- 3 Şubat 2010
- 11.305
- 5.506
Tutar konusunda ki bilgilendirmeniz icin tesekkurler .Kızlar selam öncelikle,
Ben 2007 den beri yurt dışından alışveriş yapıyorum. Konu çok güzel olmuş zaman içerisinde bende katkı yaparım. Öncelikle konuda gördüğüm çok önemli bir hatayı düzeltmek istiyorum.
Gümrük kanununa göre 75€ ya kadar yapacağınız alışverişler vergisizdir. 75€ - 1500€ arası alışverişlerinizde ürününüz gümrüğe takılır ve %20 vergi ödersiniz.
Parfüm getirmek malesef yasak... 2012 de yasakladılar o zamana kadar neler almadım ki... Telefon ve elektronik sigara getirmek te yasak. Gümrüğe takılır ve geri gönderirler. Ama getirtmek için çeşitli yöntemleri var.
Şimdilik bu kadar benden.. Görüşmek üzere.
Tutar konusunda ki bilgilendirmeniz icin tesekkurler .
Ben geçen sene krem siparişi verdim maalesef gümrük teslim etmedi , kozmetik yasak dediler ve geri gönderdiler
75€ altı koliler gümrükte açılıp kontrol ediliyor mu peki ?
Reklamlar"indirimindibii" sitesinde kullanmadığımız ürünleri de satabiliyoruz, markalarda çok uygun satılıyor
sapsik58 Konunun uzerinden epey zaman gecmis ama bir sey sormak istiyorum.
Bu siteden siparis verdigimizde ve urun kargolandiginda kargoyu takip edebiliyor muyuz? Elimize hangi kargoyla ulasiyor.
Kargo hicbir sekilde takip edilemiyor diye okudum bir yerde. Bu durumda kargo geldiginde evde bulunmazsak ne olacak?
Evet dunya telasindan baya aksattik buralari
Tabi ben o zaman icinde yuzden fazla urun daha getirtmisimdir yine ayni siteden( ve baska sitelerden)
Cevap veriyim soruna.
Hayir takip edemiyosun kargoyu.
Urunlerin fiyati piyasanin altinda oldugundan bu luks yok her dukkanda varken. Bi eksi yani bu olsa gerek.
Yuzeysel olarak 4/5 asamali kargo bilgileri var ama. Mesela " siparisiniz bize ulasti, siparis kargolandi, siparis ucakta, siparis sizin ulkenize giris ypti" vs diye.
Ama biyeri arayip soramazsin " urunum su an nerde bi bakabilirmisiniz " diye.
Bazen bende evde olmuyorum.
Urunleri toplu halde yollamadiklari icin( sitese farkli farkli saticilar var birbirinden bagimsiz) zaten 80% posta kutusundan icine iceri atiliyor. Ufak bi paket oluyor bi cogu. Bazen elim kadar buyuklugunde.
Bu paketler plastik gri bi naylonun icinde oluyor, uzernde sizin adresiniz ve ingilizcede pakerin icerigi, ornegin " headband" ( yurt disi kargo oldugu icin gecislerde takilmamak adina olsa gerek, tehlikeli bi icerik yok icinde biliniz adina).
Bazen buyuk kargo geldginde evde olmadigimda oldu. O zmn kargoyu en yakin ptt postasina birakiyorlar( ben hollandada kaliyorum tekrar belirtiyim, Turkiyede nasil oluyor bilgi veremiycem).
Yada yan komsuya birakiyorlar paketimi.
Aksam gelince bi kagit buluyorum " evde yoktunuz paketinizi su numarali komsuya teslik ettik" diye.
Bi kac kere paketim elime ulasmadi. Ama 300 siparis verdiysem bu 3/4 kere oldu.
O zmn saticiya " hala elime gecmedi" diye mesaj yolladim. Satici bana parami iade etti. Hatta bi kac kere "paketim hala elime ulasmadi cok uzadi' mesajimin ardindan parami geri aldim, ve bi kac gune o paketim yinede evime ulasti. Bedavaya urun sahibi oldum.
Aliexpressten 1 dolara bi urun al mesela, kurallari ogrenmis olursun. Yuksek meblaglarla bu ise koyulmak akil isi degil.
Cok tesekkur ederim. Bir yerde China Post ile gonderilen kargolarin takip edildigini okudum ne kadar dogru bilmiyorum.
Ben de ayni sekilde dusuk meblali bir sey siparis edip deneyimlemeyi dusunuyorum :)
Tabi ki. Saticilae ayri ayri. Bizim N11 falan gibi sanirim.Evet o bahsettigim 4/5 asamali bilgiden haric size bi urun koduda veriyorlar. Urunu siparis verince hemen ardindan bi mesaj ' urununuzu yolladik, su linkten takip edebilirsiniz" diye. Ama bazende dusuk fiyatli bi urunu siparis verince o ayni mesaj soyle oluyor " 5/10 dolarin altindaki urunler icin takip linki vermiyoruz, siz yinede bi sorn olursa bize ulasmaktan kacinmayin, her zaman yardimci olmaya calisirz" diye.
Aliexpresse bi baslayan daha birakamiyor benden soylemesi. Akliniza toptan satis fiyalari gelsin. Zaten bi cok magazada gordugum urunler tamda burdan geliyor. Made in china yazan her urun..
Sonra diyorum " aaa aliexpressten almislar bu urn bana tanidik geldi, orda fiyati kacmis bi bakiyim". Ve 95% hep tercihim aliexpress oluyor. Cunku cidden daha ucuz.
Simdi bazen duyuyoruz " aliexpresste kaziklandim" diye. Benimde 1 sefer basima geldi. Ama bu aliexpressin cop oldugunu soylemiyor. Burdaki dogru cumle " aliexpresste bi satici tarafindan kaziklandim". Yani tum aliexpress suclu olamaz. Saticilar bagimsiz.
Tabi ki. Saticilae ayri ayri. Bizim N11 falan gibi sanirim.
Bugun bir deneme alosverisi yapicam. Bakalim elime ulasacak mi veya ne kadar surede ulasacak.
Aslinda uzun suredir aklimda bu siteyi kullanmak ama cekindim acikcasi.
N11 tanidik gelmedi bana. Turkiyeden pek bilgim yok. Dogrudur dedigin.
Ilk siparis icin yapman gereken.
1. Bi uyelik ac. Tr diline cevir
2..Dolar olan fiyatlari tl ye degistir. Tl ile oduyceksin sanirim( pcden girdiginde bunu sag ust koseden yapiyosun.
3. Arama motoruna bi urun ismi yaz, turkceyide buluyor sorun degil( mesela sac tokasi).
3. Bursuru satici var dedigim gibi, ayni urunu binbir satici satiyor. Binbir farkli fiyatla. O yuzden arama motorunun yakinlarinda " siralama" diye bi secenek olmasi gerek. Uzerine basinca " en dusuk fiyattan yuksegine dogru" gib bi secenek sec( yazdgim kelimeler tam dogru tercume olmamaya bilir).
Su an en ucuz urun yukarda.
4. Urun bedava kargo? Bu onemli.
5. Satici kac puanlik bi satici? Guvenirliligi ne kdr, en yuksek 5 puan.
6. Urunu baska alanlar varmi? Bazen aliexpress resmiyle birebir ayni olmuyor urunler( bknz youtube: aliexpress photo vs reality).
7. Siparis ver ideal yoluyla.
En az 15 gunu gozden cikar sen eline ulasmasi icin. Eger urun ulasmazsa saticiya yazman gerekirse bana ulas canim. Bazi tuslari ve secenekleri bilmen gerek sikayet icin. Saticilar ingilizce konusuyor bu arada.
N11 tanidik gelmedi bana. Turkiyeden pek bilgim yok. Dogrudur dedigin.
Ilk siparis icin yapman gereken.
1. Bi uyelik ac. Tr diline cevir
2..Dolar olan fiyatlari tl ye degistir. Tl ile oduyceksin sanirim( pcden girdiginde bunu sag ust koseden yapiyosun.
3. Arama motoruna bi urun ismi yaz, turkceyide buluyor sorun degil( mesela sac tokasi).
3. Bursuru satici var dedigim gibi, ayni urunu binbir satici satiyor. Binbir farkli fiyatla. O yuzden arama motorunun yakinlarinda " siralama" diye bi secenek olmasi gerek. Uzerine basinca " en dusuk fiyattan yuksegine dogru" gib bi secenek sec( yazdgim kelimeler tam dogru tercume olmamaya bilir).
Su an en ucuz urun yukarda.
4. Urun bedava kargo? Bu onemli.
5. Satici kac puanlik bi satici? Guvenirliligi ne kdr, en yuksek 5 puan.
6. Urunu baska alanlar varmi? Bazen aliexpress resmiyle birebir ayni olmuyor urunler( bknz youtube: aliexpress photo vs reality).
7. Siparis ver ideal yoluyla.
En az 15 gunu gozden cikar sen eline ulasmasi icin. Eger urun ulasmazsa saticiya yazman gerekirse bana ulas canim. Bazi tuslari ve secenekleri bilmen gerek sikayet icin. Saticilar ingilizce konusuyor bu arada.
Siparis verdim ama para kesilmedi hesaptan. Acaba siparis onaylaninca mi kesiliyor.
Hayir hemen kesilmesi gerek.
Ideal adimlarinin hepsini takip ettigine eminmisin? Telefondanmi yaptin pcdenmi?
O zmn olmamis galiba.Telefondan yaptim. Odeme tamamlandi dedi. Siparis onay bekliyor suan. Ama hesaptan para kesilmemis.
O zmn olmamis galiba.
Ekran goruntusu yuklesem.