Yöresel Tarif Ali Nazik

Yöresel Yemekler

Dahliadivin

Ayar saniyenin peşinde koşmaktır 🕑
Pro Üye
21 Ocak 2018
8.483
20.943
348
32
Herkese selamlar :)
Sizlere bu hafta ali nazik yaptim. Hemen tarife gecelim

malzemeler

4-5 adet patlıcan
Yarim kilo julyen kesilmis dana kontrfile
İki domates
Bir dis sarimsak
5 kşık yogurt
2 kasik pinar labne
Bir kaşık salca
Bir kasik tereyagi
Tuz karabiber kimyon
(Resme sivi yag koymusum ama tereyaginda kavurdum etleri)
Once etleri duduklu tencereye alip uzerini asacak kafar su koyup 20 dk kadar pisiriyoruz
Sonra patlicanlari aygazda közlüyoruz. Firindada olur ama ben köz tadi istedigim icin aygazda yaptim
Patlicanlari soyup ince ince dogruyoruz. Yogurt sarimsak tuz ve labne ile birlikte karistiriyoruz. Etleri suzup tavaya aliyoruz tereyagi iki adet rendelenmis domates ve bir kasik salca ile suyunu cekene kadar kavuruyoruz. Tuz karabiber ve kimyonda ekliyoruz.
evet istedigimiz gibi sunabiliriz :)
Hain ekip arkadaslarim moralimi bozsada buda benim sunumum

Bak bak nazigi kapmış yarın mi açsam diye naz yapiyoellerine sağlık canım enfes görünüyor evet konuyu kapatabilirsin

Offf yıkılıyor imanıma

Şahane görünüyor ellerine sağlık ama kızdım sana hem tarifi bomba yapmış hemde gelmiş atmıycam diyor

Hayır kesinlikle öyle düşünme çok emek vermişsin ve harika yapmışsın oylamada görücez
Sagol canim ben kendi sunumlarimi begenmem normalde ama bunu begendim o isin sakasi oylamayi cok merak ediyorum hakeden kazansin daha ne tarifler gelir bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…