Evet dunya telasindan baya aksattik buralari
Tabi ben o zaman icinde yuzden fazla urun daha getirtmisimdir yine ayni siteden( ve baska sitelerden)
Cevap veriyim soruna.
Hayir takip edemiyosun kargoyu.
Urunlerin fiyati piyasanin altinda oldugundan bu luks yok her dukkanda varken. Bi eksi yani bu olsa gerek.
Yuzeysel olarak 4/5 asamali kargo bilgileri var ama. Mesela " siparisiniz bize ulasti, siparis kargolandi, siparis ucakta, siparis sizin ulkenize giris ypti" vs diye.
Ama biyeri arayip soramazsin " urunum su an nerde bi bakabilirmisiniz " diye.
Bazen bende evde olmuyorum.
Urunleri toplu halde yollamadiklari icin( sitese farkli farkli saticilar var birbirinden bagimsiz) zaten 80% posta kutusundan icine iceri atiliyor. Ufak bi paket oluyor bi cogu. Bazen elim kadar buyuklugunde.
Bu paketler plastik gri bi naylonun icinde oluyor, uzernde sizin adresiniz ve ingilizcede pakerin icerigi, ornegin " headband" ( yurt disi kargo oldugu icin gecislerde takilmamak adina olsa gerek, tehlikeli bi icerik yok icinde biliniz adina).
Bazen buyuk kargo geldginde evde olmadigimda oldu. O zmn kargoyu en yakin ptt postasina birakiyorlar( ben hollandada kaliyorum tekrar belirtiyim, Turkiyede nasil oluyor bilgi veremiycem).
Yada yan komsuya birakiyorlar paketimi.
Aksam gelince bi kagit buluyorum " evde yoktunuz paketinizi su numarali komsuya teslik ettik" diye.
Bi kac kere paketim elime ulasmadi. Ama 300 siparis verdiysem bu 3/4 kere oldu.
O zmn saticiya " hala elime gecmedi" diye mesaj yolladim. Satici bana parami iade etti. Hatta bi kac kere "paketim hala elime ulasmadi cok uzadi' mesajimin ardindan parami geri aldim, ve bi kac gune o paketim yinede evime ulasti. Bedavaya urun sahibi oldum.
Aliexpressten 1 dolara bi urun al mesela, kurallari ogrenmis olursun. Yuksek meblaglarla bu ise koyulmak akil isi degil.