• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ali Babacan: Asgari ücret 1300 lira olacak demedik

Asgari ucretle calisanlarin buyuk bir cogunlugunun instagramla ilgilendigini pek sanmıyorum :KK51:
Asgari ücret Diyince amcalar teyzeler gelmesin akla ya da fabrika işçileri. Bugün avm lerde çalışanların hepsi asgari ücretli. Hepsinde de akıllı telefon verdiği Oya kadar çekip koyuyorlar ig. a

Asgari ücret Diyince amcalar teyzeler gelmesin akla ya da fabrika işçileri. Bugün avm lerde çalışanların hepsi asgari ücretli. Hepsinde de akıllı telefon verdiği Oya kadar çekip koyuyorlar ig. a
Genclerin vardir tabi. Ama asgari ucretle ailesini gecindirmeye calisan buyuk kesimin sanmiyorum

Kendimi bildim bileli bir asgari ücret acı gerçeği var bu ülkede. Son üç beş senede olan bir şey değil bu elbette.
İçler acısı bir durum düzeltilmesi gerekirsen hanlar, hamamlar, makam arabaları bilmem neler yapıldı, alındı, öncelik tanındı, millet vekillerine 2 yılda emeklilik paketleri üzerinde çalışıldı.
Madem kaynak vardı yapaydınız ya millet aç gezdi bunca yıldır. Değişen ne şimdi? %30 hiç az bir oran değil. Bunu kümülatifte de düşünürsek her ay ciddi bir oran yapıyor.

http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/iste-ak-partinin-secim-vaatleri/104485

"İŞVERENİ MAĞDUR ETMEK İSTEMEYİZ"

Uzun yıllar ekonominin dümeninde yer alan eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan seçim öncesi yaptığı açıklamalarda 1300 liralık asgari ücret vaadinin 2016 yılı sonunda uygulanacağını söylemişti. Babacan, “Bizim niyetimiz şu Aralık 2015’teki bin lira olan asgari ücretin Aralık 2016 geldiğinde bin 300 lira olması” demişti. Babacan asgari ücret tespitinin Aralık ayında yapıldığını anımsatarak “O gün kurulacak hükümet de sosyal taraflarla oturur, konuşur ve muhtemel mahsurları asgariye indirecek bir çerçeve üzerinde de o gün için anlaşılır. Biz asla işverenimizi mağdur etmek istemeyiz, Türkiye’de işsizliği artıracak, kayıtdışılığı artıracak bir tablo görmek istemeyiz” demişti.

DAVUTOĞLU: "1 OCAK 2016"

Başbakan Davutoğlu ise Ali Babacan'ın açıklamalarından sonra yaptığı Manisa mitinginde asgari ücrete Ocak ayında vaat ettikleri zammı yapacaklarını söyledi. Davutoğlu, “Bin lira olan asgari ücreti hemen 2016 başında bin 300 liraya çıkartıyoruz” dedi. Davutoğlu, 1 Ocak kararlılığını "Asgari ücret, aralıktaki komisyonda kamu kesimi tarafından bin 300 lira olarak teklif edilecek. Yanımıza ya işçileri ya da işverenleri alacağız veya ikisini birden alacağız ve ittifak yapacağız. Eğer ittifak olmazsa bize bir tarafın desteği yetiyor. Böylece asgari ücret bin 300 lira olmuş olacak. Bu konuda kararlılığımızı sürdüreceğiz" sözleriyle ifade etmişti.

MALİYE BAKANI ŞİMŞEK SORU İŞARETİ YARATTI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise 16 Ekim'de bütçeyle ilgili basın toplantısında asgari ücretin ne zaman uygulanacağına ilişkin bir soruya verdiği yanıtla kafaları bir kez daha karıştırmıştı. Maliye Bakanı Şimşek de Babacan gibi asgari ücretin 1 Ocak'ta mı yoksa 1 Temmuz'da mı 1300 liraya yükseltileceği sorusuna şöyle yanıt vermişti: Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere 1300 lira olsun, derse Ocak’ta olur. Yok, biz iki aşamalı olarak iki dönemde belirliyoruz, deyip Temmuz ayını belirlerse o zaman da Temmuz’da bin 300 liraya yükselir

EVLİ, ÜÇ ÇOCUKLUNUN ÜCRETİ 1380 LİRA

Şimşek, evli, üç çocuklu çalışanlardan gelir vergisi alınmadığı için, asgari ücretin onlar açısından 1380 liraya yükseleceğini da anımsatmıştı.

SON SÖZÜ CUMHURBAŞKANI SÖYLEDİ: 1 OCAK 2016

Asgari ücretle ilgili son sözü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 Ekim'de Hak-İş Konfederasyonu Genel Kurulunda söyledi. Erdoğan, asgari ücretin 1 Ocak 2016'dan geçerli olmak üzere 1300 liraya çıkarılacağını vurguladı.

ERDOĞAN'IN SÖYLEDİĞİ O SÖZLER ŞÖYLE:

"Şimdi bugün bakıyoruz, asgari ücret 1000 lira. 2016 başından itibaren asgari ücretin hükumetin ben teklifini, vaadini söylüyorum 1300 lira olması ön görülüyor. Ve asgari ücretin görüşmeleri bu yılın aralık ayında yapılacak. 2016 başı itibariyle yeni asgari ücret, yani vaat edilen 1300 lira başlamış olacak. Yani 5 kattan fazla bir artış. Dolar olarak bakalım ki şu anda kurda bir dengesizlik var, buna rağmen bakalım. 2002'de 125 dolardı, bugün 346 dolar. Yani biz dolara da ezdirmedik, enflasyona ezdirmedik. Öyle söz vermiştik, öyle yaptık. Çok daha fazlasının yapılmasının gereğine biz zaten inandık ve böyle çalıştık. Yeter ki istikrar olsun, güven olsun. Türkiye içinde huzur güven, bir ve beraber olalım."

kıvırmalar başlamış şimdiden ,eminimki verdıgı sözleri tutmayıp tekrardan secım yapsalar yıne aynı oy oranını alırlar,takım tutar gibi partiye oy atan zihniyete yazıklar olsun

somada ,haziranda ve kasımdaki seçimlerde de akp oy alıyorsa, ben artık asgari ücretmiş,yok can kıymetiymiş,yok can güvenliğiymiş,halkın hiç umurunda olduğunu düşünmüyorum..

Halk ölüm sebebinin rezalet İSG mevzuatı olduğunu ve bu mevzuatın işçinin hayatına göre değil, devlete daha çok vergi veriyor diye işverene göre hazırlandığını bilse ya da bunu bilecek kadar gazete okumuş haber dinlemiş bir toplum olsak bu halde olmazdık zaten...

Ben şahsen somada ölenlerin ailelerinin kendilerini verilen bir kaşık bala kanıp AKPye oy verdiğine eminim. Bu yasal düzenlemeleri yapması gereken ve o işçilerin ölüm sebebinin devletin denetimsizliği ve işveren şakşakçılığı uğruna gösterdiği mesnetsizliği yüzünden olduğunu bilecek eğitimli bir toplum yok ortada.

İSG uzmanı çalıştırmayan ya da işçi hayatı için gerekli düzenlemelere üç kuruş para harcamak istemeyen bir işveren ve onu haklı çıkaran bir İSG mevzuatı ancak biz gibi geri kalmış toplumlara yakışır.

Bu işin fıtratında ölüm var demekte biz müslümanlara (!)...

Bir arkadaşımız demiş ya bana dokunmayan yılan bin yaşasın moduna girdim beni etkilemeyen hiç birşey için " ama insanlar aç! İnsanlar madenlerde ölüyor! " Gibi tepkiler vermemeyi öğrendim diye... aynen ben de o moddayim. Yakınları madende çalışan asgari ücret alanlar durumu olmayan emekliler dusunsun ki yüzde 50 oyla çoğunun oyunu akp ye verdiği de belli olduğundan sonuç BANANE...

İlahi :-)
Sanki asgari ucretle calisanlarin hepsi Akp'li de millet bi sevinmis falan :-)

Sen daha çok sevinmişsin sanki kuzum, kikir kikir gülme smileyleri falan.

Bizim gülmeler sinirden.

Keşke sadece asgari ücretle çalışan AKPliler olsa da, bu kıvırmaların muhattabı bi onlar olsa. Onların oyları biz AKPye güvenmemekte haksız olmadıklarını görenleri etkilemese mesela...

Cumhuriyet hemen başlamış provokasyonlara :KK14:
Bizim burdaki balıkçıklarda atlamış hemen oyyşş
Sodalarınızı içmedinizmi siz bakiim hı çok ayıp
Bari Hükümetin kurulmasını bekleseydiniz yahu
Seçim geçeli daha 2 gün olmuş hükümet kurulmamış meclis yok
Hemen şak diye vaatler yerine getirilsin oldu canım hemen
Durun hele az sabır beybiler

Back