ALIEXPRESS DENEYIMLERIMIZ;RESIMLI

Evet dunya telasindan baya aksattik buralari :KK70:
Tabi ben o zaman icinde yuzden fazla urun daha getirtmisimdir yine ayni siteden( ve baska sitelerden)

Cevap veriyim soruna.
Hayir takip edemiyosun kargoyu.
Urunlerin fiyati piyasanin altinda oldugundan bu luks yok her dukkanda varken. Bi eksi yani bu olsa gerek.
Yuzeysel olarak 4/5 asamali kargo bilgileri var ama. Mesela " siparisiniz bize ulasti, siparis kargolandi, siparis ucakta, siparis sizin ulkenize giris ypti" vs diye.
Ama biyeri arayip soramazsin " urunum su an nerde bi bakabilirmisiniz " diye.
Bazen bende evde olmuyorum.
Urunleri toplu halde yollamadiklari icin( sitese farkli farkli saticilar var birbirinden bagimsiz) zaten 80% posta kutusundan icine iceri atiliyor. Ufak bi paket oluyor bi cogu. Bazen elim kadar buyuklugunde.
Bu paketler plastik gri bi naylonun icinde oluyor, uzernde sizin adresiniz ve ingilizcede pakerin icerigi, ornegin " headband" ( yurt disi kargo oldugu icin gecislerde takilmamak adina olsa gerek, tehlikeli bi icerik yok icinde biliniz adina).

Bazen buyuk kargo geldginde evde olmadigimda oldu. O zmn kargoyu en yakin ptt postasina birakiyorlar( ben hollandada kaliyorum tekrar belirtiyim, Turkiyede nasil oluyor bilgi veremiycem).
Yada yan komsuya birakiyorlar paketimi.
Aksam gelince bi kagit buluyorum " evde yoktunuz paketinizi su numarali komsuya teslik ettik" diye.
Bi kac kere paketim elime ulasmadi. Ama 300 siparis verdiysem bu 3/4 kere oldu.
O zmn saticiya " hala elime gecmedi" diye mesaj yolladim. Satici bana parami iade etti. Hatta bi kac kere "paketim hala elime ulasmadi cok uzadi' mesajimin ardindan parami geri aldim, ve bi kac gune o paketim yinede evime ulasti. Bedavaya urun sahibi oldum.

Aliexpressten 1 dolara bi urun al mesela, kurallari ogrenmis olursun. Yuksek meblaglarla bu ise koyulmak akil isi degil.
:KK57::KK57::KK57: Yani bir kaç satıcıyı siz dolandirmis oldunuz .

:KK57::KK57::KK57: Yani bir kaç satıcıyı siz dolandirmis oldunuz .

Dolandirma derken?
Hem parami geri alip hemde urunun elime ulasmasindanmi bahsediyosunuz?
Satici kabul etmeden ben parami geri alamam. Kabul ediyorki parami yolluyor.
Bunun ardindan usteri haklari bunlar.
Bende bu yaptiginin ardindan " 5 yildiz veriyorum, satici cok ilgiliydi, beni magdur etmedi" diyorum yorum olrk.
Boylelikle ortalamasi yukari cikiyor. Guvenirliligi artiyor.

Dolandirma derken?
Hem parami geri alip hemde urunun elime ulasmasindanmi bahsediyosunuz?
Satici kabul etmeden ben parami geri alamam. Kabul ediyorki parami yolluyor.
Bunun ardindan usteri haklari bunlar.
Bende bu yaptiginin ardindan " 5 yildiz veriyorum, satici cok ilgiliydi, beni magdur etmedi" diyorum yorum olrk.
Boylelikle ortalamasi yukari cikiyor. Guvenirliligi artiyor.
Ürünün size ulaşmadığını belirttiğiniz için , satıcı dürüst davranarak para iadesi yapiyor , sonrasında ürünler size ulaşıyor . Ama karşılığında ücretini ödememiş oluyorsunuz . Dolayısıyla hakkınız olmayan ürünü kullanıyorsunuz . Ürünlerin karşılığı sadece tam puan ve süper yorum değil ki . Sonrasında satıcıya ürünleri teslim aldım diye belirtmiş ve satıcı da ücreti kalsın hediyemiz olsun dediyse o başka . Aksi durumda üzgünüm ama yaptığınızı bir kez daha hak hukuk çerçevesinde değerlendirin derim .

Ürünün size ulaşmadığını belirttiğiniz için , satıcı dürüst davranarak para iadesi yapiyor , sonrasında ürünler size ulaşıyor . Ama karşılığında ücretini ödememiş oluyorsunuz . Dolayısıyla hakkınız olmayan ürünü kullanıyorsunuz . Ürünlerin karşılığı sadece tam puan ve süper yorum değil ki . Sonrasında satıcıya ürünleri teslim aldım diye belirtmiş ve satıcı da ücreti kalsın hediyemiz olsun dediyse o başka . Aksi durumda üzgünüm ama yaptığınızı bir kez daha hak hukuk çerçevesinde değerlendirin derim .

Hanfendi soyle aciklayayim.
1. Aliexpressten bi haber oldugunuz cok belli. Arstirsaniz keske satici musteri anlasmalarini. Ondan snra bana burda ahkam kesseniz.
2. Merak etmeyin, eger " urun elime ulasti, parayi geri odemek istiyorum" tusu olsaydi ilk ben kullanirdim. Benim adimi sanimi bilmeden boyle dolandirici demeniz oha cuss.

Siz kimsiniz? Beni taniyomsunuzda burdan kolay kolay yazma hakkini goruyorsnuz kendinizde. Haddinizi bilin.

1. Aliexpressten bi haber oldugunuz cok belli. Arstirsaniz keske satici musteri anlasmalarini. Ondan snra bana burda ahkam kesseniz.
2. Merak etmeyin, eger " urun elime ulasti, parayi geri odemek istiyorum" tusu olsaydi ilk ben kullanirdim. Benim adimi sanimi bilmeden boyle dolandirici demeniz oha cuss.

Siz kimsiniz? Beni taniyomsunuzda burdan kolay kolay yazma hakkini goruyorsnuz kendinizde. Haddinizi bilin.

Ben yazdığınız duruma yorum yaptım , sizi tanımama gerek yok şakın olun lütfen . Yani diyorsunuz ki o sitede sipariş verilir bir süre sonra kargo gelmezse para iadesi olur . Buraya kadar normal . Bir zaman sonra kargo elinize ulaşırsa o ürün artık sizindir , ücretini ödemenize gerek yok , tek yapmanız gereken karşılığında güzel puan ve yorum . Müşteri satıcı anlaşması bu yönde , öyle mi ?

Satıcıyla irtibata geçmek çok zor olmada gerek .

Neyse ben dışardan nasıl göründüğünü yazdım , yazdığınız bulunduğunuz ülkeye özel sitenin belirlediği kurallar çerçevesindeyse bilemem Türkiye den bağlanınca 'tedarikçiyle iletişime geç ' diye bir tuş var . Sizce bir sorun yoksa o zaman iyi akşamlar diyeyim ne diyelim .

Ben kardeşim için oradan çokça kırtasiye ürünleri ve iphone için bir sürü telefon kapları aldım. Burada 30 tlye satılan telefon kılıflarının tıpatıp aynısı aliexpresste 3-4 lira. Kendi yaşadığımız yerde baya baya kazıklanıyoruz. Çok güzel geldi hepsi beklediğimden daha iyi çıktılar. Bir sorun olmadan 25 gün içinde elime ulaşmıştı, siparişten sonra kargo takip linki yolladı satıcı.. Burada mühim olan satıcıyı iyi seçmek.. Güvenilir bir site olduğunu teyit ettim bizzat..

Ben yazdığınız duruma yorum yaptım , sizi tanımama gerek yok şakın olun lütfen . Yani diyorsunuz ki o sitede sipariş verilir bir süre sonra kargo gelmezse para iadesi olur . Buraya kadar normal . Bir zaman sonra kargo elinize ulaşırsa o ürün artık sizindir , ücretini ödemenize gerek yok , tek yapmanız gereken karşılığında güzel puan ve yorum . Müşteri satıcı anlaşması bu yönde , öyle mi ?

Satıcıyla irtibata geçmek çok zor olmada gerek .

Bilip bilmeden konusunca birileri, suclayinca birileri. O zmn insan sakin olamiyor. Bilmem anlatabildimmi.
Saticiyla her zaman irtibattasin aliexpresste. Bilin hani.
Saygilar..

Aliexpress ten ben de telefon kılıfı ekran koruyucu alıyorum çok uyguna geliyor. Bir defasında da elektronik eşya aldım ancak christmas dönemine denk geldiği için gelmesi 45-50 günü buldu. Gelince cihazı çalıştırdım ve bir şeylerin yolunda olmadığını anladım. Satıcı da bir taraftan gecikme için lütfen eksi puan vermeyin para iadesi yaptım ben yazdı. Param iade edildi ancak benim o bozuk cihazı göndermem mümkün değildi satıcı da sorun değil dedi kaldı öylece.

bende aliexpress den bir ürün almıştım 15 dolar civarı ptt nin sitesinde geri döndüğüne dair bilgi vardı satıcıya gönderdim fotoyu ve parayı bana iade etti 1 hafta sonrasında ürün elime geçti ve ben satıcıya ürünün elime geçtiğini tekrar sipariş vereceğimi ama göndermemesi gerektiğini parayı aktarmak istediğimi söyledim ve 15 dolar ı verdim.. olması gereken de bu zaten , kendi parayı vermeyi onayladı size güvendi diye malının emeğinin üstüne yatmak mı gerekiyor. çok yanlış buldum bu davranışınızı..

Öyle bir tuş yok ama msj yazma var , tekrar sipariş veriyorsunuz elinize geçen ürünün kargo takip numarasını giriyor ve para ona aktarılıyor.. vermek isteyince her türlü veriliyor..

Aliexpress çok güzel bir site, ama orada bulabileceğiniz çoğu ürünü yerel internet sitelerinde de bulabiliyorsunuz, bu sayede daha kısa sürede temin etmiş olursunuz. çok nadir bulamadığınız ürünler olur ona diyecek birşey yok. fiyatlar sanıldığı kadar ucuz değil sadece araştırma eksikliğinden kaynaklı ucuz olduğu düşünülüyor.

Ürünün gelmesi çok uzun sürüyor.Ürünün resmi ile kendisi arasında bazen çok fark olabiliyor.

Ben bilgisayar kılıfı aldım çok memnun kaldım, bir ayda geldi ama tam fotoğraftaki gibi kapıma kadar geldi kızlar. Acele bir şey değilse alın çok ucuza bulunuyor

Telefon kılıfı aldım 15 günde geldi bazen gelmediği paramın iade edildiği de oldu satıcı puanına bakmak lazım

X