gelince annenizin yaptığı gibi asla olamaz zaten.kötü olacaktır normal.
ilgi alaka demişsin zaten onu hiç anlamadım.
ah aaaah
devlet yurdu hususunda ilk sayfada yazdıklarımı okumadnız galiba
siz şanslısınız pek çok anlamda iki kişilik oda ne demek ya bizim için sadece bu biel mükemmel bişey olurdu.
ortama alışmaya bakın.bulunduğunuz noktanın değerini bilin
Evet bıze kayıt olurken ulaşım konusunda hıcbır sorun yasamayacagımızı soyledıler.
Saat başı servıs yok.
Bazı arkadaşların dersten cıkmasını mecbur beklıyoruz.
Bır saat ne demek bunun kışı var soğuğu var.Ustelık servıs bır-ıkı kısı oldugu zaman da kalkmıyor.
Yazdıklarınızı okudum merak etmeyın.
Ilgı alaka dıyorum cunku hastalansak guya ozel arabasıyla bırakacalarını soyledıler.Ama servısı kacıran bır kızı yurt sahıbının X kız gezdırıyor demesınler dıye gecenın 11.30 da almaya gıtmedıgını bılırım.Kızlar geldıgınde perısandı ıkı kısıydıler cok mu zordu gıdıp almak.

Yemek konusunda haklısınız.
Annmemın yemeklerı gıbı olmasını asla beklemıyorum.Ama daha özenlı olabılırler.

Back
X