• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alıntılar...

Kafka'dan bir kaç alıntı..

Düz bir yolda yürüyor olsaydın, tüm ilerleme isteğine rağmen hala gerisin geriye gitseydin, o zaman bu çaresiz bir durum olurdu; ama sen dik, senin de aşağıdan gördüğün gibi dik bir yamacı tırmandığına göre, adımlarının geriye doğru kayması, bulunduğun yerin durumundan ileri gelebilir, o zaman da umutsuzluğa kapılmana gerek yoktur.

ınsanın belli başlı iki günahı vardır, öbürleri bunlardan çıkar: Sabırsızlık ve tembellik. Sabırsız oldukları için Cennet’ten kovuldular, tembelliklerinden geri dönemiyorlar. Ama belki de belli başlı sadece bir günahları var: Sabırsızlık. Sabırsızlıklarından ötürü kovulmuşlardı, sabırsızlıklarından ötürü geri dönemiyorlar.

Evinden çıkman gerekmez. Masandan kalkma ve dinle. Hatta dinleme, yalnızca bekle. Hatta bekleme bile, kesinlikle sessiz ve yalnız ol. Dünya, maskesini düşüresin diye, gelip kendini sunacaktır sana, başka türlü olamaz; kendinden geçmiş bir halde eğilecektir önünde."

Sayısız sığınak vardır, ancak kurtuluş yolu tektir; ama kurtuluş olasılıkları yine de sığınaklar kadar çoktur.
Bir hedef var, ama yol yok, bizim yol dediğimiz şey bir duraksamadır.

Farkında olmalı insan... Bir damlacık sudan nasıl yaratıldığını farketmeli; daracık anne karnına sığarken dünyaya neden sığamadığını ve en sonunda bir metre karelik yere nasıl sığmak zorunda kalacağını farketmeli..

Can Yücel.

Farkında olmalı insan... Bir damlacık sudan nasıl yaratıldığını farketmeli; daracık anne karnına sığarken dünyaya neden sığamadığını ve en sonunda bir metre karelik yere nasıl sığmak zorunda kalacağını farketmeli..

Can Yücel.

of of of nasil bi nasihat

tarjamy arkadasim , bi ara kafkayi analim opuyorumnanaktan

Bence de canım analım,Kafka çok sevdiğim bir yazardır,kendine has bir karamsarlığı var bunu seviyorum :utangac:

Biraz da Sylvia Plath yazayım :)

--Bir şeyin öldüğünü ve özgür olduğunu düşünürsün, sonra onu içine çöreklenmiş sana gülümserken bulursun.

--Boyunayım
ama enine olmayı tercih ederdim.
Ben kökünü toprağa batırmış bir ağaç değilim
Taşları ve o ana sevgisini emen
Bu yüzden büyüyemiyorum parlak yapraklara her nisan..

--Bir firtina kusunu sevmeliydim senin yerine
Bahar gelince gokyuzunu basarlar hic degilse
Yumuyorum gozlerimi yiklip oluyor dunya
(Kafamin icinde yarattim seni galiba)...

sana nasıl bulsam, nasıl bilsem

nasıl etsem nasıl yapsam da

meydanlarda bağırsam

sokakbaşlarında sazımı çalsam

anlatsam şu kiraz mevsiminin

para kazanmak mevsimi değil

sevişme vakti olduğunu

Sait Faik Abasıyanık

Şu dünyadaki çatışma, önyargı ve husumetlerin çoğu dilden kaynaklanır. Sen sen ol, kelimelere fazla takılma. Aşk diyarında dil zaten hükmünü yitirir. Âşık dilsiz olur...

Elif Şafak -Aşk

Can Yücel.

gerçekten harika şutarafagitti

" öğrendiklerini saat gibi yanında taşi ama saati olduğunu göstermek isteyen insanlar gibi ikide bir ortaya çıkarma. asla her saat başi öten saat kulelerine benzeme. sadece, biri sana sorduğunda saati söyle."

Seni bağırabilsem seni,
Dipsiz kuyulara,
Akan yıldıza,
Bir kibrit çöpüne varana,
Okyanusun en ıssız dalgasına
Düşmüş bir kibrit çöpüne.

Yitirmiş tılsımını ilk sevmelerin,
Yitirmiş öpücükleri,
Payı yok, apansız inen akşamlardan,
Bir kadeh, bir cıgara, dalıp gidene,
Seni anlatabilsem seni...
Yokluğun, Cehennemin öbür adıdır
Üşüyorum, kapama gözlerini...

Ahmed ARİF

faniyim fani olanı istemem...
Acizim aciz olanı istemem....
Ruhumu rahmana teslim eyledim gayr istemem...
Isterim fakat bir yar-ı baki isterim...
Zerreyim fakat bir şems-i sermet isterim...
Hiç ender hiçim fakat bu mevcudatı birden isterim.

[/ı]

faniyim fani olanı istemem...
Acizim aciz olanı istemem....
Ruhumu rahmana teslim eyledim gayr istemem...
Isterim fakat bir yar-ı baki isterim...
Zerreyim fakat bir şems-i sermet isterim...
Hiç ender hiçim fakat bu mevcudatı birden isterim.

[/ı]

divan edebiyati okumayi cok severim
bunu anladim ..bazen daha agir edebi terimler oluyor onlari cözmek, daha sonra yine karsilasitiginda o kelimeyi tanimak inanilmaz keyifli...

kim demiş haram nedir bilmez Hayyam ?
ben haramı , helali karıştırmam
seninle içtiğim şarap helaldir
sensiz içtiğim su bile haram..

Her vedanın ardında bir bekleyeni vardır kimsenin bilmediği
Ve her gözyaşının altında bir dua kimsenin duymadığı
Çevir gökyüzüne başını.
Bakma arkana!
Daha sert basa basa, daha güçlü!
Anlat bu kara şehrin yollarına ak adımlarınla!
Gitmek yenilmek değil kazanmak da!
Gitmek gitmektir işte.
Hepsi bu.

Back